- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
A elég fura, hogy különböző alaplapokkal voltak gondok...
A telepítésközbeni behalást meg nekem RAM-hiba okozta még régen, se a Win98SE, se a Linux, semmi nem ment fel rá...
Az a ''nem márkás'' - ki gyártotta?
- 400W-os ettől függetlenü simán lehet hibás a dologban: tápcsere után minden kiderül.
-
Esmein
nagyúr
-
Vigneau
félisten
Minőségibb gyártók esetében nagyobb a valószínűsége a jobb tuningnak. Régen egy Tomato alaplapban a 800-as cerkát 850-ig tudtam húzni, míg egy Abit-ban ugyanez a proci 1144-et ment. Érdekes...
Viszont 2 különböző proci esetén függ a válogatottságtól, használt feszültségtől, belső szerkezettől. 2 egyforma proci nincs, ahogy 2 tojás sem.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Jaigen, szal azért indul viás lapban a proci alap szorzójával a proci, mert ahogy feloldod az l5-ös hidakat, mobilizálod, az l6-os hidakat fogja figyelembe venni a szorzó tekintetében és az neked nem lesz szerencsés
És mint mondottam én is így öltem emg az 1600-as duronom. -
Esmein
nagyúr
Ok, akkor tegyük fel, hogy mobilsítottad a procid.
Beállítottad neki, hogy 7*200 biosban. Elindítod a gépet, 200-as fsbn és alap szorzón fog indulni (már fejből nemtom hanyas a procid alap szórzója de annyival) mivelhogy mobil prociként érzékeli a lap. Elindul a géped mondjuk 12*200-on ami nem túl szerencsés mert valószínűleg nem jutsz el a windowsig, ahol viszont már tudnád röptében csökkenteni azt a szorzót, mivelhogy viás lapon mobil prociknak winből lehet buzerálni a szorzóját.
Tegyük fel, hogy elindítod mondjuk 12*133-on. Bebootol a windows, mondjuk leveszed a szorzóját 10-re nagyon szupin fog menni, viszont az fsb-t nem tudod majd följebb állítani, mert viás lapnál azt csak biosból lehet. Ja és viás lapon még ha lehetne se lenne érdemes winből fsbt állítani a nem fix pci miatt, ugyani agp/pci osztót soha nem fogsz tudni állítani, és kigyakod az ide eszközeidet. -
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged