Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Androidos fejegységek
- Itt van a Gigabyte első olyan Intel B760-as deszkája, ami PCIe 5.0 sínt kapott
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Melyik tápegységet vegyem?
- nVidia GeForce GTX 1060 (GP106)
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz
ThodEE #32070 üzenetére
Az alexpo elmúlik, ha több fény éri az érzékelőt.
1. Növeled a rekeszt. Csökken a mélységélesség, sötétednek a sarkok.
2. Növeled a záridőt. Esetleg állvány és statikus téma kell hozzá. Ha nyúl, akkor plüssből. Vaku esetében hatástalan, mert a villanási idő rövidebb mint a záridő.
3. Plusz fényforrás használata.
4. Használd a lassú szinkron beállítást a vakuhoz, ha visszaveszed a fényét 2FÉ-kel, mert akkor a környezeti fényekre támaszkodsz. -
torzo
őstag
válasz
ThodEE #32070 üzenetére
Az alexpo a fénymérőd műve, vaku nem segít, tágabb rekesz vagy hosszabb záridő M-módban igen. Kérdés, milyen módban lőtted?
Alexpot + expokorrekcióval kell javítani A módban, M módban meg úgy korrigálsz, hogy fölélősz. Ez a nyuszi szerintem elbír vagy 2/3-1FÉ-et. Hogy most záridővel, vagy rekesszel játszol, az szándék és lehetőség kérdése.
Ha raw, akkor meg LR-ban ugyanezt simán megteheted, ha az iso nincs az egekben. Talán a jpeg is elbír ennyit. -
belovary
senior tag
válasz
ThodEE #32070 üzenetére
Szerintem a vakuval ne veresd pofán, hogy csúnyán fogalmazzak.
Rendszervaku is max levéve, vagy esetleg fehér plafonra irányítva, indirekt módon. De az ISO-n mindenképpen emelj, ha jól láttam ISO 100-as volt a képek nagy részénél. Az ilyen gyenge megvilágítással rendelkező helyeken, mint egy szoba, igen karcsú! A másik, hogy próbáld megbeszélni a modellel
hogy valami másik helyszínt válasszatok, hogy ne legyen ennyire közel a háttér, és akkor már a mélységélességgel is lehet játszani, jobban kiemelni a nyuszimuszit.
Nagyon nem egyszerű egy rossz fényekkel rendelkező helyen képelni. Én is most tanulom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon AF Nikkor 35-80mm, 1:4-5.6 D objektív
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Sony A7C, ILCE-7 váz, gyári akku, Smallrig 3081B A7C cage
- Eladó Carl Zeiss Jena DDR pancolar 1,8 /50 objektív.
- SONY-E TAMRON 18-300 F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD 2,5év garancia újszerű keveset használt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 180SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest