Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Távoli elérés is? - közben kerestem de nincs róla infó....
Ezt írja a forgalmazó oldala amit linkeltél:
"Az Amazon Alexa az egyik legnépszerűbb smart home asszisztens. Bluetooth SMART+ termékeit közvetlenül az Amazon Echo hangszóróba integrálhatja, a SMART+ WiFi termékek pedig könnyen csatlakoztathatók felhőből felhőbe. Kezdődhet a móka!"Ha már felhőbe dolgozik akkor kellene lennie távoli elérésnek.
Szerintem valahogy Amazon applikációban kell hozzáadni, ha lenne távoli elérés akkor IFTTT.How do I connect Ledvance to Alexa?
Perform the following steps to connect your accounts:
Download, install and open the LEDVANCE SMART+ app and create an account.
Download, install and open the Alexa app from the app store and create an account.
With your Alexa and LEDVANCE SMART+ app accounts created, proceed into the Alexa app. -
bobglad
csendes tag
Az eszközöket hálózaton-wifin keresztül vezérli a google, az amazon és az alma is. Bluetoothon keresztül szerintem csak a saját applikációján keresztül lehet, esetleg/vagy HUB kell hozzá de nekem olyan nincs így érdemi véleményt arról nem tudok adni. Nekem van pár izzóm, konnektorom, tv okosító meg még egyéb pár haszontalan eszköz de ezek mint kapcoslódnak a wifire és úgy tudom vezérelni.
Érdemes úgy vásárolni okoseszközöket, hogy a doboza írja, hogy Alexa, vagy homekit vagy google és akkor biztosan menni is fog. -
Sziasztok. Vettem én is egy ilyen kütyüt, de nem tudom használni, egyelőre egy izzót szeretnék hozza adni, egy paranccsal, de nem sikerül. Az izzót felismeri, vakaki tud ebben segíteni?
Izzi-LEDVANCE SMART+ Bluetooth -
CsMike
tag
Úgy látom elég halott ez a topic , na mindegy. Azért le hátha kell valakinek. A lényeg hogy nem az usa akkunt és régió stb oldotta meg hanem a UK , és a tv készüléken Lg is menüben régió UK nyelv is angol és UK , na onnantól már simán ment a dolog, azóta tökéletesen kezeli külső cucc nélkül is.
-
CsMike
tag
Sziasztok , Alexa dot 4 az alany, és 3 db Lg tv lenne , sajnos fel sem tudom Rakni az lg skillt mivel régió probléma van, amazon akkom helyileg us new york alexa appban szintén ugyan az a cím lett beállítva , de így se Ugyan így a Spotify is azt se engedi felrakni. Vakaki tudna segíteni ebben? Olvastam itt a fórumon meg youtube video stb de ez akkor se megy. Minden más igen. Köszönöm és bocsi mivel volt már kérdezve, viszont én nem akarok plusz eszközt venni csak ezért.
-
bobglad
csendes tag
Nálunk is gond volt a két spoty használatából. Nem jöttem rá egy darabig mi a fenéért állnak le a zenéim hát rájöttem hogy párom a konyhában elkezdte hallgatni a spotit
Nálunk a megoldás a bluetooth kapcsolat lett, és ha egyszer párosítva van a telefon utána mindig aktív lesz ha a közelben van a készüléke így nem kell állandóan rácsatlakozni.
-
Lanash
senior tag
válasz
malnabokor #1975 üzenetére
Sikerült a leírásod alapján. Még 1x köszi. Viszont sajnos kicsit hektikusan kezeli a dolgokat. Néha nálam néha feleségemnél nem aktív a echo, így nem tudja kiválasztani. Én megoldom hang utasítással, de feleségem még ockodik ettől
-
Petikem1
újonc
Sziasztok!
Biztos volt már ilyen kérdés, de nem találom.
Valahogy rá lehet venni Alexát, hogy tudjon magyarul? -
válasz
spongebubus #1976 üzenetére
Azt nem írtam, olyan néven kezeli nálam Alexa a két eszközt, amilyen néven elmentettem a Broadlink appjában. Tv-t én Bravia, erősítőt Denon néven mentettem. Megy szépen az Alexa Turn On/Off Bravia/Denon parancs, másra egyelőre nekem nem kellett, azaz még jó lenne ha aTV esetében a HDMI portok között is lehetne hangvezérelve váltani, demég nem nézem lehetne-e.
-
Lanash
senior tag
válasz
malnabokor #1975 üzenetére
Köszi ezt megnézem.
-
malnabokor
senior tag
válasz
ujtordai #1971 üzenetére
Az Amazon Alexa és Apple HomeKit nem átjárható. Ha valami "works with Alexa" és "HomeKit" kompatibilis is, akkor mindkettő ökoszisztémával barátságban lesz. De ha nincs rajta HomeKit címke, akkor nem fog menni HomeKit-en, és fordítva. Ha Alexával akarod használni, akkor ahogy a kolléga írna, bármilyen Alexa eszköz jó hozzá.
#Lanash
Megoldható (gondolom arra gondolsz, hogy két külön Spoti felhasználótok van, és mindkettővel szeretnétek Alexát használni).
Itt egy leírás:
1) To get started, log in to alexa.amazon.com.
2) As soon as you have signed in, go into the settings.
3) From settings, click into Accounts.
4) From this list, choose the one that says Household Profile.
5) From here, everyone who intends to use it will need to set up their own account with Amazon. Don’t worry. This doesn’t take all that long to do.
6) Once all potential users have set up their accounts, you will need to add these new accounts to the “household.”
7) Next up, these new accounts will need to be linked to their own Spotify accounts using their own version of the App.
8) Then, from then on out, when you want to switch accounts, all you will need to do is give the command “Alexa, Change to X’s account.” Then, whoever’s account you change to will automatically have their Spotify linked to it.Egyszerűbb verzió, ha bluetoothon, telefonról játssza le.
-
malnabokor
senior tag
válasz
spongebubus #1969 üzenetére
Nincs sajnos LG TV-m, így nem tudok részletes leírást adni, de ami a kulcspont, hogy bármit regisztrálsz, vagy állítasz be, minden egy régión legyen (U.S.). Pl a TV régió kiválasztásban U.S., az account, amivel belépsz szintén (ezt LG légkondik miatt én is eljátszottam, és utána működött), az Amazona acountod és a régiója is szintén US legyen. Utána működnie kell.
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy echo dot 4-et, sikerült hozzá adnom minden okos otthonos kiegészítőmet, Spotify is. De ha én nem vagyok otthon és a feleségem szeretne zenét hallgatni rajta úgy, hogy Spotify appba indítja el, hogy tudja kitenni a hangot az echo dotra? -
ujtordai
tag
Üdvözletem,
Kérnék egy kis segítséget.
Van pár xiaomi okoseszközöm, kamera égők konnektor, mind wifis. Az égőkön láton ott az works with alexa cimke, milyen alexa eszközt célszerű venni, hogy Apple HomeKit el tudjam használni őket?
előre is köszi. -
válasz
spongebubus #1969 üzenetére
Nekem nemrég ajánlották a BroadLink RM4C Pro vagy BroadLink RM4 pro esetleg egyéb változatait.
Egy RM4 Pro-t üzemeltem be 1 hete, szépen kapcsolja a Bravia TV-m és a Denon erősítőm. Gyakorlatilag appban hozzáadtam a két eszközt, linkeltem appon belül Alexa-hoz és ennyi. Többet még nem maszatoltam vele. -
spongebubus
friss újonc
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Valaki le tudná nekem irni hogyan tudom az LG televíziót alexához parositani?
Lépésről lépésre. Mert az már tiszta, hogy Magyarországon nem működik. De valahogy ki lehet kerülni valami más skill-el és plusz külső eszköz nélkül. Echo dot 3 van. Köszönöm előre is.
Email: balazs.kereszteny@gmail.com Legyen szép napotok! 😊 -
Golyo69
senior tag
Global hiba, allnak a szerverek
-
spongebubus
friss újonc
Sziasztok!
Nekem ma estére halt meg a ház. WIZ és Sonoff. Semmi nem reagál.
Mire megtalátam ezt a fórumot addigra töröltem minden eszközt.. 😖 Most pakolhatnék vissza mindent de még nem lehet. Teljesen halott. Addig marad a konkurens. A jó barátunk... Ha valakinek lenne friss infója irja le Legyen szíves! 😊 -
kamillo67
tag
válasz
johndoo1000 #1965 üzenetére
Hali, nekem már tegnap kezdte a szarakodást. Ma jelenleg a broadlink-es skillje teljesen halott, de még a saját skilljeimet se látom csak sokadszorra. Az echo show-t se mindig érem el a telóról.
Volt már ilyen az elmúlt években kb 2-3-szor. Remélem holnapra helyreáll.
-
johndoo1000
tag
Hali, nektek működik Alexa ? mert nekem du-óta nem kommunikál a Philips Hue vezérlővel
-
bobglad
csendes tag
válasz
venom8888 #1962 üzenetére
Eszközök vezérlésére való a hangasszisztens, és/vagy rádió zene és egyéb. Te mit szeretnél csinálni? Megmondja az időt időjárást meg pár dolgot és rádiót ha nincs se előfizetésed se semmi eszközöd. Vagy bluetooth-al rácsatlakozol és zene. Ennél többet már nem tudok mondani erről
Kollega már linkelte miket tud, olvasd el végig mert itt ezt leírni az örökkévalóságig tartana. -
-
bobglad
csendes tag
válasz
venom8888 #1958 üzenetére
ja hogy ingyenes spoti verziót használsz? Mert ha igen akkor nem fogod tudni a számokat váltogani stb...
Csak a rádió lesz ingyen. Kell apple music vagy amazon vagy spoti vagy tidal vagy nem tudom mi van még...
A régió váltása nem kerül pénzbe amazonon.
Manage Your Content and Devices" -> "Preferences" -> "Country/Region Settings" - United States, -
venom8888
őstag
-
bobglad
csendes tag
válasz
venom8888 #1953 üzenetére
2000 hsz van meg linkelték neked miket lehet csináni.
Ha nem jön válasz ott a google is de itt minden megtalálható kb.
Alapértelmezettnek ki kell választani a spotit zenelejátszásnál vagy amit használsz és ennyi. Ha meg nem tudod a hangutasításokat angolul rákeresel hogy alexa command list. -
venom8888
őstag
Mi ez a forum, 1 napja nem ir senki. Toroljetek akkor sracok. Mas temakban fel percenkent jon a valasz.
-
venom8888
őstag
Sleep Sounds van pl ez a skill, ha aktivalom,ha nem le jatsza a viharos idajaras hangjat, de nem tudom hogy a parancsbol jatsza-e le, vagy ki tudja honnan. Valoszinu az utobbi,mert toroltem a parancsot az APP ban,es ugyan ugy lejatsza a hangot.En ezt nem ertem, valaki magyarazza el, akinek tobb tapasztalata van.
-
venom8888
őstag
Meg igazabol ha szamot kerek, nem azt keresi,hanem radio csatornat azzal a nevvel. Pl ha kerek szamot Madonnatol, Madonna radio stationt keres, ez igy nem OK
-
venom8888
őstag
Van ez a Skill hogy EDM Trivia , Enable-ra tettem,de nem indul el, vagy mit kell ezzel csinalni?
-
venom8888
őstag
Ha radiot .vagy zeneszamokat halgatok azokat honnan tolti be? A Spotify rol tudja inditani, vagy meg kell neki mondani? Anyira nem vagom a mukodeset ennek az Alexa cuccnak
-
PhilBrick
őstag
válasz
venom8888 #1946 üzenetére
Gratulalunk, udv a klubban! Sok sikert!
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Most kaptam egy Alexat,es fogalmam sincs hogy mikre kepes. Egyenlore rajottem,hogy a kert zeneket lejatsza helyel kozzel,de sokszor meg kerdez hogy fel irasson-e elofizetesre. Tudna valaki adni felvilagositast ennek a keszulek kepessegeirol?
-
Golyo69
senior tag
válasz
JoceeHunt #1935 üzenetére
Ps5-öt nem tudom, de nekem Denon erősítőt kapcsolja :)
Külön rutin van nekem, mikor azt mondom movie time akkor a tv-t ( LG) atkapcsolja Hdmi 2-re, bekacsolja az erősítőt -, bekapcsolja a média lejátszót, bekapcsolja tv mögötti ledet es lekapcsolja a villanyokat ami fel van kapcsolva jah es külső vinyot is bekapcsolja amirol megy majd a film.
-
ööööö, HDMI-arc-om vagy mifene van az erősítőn.
Ha a TV-t bekapcsolom az erősítő is bekapcsol, de PS bekapcsolással a tv nem.
Igazából PS kapcsolás csak érdekességképp kérdés, a Denon erősítő és a TV lenne jó ha "Alexásítva" lenne, mert TV bekapcsoláskor mindig bekapcsol az erősítő amit utána egyből kapcsolok ki a távirányítóval, mert csak filmezéskor hallgatom a hangrendszert, a PS közben meg fülesezek. -
válasz
Reinhardt #1927 üzenetére
Szia!
Régóta várom, hogy a Sony Braviam tudjam irányítani Alexa-val, most látom van rá megoldás ezzel a Broadlink RM4 pro-val?
Ezt hogy kell elhelyezni? TV elé? Vagy merre? Milyen betápja van ennek a Broadlinknek?
Sajna Bravia-n appok között írja hogy nem támogatott régióba vagyok. -
Reinhardt
őstag
válasz
bobglad #1925 üzenetére
Hello,
Alexa egyik naprol a masikra elfelejtette a tv ki/be kapcsolasat.
Broadlink RM4 pro-n keresztul volt.
De most folyamatosan azt mondja, hogy "The skill linked with TV is not enabled, please enable the skill to control this device", ami hulyeseg, mert engedelyezve van, de azert visszavonatam az engedelyt es ujra engedtem, de nem oldodott meg a problema.
Vmi otlet? -
PHenis
senior tag
válasz
johndoo1000 #1924 üzenetére
Alexa, what are my notifications?
-
bobglad
csendes tag
válasz
johndoo1000 #1924 üzenetére
Szerintem elmulasztott hívás volt. De én is csak tippelek nekem volt hasonló pont ilyen. Érdemes lenne google-ban is rákeresni mert elég szok színben tud világítani
-
johndoo1000
tag
Sziasztok,
nem tudja valaki miért világít zölden két napja Alexa?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
ilovedigweed #1922 üzenetére
Reset megoldotta.
Megkérdezhetem, hogy milyen lokációt kell beállítani, hogy tudja pl Tidal-ról hallgatni zenét?
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Új versenyző lennék a témában, de sajnos nem tudom csatlakoztatni az Echo Dot 3 készüléket a wifi hálózatra. Tudom, hogy pontosan, helyesen írtam be a kódot és már mindent, még a hűtőt is újra indítottam legalább 2x.
Tudna valaki segíteni ebben? Vagy küldhetem vissza a készüléket?
-
Ginocar
csendes tag
USA marketes accounttal nem működik minden skill ami az EU marketeire van írva. Engem az Amazon support helyezett át a német marketre így eddig minden okoseszköz amit vettem megy. Igaz Xiaomitól csak egy hubom van, amihez hőmérséklet és páratartalom érzékelő van csatlakoztatva, de csak a hőmérsékletet látni az alexa appban a párát nem. Valamiért semelyik páratartalom érzékelőt nem jelzi ki, pedig más okoseszközöm is tudja.
-
Carlos Padre
veterán
En annyit szoptam mar az kulonbozo okos lampakkal es egyebekkel, hogy inkabb valtottam az uj Echora beepitett hubbal es rohadjon meg az egesz olcsojanoskodas.
-
bobglad
csendes tag
Gondolom használja a spotify-t azért van usa-ra állítva. Nálam is csak úgy működik.....
Itt a fórumban van leírás róla hogyan lehet régiót állítani ezt most így fejből nem tudom leírni, de googleba rákeresel biztos első találatok között van.
Amúgy nálam a wifi-vel akkor volt probléma, ha több ssid is elérhető volt a saját lakásomban, és mindkettő hozzá volt adva akár az echo-hoz akár az okosítókhoz, mert ugye a közelebbihez csatlakozik.. Hiába állítottam be manuálisan meliykhez csatlakozzon akkor is átváltott szóval én töröltem a wifi listát és csak ahhoz csatlakoznak amit egyszer megadtam. -
Sh4rKy
senior tag
válasz
titanium011 #1917 üzenetére
Szia!
Alexa és Xiaomi is US-re van állítva, a konnektoron kívűl megy vele minden nekem hibátlanul.
Alexát hol állítod át régió szinten? Szerintem ott a bibi -
titanium011
tag
Heló. Bocsi, láttam hogy neked működött alexa ws xaomi együtt ezzel kapcsolatban érdekelne higy alexa és a xiaomi cuccok hol és milyen régióra voltak állítva mert nekem sehogy se kommunikálnak együtt a megóvására óta. Minden magyar forrásból származik. Alexa USA régióra volt állítva a xiaomit is állítottam usara meg thaifoldre de úgysem látta alexa.
Koszi a választ.
-
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok!
A következő problémára keresem a megoldást, hátha már valaki találkozott vele!
Alexa hibátlanul tette a dolgát egész eddig, minden működött, van egy xiaomi mennyezeti lámpám, plusz egyéb xiaomi kiegészítők, amiket tökéletesen működtetett.
Ezen kívűl volt egy tökéletesen működő D-Link okos konnektorom, de miután modemet cseréltem itthon, valami oknál fogva az istenért se akar működni, nem jön létre köztük kapcsolat... (régi darab, próbáltam mindent, 2,4GHz-t külön neveztem, mint az előzőn volt, stb... nem akar kapcsolódni...)
Szóval kénytelen voltam vásárolni egy újat, Xiaomi Smart Plug, ami tökéletesen működik önmagában, DE!
Mivel eddig a Xiaomi cuccaim csak és kizárólag akkor voltak hajlandóak kommunikálni Alexával, ha US régióra van állítva, ezt meg nem tudom berakni oda, mivel ugye más aljzat van azokban, és ezen a ponton problémába ütköztem.
Amennyiben a Xiaomi appot átállítom Magyar régióra abban látszódik minden és működik ott, de Alexával már semmi.
Valakinek van erre az egészre megoldása?A supportal beszélgettem, de két hülyegyerek is csak találgatott és magyarázott össze meg vissza, addig amíg ki nem nulláztatták velem úgy a fiókomat, hogy az összes rutin és minden meghülyült/eltűnt...
Csinálhattam aztán újra az egész fiókomat (mail cím törlése, újra regisztrálás), mert annyira elcseszték, hogy az összes skillre azt írta, hogy nem lehet letölteni, vagy már nem létezik az a skill..Köszi a válaszokat előre is.
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
Gree klimanak van valami trükkje, hogy menjen a skill? Felraktam az appot ami amugy egy katasztrófa, az Alexa skillbe nem tudok bejelentkezni mert azt mondja nem jo a user/pass. Ugyanazt adom meg mint az appban. Mi lehet a gond?
-
Ginocar
csendes tag
Tudja valaki, hogyan lehet az Alexa appból menteni a beállításokat, rutinokat, okoseszközöket, stb... egy fáljba?
Szeretnék csinálni egy másik accountot és át szeretném vinni a jelenlegi beállításaimat. -
Ginocar
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a magyar rádiók streamelésével kapcsolatban?
Minden magyar rádiót tudok hallgatni az Alexa-ba integrált TuneIn alkalmazás segítségével, csak a Retro Rádiót nem.
Valakinek működik? -
google drive-ra feltöltött médiafájlokat hogy érdemes lejátszani vele
? +még advanced-abb, nem tudom meg lehet-e csinálni:
család legkisebb tagja elnyavítja magát "Alexa, kecskés mese" : erre Alexa előkeresi a felcsatolt gugli drive-ról a kecskére bízta a káposztát-mesét.Nem kéne sok, mondjuk 20-30db, ha kell, felmondatom vele minden fájlhoz a kérő mondatokat hogy az ő hangján legyen.
-
válasz
Carlos Padre #1901 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Update 04.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest