- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
old gray #1753 üzenetére
amúgy azért gondolom, hogy nem tér el nagyon a valós értéktől, mert az alap 3,1GHz mellett négy maggal (ugye az enyim alapból csak 2mag, de úgy összesen ha 2 órát használtam) 65W körüli értékeket mutat 1,22V mellett (eddig tudom alulfeszelni stabilan) és 75W-80W körül ha megkapja azt az 1,325V-ot, amit automatán adna neki az alaplapom.
-
Gabor970
addikt
használd a 4pinest. Lehet, nincs igazam. Én úgy gondolkodom mindíg, hogy a tápegység a szgép legfontosabb alkatrésze, majd az alaplap és a többi sorrendje már majdnem mindegy.
Ezt a tápegység dolgot még a HiFi/Audiophil világából hoztam magammal, ott tanultam meg, hogy az erősítő legfontosabb része a tápegység. -
Gabor970
addikt
válasz
Roxbury #1744 üzenetére
aha, tuningolva sem. 170W/12V=14,16A. Ez biztos jót tenne a szimpla négyes csatinak. Ha nincsenek meg esetleg az alap fizika ismereteid, akkor csak összehasonlításul: odahaza a villanysütő ellátásához elég 10A-12A. Ugye a kábelt és a csatlakozót nem a feszültség, hanem az átfolyó áramerősség melengeti.
-
Gabor970
addikt
Az a 3,4GHz nem relatív órajel, hanem effektív! A tápodat meg cseréld ki 8 tűsre, mert sem az alaplap nem fogja szeretni ha 4 tűvel csatlakoztatod, sem a tápod vezetékei nem fogják hosszú távon bírni az áramot. Az átalakító nem megoldás! Ne csak a táp teljesítményét nézzed, hanem a minőségét is. Annyit írtál, hogy van egy 550W-os tápod, ez nem mond semmit. Mi a pontos típusa?
Nekem is olyan az alaplapom, mint ami neked van. 24/7-ben ne húzzad MOSFET hűtés nélkül benn a procit, mert az a lap nem arra van kitalálva.Esetleg a helyesírásra nem ártana kicsit jobban odafigyelned. Még az értelmezhetőség is sokkal korrektebb lehetne, ha használnál vesszőt a mondtarészek közt!
-
Gabor970
addikt
válasz
Gusztáv #1431 üzenetére
nekem is hasonló gondom volt, mármint nem ért el a házhűtő venti vezetéke a szabályozott aljzathoz az alaplapon. Én inkább meghosszabítottam a vezetéket. Mondjuk nem tudom mi alapján állítja a az alaplap a fordulatot, mert eddig még csak 900-1100 közt ment, soha magasabban.
-
Gabor970
addikt
Szerintem a paszta gyártójánál többet számít, hogy milyen ügyesen pasztázol. Ahogy mindenkinek, neked is Bakosgábor cikkét javaslom elolvasni a proci és hűtő polírozásról. Abban le van írva a tuti pasztázás, nekem is sokat javított.
Hasonló procink van, (nekem négymagosított 550BE) ezért beírom idle: 28-29C°, 3,1GHz 1,225V 100% prime 42C°, 3,4GHz 1,325V 100% prime 46-47C°, 3,8GHz 1,5V 100% prime 56C°. Hűtő: CM TX3 -
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
jamal king #1279 üzenetére
Memóriáknak adj egy kis feszt! 1,7V-ig egész nyugodtan!
-
Gabor970
addikt
válasz
Denes550 #1227 üzenetére
gondoltam, egy életem egy halálom :-) Hát 1,55V és 4,1GHz mellett már azon is meglepődtem, hogy felállt a gép. Windows indítás közben viszont újraindult. Erről egyenlőre ennyit. Még megeshet megpróbálom majd az alap két maggal is, de most inkább egy kis póker ma estére
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
bocsássatok meg, hogy "basztatlak" benneteket, de nagyon bántja a "fülem" ahogy nagyon sokan egyes szám első személyben ilyeneket írnak: Tudnák, akarnák, vásárolnák stb. ilyen nincs a magyar nyelvben, illetve van, de az nem egyes szám első személy, hanem többes harmadik. Vagyis én tudNÉK, ők tudNÁK. Én várásolNÉK, én akarNÉK, és nem akarnák!!! mert az akarnák az szintén többes szám harmadik személy.
-
Gabor970
addikt
válasz
Marky1013 #1197 üzenetére
Gondolom a kupakhőfokot mutatja csak neked is. Én is TX3-at használok, PII 550BE-vel, ami négymagosítva van. Gyakrolatilag egyezik a procik, csak én nem mentem még le 2,7GHz-re. Valami nincs rendbe a hűtéseddel! Hülye kérdés, gondolom a két venti jó irányba forog? Vagyis egyik szívja, másik fújja át a bordák közt a levegőt. Ha ez rendben, akkor a pasztázást csináljad meg ismételelten. Javaslom BakosGábor proci és hűtő polírozós cikkét elolvasni, abban találsz a pasztázásról. Nekem is azzal ment le kb 5 fokot, hogy sokkal kevesebb pasztát kentem el nagyon egyenletesen mind a procin, mind a hűtőn. Annyira kevesert, hogy sok helyen kilátszik a fém, a paszta csak a minimális hézagokat töltse ki, de ne álljon a két fém felület közé.
Nálam Prime 100% terhelése alatt 1,25V 3,1GHz mellett 43C° a kupak, 1,35V 3,4GHz mellett 48C°, és 1,48V 3,8GHz mellett 53C°. Szobában kb 22C°, a házból két 12cm-es venti 900-as fordulaton csendesen fújja kifele a levegőt. Egy elöl, egy hátul. A proci venti (jahh, nem kettő, csak egy) az automatán megy, nem tudom pontosan a fordulatot, de a max 2500 körülire csak a 3,8GHz mellett megy. -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
AM3-as tulajként, gondoltam ezt a topicot is érdemes lenne átnyálaznom. EGy valamit csak -SAJNOS- nem lehetne, hogy Oliverda és Maszka egymásnak szánt dolgait privátban oldják meg? Ez így nagyon borzasztó, senkinek sem állok az oldalára, egyszerűen siralmas az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen program, ami...?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Horgász topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Amd Ryzen 5 3600
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged