- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
Marky1013 #4477 üzenetére
Ha nem melegszik fel a hűtő terhelés alatt, akkor nincs meg a megfelelő hőátadás. Ez lehet attól, hogy a hűtő rosszul van felszerelve (bár ezt valszeg észrevetted volna) vagy pedig humorú/domború a hűtő alja. Az sem kizárt, hogy a proci kupakja nem teljesen sík. Ilyen esetekben szokják javallani a polírozást, legalább is addig amíg sík felületet nem kap a user. A hűtőzsír szerintem megfelelő (leglább is a gyári gyurmánál jobb).
De van kifejezetten a procihűtőknek topikja. Akik ott megfordulnak talán jobban vágják ezeket a hibajelenségeket. Érdemes ott is megkérdezni: [link]
-
törölt tag
válasz
Marky1013 #1197 üzenetére
Nekem is Athlon van, 4 magos 620-as. Nálam is TX3 és alapban kb. 48 fokos a cpu, 1600 a tx3 rpm-je, 1 ventim van csak jelenleg hátul, egy 12 centis. Terhelés alatt 1800 rpm, 49 fok, prime alatt 52-54 fok, 2700 rpm. Monjuk az Easy Tune 6-ossal finomítottam rajta: [link] hogy kevesebbet pörögjön, ha idle közelben használom. Egyébként én szerintem kissé sokat kentem rá, mert kijött oldalt egy kevés paszta, lehet nekem is meg kellene néznem
A TX3-as paszta meg eléggé csomós volt.
-
Gabor970
addikt
válasz
Marky1013 #1197 üzenetére
Gondolom a kupakhőfokot mutatja csak neked is. Én is TX3-at használok, PII 550BE-vel, ami négymagosítva van. Gyakrolatilag egyezik a procik, csak én nem mentem még le 2,7GHz-re. Valami nincs rendbe a hűtéseddel! Hülye kérdés, gondolom a két venti jó irányba forog? Vagyis egyik szívja, másik fújja át a bordák közt a levegőt. Ha ez rendben, akkor a pasztázást csináljad meg ismételelten. Javaslom BakosGábor proci és hűtő polírozós cikkét elolvasni, abban találsz a pasztázásról. Nekem is azzal ment le kb 5 fokot, hogy sokkal kevesebb pasztát kentem el nagyon egyenletesen mind a procin, mind a hűtőn. Annyira kevesert, hogy sok helyen kilátszik a fém, a paszta csak a minimális hézagokat töltse ki, de ne álljon a két fém felület közé.
Nálam Prime 100% terhelése alatt 1,25V 3,1GHz mellett 43C° a kupak, 1,35V 3,4GHz mellett 48C°, és 1,48V 3,8GHz mellett 53C°. Szobában kb 22C°, a házból két 12cm-es venti 900-as fordulaton csendesen fújja kifele a levegőt. Egy elöl, egy hátul. A proci venti (jahh, nem kettő, csak egy) az automatán megy, nem tudom pontosan a fordulatot, de a max 2500 körülire csak a 3,8GHz mellett megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged