Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz awexco #3319 üzenetére

    Én még mindig azt gondolom, hogy az AMD ellenérdekelt abban, hogy saját magának/maga által kínált ARM-os processzort készítsen még akkor is, ha az mobil.
    Ezen a területen számos nagymúltú chiptervező versenytárssal kellene megküzdeni (Qualcomm, Mediatek) nem is beszélve azokról a mobil készülék gyártókról, akik képesek ARM designból saját maguknak összerakni, ami kell (Samsung, Huawei-Hisilicon, Apple)
    Mindenki ugyanonnan indul: amit az ARM kínál.
    Megkülönböztetésre a model szolgál (QC) és más fixfunkciós hardverek, amiket az ARM nem kínál. Szerintem az RDNA2 ehhez kevés.
    Látjuk, hogy hagyományos OEM notebook és desktop vagy szerver környezetbe is milyen nehezen kerül be az AMD. Én nem hiszem, hogy egy olyan piacon, ahol kábé saját magad is össze tudsz dobni valamit, ennél könnyebb lenne.

    A másik dolog pedig a kapacitások szétterjesztése. A Rory Read által elvégzett munka éppen az volt, hogy az AMD sokfelé irányuló figyelmét fókuszálta, levagdosta a cégről azokat a hajtásokat amelyek ha mégoly csekély befektetést is igényeltek, de csekély sikerrel is kecsegtettek. Fókuszálta a cég erőforrásait.
    Szerintem ha az AMD-nek van "felesleges" chiptervezői erőforrása, akkor helyesebb, ha további IPC növekedésre fordítja a zen magokon vagy a GPU-kon, minthogy még a most meg nem hódítottakon túl további nagy kihívásokkal teli piacok felé kacsintgatna.

    Ha a chip mégis létezik, akkor azt gondolom, hogy az semi-custom részleg műve.
    DE mondom, én kétlem, hogy az RDNA2 önmagában elég jó ok lenne ahhoz, hogy az AMD-től rendeljen valaki mobil chipet. A samsung, ami licencelte az RDNA2-t, persze jó jelölt lenne mégis. De a samsung szerintem nem rendelne ezek után chipet az AMD-től, hanem megtervezné és legyártaná magának. (adabszurdum lehet, hogy a samsung célja a licenceléssel pont az volt, hogy saját erőforrásból megcsinálja az RDNA2 portot a saját gyártósoraira, hátha ezzel át tudja csábítani az AMD-t )

    Ez persze részemről csak egy vélemény.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák