-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
dizajn
csendes tag
Sajnos arra írja ezt : Parse error
az milyen firestick szoftver verzión fut, illetve melyiken megy még?
-
dizajn
csendes tag
Sziasztok!
2. generációs alexás stickre keresek hbo go appot. A fentebb említettekkel nem működik. Az Utolsónál pedig Parse errora hivatkozik és nem telepíti. Kodin keresztül nem szeretném használni!
szoftver verzióm 5.2.7.2Előre is köszönöm.
-
rekop
senior tag
Igen tudom én is, tegnap már utána jártam, csak az előttem hozzászóló valószínűleg nem volt ezzel tisztában.
De nincs ezzel gond egyébként, abszolút nem voltak semmilyen elvárásaim a stick-el kapcsolatban, csak már régóta ATV-t használok(jóval a Netflix előtt) és fel sem merült bennem, hogy androidon majd másképp lesz. Ettől függetlenül még mindig tartom, hogy az árához képest egy nagyon jó kis eszköz, de nyilván nem Shield és ATV kategória, megvannak azért korlátai. -
rekop
senior tag
válasz
tomigonzo #393 üzenetére
Mégis mit meséljek ezen?
Úgy lehet meglátni, hogy olyan mintha néha meg-meg akadna a lejátszás. Van aki kevésbé érzékeny rá, van aki jobban. Egyébként a tévéden megnyomod a bemenet info gombot, és meglátod a képfrissítést.
De ugye most a Netflix-app róla van szó. Kodi megy 24p-ben. -
-
Gijon
senior tag
Nekem is Digi 1000-es van, de nem frissítettem az alkalmazást, mióta felraktam (Android TV 5.10.6), ..itthoni környezetben semmi gond nem volt, viszont próba alkalmával faluhelyen anyósnál
volt fagyás a gyenge net miatt, vagy valami egész más miatt,
de a Netflix hibátlan volt ott is.
-
rekop
senior tag
Köszi! Igazából azt próbáltam, amit linkeltél a legújabb kiadást(5.11.5 200). Lehet érdemes lenne régebbiekkel is próbálgatni, de ennyire nem merültem bele, mert annyira nem fontos ez nekem. A netem 1000-es optika, szóval ilyen probléma nem valószínű hogy előfordulhat, de nincs kizárva.
(#384) sepsi0 : köszönöm, viszont ezeket a "nem hivatalos" alkalmazásokat nem igazán szeretem és nem is használom, de ez csak az én "hülyeségem" -
rekop
senior tag
Nos, ez a HBOGO nem igazán működik nálam, illetve nem mondhatnám, hogy stabil. Letöltöttem apkmirror-ról(gondolom ez nem legális forrás?) egy android tv-s verziót, feltettem aktiváltam, a második filmnél valami hibaüzenettel lefagyott az alkalmazás.
Már töröltem is le, nekem ez nem elfogadható működés, de szerencsére nem lesz előfizetve, úgyhogy nálam nincs jelentősége.
Bár hozzáteszem, hogy nem értek az androidhoz, soha életemben nem használtam, szóval lehet én bénáztam el valamit.
Illetve letöltöttem még az Appletv alkalmazást, mert eszembe jutott hogy van olyan előfizetésem is, azzal nincs semmi probléma. (leszámítva hogy egyelőre még nincs értékelhető tartalom rajt) -
azbest
félisten
A többiek beszámolója alapján a hbo go androidtv változata apk-ból feltehető rá és megy. Csak a frissítéseket is kézzel kell feltenni. Apk-t pedig esetleg valamelyik ezzel foglalkozó oldalról, vagy talán az aptiode segítségével lehet telepíteni. Meg persze a kodi alá is tehető nem hivatalos addonként és akkor az is kadenciahelyes lesz.
-
rekop
senior tag
Sziasztok!
Szombaton beléptem én is firetv stick 4k-t használók táborába. Szeretném én is megosztani a tapasztalataimat, hátha segítségére lehetek ezzel másoknak is.
Múlt héten BF-kor rendeltem 30EUR+postáért, úgy voltam vele ennyit biztosan megér, elég jókat olvastam róla.Elöljáróban annyit, hogy én jelenleg Netflix, Youtube premium előfizetéssel rendelkezem, illetve a hálózatomon lévő nas-ról(Plex szerver) szoktam filmeket nézni.
Ezekre jelenleg már használok egy AppleTV4K-t a nappaliban, viszont a hálószobámban lévő öreg plazma TV-hez kerestem valami kis eszközt amivel tudom nézni a kedvenc filmjeimet, sorozataimat, és a youtube-on is van pár csatorna amit rendszeresen követek. Volt korábban egy s905-ös kínai boxom, Libreelec-el amin a hálózati lejátszás nem is volt probléma(fullhd felbontásig, mert csak 100Mbps lan-al rendelkezett), viszont a streaming szolgáltatások nem mentek, vagy csak kompromisszumokkal, ilyen olyan mókolásokkal. Erre nekem se időm, kedvem, energiám nem volt, még egy ATV túlzásnak tűnt, ezért esett a választás a fire stick-re.
Az eszköz csomagolása nagyon igényes, szinte olyan érzésem volt, mintha egy apple terméket bontanék ki.Az eszköz és a tartozékok anyagminősége is rendben van, érezni rajtuk, hogy nem az a tipikus olcsó kínai termék.
Ethernet adaptert nem vásároltam külön hozzá, gondoltam nem lesz rá szükség mert 802.11ac képes Access Point-jaim vannak, és 4k filemket amúgy sem nézek.
Ez be is igazolódott, a stick ~700Mbps-el csatlakozott az AP-hez(szerencsére közel van hozzá, és csak egy vékony válaszfal van közöttük), a https://fast.com-on ~290Mbps letöltési sebességet mértem.Az app-ok telepítése egyszerű, amazon-os felhasználóval belépve elérhető az amazon store, ahonnan letölthetjük amire szükségünk van. Nekem a Netflix, Youtube, és a Plex-re volt, amiket meg is találtam, kíváncsiságból megnéztem a HBOGO-t is az viszont nincsen.
Gyorsan kipróbáltam a Plex appot, viszont sajnos a lejátszás nem volt kadenciahelyes, beállítási lehetőséget én nem találtam rá, ezért feltettem a Kodi-t a KodiPlexConnect kiegészítővel(néhány perc google után persze). Itt szerencsére már megy a 24p lejátszás.
Kíváncsiságból kipróbáltam hogy boldogul egy 4K filmmel wifin(Bumblebee.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HEVC.HuN-No1) és semmi probléma nem volt, nem akadt meg sehol egy pillanatra sem, pörgetések előre-hátra is minimális puffereléssel, szinte azonnal mentek.Szóval azt mondom elégedett vagyok, az én felhasználási szokásaimra maximálisan megfelel, ennyi pénzt bőven megért nekem(megkockáztatom talán az eredeti árat is).
Egyetlen számomra negatívumot tudok mondani, az a sok reklám/filmajánló/egyéb dolog amivel tele van főképernyő. Bár lehet el lehet valahogy tüntetni őket, még nem jártam utána, csak ma üzemeltem be. -
ttamas
tag
Amazon firetv app storeban feltűnt. Disney+ applikáció, ha vkit lrdekel a mandelorian ls a többi disney tartalom. Itthon sajna nem működik, vpnel talán át lehet ugrani
-
Nagyszülőknek érdemes ilyet venni Youtube nézésre meg egyéb TV-műrorra vagy jobb a Googlecast 3, Roku? Hazai viszonyok közt csak, magyar tartalmakat nézve. (a 4K változat a felbontáson túl miben jobb még?)
Milyen nem fizetős műsorokat lehet nézni vele? Könnyű rá átküldeni a mobiltelefon képéi, videóját? -
Gijon
senior tag
válasz
- = Zk = - #370 üzenetére
Ha ők megkapják a csomagot, akkor igen. Van szállítási kalkulátor, azt azért érdemes figyelembe venni rendelés előtt.
-
ttamas
tag
Olvass vissza, volt róla szó.
Google appsokat kell adbvel feltenni,de nem mindegy melyik tvgo verzióhoz melyiket teszed fel, és utánna sem lesz az irányítás tökéletes.
Én másfél éve genyóztam vele, de inkább elengedtem.
Most hogy lehet rootolni, talán könyebb, de én már 6 éve nem rootolom az androidot, nincs miért. -
kigyi_23
addikt
Köszönöm a válaszokat
-
kresz2
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Friss fire tv 4k stick tulajdonos vagyok.
A kodi és az hbo működik.
Viszont a tv go nem jön össze,nem is tudom hogy kezdjek hozzá.
Tudnátok segíteni? -
sepsi0
őstag
válasz
tomigonzo #360 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Megrendelte a barátom, majd december 21-én jön haza, postázni nem éri meg.
Amúgy még mindig nincs kadencia helyes lejátszás (24p,50p)?
Anno e miatt vettem kínai boxokat (Beelink), amiket CoreELEC-el használok.
Van itthon Alexa is, sokat használjuk, főleg a gyerekek szeretik.
Kacérkodtam a Cube-al, de már nagyon zavarna a kadencia hiánya, pedig régen azt sem tudta mi az, most egyből észre veszem. -
sepsi0
őstag
Köszönöm!
Egy Lg microhifi vagy Xiaomi Network speaker lesz a cél.
Ezeken tudok hangerőt állítani.Ilyen kütyün gondolkoztam én is, most egy Chromecast 3 van rádugva. Egy ilyen hdmis cucc kb 3eft, a Fire Stick most ~7eft,akkor inkább a stick. Megy rá Kodi és boldog lesz az asszony, nézheti a sorozatokat és a gameplayeket a konyhában főzés közben....
Rendeltetem is meg a haverommal. -
azbest
félisten
Ha van saját hangerő állító lehetősége a hangszórónak, akkor talán jó lesz.
Anélkül kapcsolódik, szól, de fix max hangerőn. Az amazon app storeban lévő hangerő appok pedig nem telepíthetőek - side loadot nem próbáltam.Saját hatáskörben, amelyik appnak van belső hangerő szabályozása, annál ez működhet, például youtube alatt cast módban a telefonról tudom a youtube hangját állítani.
Azért is fura ez, mert mintha külön meg lehetne venni hozzá az új távirányítót is, amin van hangerő. Lehet a firmware-ben korlátozás, hogy a régi távval ne működjön. Késés lehet a hangban.
Nekem egy hdmi audio extractor van a firetv stick és a megjelenítő közé kötve.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, a Stick V2 tud bluetoothon hangot továbbítani? Magyarán a filmek hangját bluetooth hangszórón szeretném lejátszani, sajnos a kijelzőn nincs hangkimenet (Samsung DB22D-P).
Köszönöm! -
tomigonzo
aktív tag
black friday (egesz heten!) 4k stick 29.99€, stick v2 19.99€!
-
- = Zk = -
félisten
otthonról belehet jelentkezni külföldi accounttal?!
-
tomigonzo
aktív tag
megtortek
https://aftvhacks.de/anleitung-wie-man-den-neuen-fire-tv-stick-4k-rootet/
-
tomigonzo
aktív tag
koszi azbest a trukkot, majd ranprobalok 4k sticken kivancsisagbol megy e prime, a nemet sticken nalam (Belgumban), mert a Samu tvn a prime-ba bejelentkezve, hozza a francia! prime videot gond nelkul, en mar regen nem ertem ezt (alexa is .com ra van inkabb rakva mert nem minden ficsor elerheto mashol;S)
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest