Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
válasz Skynet258 #676 üzenetére
Amire szerintem szükségd van most, az a gyakorlás !
A képeiden látszik hogy odafigyelsz, és szeretnél valami jobbat.
Ez pedig elég ahhoz, hogy kitanuld az alapokat.Arra vigyázz, hogy egy képet ne azért készíts másképp, mert úgy tetszene jobban a többieknek !
Mindig azt nézd , neked hogyan tetszik jobban, mert ez a lényege a dolognak !
Mások sok jó tanácsot adhatnak, de a kép a tiéd.Mindig tedd fel a kérdést: miért is akarod lefotózni azt ?
Ha ezt megválaszolod, már tudod is hogy mit kell bemutasson a kép.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Skynet258 #682 üzenetére
..egy kicsit talán túlexpós ez a kép, a gamma korrekción illetve kontraszton ha állítanál lehet még előnyösebb volna.
Illetve, egy kis + szaturáció is segítene rajta, szvsz"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ballington
addikt
válasz Skynet258 #680 üzenetére
tényleg nem rossz képek, az alapvető hibákat már lentebb írták.
ami nekem leginkább tetszik az ez - itt jó lett volna, ha az alját lemetszed úgy, hogy az út vége valahol az alsó harmadoló vonal körül lenne. Próbáld ki, sztem neked is jobban tetszene majd.
a másik pedig ez - tetszenek a színek változatosságaAki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Slowman
aktív tag
válasz Skynet258 #676 üzenetére
Hello!
Nem olyan nagyon szörnyűek szerintem vannak jó elgondolások is benne pl a pados kép asszem hátulról a 3. az kifejezetten jónak mondható.
Én se vagyok egy nagy guru de pár dolgot így hirtelen amit észrevettem:
Alapvetően sok képnél az a baj, hogy tök középre raktad a témát (pl. lepkés,kaktusz,majmos, egyik madaras), de azért soknál észrevettem a tudatos szerkesztési pontokat átlók, kifutó élek (erdőrészlet, pados) stb, néhol figyeltél a harmadolópontos szerkesztésre is csak nem értem a többin miért hagytad el, ha már egyszer ismered (vagy csak véletlen, nem hinném ). Sok helyen túlzsúfoltad a képet (csigás, hóbagoly).
Próbálj meg nem automatamódba fényképezni és figyelni a mélységélességre stb tanulmányozz szakkönyveket, vannak kezdők számára is ahol elmagyarázzák a blende, rekesz, és alap beállításokat, ha esetleg nem lenne még ismert anyag . Én azt tanácsolnám, egyrészt, hogy inkább a kép készítésénél gondold át min hogy, a PS-t bűvölöd mindenféle szelektív színtelenítéssel és stb. Nem rossz ez csak szerintem nem illik egy természetfotóhoz.
Engem személy szerinte ezek az oda nem illő keretek is zavarnak, de ez ízlés dolga.
Hát így első ránézésre ezek az alap dolgok jutnak eszembe. Remélem segítettem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest