Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Hoztam egy képet.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ez a kép szerintetek nagyon szimmetrikus?
-
hdanesz
őstag
Ehhez mit szóltok?
-
hdanesz
őstag
Ez is 'csillagos' kép. Szűk rekesz, hoszzú záridő.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Erről a képről érdekelne a véleményetek. Sokadjára megnézve talán kicsit kevesebb kellett volna az égből.
Előre is köszi.
-
hdanesz
őstag
válasz Fotonhámozó #32921 üzenetére
Ebből is látszik hogy nem mindig az nagy szám amit az alkotó annak gondol. De ez fordítva is igaz, biztos volt mindenkinek olyan képe amivel azt hitte óriási maradandó értéket és újdonságot kreált...és senkit nem érdekelt kb. flickr-en vagy bárhol ahol megosztotta.
Nekem nagyon tetszik ez a kép. Van valami földöntúli hangulata...de mégis tudod, hogy a 'földön' van. A bw miatt meg nagyon minimál hatású.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
válasz jjeahh #32847 üzenetére
Ezért írtam, hogy kevés ember. Nem pedig azt, hogy senki.
Nálam az egész téma azért jött csak fel, mert sok esetben 1-1 tag megkapja azt, hogy mi ezen a nagy szám? Szép éles...de ez csak egy ház/ablak/kutya...stb.
Ugyanakkor más feltölt hasonló képet...az meg nagyszerű, meg művészi.[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Ez jó ötlet.
Mondjuk azt vegyük figyelembe, hogy kevés ember vesz azért első körben fényképezőt, hogy komolyabban fotózzon. A legtöbb embernek a fotózás csak emlékek megörökítése/család/utazás stb.
Ha már eljut valaki addig, hogy őt ez érdekli és szeretne vele behatóbban foglalkozni azt nem az első gépe és nem a tizedik képe után fogja eldönteni.[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Lehet nem jól értelmezem, de a topic címe: Kezdő fotósok digitális fényképei.
Ettől lentebb eső kategória nincs véleményem szerint. Aki életében először fog a kezébe fényképezőt és feltölti ide az első képét...ő is kezdő.
Vagy akkor kellene valami előzetes szűrő, amivel kiválogatja a topic lakossága, hogy mi fér el ide.
Én amikor megmutatok itt egy képet, tényleg azt várom, hogy kapjak egy kis segítséget...rávilágítva a hibákra, esetleg ha megoldást/javaslatot is kapok annak külön örülök. Ebből tudok tanulni, fejlődni.Amikor elkezdtem fényképezni, nekem is nagy öröm volt ha sikerült az addig képeimhez képest (magam szerint) jobb képet készítenem. Legalábbis nekem tetszett. Ebben a topic-ban kb. azok a képek hulladéknak minősültek volna. Mondom ezt úgy, hogy a mostani képeim sem túl csodásak az itteni mércéhez képest.
Ha valaki feltölt ide egy képet, legyen bármilyen rossz is...megérdemelne annyit, hogy rávilágítsanak a hibáira, pont azért hogy később javíthassa őket. Több eset lehetséges: 1. megfogadja a tanácsokat, rászánja az időt és megpróbál fejlődni, 2. nem érdekli tovább az egész és felhagy a fényképezéssel, 3. nem érdekli a kritika és folytat mindent tovább ahogy eddig...stb.
Érdekes, hogy a régebbi topiclakók tudnak egymásnak segíteni építő jelleggel és normális hangnemben.
-
hdanesz
őstag
Annyi ága/vonala van már a fotózásnak, hogy elég nehéz újat mutatni vagy más perspektívát.
Ezért mondjuk sok képre, hogy nincs benne semmi új...[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek a véleményeket. A kitobi úgy néz ki ennyit tud. Hajajjj, de sokat kell még nekem tanulni.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Itt látható egy képem. Szokás szerint vágási problémáim (is) vannak.
Eléggé sok minden van a képen, kicsit zavarosnak tűnik, de valahogy szeretném kiragadni azt a szép nagy vízcseppet. A körülményeken/helyszínen sokat változtatni nem tudtam. (belógó fűszálak...stb.)Szívesen veszek ötleteket és feldolgozásokat is. Ha érdekel valakit a RAW fájl, átküldöm szívesen.
Köszönettel,
Dani
-
hdanesz
őstag
Kissé meg vagyok fázva, de most megpróbálkoztam a csillagos égbolt fotózásával. Igaz, csak erkélyről...nem a legideálisabb helyszín...de perpillanat ennyi a max.
Eddigi tapasztalataim:- nehéz manuálisan elkapni a fókuszt...bőven van mit gyakorolnom
- lőttem vagy 12-15db 25mp-es képet...már csak össze kellene tudnom pakolni őket...
- gyakorolni...gyakorolni...gyakorolni...és sok türelem
- az utómunka pedig még eléggé negatív...mármint ami az én tudásomat illetiMindezeket átgondolva...érdekes téma és szeretnék többet tudni róla. Tudna valaki ajánlani valami jó oldalt? (tudom, gugli a barátom...de én elsősorban a minőségi szűrésre lenni kíváncsi, amit jelen esetben a fórumtársak jelentenek )
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Egy próbálkozásom.
-
hdanesz
őstag
válasz Fotonhámozó #31844 üzenetére
Első körben szeretnék én majd negyed ennyire jót csinálni.
Nekem tetszik. Főleg a címével együtt ütős. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ma próbálkoztam kicsit esőcseppekkel.
Ez talán még sikerült is valahogy.
Sajnos ez csak JPG...nem sokkal előtte álltam vissza RAW-ról.
Nincs még vágva...és eléggé középre van pakolva a csepp.
Most inkább javítási segítséget kérnék. Tippeket, hogy mivel lehetne kihangsúlyozni a 'mini' selfie-t a cseppen.Köszi.
Dani -
hdanesz
őstag
Én inkább vállalom a szánalmas képeimet...de ilyet sosem csinálnék.
-
hdanesz
őstag
válasz LamaCube #31730 üzenetére
Igen, 70%-ban kb. így gondoltam én is. A gondok lent kezdődtek.
Az egyértelmű volt, hogy a 'karót' jobbról lekapom.
Mennyivel jobb hatású így megvágva mint az én 'nyers' verzióm.
Bár az ilyen madárfotókkal úgy vagyok, hogy örülök ha sikerül elkapnom 2mp-re amíg megül a s*ggén. Majd utána vagdosok...nincs időm akkor komponálni.@Big-Lacos: Köszi neked is.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Vágásban nem vagyok valami tuti.
Ezt a képet hogyan vághatnám meg?
Javaslatokat, feldolgozásokat várok.
Elsősorban a rács okoz gondot...nem tudom miként kellene 'szelni'.
Szeretnék tanulni kicsit...de legalábbis példát látni hogy merre induljak.
Ha már komponálni nem tudok....legalább vagdosni tudjak valamit.Előre is köszönöm.
Dani
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Hoztam egy madárkát.
-
hdanesz
őstag
Máté Bencét szerintem nem kell bemutatni itt senkinek. Neki van les Mo.-on is. Bár tuti van más megoldás is.
Az viszont tény, hogy rengeteg türelem kell.[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ehhez mit szóltok?
-
hdanesz
őstag
válasz matyi012345 #31478 üzenetére
Nem is manapság készült.
Sima JPEG...nem RAW. RAW-ban még sosem fényképeztem, ideje lenne kipróbálnom.
A tesztkép jellegében igazad van....szerettem volna az élességet jól eltalálni, ezért szétbombáztam szegény virágot...készült vagy 15-20kép róla. -
hdanesz
őstag
Még egy pitypang.
-
hdanesz
őstag
Kicsit szokatlan téli kép.
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
válasz Muerte68 #31106 üzenetére
Igen, a második nem túl érdekes...nem voltam közel eléggé. A lányok haja össze van fonva...'közös' csuriba. Ezt örökítették meg. A kacsa vágása elég nehéz dolog...szerettem volna megtartani minél több hullámot körülötte. És az eredeti kép sem sokkal több...nem sokat vágtam belőle.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Várom a véleményeket.
Dani
[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Erről mi a véleményetek?
A többi képemet is megnézhetitek flickr-en. Szívesen veszem a kritikát.Dani
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Hoztam egy képet.
Érdekelne a véleményetek. Tudom, hogy a napnál jócskán kiégett...nekem mégis tetszik a hangulata.
Dani
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Íme egy képem. Lehet technikailag/szerkesztés- és vágásügyileg nem a legjobb...nekem mégis tetszik a hangulata.
Építő/segítő jellegű kritikát szívesen fogadok.Dani
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
ITT látható 1-2 képem. Még csak tegnap regisztráltam a flickr-re. Igyekszem többet feltölteni.
Van még mit tanulnom...így ne nagyon savazzatok. De építő jellegű kritikát/tanácsot szívesen fogadok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest