Új hozzászólás Aktív témák
-
malnabokor
senior tag
Az éjszaka történt egy két dolog
- új Echo Dot, Plus, Show, és Echo Auto - lesz egy női Kitt ( na jó, csak annyit tud mint egy sima Echo eszköz, csak kocsiban): [link]
- új amazonos, Alexa kompatibilis eszközök: (falióra, mikró, dugalj, Echo Sub - amivel 2.1-es hangrendszert lehet kialakítani sima Echokkal együtt; Echo Input: legolcsóbb Echo, aminek nincs hangszórója és csak meglévő hangfallal működik együtt; Echo Link és Echo Link Plus: erősítők, ha valakinek komolyabb zenehallgatási igényei vannak) [link]
- Alexa kompatibilis lesz a Skype-pal, amit már ezer éve vártam, mert így végre több emberrel tudom használni hívásra. -
malnabokor
senior tag
válasz
Micsurin #258 üzenetére
Géppel összekötni? A legközelebbi, amit meg lehet csinálni, hogy ha Windows 10 és US régió, akkor Cortanan keresztül el lehet érni Alexát, vagy pedig van rá mód, hogy letöltöd az Alexa appot, azonban nem igazán lehet összekötni géppel (meg én nem is tudom, hogy mit csinálnék rajta, ha sikerülne.
Ha kérdezel tőle valamit, a saját keresője szerintem eleg jó, de Google-el nem lehet nagyon összebarátkoztatni, és amíg megy nekik is az Assistant, addig szerintem így is lesz
-
Micsurin
nagyúr
válasz
malnabokor #257 üzenetére
Van Prémiumom, igen ott is átállítottam, sőt már magán a Doton és az Alexa appokon (tablet + mobil) is US régióra tettem.
Köszi holnap ránézek akkor, áram ki aztán újra próba.
Egyébként nagyon patent (összerakásra is, pedig féltem tőle egy picit ilyen téren), volt szerencsém Google Home cucchoz is, a kettő közt van egy igen méretes szakadék, és az Amazon megoldásának a javára!
Aki venne Alza-n még mindig 16 rugó a fekete Dot gen 2, és gyári 24 hónapos garit adnak.
Géppel összetudom kötni valahogy? Esetleg, hogy Youtubet vagy Google Searchet kezeljen ? Külön skillt kellene keressek ugye?
-
malnabokor
senior tag
válasz
Micsurin #256 üzenetére
Tehát az amazon.com-on a
"Manage Your Content and Devices" -> "Preferences" -> "Country/Region Settings" - United States,
és van Spotify premiumod.
Elvileg ennyi kellene hozzá, a neten is csak olyan esetek vannak, ahol nem USA (Német, UK) régiók voltak. Talán próbáld meg áramtalanítani, újra megnézni, ha az sem, akkor újra csatlakoztatni. Hátha ezek segítenek. -
Micsurin
nagyúr
Itt valami nem stimmel a kics pcsa is azt magyarázza ha rákérdezek a spoty csatlakozásra, hogy a Spoty appon belül csatlakozzak, na de banyek úgy olyan mintha egy sima JBL hangszóróra tettem volna....
Én azt hittem hozzáfér online a fiókomhoz és a telo / tablet nélkül tudom kérni a zenét edzés közben pl....
Égők pipa, kértem kölcsön haveromtól 3 Xiaomit azok szépen mennek.
3,5mm-es csatija picit fura, hogy csak csúszkás és nincs benne semmilyen "bekattanó" rugós vég.
-
Micsurin
nagyúr
Spotifyjal megharcolunk.
MotoGP hírek és Forma 1 hírek vannak, ébresztés is de a Spotifyt nem akarja engedni.Jó cucc amúgy, a gyári kábelt azonnal cseréltem... igazi merev pöckös microUSB amolyan foglalat gyilkos cucc...
-
Micsurin
nagyúr
Most bontom a dobozt. Marha kíváncsi leszek, Alzáról jött ők meg a német Amazonról szerezték az tuti egy deka angol szöveg nincs hozzá.
-
hesszusz
tag
Üdv!segítséget szeretnék kérni!Adott egy noname wifis dugalj..az Ewelink app simán felismeri,alexa látja,vezérli is ahogy kell,de a Broadlink RM3Pro-val bármit teszek nem látja a device-ok kozött..van rá esetleg valami megoldás?
-
generic
senior tag
Sziasztok, frissitettem tp link hs100 smart plugot, es azota nem tudom alexaval vezerelni, erre megoldas?
-
Micsurin
nagyúr
Hmmm lehet skillket készíteni.
Azt hiszem a jól bejáratott Unity és VS mellé újabb idő rabló cucc jön! -
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #244 üzenetére
Magyar cím amerikai regisztrációval is működik.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
malnabokor #244 üzenetére
Sok geek kis helyen is megfér!
Áhá magyar Spotify akkor offos. Vagy megy az újra reg vagy átállítom a régiót hátha. Prémiumot gondoltam az van nem is hittem, hogy majd kivéltom az előfizut. Deezer jó hír szimpibb az apja már amúgyis szemeztem vele.
Szvsz akkor az USA-ba kell reggelni most is, köszi!
A 3,5 kimenet mennyire ad jó / minőségi jelet? Sony kompakt toronyra lenne kötve a hangerő biztosítása céljából esetleg a 7.1-es Pana házimozira, Dolbyval adná a Jarvis feelinget.
Emiatt nem agyaltak a a nagyobb Echokon mivel úgyis menne a hangrendszerre.
A Philips okos égőit tudja közvetlen vezérelni vagy kell hozzá az égből külön vezérlője is?
Fenti játszik a Xiaomi okos égőivel? Azok ha jól rémlik tudnak különböző szín módokat is. -
malnabokor
senior tag
válasz
Micsurin #243 üzenetére
Helló, Honor 8 topik után itt is
Igen, gond nélkül megy a Spotify, de csak Spotify Prémiummal. (És van több zenei szolgáltató, ami elérhető még, pl Deezer is).
Igen, lehet ébresztőt, emélkeztetőt, időzítőt, ezeket telefonon és hangutasítással is be lehet állítani. Ébresztőnél meg mondjuk az általad kiválasztott Spotify zenével ébreszt.
Amazon account kell hozzá, ott be kell állítani, hogy te USA régiós vagy.
“Manage Your Content And Devices
Click on Settings and look for Country Settings.
At this point, the country should be displayed as United States.
Click on Change and select United States”Mondjuk a Spotify ha jól tudom nem fog menni hazai regisztrációval, meg nálunk kevesebb skill is érhető el. Viszont beállítható magyar cím majd az alkalmazáson belül a Dot-nak, és ha megkérdzed az időjárást, a saját városodat mondja el
-
Micsurin
nagyúr
válasz
malnabokor #242 üzenetére
Holnap töltöm ha minden igaz itt a Dot 2. , Szüleim megleptek eggyel.
Spotify gond nélkül megy Alexával ugye? Nem csak az Amazon Music megy neki!?
Dottal fog tudni végre ébreszteni alarm és társai... Az app magában közli nem támogatott eszköz gondolom mivel a mobil nem elég neki...
Hová regisztráljam majd? Mi az ami Mo.-ról nem lenne elérhető szemben USA reggel? Vagy már nem kell ilyenekkel foglalkozni megy minden szépen?
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Készítettem egy Skillt (link), egyrészt sokat jelentene, ha ki tudnátok próbálni, másrészt pedig ezzel teszteltem, milyen az, ha Alexa suttog (meg lassabban beszél kicsivel és szüneteket tart, szóval hogyan lehet módosítani a beszédét - az eredményt hallhatjátok
). Illetve csak humorosabbá akartam tenni Alexát
(a jobb élményért az "Alexa, who is Batman" mondatot érdemes használni, miután aktiválva lett a skill).
-
Emuka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Broadlink RM Pro+ eszközhöz hozzá tudom rendelni a kapunyitó és a garázskapu távirányitóját?
433.92 Mhz-es a távirányító.
Előre is köszönöm. -
Yocee
aktív tag
Sziasztok!
Én is Amazon Echo + Broadlink Rm rm pro kombóval vezérelek otthon mindent, de én közéraktam egy HABridge java alapú programot is, mert úgyis megy a plex szervernek egy kis gép folyamatosan, és így könnyebb volt a beállítás. Viszont nagyon szeretném magyarul vezérelni, mert mindig gondolkodnom kell, hogy hogy is neveztem a helyiségeket, és talán úgy a feleségem is merné használni.
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Próbálom beleásni magam az Echo + Harmony HUB kombinációba, de vannak még homályos részek.
Addig tiszta, hogy megfelelő konfig után, az 'Alexa, turn on Watch TV' elvileg elindítaná a Watch TV aktivitást és bekapcsolná a megfelelő eszközöket. De utána aktivitáson belül is használható a dolog?
Mondok egy példát: van egy Watch Movies aktivitásom, amiben szerepel egy médialejátszó. Annak van mondjuk egy Info gombja, ami kiírja a film adatait lejátszás közben. Ezt is ki tudom íratni Alexával? Ill. van egy, a Harmony piros gombjára programozott dolog, ami az erősítő Display gombját váltja ki. Ez is megoldható hangvezérléssel?Köszönöm!
-
Ochocinco46
aktív tag
Üdv,
Holnap jön meg a dot2, érdeklődnék, hogy lehet a német amazon accommal regelni, vagy kell még azzal szórakozni, hogy USA-reggel aktiváljam és akkor sokkal több skill-t érnék el.
Majd visszaolvasok holnap alaposan, csak mégis, hogy induljak el.
köszi -
1balint
újonc
válasz
murdock25 #233 üzenetére
Tiszta vasember/jarvis, ha este mozizni akarunk családdal, csak bemondom, hogy "Movie time" és lemennek a redőnyök, felkapcsol 25%-os fénnyel a LED, bekapcsol a TV és indul a Plex.
Yes, öröm hallani/olvasni az ilyen bejegyzéseket. Még gyerekként volt nagy álmom, meghogy minden teremben ugyanaz a zene szóljon, s bárhonnan szabályozhassam, anélkül, hogy kéne kapcsolót magammal vinnem.
-
hitman77
senior tag
válasz
murdock25 #233 üzenetére
Szia
Jól hangzik. Nem az elvárt működés de legalább valami megy. Nálam az RTL van beállítva mint scene de nem tudom hogy kellene beállítani Alexa-ba. Ha rákeresek mint Smart Home eszköz akkor nem talál semmit. Le tudod írni kérlek pontosan hogy mit kell tennem?
Köszönöm
-
murdock25
tag
válasz
hitman77 #224 üzenetére
Nálam még régóta működik az Alexa és a Broadlink RM Pro, igaz sokat szenvedtem vele és sokat kellett keresgélni.
A lényeg, hogy Alexa a Broadlink cuccok közül csak a TV-t ismeri fel, illetve a Scene-ket! No itt van a nagy trükk, ugyanis ha IHC for EU-ban beállítasz egy User Define eszközt, majd azt önmagában beállítod egy Scene-be, akkor azt már felismeri Alexa. Ezt követően érdemes Alexa-n belül Routines-ba átvinni mindezt és láss csodát, működik is.
Nálam rolling code alapú RF motors redőnyök mennek így, egy Samsung okos TV (Plex-szel), egy RF távirányítós LED szalagvilágítás, egy IR alapú fancoil hűtés/fűtés.
Tiszta vasember/jarvis, ha este mozizni akarunk családdal, csak bemondom, hogy "Movie time" és lemennek a redőnyök, felkapcsol 25%-os fénnyel a LED, bekapcsol a TV és indul a Plex.
Ahhoz képest, hogy mennyi a Broadlink, meg egy Echo Dot, ez kész luxus fillérekből. A korábban vett Llgitech Harmony Hub ment is fel apróra, mert hiába cool cucc, RF vezérlést (főleg rolling code RF-t) nem tud, így eleve több dolgot nem tudtam volna vele irányítani. -
malnabokor
senior tag
Elérhető az Alexa-Cortana integráció: link
Jelenleg még csak USA only, vagyis mind a Cortana (és így a Windows eszköz), mind Alexa-nak amerikai régiósnak kell lennie. -
rzsolt73
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem.
Nemrég óta van egy echo dot 2 cuccom.
Ez csak akkor működik ha rá van dugva a töltőre? -
kefearman
tag
Sziasztok, tegnap szerető gazdija lettem egy echo dot-nak, és lenne pár kérdésem...
az egyik, hogy youtube listát hogyan lehet lejátszatni vele? Milyen skillel?
hogyan lehet broadlink rm mini3-at hozzá rendelni? letöltöttem az ICH progit, beállítottam a set top box-ot és a TV-t, onnan működik de mikor kerestetem alexával akkor azt mondja nincs ilyen device-a, ellenben a sonoff switch-et megtalálta. azt szeretném elérni, hogy majd ha azt mondom hogy pl. turn on TV akkor bekapcsolja a tv-t, a set top boxot, és a tv-n állítsa a source-ot is, ezt a broadlink progiban meg is csináltam ott megy is, de a broadlink nem kapcsolja a sonoff kapcsolót ami az erősítőt kapcsolja be. szóval tudom kezdő kérdések, olvastam is utána, de nem megy. azt tudom hogy a broadlinknek mennie kellene...
köszi üdv Laci -
rzsolt73
csendes tag
Ezen egyszerre csak egy nyelvet lehet beállítani?
Ugyanis én angolul tudok, de az asszony csak németül, mindketten alapfokon...
-
Heraldry
tag
válasz
hitman77 #224 üzenetére
Az amazon.de-n látok egy csomó Alexa kompatibilisnek jelzett "okosizzót". Néhánynak utána olvasva csak a véleményeknél derül ki, hogy kell még valamilyen felhős cuccba regisztrálni. Tud valaki olyanról amelyik nincs így bonyolítva? (Azaz közvetlenebb a kapcsolat az Alexa és a izzón futó wifi-s alkalmazás között.)
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Most is 39€ a német amazonon a dot 2.
A broadlink-Alexa ügyben nálam még mindig nincs változás. A broadlink skill ugyan frissült de nem talál eszközt most sem. Van akinek működik?
-
cpt rodgi
tag
Ma Amazon nap van . 35€ az Alexa..
-
haxy27
aktív tag
Sziasztok.
Hát nem tudom hogy tud e valaki segíteni nekem de mivel ezen kütyük kompatibilisek az alexával talán valaki tud valami okosat nekem. Én egy okos konnektort keresek azaz konnektorba dugható plugot vagy hogy is hívják. Sajna vettem is egyet ami pénzkidobás volt. Olyan kellene amiben be lehet állítani hogy áramszünet után mi történjen nekem az kell hogy kapcsoljon be, azon kívül hogy énis tudom távolról kapcsolgatni. Viszont a túl nagy példányok nem jók. én egy ilyet vettem. Sajnos több probléma is van vele mert ha kihúzzák akkor azt sem jelzi az appnak. sonoff -ban meg nem találtam ilyen kicsit.
-
narobik
tag
Sziasztok
Tervezek vásárolni egy Amazon Echo dot + Broadlink mini3 kombót , az lenne a kérdésem hogy működnek-e mostmár normálisan , mert olvastam ,hogy egyeseknek volt gondja velük -
hitman77
senior tag
Kiderült hogy a GDPR a valós ok. Türelmet kérnek a megoldásig.
-
hitman77
senior tag
Support válasza a problémámra: The Alexa skill now publish to work in USA, Australia, Canada and India on TV control, the other areas are still in docking, thanks!
-
hitman77
senior tag
válasz
freemanone #215 üzenetére
Nálam csak IR lehet a Lamp irányítása. Lehet hogy iOS-en nem ugyan az a megoldás?
Hozzáadtam így agy TV ki/bekapcsolását, de az igazi probléma az, hogy Alexa nem találja meg a broadlink pro-t. Sajnos nekem ez nem megoldás. -
freemanone
addikt
válasz
hitman77 #214 üzenetére
Van egy ilyen video is közben: [link]
Nem frissült semmi nálam, csak beléptem kipróbáltam a lámpás trükköt és azonnal felismerte. FB fiókkal van összekötve az IHC és Alexa. Nekem ugyan csak mini van kéznél, abban csak IR van ugye, de elvileg mostmár IHC-vel be lehet tanítani RF-re is lámpát, amit felismer a skill. -
hitman77
senior tag
válasz
freemanone #213 üzenetére
Végül is jó hír de csak abból a szempontból hogy egy lépés előre.
Valami frissült hogy most a lámpákat megtalálja? Nálam nem de a lámpánál csak IR kapcsolatot szeretne elfogadni. IOS -
freemanone
addikt
válasz
hitman77 #212 üzenetére
Na akkor hogy ne csak a rosszat írjam ide mindig!
A mai nappal nálam is működik a sima és az EU-s IHC is, anrdoid verziója! DE!!!! CSAK!!! lámpákat ismer fel.... Szóval akinek elég az ON/OFF funkcionalitás, az tudja használni custom dolgokra.
Ámbár egy kis trükközéssel én sorozatot is megoldottam vele. Minden egyes gomb kapott egy saját "lámpát" ON kapcsolót betanítva, majd a megfelelő "lámpákat" összefogtam egy csoportba a "smart home"-on belül és ezt már lehet rutinokkal saját parancsszóra tanítani.
Nem a legszebb, de mostmár így is megy. Ettől függetlenül továbbra is viszem a HomeAssistant vonalat, nagyon megtettszett.szerk: először simán csak rutinokhoz akartam adni, de mivel csak lámpákkal lehet szerencsétlenkedni és a rutinoknál nem lehet simán csak bekapcsolni, hanem mindenképp xx%-ra kell állítani, így nem értelmezi a broadlink a parancsokat, ezért hoztam létre mindegyikhez 1-1 "lámpát"
-
hitman77
senior tag
válasz
freemanone #211 üzenetére
Egyébként hihetetlen hogy ennyire nem
működik valami amit hivatalosan támogatnak. Bízom benne hogy csak a gdpr miatt van ez a kivárás és előbb utóbb helyre rakják. Csak hát mikor!? -
freemanone
addikt
válasz
hitman77 #210 üzenetére
Minden nap megpróbáltam azóta is hátha mégis megy, de én is pont ennyi sikerrel járok...
Viszont HA-val azóta is gond nélkül üzemel, mindegy hányszor volt resetelve, az IP-t router DHCP-ből tartja neki, a többi nem számít.
Mondjuk az viszont elég gáz, hogy bármiféle azonosítás nélkül, bárki aki az IP-re megfelelő formátumban szórja az IR datát, tud vele irányítani dolgokat... ergó csak a routered security-je számít, minden más csak parádé. -
hitman77
senior tag
válasz
freemanone #203 üzenetére
Én még várok a megoldásra. Az ihc for EU már működik sikerült a regisztráció. Most az ügyben írtam a supportnak hogy az Alexa skill-el nem működik a link a broadlink fiókkal. Nem fogadja el a bejelentkezési adatokat. Olyan mintha nem lenne ilyen fiók. Semelyik skill nem találja a broadlink fiókot. Fogalmam sincs mi lehet a gond de elég aggasztó! Mégha rendbe is hozzák akkor is kérdéses hogy mennyire lesz üzembiztos ilyen supporttal és programozási tudással. Sajnos olcsó húsnak.....
Na mindegy megmarad távirányítónak végül is arra jó most. -
freemanone
addikt
válasz
regler19 #204 üzenetére
Vettem párat, de még csak egy van bekötve, az viszont out-of-the-box működik Alexán keresztül. "eWeLink Smart Home Fan" skill kellett csak hozzá. Bekötéstől számítva, econtrol appal párosítás, beállítás, majd skill engedélyezés és végül hangvezérlés vett igénybe összesen kb 5 percet.
-
regler19
csendes tag
válasz
freemanone #203 üzenetére
Mi a helyzet a sonoff kütyükkel?Azokat is könnyű addolni hozzá?Nem használsz olyat?
-
freemanone
addikt
válasz
hitman77 #198 üzenetére
Részemről próbára feltettem egy HomeAssistant-ot a win10-es asztali gépemre és rettenetesen egyszerű volt beállítani az alap vezérlést, úgyhogy szerzek hozzá dedikált eszközt és elfelejtem a broadlinket meg a csoda felhőjét, ehez semmiféle account nem kell így.
Ha kitalálom min fogom futtatni véglegesen, megcsinálom a titkosítást, mert Amazon követelmény hogy csak SSL-el mehet a kettő között a kommunikáció, addigis örülök hogy ezzel legalább működni fog és nem függök egy instabil service-től.
Alexát szeretjük, csak a broadlink áshatná el magát, de nagyon.(#199) Zsötie: köszi a választ! Még az is megfontolás tárgya egyelőre, lehet hogy elcsábulok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Bluetooth hangszórók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megújult a PROHARDVER!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest