Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

válasz solfilo #327 üzenetére

Nekem nem notim van és nem Carrizo, hanem desktop és Kaveri. Kb évente egyszer frissítek drivert, amire nekem kell (Skyrim és stratégia), bőven elég, bugba sem futottam még bele.

Amíg Kaveri alapú laptopom volt (Lenovo IdeaPad Z50-75), rendben működött nemcsak Windows, hanem Linux alatt is (például a Call of Pripyat-ot és egyes Stalker modokat is játszottam vele Ubuntu Linux alatt).

Viszont a hűtése valamennyire mindig hallható volt, de a Carrizo-hoz képest AMD driveres problémákat nem tapasztaltam.

• bossbob

tag

válasz solfilo #327 üzenetére

Ha mindenképpen AMD-s laptopot akar akkor várja meg a zen bázisú APU-t!!!!
    Ilyen régi buldózer architektúrás és 28 nm-es gyártású csipeket már nem éri meg venni. Főleg azért nem mert tényleg kaksi a támogatása, teljesítmény terén még nem is lenne baj vele, csak hát ha nem futnak a dolgok megfelelően akkor azzal semmire nem megy az ember.

Asztali fronton rendben van az AMD, szerintem. Nekem egy FX8320+RX480-as asztalim van. Sosem volt még driver vagy bármilyen szoftveres problémám. A gyári windows-os driverek is elfogadhatóak voltak, a radeon settings pedig indig jól működött.

Ellenben a Carrizo HP laptopom folyton kínlódik valamivel. Nem tudom hogy ennek a Carrizo csip ritkasága (nem igazán elterjedett) és rossz támogatottsága vagy a HP Pavilion szar illesztői és Bios-ja az oka, de már lassan nem is érdekel. Másfél éve van meg és már inkább eladnám a gépet, de aki ilyet venne azzal ez kibaszás lenne. Akinek meg csak netezésre meg filmezésre kell laptop, ahhoz egy i3-as is bőven elég.

Új hozzászólás Aktív témák