Hirdetés
- A Corsair kontrollere egységesítheti ventilátoraink és világításunk szabályzását
- A Thermalright kicsit szolidabbá tette a Frozen Horizon szériás vízhűtéseit
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
paprobert #5311 üzenetére
"Az IF törvényszerűen követi az egységnyi idő alatt egy vezetéken átküldhető adatmennyiség rekordját, tisztes távolságból. Ha ebben fejlődés van, minden interconnect képes gyorsulni."
Nem teljesen értem ezt a megjegyzést. De ez nem biztos, hogy Te hibád, lehet, hogy én vagyok alul- vagy félretájékozott. Távol van tőlem, hogy magamat ezeknek a technológiáknak a beható ismerőjének tüntessem fel, épp csak morzsákat csipegetek.Tudomásom szerint az Infinity Fabric egy linkje egy 32bit széles busz viszonylag magas frekvencián. Tehát persze, ahogy ezt a frekvenciát tudják növelni, úgy nőhet a sávszélesség is és persze a magas frekvencia biztosan segít a viszonylag nagy távolságban levő chipek közötti késleltetés letornászásában.
Ez a megoldás költséghatékony, mivel nincs gigantikus interposer.
Viszont - tudomásom szerint a magas frekvencia miatt - az adattovábbítás költsége (áramfelvétel és hő) magas (2pJ/bit)Felfogásom szerint a régi jó interposer azt tette lehetővé, hogy
- vékony busz helyett széles buszt lehessen használni, ami adja a sávszélességet
- magas helyett alacsony frekvencián lehessen használni, ami jelentősen csökkenti az energiaigényt
- a chipek egymáshoz közel való ültetése pedig javít a késleltetésenUgyanezt teszi lehetővé az EMIB és az LSI is, úgy, hogy nem teszi szükségessé a 1000mm2-es interposer használatát egy EPYC esetén.
"Szerintem az AMD meg akarja úszni hogy TSMC-only technológiára építse fel az egész portfólióját, annak ellenére hogy egyébként szimbiózisban vannak jelenleg. A 3D cache egy viszonylag kockázatmentes projekt ehhez képest. Az új foglalattal lesz új tracing topológia is, azaz ha nagyobb sávszélességgel terveznek, a lehetőség meglesz a kiépítésére házon belül is."
Nem tudom, ezt ma még meg lehet úszni?
A célt érteni vélem, hogy ne legyen teljes függőség. De ezzel arra utalsz, hogy az AMD nem fogja használni a TSMC packaging technológiát, hanem sajátot fejleszt?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Baszó Gép 9800x3d/9070XT
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 3 - Titán Natúr / Titán Black 49 mm több szíjjal- bontatlan, 1 év Apple garancia
- Predator Helios Neo 16" QHD+ IPS i9-13900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest