Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Igen, elöl hátul kiflexeltem a lemezt (ezért került kívülre a hátsó venti, kicsit megpörkölődött a lemez felülete, így meg takarva van), halkabb és sokkal hatékonyabb. Az oldallemez nincs kivágva, bár tervben volt, de inkább 2 5.25''-os helyre tettem egy ventit, egyszerűbb volt és így hűti a rendszervinyót is.
-
mr_ricsi
veterán
-
Dufresne
addikt
Ha bírja a proci, akkor inkább azt húzd fel 200-as fsb-re és úgy mennyen 1:1, vagy auto-n a ram
Legjobb, ha nem szorzózáras a proci, mert akkor simán be lehet állítani 10-10,5x200-ra és úgy lesz a legjobb a teljesítmény, vagy persze ez annak függványáben nőhet, hogy mennyit tudsz még a proci fsb-jén emelni és meddig tud vele a ram szinkronban fejlődni felfelé
Ha mondjuk alap időzítésekkel tud a ram 440-40Mhz-et az már egész jó. Ez 220-225-ös fsb ugye
Ha lockos a proci és nembírja így a 200-as fsb-t, akkor is érdemes felhúzni az fsb-t amennyire lehet és 1:1-be rakni vele a ramot.
Utolsó variáció, amit kollega s emlegetett, hogy simán hagyod az fsb-t 166-on és 1:1-be vele a ramot. Ha nemakartok tuningolni, vagy elég alapon is ez a teljesítmény, akkor ez utóbbi a legegyszerűbb megoldás. -
Paqito
senior tag
Szia!
Bocs, hogy kibickedem, de nekem is Alcompom van már jó másfél éve. Előtte volt Tt, meg Arctic Cooling is, de ehhez képest a magyar motyóhoz képest a fasorban sincsenekHa módod van beszerezni egy ilyen cucccot, akkor szvsz mindenképpen tedd meg, a ''sima mezei hagyományos'' léghűtések közül talán az egyik legjobb. a ProP modellt egy 92 mm-es cooler-el szállitják, ami kiváló kompromissszum a hangerő/légszállitás terén. De egy szónak is száz a vége, nagyon jó hűtő az ALCOMP!!!
Legjobbakat -
Monya78
veterán
Az Alcomp-ot venti nélkül csak a bordát vettem meg (P4, AMD XP, A64 kompatibilis) 2700 eFt-ért...gyárilag 8 vagy 9cm-es ventit lehet rárakni, sokáig a Spire ventivel ment...most egy 12cm-est biggyesztettem fel...
Annak idején próbáltam a spire bordára egy komolyabb ventit felrakni eredmény irtó hangos lett és csak 1-2 fokkal lett hűvösebb... -
tomcsi23
veterán
Na igen, bizonyos értéken felül meg már elég durva módon csökkenti.
Azt a lapot nem ismerem konkrétan, de nem lenne baj lefixálni. Nem mellesleg simán lehet a proci vége is annyi. Találkoztam olyan példánnyal, hogy 166-os helyett 170-en már el se indult.
Ez annyira alapfunkció, hogy benne kéne lenni. De mondom, nem ismerem. esetleg még egy tuning biost lehetne megpróbálni. Itt egy tocsik: [link]
eastsider : na annál is a fenti lehet a jelenség -
tomcsi23
veterán
Szia,
nem jellemző, hogy a 3200-est még sokkal feljebb lehet tuningolni. Sokkal érdemesebb (lehet) egy mobil/tuning barton 2500+ (2400+-2600+).
Ha nem szeretnél feszemelést, akkor az inkább a proci/hűtés miatt lehet, vagy a bios nem támogatja? Ami hozna némi érezhető gyorsulást az az fsb kellő megnövelése 200, vagy afölés, és ezt olyan 2000-2200-as procisebességgel használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyon izgalmas, új funkciót ígér a OnePlus 13T
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Villanyszerelés
- Autós topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung S23 128/8GB / normál állapotban / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest