Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Az Újbudai Alza bolt az nagyon parányi. Az csak átvèteli helynek lenne jó fenntartással
-
jeni
félisten
Hello
Mit tennétek?
Montech X3 MESH White (új-számla szerint)
és
ehhez egy Asus Tuf Gaming B650M-E (új) pár nap eltéréssel megvéve.A gond a házzal,hogy bontottat küldtek új helyett.
A bontott ház egyből eltűnt az Alza polcról ezért veszem tutira,hogy bontottat vett át a hölgy az automatából..
Hiszen más volt a ragasztó szalag rajta alul és felül is.Belül az alaplapi tartó csavarok már benne voltak és némelyik ferdén is állt.
Gyárilag ezek nincsenek beszerelve,főleg ATX mérten. Maga az alaplapi az mATX.
A beszerelt alaplap esetén látszódott,hogy a HDMI és a Displayport csatlakozó nem jól állt be a ablakhoz mérten ferde volt. Mondjuk én a belső alaplapi tálcát újjal felül beljebb nyomtam erővel és ezzel ezt a hibát a ferdeséget megoldottam,persze az alaplapi csavart kivettem onnan,hogy az Asus alaplapot nem húzza maga után.
Ez a hiba megoldva,de a másik,hogy a 19 portos USB 3.0 kék csatlakozó nagyobb az egyik oldalánál mert az alaplapra dugva megszorul.Persze szorulnia kell de mikor kihúzza az tulaj a dugót akkor az Asus 19 portos USB 3.0 műanyag keretét is lehúzza,mert ennek az alaplapon kell maradnia.
Bár én ilyennel eddig sosem találkoztam,hogy maga a USB 3.0 19 portos keret is levehető,kivehető lenne. A tüskék rendben voltak nem tört le de a házon felül csak 1db USB 3.0 csati van és alapból csak az egyik felét használja,holott ez 2db USB 3.0 előlapra kivezethető USB 3.0 felelne meg. Így a másik része esetén nem tudni ,hogy az is müxik-e?
A gépet nem magamnak raktam össze csak ha az enyém lenne tutira vissza adnám de egy hölggyé de őt ez nem érdekli mert működik így is rendben és fényévekkel jobb annál ami volt előtte neki.Természetesen jeleztem a hölgynek ezeket bár csak 1 hiba van már csak a ház esetén,de jelenleg teljesen funkcionális hiba mentesen.
A kérdés,hogy az Asus alaplap esetén a ki (le)húzható (elvileg ennek nem kéne így lennie) USB 3.0 műanyag keret ez jelentene későbbiek folyamán mechanikai sérülést ügyfél által a bolt és a szerviz (gyártó) szerint?
-
Az elektronikai eszközöket nem szoktakák csomagolni, örülhetsz hogy legalább kapott egy szakad papírt, környezetvédelemre hivatkozva. Szemrebbenés nélkül küldtek 1M+-os VGA-t boxba, úgy hogy ráadásul a doboz egyébként még csak le se volt zárva. A háztartási mütyűröket bezzeg ultrabiztosan csomagolják, kabaréba illő ahogy még a wc papír is külön csomagolást kap.
-
tomgabor
senior tag
Háztartási nagygépek, Televízió, illetve kerti gépek esetén hogyan működik a 30 napos elállás illetve a garancia? Saját módon kell vissza juttatni vagy küldenek futárt/garancia futárt mint néhány webshop?
-
törölt tag
válasz
Ron Swanson #8336 üzenetére
Írni kell nekik Chaten. Nálam is szórakozott már.
-
Alzánál mitől függ hogy engedi-e utánvéttel fizetni a terméket Alzaboxos rendelésnél?
Például most rendelnék egy 40 ezer Ft-os porszívót Alzaboxba, nem engedi utánvéttel csak előrefizetéssel.
200 ezer Ft-os okosórát meg engedi utánvéttel. -
AnonymusX
őstag
válasz
pigmeus #8326 üzenetére
Szia!
Meg kell nekik írni nyomatékosan, hogy pont azért küldted vissza, mert hiányoztak belőle dolgok. Tessék az előző vásárlón keresni.Bontott csomagoknál főleg érdemes videóra venni a kibontást. Ha jól rémlik az Alza szereti a bontott cuccok eladása után tartani a markát a hiányzó vagy sérült dolgokra. Például alaplap esetén a hiányzó részt vagy a sérült processzorfoglalatot kérték számon attól, aki bontottan vásárolta.
-
jeni
félisten
Egy korábban vásárolt termék esetén anno átutalással vásárolt és nem készpénzben lett kifizetve, annak az illetőnek kell adnia -e valamely igazolást ,hogy a termék tovább adása esetén ne az ő számlájára utalja a bolt a termék vásárlásakor az akkori összeget?
-
pigmeus
tag
Sziasztok, rendeltem alzarol Lego csomagot, ami bontott volt és ki volt belőle lopva egy két csomag és alkatrész. Nyitottam rá reklamaciot most meg követelik vissza azt ami benne se volt. Ilyenkor mit lehet tenni?
-
AnonymusX
őstag
válasz
Sántha Lajos #8322 üzenetére
Szia!
IBAN formában kell megadni. -
Sántha Lajos
aktív tag
Sziasztok . Volt nekem már a múltban 1-2 termék amitől eláltam , gond nélkül jött a pénz a kártyámra . Most felajánlottak két lehetőséget , utalás bankszámlára , vagy készpénz . Első opciónál kéri a bank számla számot , beírom és azt írja érvénytelen formátum . Mi lehet a gond ? (Ha nem oldódik meg ez a dolog , készpénzt fogok kérni ).
-
laskr99
addikt
Pedig de
Sérült telefon, leadva Juli végén ,mondta a srác hogy ugyan az van mint egy garinál, hogyha kifutnak az időből visszakapom a pénzt. Csak ugye ez 1 helyett 2 hónapos határidő.
Lassan lejár a határidő, mert már csak 2 hét van belőle, és eddig semmi hír azon kívül, hogy beküldés után 1.5 héttel kaptam az árajánlatot, amit elfogadtam -
laskr99
addikt
Garin kívüli javíttatással van tapasztalatotok? Ha kifut az időből az alza, akkor avultatják és úgy adják vissza a pénzt, vagy nem?
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a termékhez választható 60 napos visszaviteli lehetőségnél kp-t adnak vissza vagy levásárolható? Nekem nem egyértelmű a gyik.
Köszönöm. -
AnonymusX
őstag
Szia!
Nem kár a gőzért, mert 1 TB-osnak volt hirdetve, innentől olyat kell kapjál. Rendelés részleteinél valószínű azért íródott át, mert a termék adatlapjáról kerül oda az információ.
Viszont nem lehet tudni, hogy mennyit kell futkosnod az Alzánál azért, hogy megkapd a hirdetett terméket. Az is lehet, hogy csak hatósági nyomásra vagy békéltető testület után lesz hajlandó így korrigálni az Alza.
Az biztos, hogy ha elállással visszaküldöd, hamar rendeződik (lehet ők is ezt fogják javasolni), hisz visszakapod a pénzed.
-
xfulop
csendes tag
Sziasztok
Kb két hete rendeltem ssd-t alzáról. A termék oldala 1TB-s volt(kép, leírás) a számlán is 1TB van de 500GB-t küldtek helyette. Lehet, hogy elírás történt és el akarják sunnyogni mert később a rendelésem részlteinél is átíródott 500GB-re, értesítést nem kaptam. Csak a számlán látszik az 1TB meg egy képernyőmentésem van termék oldaláról.
Supporttól a sablon álljon el szöveget kaptam eddig vissza.
Ilyenkor szerintetek van esélyem kicseréltetni vagy kár a gőzért? köszönöm -
3shae
aktív tag
Na most ezt nem értem.
Van egy cpu hűtő, ami készleten van, éjfélig megrendeled délelőtt az Alza boxban leled opcióval, erre ha belerakom a kosárba, az alzaboxos átvételt nem kínálja fel. Néztem ennél nagyobb hűtőt többet is, azokat kiszállítják. Ezmiez?..
-
pn4hvq
senior tag
válasz
dragon1993 #8307 üzenetére
Ha akciósan vette, hajára kenheti a visszakapott pénzt, amikor már drágább (feltételezés volt részemről a helyzet).
-
Aldorfin
tag
egy napon belül nyilvánvaló hardveres hiba miatt visszaküldtük csere igénnyel a frissen vásárolt telefont.
mire lehet számítani? mennyi idő alatt számíthatunk az új telefonra? köszönöm! -
laskr99
addikt
válasz
dragon1993 #8304 üzenetére
Igen, tavaly volt már ilyen. Csak most a kérdés, hogy ha önhibás javítás van, akkor mi a helyzet a 30 nappal, mert 30-án leadtam, majd kövi hét pénteken küldték az árajánlatot 147k-ról, majd azóta semmi
-
dragon1993
őstag
válasz
laskr99 #8303 üzenetére
Jaaa értem, Samsungnál ha hivatalos szervíz javítja marad a garancia, viszont mivel ez garancián kívüli javítás így nem hiszem, hogy bármi idő megkötés vonatkozna rájuk.
A pixel ilyen javítása különösen szívás lesz. Nem véletlenül van sok használt pixel az alzánál, nem tudják tartani a 30 napot és visszafizetik az árát / újat adnak, amikor meg megérkezik a garanciáztatott telefon akkor eladják használtként. -
laskr99
addikt
válasz
dragon1993 #8302 üzenetére
Nem érted. Ha hivatalosan javíttatod, megmarad az x év garancia a készülékre mert nem volt belenyúlva. Na az ügyfélszolgálatnak ez 1 hetébe telt rájönni, miután már google storeos ügyfélszolgálatos levelezést küldtem át nekik. Helyben meg rögtön mondta az arc, hogy miért ne maradna, az ügyfszot hagyjuk szint kb. Mikor jött az árajánlat, akkor is mondva lett, hogy marad.
-
laskr99
addikt
Alza külön javíttatással van valakinek tapasztalata? Mármint nekem helyben úgy mondták, hogy ha 30 napig nem sikerül a törött kijelzőt cseréltetni, akkor visszakapom a pénzt, de telefonos ügyfsz. meg semmit se tud kb soha.
Pl a garin túli javításnál is ment az össze vissza beszéd, hogy marad, nem marad a gari, vagy egyáltalán tudom e javíttatni, közben helyben mondta a srác, hogy miért ne maradna, meg simán le tudom adni+30 napig ha nem sikerül rendezni akkor pénz vissza mindenestől.De máshol meg 60 napot látok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest