Hirdetés
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Home server / házi szerver építése
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS notebook topic
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
istvanszucs
tag
Ha valakit érdekel, amerikai Amazonon 50 dollár helyett 30 az új echo dot.
-
istvanszucs
tag
Sziasztok!
Amazon Fire Sticker használ valaki? Ha igen néz vele amerikai tv-t vpn-nel? -
istvanszucs
tag
válasz
Zolee$C000 #280 üzenetére
Igen de itt most egy amerikaiként regisztrált Honeywell termosztátról van szó, nem az Echoról.
-
istvanszucs
tag
Az alap hogy ha USA az Amazon előfizetésed akkor amerikai oldalra kell feliratkoznod, ha nem amerikai akkor a nemzetközire. Én egyébként az amerikait javaslom és azt is próbáltam ki. Ugyanis az európai tcc alkalmazás egy kalap kaki és a webes felület sem jó. Ennek ára hogy csak amerikai időzónát tudsz beállítani, de ezzel szerintem együtt lehet élni. Az összekapcsolás már egyszerű és az egyszerűbb hangutasitasokat is megbízhatóan érti. Ha még van kérdésed szólj. Üdv István
-
istvanszucs
tag
Szia!
Nekem is Total Control kompatibilis Honeywell thermostatom van és szeretném Alexáról állítani, akár IFTTT segítségével. Be is tudom regisztrálni az eszközt az amerikai Total Control oldalon, viszont úgy csak amerikai időzónát tudok hozzá beállítani, így végül az eszközt a nemzetközi Total Control oldalon regisztráltam. Így viszont nem tudom az Alexa segítségével állítani.
Persze az is lehet gond, hogy nekem az Amazonom amerikai.Sikerült ezt valahogy fel/megoldanod? Milyen lehetőségek vannak?
Üdv:
István -
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #244 üzenetére
Magyar cím amerikai regisztrációval is működik.
-
istvanszucs
tag
válasz
gyurasz74 #159 üzenetére
Az USAban azért tudja megtenni, mert az összekapcsolási díjak országon belül nagyon-nagyon alacsonyak, a többit pedig saját infrastruktúrával oldja meg. Ez Európai országok között még közel sincs így, tehát az Amazontól azt várnád el, hogy ingyen adjon egy nem ingyenes szolgáltatást.
Az Echos hívás nem analog a bluetoothos karkötő helyzetével, itt az Echo nem a telefonodon keresztül telefonál, hanem attól teljesen függetlenül VOIP hívást kezeményez.
-
istvanszucs
tag
válasz
gyurasz74 #151 üzenetére
Amerikai vagy kanadai számot tudsz hívni. A listának elérhetőnek kell lennie Alexa számára. Amerikai vagy kanadai Amazon account kell hozzá. Nyilván a nem angol nevek kihívást jelenthetnek, de mindezen túl ;-) ;egyszerű... Pl. Dial grandma. :-)
Itt a help hozzá: https://alexa.amazon.com/spa/index.html#help/node/202136150
-
istvanszucs
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok a hangfileokat, amelyeket eltesz Alexa és amelyeket meg lehet hallgatni (settings-history),
hogyan lehetne letölteni?Más. van egy két alkalmazás ötletem. Ha valakit érdekel keressen meg, szívesen átküldöm. Örülök ha megvalósulnának és szerintem lenne rájuk érdeklődés.
Üdv:
István -
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #108 üzenetére
Van néhány egyszerű skill ötletem ha valakit érdekel.
Én örülnék ha megvalósulnának. -
istvanszucs
tag
válasz
JamesBondOO7 #77 üzenetére
Nekem dotom van. Mint hangszóró vacak, minden másra teljesen jó. Bármilyen erősítőre rá lehet kötni Jack kimenettel Bluetooth-szal
-
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #48 üzenetére
Nekem a kislányom 15 v 50 minUtes utasítását értette félre. Úgy néz ki kisgyerek hangot általában nehezebben ért.
-
istvanszucs
tag
válasz
feripapa1 #35 üzenetére
Szia!
Üdv a klubban. Szerintem sem nehéz beállítani. Rádióhallgatásra szoktam használni, de nem magyar rádióadókra. Beszereztem egy Alexa kompatibilis termosztatot de még nincs beszerelve. TV irányíítására az én tapasztalatom szerint korlátozottan alkalmas. Nekem egy 2010-es Samsung okostv-m van, azt infrán tudom bekapcsolni, Logitech Harmony segítségével. A be és kikapcsolás megy, a lejátszás, megállítás, pillanatmegállítás megy, a hangerő fel és le megy. A csatorna állítás nem megy megbízhatóan. Próbáltam makrokkal komplexebb műveleteket végrehajtani, az sem megbízható.
Üdv:
István -
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #28 üzenetére
Mi a hátránya az USA accountnak?
-
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #26 üzenetére
Mai a bejelentés. Nem oldották fel az országhoz kötöttséget, hanem a mai naptól az echo és az amazon music is támogatott Magyarországon.
https://www.theverge.com/2017/12/8/16751834/amazon-music-alexa-echo-streaming
Most érdemes egy kicsit játszani vele, hogy ez milyen képességeket tesz elérhetővé. Ha találtál valami jót szólj
-
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #24 üzenetére
Jé tényleg! Mióta? Nemrég próbáltam, de akkor még nem lehetett és a hack se ment már egy jó ideje!
-
istvanszucs
tag
Sziasztok! Találtam egy helyhez kötött skillt ami itthon is működik.
https://skills-store.amazon.com/deeplink/dp/B075X3S6HX?deviceType=app&share&refSuffix=ss_copy
Ezzel a megközelítéssel lehet szerintem itthon is releváns skilleket csinálni.
Megadhatsz egy kiindulópontot (otthon) és öt potenciális célpontot.A célpontokat elnevezet Kitűnően működik magyarországi címekkel is és megmondja ha most indulsz merre érdemes menni, és mikor fogsz odaérni.Üdv:
István -
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #13 üzenetére
Telefonálás hazai számra nem működik. Rádiót is amcsi csatornákat hallgatok rajta.
-
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #11 üzenetére
De jó, köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni!
Legtöbbet a Spotify skillt használom, illetve beépített képességeket, pl. todo list, naptár, időjárás, munkába menés ideje. emlékeztető, flash briefing, szoktam telefonálni, Szoktam köszönni reggel Alexának és akkor mindig mond egy egy érdekességet az adott napról. Rá szoktam kérdezni, hogy milyen események vannak ma a naptárban, illetve egy két rádióadót szoktam hallgatni.
*Spotify
*CellPhoneFinder (korábban a Where's my phone, de eltűnt).
*Játszottunk az Animal Game-mel - állatos barkochba.
*Harmony - amit Te is említettél.
*Our groceries.
*Short bedtime story.
*TranslatedAmit tervezek:
*Termostat, állítása
*Világítás állítása
*Hamarosan érkezik egy második eszköz, ami a konyhában lesz, és részben interkomnak használjuk majd, részben zenehallgatásra, részben mert az our groceriesnek úgy kényelmes bevásárlólistát diktálni ha a konyhában van az ember.
*Esetleg emailek felolvasása, de még nem találtam jó skillt.És van egy sor felhasználás amire szeretném még használni Alexát, amire szerintem jól lehetne, de egyelőre nincs rá skill...
-
istvanszucs
tag
válasz
malnabokor #8 üzenetére
Budapest időjárást tudsz kérni, de mivel a regisztrált címed nem lehet budapesti, a flash briefingben nem tudsz budapesti címét kérni. A Spotify irányítás megy, de azért a Spotify hibájából azért nem tökéletes.
A naptáreseményeket el tudja mondani Google naptárból. Google naptárba viszont elég jól lehet bárhonnan szinkronizalniy
-
istvanszucs
tag
Ja igen, rádiót is szoktam rajta hallgatni, meg a daily briefingeket
Én is harmonyval használom, de amit igazán össze akartam hozni azt végül nem hoztam össze.
A Samsung TV-n jópár lépést kell tenni amíg eljutok oda hogy filmet válasszak lejátszásra, vagy
neadjisten filmet vegyek fel a tévéből. Az időzítéssel is észnél kell lenni. Ha egyszer lesz időm és vagy
türelmem, akkor majd erre szeretném megtanítani. -
istvanszucs
tag
Én leginkább zenehallgatásra használom (spotify), de meg szoktam kérdezni tőle az időjárást, hogy mennyi idő alatt érek munkába, bekapcsolja a TV-t, használom a todo list képességét, illetve az a daily briefing funkciót.
Ha elutazom szoktam a drop-in funkciót is használni kapcsolattartásra.
Hamarosan elindulok smart home irányba is. Ezek működnek elég jól itthon.Én már korábban is használtam az Our groceries bevásárlólista programot. Ehhez van skill és egész jónak tűnik, de ehhez angolosítani kell a bevásárló listát. Én még használom telefonálásra, meg a lakásban elszórt telefonom megkeresésére de az itthoni számokkal nem működik.
-
istvanszucs
tag
Sziasztok!
Nyitottam egy topicot, ahol magyarországi Amazon Alexa felhasználók megbeszélhetik, hogyan használják eszközeiket, segíthetnek egymásnak felmerülő problémák megoldásában, kicserélhetik skill-ekkel kapcsolatos tapasztalataikat.
Üdv:
István
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Home server / házi szerver építése
- Asztrofotózás
- Autós topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest