Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz MATEO6600 #16731 üzenetére
szerintem erre egy rakás válasz lehetséges:
1. ha rendesen tájékoztattak szerződéskötés előtt, és elvállaltad, akkor oké.
2. ha be tudják tölteni az állásaikat, akkor is oké
3. egy csomó startupnál előfordulhat, hogy tulajdonrészt kapsz bónuszként. ez is lehet egy elfogadható ösztönzőmindenki döntse el, hogy neki mi fontos, pláne, hogy a karrierje adott pontján mi fontos.
szerintem az én koromban már a munkaidő vége fontosabb, mint hogy csillogó szemekkel toljam mások szekerét...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
inf3rno
nagyúr
válasz MATEO6600 #14751 üzenetére
A stresszes része, amikor olyan dolgokat kérnek számon rajtad, amiről más tehet, aztán szétszivatnak. Ismerősöm is az után váltott céget, hogy egy fél év késésben lévő projektet átvett, aztán elkezdtek kihullani a csontvázak a szekrényből, mindenki betartott neki, a projekt nem haladt, és a végén már szívritmus zavara lett a stressztől.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
sakal83
addikt
válasz MATEO6600 #14109 üzenetére
Latom nem olvastad a hszeimet. Mi a motivacio? Az hogy a szakmamban elertem egy szintet es lassan kifut a tortenet. Vezeto nem leszek, vallakozasban nem mukodik, a fiatalabbak olcsobbak, a vezetokre mar veszelyes vagyok. Viszont ha van egy eletszinvonal amihez hozzaszoktal azt nem art fenntartani. Es meg ne sertodjon senki de a kinalat szukossege miatt es a kereslet nagysaga miatt ahogy nezem rovidebb ido alatt kevesebb kepzessel lehet elerni egy normal fizu szintet az ITben mint mas iparagban. Es itt nem a programozóról beszelek mert az mas teszta. Ok a szakma.
Ezt a dolgozni plusz hivatas kombobol mar kinottem egy melo kell amit 4-6 honap felkeszulessel el lehet kezdeni es van jovokep. Es nem akarok csucs lenni. Jo a közepe a középkorban.
-
Shade45
senior tag
válasz MATEO6600 #13984 üzenetére
Nem, téves a következtetés...
Elnézést, valóban kezdhettem volna a megfogalmazást másként is, hogy ne tűnjön hirdetésnek.A jelenlegi helyemen adódott ez a lehetőség, és érdekelne, hogy mi az az összeg, ami reális lehet egy ilyen poziban.
Céges autó biztos jár a pozícióhoz, ezt már tudom, az alapbér, ami számomra kérdéses. -
veterán
válasz MATEO6600 #13931 üzenetére
A külföldi helyzet sok szempontból rosszabb, mint a hazai. Sokkal nagyobb a verseny, státuszt pedig nyilván inkább adnak a hazainak, mint egy külföldinek. A vezető prof pedig mindig, mindenhol lokál arc.
Az ismerőseim konkrétan a CERN-ben voltak kint, elméleti fizikusok, de van agykutató is közöttük, alkalmazott fizikus, IT, stb. Sosem sikerült megkapaszkodniuk hosszú távon külföldön.
#13932harylmu
A data science szerintem nem szigorúan véve IT terület, sokkal inkább matematikai-statisztika, ökonometria erős IT skillsettel. -
veterán
válasz MATEO6600 #13928 üzenetére
SW fejlesztés melett is születtek publikációm egyetemi kutatások révén.
Nem erre céloztam, hanem az akadémiai légkörre. Nagyon más világ, a versenyszférából nézve gyakran érthetetlen. Elég sok kutató ismerősöm van, és ezt tényleg csak szerelemből lehet csinálni. Nem véletlenül hagyják ott sokan. Pénz gyakorlatilag nincs benne, külföldön magyarként nem kapsz státuszt, itthon a fizu nevetséges. Amúgy alkalmazott kutatással lehet érvényesülni az iparban, lásd: MSCI, MS, és hasonlók. Viszont ez sem biztos, hogy az, amire te gondolsz. Gyakorlatilag itt kereskedési algoritmusokat fejlesztenek a mókusok. Van, aki PhD-s közöttük, de messze nem mindenki szerintem.
Van PhD-s IT-s ismerősöm, ő küszködött az egyetemen tanítással, kutatással, de végül elment mezei C++ fejlesztőnek. A Dr. ott van a neve előtt, ennyi perpill a hozzáadott értéke a dolognak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz MATEO6600 #13923 üzenetére
Hát cimbora, én inkább lebeszélnélek a dologról. PhD-képzésre eleve már kutatási tervvel kell jelentkezni. Az nem működik, hogy valami új csodát akarsz kitalálni. Összességében ez a PhD dolog szerintem csak akkor megy, ha valaki eleve az akadémiai pályára "született", egy percet sem volt a versenyszférában, hanem egyetem után rögtön ment is tovább. Nagyon más világ, mint amiben eddig voltál. Ez a kiégésre nem gyógyír.
-
Sztenly
tag
válasz MATEO6600 #13762 üzenetére
Felteszem ez olyasmi mint a "ha ezt érted akkor pályázz meg minket" angol szöveg ahol gyök kettővel magyar akcentussal 4mondat elhangzik.
Szerintem nagyobb merítést akarnak és gyors önbizalmat adnak a pályázóknak vagy akik még nem döntöttek gyorsan menjenek jelentkezni. -
opr
nagyúr
válasz MATEO6600 #13764 üzenetére
Volt olyan, aki ugy kezdte az interjut, hogy "Vicces, hogy igy van a felallas, tobb, mint 15 ev rutinom van nagy vilagcegnel, nekem kene interjuztatni titeket". Eloszor rohogtunk, hogy akar meg igaza is lehet. Aztan mikor kiesett a palindrom feladatnal, mar annyira nem volt oszinte a mosolyunk... Persze a konkluzio az volt, hogy az interju a fos, meg mi a hulyek, hogy ilyen baromsagokkal zaklatjuk, amikor O amugy meg tud irni barmit IS, csak pont ezt nem.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz MATEO6600 #13762 üzenetére
Meglepodnel.
Mi anno egy sima palindrom es/vagy primkereso fuggvenyt hasznaltunk beugronak egy ideig. Nem volt direkt fosul megirva, vagy direkt felrevezeto valtozonevek vagy stb hasznalva (primkereso nem szita volt, sima osztasos cucc, tipikusan az, amit kb eletedben eloszor irsz, amikor meg akarod nezni, hogy egy szam prim-e. Azert volt igy, mert a masodik feladat az volt, hogy akkor most ezt, amirol tudjuk, hogy fos, optimalizad legyszives). Jelentkezok also hangon 80-90%-a fennakadt a szuron, nem tudta megmondani, mit csinal a kod. Pedig egy orat adtunk ra, es elvileg minden jelentkezonek minimum 5 ev szakmai rutinja volt, meg a nagy reszenek diplomaja, nem fos egyetemrol, meg stb.
Es ezek mar azok voltak, akik atjutottak a CV szuron.
Egyszeruen borzalom, mennyi kokany, hasznalhatatlan ember meri magat programozonak nevezni.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Lacc
aktív tag
válasz MATEO6600 #13577 üzenetére
Ez szerintem egyértelműen nem kijelenthető, bár az is igaz, hogy nálam elég kicsi a mintavételezés. Ezek személyes környezetemből vannak:
Product Owner magyarországi kis cégnél a régi motoros fejlesztők voltak. Egyikük nem nyomta full-time, hanem fejlesztés mellett úgy 50%-ban.
Másik igen, de ott volt minden más szerepkör is, Scrum-master, Analyst, stb, viszont ott "egyszerű" volt a domain. Nem olyan, amire aztmondanánk, hogy komplex tudást igényel. Ebből kifolyólag magasabb volt a fizetés.Németországban, egy, akivel dolgoztam, ő gazdasági diplomával rendelkezett, nála a fizu passz, de értet ő is az ilyen Scrum-hoz, és alapvető IT dolgokhoz. (Középkorú német nő)
Hollandia esetén közepes cégnél, is ugyanez a szituáció állt fent, bár ott inkább Product Owner és Project Managerek voltak egyszerre.
Csehországban viszont már egy banknál már más a helyzet. Product Owner itt Product Owner (Project Management is jelen van, de a Line/People Management az kijön belőle), itt kegyetlenül elvárják, hogy magas szinten tud a technikai részleteket (nem kell programozni, de az architektúra hogyan épül fel, fontos) illetve a Domain-t is, hogy mi a részvény index, mi történik mögötte, hogyan dolgozzák fel, hogyan használják stb. BA-val nem kell foglalkozni, az külön pozicíó, másik ember van a Product Owner alatt. Én például itt nem lennék PO. Bár egy bank nem egy IT cég.
Line-managerként meg ez egy részmunkaidős foglalkoztatás, 90%-ban kódolok én is. (Azt csinálom, mint ami Kleroo is írt)
Engineer Manager-nél csak egy ajánlatott kaptam LinkedIn, akkor még nem voltam is Linemanager, de 50%-ban Linemanager és 50% Architekt/Tech role lett volna, a HR alapján. (De csak ennyire érdeklődtem, tovább nem).
Személyes megfigyelésem alapján a legtöbb PO-nak volt diplomája.(IT-ban is ugyanaz van, mint a többi helyen, kis cégnél lehet multi-roleban nyomni, vagy váltasz role-t másik cégnél. Nemzetközi Gazdálkodási MSc-vel egyikük előbb pénzügyes volt, utána meg HR-es. Villamosmérnöki képzésen meg tanítottak műszaki rajzolást - tanár indoklása: KKV-k esetében költségvetés nem engedi meg, hogy külön erre Gépészmérnököt vegyenek fel, ezért tanuljuk. Ilyenről hallottam a városomban mérnököktől)
Ez az egész változó... Magyarországon, ha .NET-esként jelentkezek Java pozira, akkor medior szintre többhelyre is felvennének, olyan fizetéssel. Tech váltásra nyitottak otthon, de idekint, nem igazán, nulláról kellene kezdeni. De van ahol fontos, van ahol nem. (Booking.com-nál Perl programozói állásra nem kell, csak legyen 5 év tapasztalatod C#/Java és felvesznek, máshol meg keményen ragaszkodnak hozzá.)
-
Sztenly
tag
válasz MATEO6600 #13577 üzenetére
Egyet értek Tapsival, az tuti h fizuban visszalépés.
Ha pl a sen. kódolót és a sen pénzügyest összeveted akkor a br200 és 500 közti különbség jön ki átlagban. Ha ráadásul max csak medior/juni PO-ként foglalkoztatnának line managership nélkül akkor még nagyobb a gap.
Business területről van szó alapvetően. -
Kleroo
veterán
válasz MATEO6600 #13571 üzenetére
Szia!
A PO-ság egy elég komplex szerepkör, egy kicsit sem straigthforward átlépni fejlesztői székből.
És abszolút cége válogatja, hogy pontosan mit is kell csinálnia, melyik skilljén van a focus, 4 helyen voltam már, kb mindig közel a 0-ról kellett újjáépíteni a "szerepem".
Nagyjából egyszerre kell rendelkezned Fejlesztői, Tesztelői, projekt manageri, csapatvezetői, analyst tudással . És ebből a nagy masszából tudod jól ellátni a feladatod.
Önmagában az sem feltétlenül egyszerű, hogy ténylegesen vezetőibb szereped legyen, tudj megfelelően kommunikálni. Hisz kódolóként eléggé ki van hagyva az ember abból a ciklusból, hogy a megrendelő igénye hogyan jut el konkrét solution-höz. Tehát a rengeteg kommunikáció, megfelelő kérdések, terelgetés stbPersze nagy multiknál, vagy "doing agile" cégeknél, ahol egy korábbi szerepkör csat át lett nevezve PO-ra, ott más skill-mátrix kell. Sőt, van jópár cég ahol kb bohóc szerepkör, csak útban van a senior fejlesztőknek, random "buta főnök".
Ha ténylegesen jó PO a cél, és jó PO-t váró cég az irány, akkor mindenképpen "adott cégnél kódolóból lassan átformálódni" Akár kezdheted egy scrummaster+kódoló/lead kódoló irányal, aztán lead kódoló, majd PO iránnyal.
Ha azonnal más posztba ülnél, akkor talán egy BA pozi lenne jó, ami mellé junior projekt managerkedsz pluszban.A kódolással annyi közös maradna, hogy fontos, hogy értsd/átlásd, hogy egy nyelvet beszélj a csapattal. És mellétanulhatsz még tovább sok szerepkört mint fentebb írtam.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
veterán
válasz MATEO6600 #13571 üzenetére
Elsőként tedd fel magadnak a kérdést, hogy hajlandó vagy-e kevesebb pénzért dolgozni, mint most fejlesztőként? Ha a válasz igen, akkor el lehet indulni az úton. A PO minden cégnél mást jelent, klasszikus értelemben véve nem egy technikai role, sokkal inkább üzleti. Szóval szerintem nem árt valamilyen üzleti végzettség hozzá.
-
Ursache
senior tag
válasz MATEO6600 #13467 üzenetére
A kérdés az hogy mennyire a pénz a befolyásoló tényező nálad. Ha egy darab skalárt mondasz be, akkor nagyon, mert nem érdekel semmilyen más körülmény sem a céggel, sem a munkába járással, se a juttatásokkal, sem semmivel, tehát ezek nem alkualapok.
Ha viszont sávot mondasz, akkor nyilván az ellentétes érdekek egymásnak feszülnek, de ezt körítéssel teszed: a sávból mi fog kiesni elfogadható skalárnak a részedről nagymértékben függ a juttatásoktól, a munka körülményektől, a kollégáktól, a cégkultúrától és a többi dologtól.
Ne legyünk álszentek, vannak munkák, amit többért vállal el az ember, és vannak amit kevesebbért is... adott munkakörre (pozícióra) árazod be magad, nem pedig abszolút X az árad minden esetben.
Plusz: ma skalárt mondok, holnap sávot, és? Abszolút igaza úgy sem lesz senkinek, minden dolog eseti
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
djgeg
őstag
válasz MATEO6600 #13371 üzenetére
Eddig tőlem egyetlen helytől kérték 10+ év alatt, hogy írott referenciát küldjek a legutóbbi 2-3 munkáltatótól, mondom mit? Hol élünk 1900 ban vagy mi? Kaptak telefonszámot és emailcímet az előző főnökeimtől akik belegyeztek anno (mert ez az egyetlen amit munkahely otthagyáskor max érdemes). Szóval nem, nem értünk egyet, email, mobiltelefon, linkedin meg miegymás korában, ne írott pecsétes signós refferencia levélen szarakodjunk.
Amit max eltudok képzelni ma az a linkedin ajánlás mint refferencia.ui.: Az említett helytől btw kaptam ajánlatot, de más téren is idióták voltak úgyhogy nem is mentem oda.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Goose-T
veterán
válasz MATEO6600 #12375 üzenetére
Vannak már biztató jelek azért. 2019-ben már elkezdett csökkenni az ingatlantranzakciók száma, megtörve az addigi monoton növekedést. Az érdeklődés is csökken. Ha nem állnak vissza ezek a korábbi szintre, akkor az árak is el fognak kezdeni csökkenni. Egy kollégám hónapok óta árulja a házát a budapesti agglomerációban, és nemrég 20%-ot kellett csökkentenie az áron, pedig profi ingatlanos árazta be és árulja. Persze ez csak egy példa, de alátámasztja az érveimet valamilyen szinten.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
törölt tag
válasz MATEO6600 #12060 üzenetére
Kint ha szerencsed van akkor talalsz valami startupot ahol keveset fizetnek, szerzel tapasztalatot es utana valtasz nagy ceghez. Mi campus mellett laktunk/dolgoztunk, felesegemet ket diplomaval, egy evnyi SQL tapasztalattal, data science nanodegreevel meg a kis cegek sem hivtak vissza.
-
törölt tag
-
Jhonny06
veterán
válasz MATEO6600 #12056 üzenetére
Elég valószínű sajnos, hogy juniorként tekintenének rád. Ahova ugye 2-3+ év tapasztalat kellene, oda értelemszerűen nem vennének fel, tehát maradnának a junior munkák. Még egy Java-ra váltás esetén is elképzelhető egy ilyen, a data science meg pláne más.
[ Szerkesztve ]
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz MATEO6600 #11983 üzenetére
Az igazat. A HR szakma ismeri az un. kompetencia vesztes fogalmat, azaz egyes keszsegek bizonyos szervezeti kulturaban deaktivalodnak, masok aktivalodnak a jelolteknel.
Magyarul, egy masik kornyezetben valakk lehet, hogy lenyegesen jobban, vagy kevesbe jol muzsikal, mint mashol.
LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50
-
Ursache
senior tag
válasz MATEO6600 #11983 üzenetére
szerencsere nincs ket egyforma ceg. nyilvan hasonlosagok vannak, de miert kene mindenkivel egy hullamhosszon lenni? attol hogy 1 teambe nem illet bele emberunk (engedjuk el, hogy a team a kocsog), attol meg sok masik helyre beillik.
nem volt meg a kozos hang, mas nezetek alapjan akartuk a munkat vegezni, athelyezesre pedig nem volt lehetoseg.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
őstag
válasz MATEO6600 #11785 üzenetére
Korábbi helyemen(200+ fős KKV) Jira azonosítóra kellett könyvelni az órákat, de nem volt vészes a bürokrácia(2017 környékén volt). Régebbi kollégák mesélték, hogy 5 évvel előtte a főnökök szőnyeg szélére állítottak embereket, ha túl sok volt a könyvelt óra egy feladatra a megadotthoz képest, illetve túlórákat töröltek és nem fizettek ki. Aztán kitört a forradalom és már nem vették annyira szigorúan a dolgokat.
Mostani helyemen elvileg van könyvelés, gyakorlatilag kb. beírom, hogy x ügyfél cuccán dolgoztam 8 órát és pá, de most például support feladat lesz, amit pontosan számlázunk és nem egy nagy keretszerződés alapján, azt például pontosan kell majd.
Egyik nagy multinál például szintén kellett könyvelnem, hogy milyen feladaton dolgoztam.
Igazából nem nagyon hallottam olyat, hogy semmit sem kell könyvelni.
Semper fi!
-
addikt
-
addikt
-
bambano
titán
válasz MATEO6600 #11716 üzenetére
ha kötött a munkaidő, akkor illik bent lenni 40 munkaórát.
az, hogy automatikusan fél órát túlórázz minden nap, az tahóság.persze mindig az a kérdés, hogy a főnökség alattvalókat nevel vagy kollégákat. az alattvaló pont 8 órát krampácsol, és utána lelép akkor is, ha ég a ház. a kolléga meg ésszel túlórázik és néha lóg.
én anno úgy jártam, hogy rugalmas munkaidő volt kiadva, 10-14 között core idővel, de reggel 9-kor minden napra berakták ezt az agilis programozós pettinget. és raplizott a főnök, hogy miért nem vagyok ott.
egyébként érdekes lenne végiggondolni, hogy ez vajon jogszerű-e vagy sem. előfordulhat, hogy nem.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
addikt
Sok helyen ez van, idiota ezer eves gondolkodas. Ahol produktivitast akarnak, ott ezt nem nagyon eroltetik, mert utalja mindenki. Egy fejlesztonel annyinak kene lennie a lenyegnek, hogy legyen leszallitva a project es kesz. En nem egy keszenletet igenylo munka. Ilyen helyrol el kell huzni, a fonokot meg kirohogni. Amig ilyen hiany van fejlesztokbol, addig nem sokat ugralhatnak.
-
djgeg
őstag
Volt egy hasonló szitum, K sokat túlóráztunk, és végül nem is fizették ki normálisan, plusz a szerződésem szerint nem fix munkaidőben dolgoztam csak annyi, hogy 40 óra.
Én ált az irodában 10 perc alatt megkajáltam (ebéd) és 16:00 kor le is léptem mindig amikor tudtam. (amikor éppen nem 60 óráztam.... )
-Erre jött a főnököm, hogy többen jelezték, hogy lelépek mostanában 16:00 kor és ez így nincs rendjén.
-Na és azt is látták amikor X hónapig 50-60 óráztam?
-Nem. (persze, hogy nem mert ők időben leléptek miközben én még ott vertem a rezet órákig amit a főnök jól tudott)
-Akkor kezeld le. (Plusz még megemlítettem, hogy az persze rendben van, hogy azóta se volt kifizetve a túlóra.)
Rövid úton le is léptem onnan... idióta barmok. Személy szerint erre nagyon ugrok, idiótákkal nem szeretek dolgozni, főleg, hogy azért ez a fixen 9-18:00 ig baromságok főként miközben túlóra is van, ez ma már nem normális, le is lép az ember az ilyen helyekről előbb vagy utóbb.[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Jhonny06
veterán
"minimum 40, de inkább 45 órának meg kell lennie"
A szerződésedben gondolom 40 óra van rögzítve, nem? Normális helyeken nemhogy maximum 40-et vagy benn, hanem az ennél kevesebb se gáz, ha elvégzed normálisan a munkádat. Egyetértek az előttem szólóval, ez elég tróger helynek tűnik.
-
addikt
-
nagyúr
válasz MATEO6600 #11646 üzenetére
Nézőpont kérdése, én is jobb szeretem korán kezdeni a munkát, és korán végezni, amikor még ott van a fél nap szabadra, mint amikor el van cs*szve az egész nap és se előtte, se utána nem tudsz már túl sok mindent csinálni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Tufa_
aktív tag
válasz MATEO6600 #11550 üzenetére
Oke... Bar nem IT, ezert is akartam priviben..
A ceg akinek dolgozom (corporate hospitality) Londonban, letrehozott egy poziciot NYCben, egy director of finance poziciot, es megpalyaztam. Jelenleg Financial controllerkent dolgozom, igy nekem a kovetkezo pozicio az igazgatoi poszt, ez kb a penzugyi management "csucsa", az az US pozicio egy hatalmas ugras lenne es kb 3-5 evvel gyorsitana meg a karrierem, nem beszelve a minimum 2x akkora netto fizu.. A pozicio nem lesz konnyu, teljesen nullarol kell atalakitani a jelenlegi rendszert, stb, az elkovetkezo par evben kb 10 uj nagy kaliberu helyet nyitnak majd USben igy ha megvan a pozicio, a kovetkezo lepcso ezutan szinte simaugy...
Viszont, mivel en lennek az elso akit kivinnenek ilyen poziciora, nincs elore tervezett ajanlat, nem tudjak milyen benefiteket adnanak, es en sem tudom hogy miket kerhetek, esszeru hataron belul. Ugye tisztaban kell tartanom hogy ez elso igazgatoi pozicio lenne nekem, igy nem kerhetek annyit mint ha mondjuk 10 ev lenne a hatam mogott. Alapbol a fizun felul az biztositast mindenfelekeppen belealkudnam, 3 het lakhatast fizetnek, plusz a repjegy es a vizum. Relokacios koltseg nekem mas nagyon nem lenne, a londoni lakast megtartjuk, butorokat nem vinnenk igy egyedul az ottani butorvasarlas mint szukseg, azt is megprobalom hatha tamogatjak.
Mi mast lehet/erdemes belealkudni amit mas helyi cegek adnanak..? 401(k) match-t megprobalom de lehet az csak az elso ev utan sikerul majd.. Extended holiday, hat, az kiderul, azert a mostani 29 munkanap szabadsag utan fajni fog a majd 10-15 nappal kevesebb...(innen mar nagyon NYC specifikus)
NYCben kivancsi lennek merre erdemes lakni, Hells Kitchen tetszik hogy kb 2 utcanyira dolgoznek, de 3500 alatt nem sok lakas van, ami figyelembe veve hogy a lakber minimum 45szereset kell keresned eves szinten, amig egyedul kezdek es asszony itt marad vizum intezeseig, addig az huzos lesz (es nincs is meg) szoval lentebb kell adnom kb 2800 per ho ig. Annyibol hol lenne erdemes ami ugyanugy kozel van mondjuk hells kitchenig..? Long Island City? Queens? Klassz lenne egy vizparti kilatas..Bankszamla nyitas, kotelezo papirok, hogy kell neki ugrani majd..? Ha maradunk, mindenfelekeppen vennenk hazat elobb utobb igy revolut, transferwise es hasonlok, nem opcio, kell a credit history (plusz minden helyi bank a fizu miatt kiemelt csomagot ajanl, meno arany vagy platina kartyaval )..
Es esetleg jogsit (magyar vagy UK) cserelt valaki? Valahogy ugy ertelmezem hogy uj teszteket kell csinalnom autora es motorra is ha tobb mint 30 napot maradok vagy NY resident leszek. Ez igaz..?
-
Nimrod
addikt
válasz MATEO6600 #11267 üzenetére
Ezt én is eljátszottam, bár tudtam a cégről, hogy abban a kategóriában szeret fizetetlen túlóráztatni (szerződés szerint legális).
Na első körben ez a válasz jött és csak simán annyit kérdeztem vissza, hogy mégis valami bővebb infót adhatna mint például mi is lenne a napi tennivaló, mi az elvárt tudás és valami információ a fizetésről.
Hello,
All the details that you need will be given you tomorrow.
Thank you.
Kind Regards,
HR Recruitment & Selection Supervisor
Utána ment a részletes opr fórumtárs után szabadon, amire válasz már nem jött.
Szóval szerintem tört angol ide vagy oda, amit kaptál egy teljesen korrekt válasz volt.
Vesporigo1: Rendszeresen keresnek embert, csak éppen a fizetésen próbálnak spórolni.
-
opr
nagyúr
Tokeletes, mehet a tobbi ketbites blokkolt idiota koze.
Aki ennyire sertodekeny es hulye, az ugyse lesz sokaig a szakmaban, de ha meg megis, akkoris jobban jarsz vele, ha nem kontaktol soha tobbe, csak a baj meg az ideg lenne vele.
Amugy ha nekem valaki azt mondja, hogy Ok olyan embert keresnek, akit csak az motival, hogy dolgozhasson, arra azt szoktam mondani, hogy jo, keressenek nyugodtan, csak mashol. Illetve meg szoktam meg emliteni, hogy probaltam, de akarmilyen hangosan mondtam a boltban, hogy mennyire motivalt vagyok a munkamban, ezek az elmaradt gondolkodasu veglenyek nem adtak ide a kenyeret meg a budipapirt fizetes nelkul. Alja egy geci vilagban kell elnunk, Tibor!
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Szinte magam előtt látom, ahogy a rövidre nyírt, szőke hajú, szürke szoknyás recruiter lányzó a starbucksos papírbögre felett, összecsücsörített ajkakkal, dühösen gépeli a választ...
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Nimrod
addikt
válasz MATEO6600 #11226 üzenetére
A találtak tapasztaltabb elutasítás nálam is elég gyakori, már globális szinten (legutóbb pont Hong Kong-ból kaptam ilyen megjelöléssel). Bár akkor nem értem minek volt szükség első körös interjúra, amikor minden benne van a CV-ben / LinkedIn-en, csak el kéne olvasni.
-
addikt
válasz MATEO6600 #11219 üzenetére
Eleg fura, nekem a hollandok szinte mindig azert dobtak vissza a jelentkezest, mert nem vagyok holland. Volt ahol megmondtak nyiltan, volt ahol kamuztak valamit. Altalanossagban amugy ilyen indoklassal akkor szoktunk valakit elutasitani, ha nem passzolna jol a csapatba, valamilyen velt vagy valos szemelyisegjegye miatt.
-
opr
nagyúr
válasz MATEO6600 #11186 üzenetére
Persze, terjedjen csak minel jobban!
Igazabol konkretan az a celom, hogy terjedjen, mert ha elkezd merheto mennyisegu ember ilyen, vagy ehhez hasonlo uzenetekkel valaszolgatni, akkor hatha elernenk szepen lassan azt, hogy erdemleges ajanlatokkal jojjenek, ne csak ezzel a tipikus "Lehet van neked melo, irj ha erdekel!" szintu idegesito spamokkal."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Pala
veterán
válasz MATEO6600 #11054 üzenetére
Keress(etek) majd meg privátban ezügyben, ha oda jut a dolog, hogy elkezdené, csak nem tudja, mit / merre / hogyan! Én leginkább webfejlesztés területén mozgok, szóval abban tudok támpontot adni, de ha pl. valami teljesen más IT-területről lenne szó, akkor nem biztos.
-
Pala
veterán
válasz MATEO6600 #11052 üzenetére
Ha kell részletes menetterv, tudok abban is segíteni, persze ahhoz tudni kell, hogy az ismerősöd mivel szeretne pontosan foglalkozni. Illetve, hogy egyáltalán van-e bármilyen konkrét(abb) elképzelése.
A legfontosabb, "nulladik" lépés viszont, hogy tudjon angolul!! Nem kell nyelvésznek lenni, csak legalább megértés szintjén boldoguljon a nyelvvel.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz MATEO6600 #11049 üzenetére
Én pontosan ezen az úton mentem végig, teljesen nulláról online kurzusok + YouTube (!!) + tech blogok segítségével lettem frontend fejlesztő (Angular, React). A legfontosabb, hogy mire elkezd majd állást keresni, addigra legyen legalább 3-4 komplexebb (hobbi)projektje, amit prezentálni tud. Tapasztalatból mondom, a cégek elsöprő többségénél tojnak rá, hogy van-e papírja róla. Szóval abszolút járható út, inkább az eltökéltségén és kitartásán fog múlni, hogy viszi-e majd valamire.
-
félisten
válasz MATEO6600 #11049 üzenetére
Amit a baratom csinalt, bolcsesz multtal:
- utanaolvasott
- elkezdett a https://projecteuler.net/archives -en feladatokat oldogatni
- tanult nemi JS-t, TS-t, F#-ot, ilyesmit
- felvettek Angular fejlesztonek, tok jol megy nekiEgyebkent kb. 1 het alatt talalt munkat asszem.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
dellfanboy
őstag
válasz MATEO6600 #10965 üzenetére
szted hol a szoszbe erdekli a recruiter-eket hogy te mit, hol keresel?
en mar lassan x eve kulfoldon dolgozok, de mindig megtalal 1-2 magyar hogy nem-e akarok hazakoltozni..
holott mar a kapcsolataim fele nem magyar.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Pala
veterán
válasz MATEO6600 #10719 üzenetére
Én is azt használtam, de csak az ingyenes verzióját. Kombinálva recruiterekkel. 4 hónap alatt összesen 7 offert sikerült összehozni, ebből most a legutolsót el is fogadtam. Szerintem iszonyat jó dolog ez a LinkedIn, pedig eleinte szkeptikusan álltam hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz MATEO6600 #10717 üzenetére
Beregelsz az adott cég karrier oldalára, aztán ha van téged érdeklő melojuk jelentkezel , illetve ha normális a rendszer és az IT is használja a rendszert ők is kereshetnek téged.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
elodman
aktív tag
válasz MATEO6600 #10682 üzenetére
aye, sok helyütt az Europass nem kedvelt formátum - ahogy egy biztosítós HR-es is jelezte,
s ő pl. a LinkedIn formátumra esküdött, de mindenesetre vmi tömörebb - lényegretörőbb nem árthat.szerintem akik munkaerőt keresnek, s kiadkadnak a külsőn, s nem a belbecs foglalkoztatja őket, elég komolytalanok lehetnek - persze ilyen HR-esek asszem nem ritkák, sajna.
-
Mercutio_
félisten
válasz MATEO6600 #10554 üzenetére
Ja, az azért más, ott kicsi az esély rá, hacsak nem közvetlen kapcsolat van a cégek között pl. beszállítója valamelyik rendszernek.
bambano: De esetleg kevesebb fizuért
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz MATEO6600 #10551 üzenetére
Attól hogy multi még a közvetlen főnökeid lehet, hogy abban a körben vannak ahol - kis túlzással - mindenki ismer mindenkit. Tehát ha rossz szájízzel váltok el, és kiderül az új munkáltatód (előbb-utóbb ki fog), és pont van ott contact-ja jelezni fogja neki, hogy "arra számítsatok, hogy 1/2 év múlva leléphet tőletek, ahogy velünk tette"
Aztán persze az is lehet, hogy semmi ilyen nem történik, mert pont nincs ott contactja, vagy ennyire nem érdekli a dolog.Jhonny06: LinkedIn-en nem sori munkást és level1 HD/Support-ost szokás levadászni szerintem
-
MATEO6600
őstag
válasz MATEO6600 #10542 üzenetére
Oké pontosítok, SW Engineer-nek mennék, kb medior poziba.
Azzal egyetértek, hogy korrekt dolog lenne tájékoztatni a másik felet, hogy mennyi időre megyek.
Viszont:
-nagy valószínűséggel ez egy multi lenne, ahol fél év alatt csak veszteség lennék a cégnek a betanulás és stb miatt, így kizártnak tartom hogy felvennének ilyen rövid időre.
-amint említettem ez egy multi, ahol csak egy szám vagy a sorszalagon
-láttam már nem egy példát, hogy bizonyos cégek 1-2 hét alatt szó nélkül átraknak másik projektre. Ez gyakorlatilag hasonló hozzáállást tükröz.Ha nem multi lesz az esedékes hely, akkor jobban tisztelném a céget, viszont abban az esetben is csak fél évre mennék, mellette maradva az aktív pozi kereséssel.
Nem tudom hogy lenne tisztességes megoldani a helyzetemet. -
Mercutio_
félisten
válasz MATEO6600 #10542 üzenetére
Ha "A" céghez úgy mentél, hogy elmondtad 1/2 év és lépsz tovább OK, ha nem, akkor jogosan teszik fel a kérdést, hogy wtf + ha utólag mondod el jogosan kérdezhetik, hogy ezt felvétel előtt miért nem közölted.
-
axioma
veterán
válasz MATEO6600 #9619 üzenetére
Kerdes, hogy kozvetito ceg keres meg egy konkret foglalkoztato ajanlataval, vagy maga a ceg aki felvenne.
Engem ugyanazzal a celceggel 1 even belul 5x kerestek meg (itthon, kitoltetlen summary, 4x visszairtam hogy most nem tervezek valtast), aztan most otodikre kevesbe alltam ellen a meghallgatasnak - de meg csak azt se tudom hogy ez a kozvetito ceg valamely munkatarsa irt-e mar ram (azert nem mindenhol van olyan rendszer mint a google-nel a jelentkezokrol, es meg ok sem tudtak osszeegyeztetni 3 kulonbozo helyrol befutott adatomat, aztan egyszer valakivel leleveleztem es egyesitettek - en magam meg plane nem vezetem, hogy kik kerestek mar).
Szoval ketlem, hogy annyira osszefutna barhol is, hogy mar szerepelsz naluk. Meg miert is nezegetnek. Meg ha megis, akkor ott van hogy x datumig nem aktualis.
En egy olyan esetrol tudok, az is 10+ eve, hogy valaki nem arulta el mikor felvetelizett egy ceghez, hogy o mar volt ott felvetelizni (multi magyar cege), az itthoni kollega nem ismerte, de a kinti felvetelizo igen, na ott lett belole ne'mi ejnyebejnye, hogy miert nem jelezte...[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Hát, olyanról már hallottam, hogy egy adott helyen nem kérnek diplomát/végzettséget, de olyanról, hogy ugyan az az ember papírral már nem kéne, még sosem.
-
426os
őstag
Szerintem ez butaság, ne izgulj emiatt. Ha mégis gyötörne a lelkiismeret, egy mondatban írd vissza válaszként, hogy most a tanulmányokra koncentrálsz, de a végzés közelében szívesen meghallgatod majd az ajánlatukat. Nem leszel hártányban, akkor is ugyanúgy jönni fognak az ajánlatok maguktól is.
.
-
D@ve89
tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz MATEO6600 #9224 üzenetére
"A vizuális ingerek nagyon erősen hatnak ránk, vagyis mindig szeretnénk valamilyen képet kötni az olvasott szöveghez.."
Jah, ez tök jó, ha szimpatikus vagy neki. Ha nem, akkor meg negatívan fogsz hatni rá már anélkül, hogy bármit is elolvasna a cv-ből. Szóval nyilván ha szeretsz szerencsejátékot játszani, akkor rakd be a fotód. Ha nem, akkor jobb elkerülni (és az se egyértelmű pozitívum, ha jól nézel ki, mert arra meg lehet az a reakció, hogy "na szépfiú, tuti nem ért semmihez"). -
Mercutio_
félisten
válasz MATEO6600 #9214 üzenetére
Fényképet akkor teszünk be, ha egyértelműen pozitív benyomást kelt/előnyös, segít eladni magad, egyébként simán pofára (szó szerint) is kiszórhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz MATEO6600 #9063 üzenetére
No, ezt átkapcsolom én is Yes-re (nálunk a cégnél azt se tudják mi az a LinkedIn, úgyhogy kockázat nincs benne).
Kíváncsi leszek, lesz-e hatása: az itteni véleményekkel ellentétben, engem valahogy nem halmoznak el állásajánlatokkal ezen a csatornán (kb. egy hónapja csináltam profilt). Szerintem a megkeresések leginkább a fejlesztőket érintik."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Kleroo
veterán
válasz MATEO6600 #8911 üzenetére
MSC önamgában sztem semmit nem ér.
Aki itt kódoló/tesztelő.
Tegye fel a kezét, aki BSc, főiskola, egyetem tanulmányai során olyan tudást szerzett ami nem pótolható pikpak. Én mérnök infót végeztem jelesre. És csak nagyon nagyon kevés részét használom, majdhogynem felesleges. Az adott szakterülethez külön be kell tanulni, az adott toolokat külön meg kell tanulni, a gyakorlati trükköket el lehet lesni; az elméleti dolgok mit sem érnek ha a gyakorlatban erősen máshogy működik. Egy MSC 2 éve alatt el lehet végezni egy rakás olyan tanfolyamot amely után aranyat érsz. De akár egy jobb munkahelyen is 1000x nagyobb tudást szerezhetsz ilyen sok idő alatt. Informatikában a felsőoktatás alapvetően csak arra jó, hogy vízválasztó legyen, hisz ha van diplomád akkor valószínűleg tudsz "seggelni", illetve egy általános tudást kapsz, amitől ötbbenk érezheted magad. (örülök, hogy értek a mesterséges inteligenciához, és tudok memóriát tervezni, de hasznát nem vettem még mondjuk Test plan írásakor)De még vízválasztónak is túlzás. sok ismerősömnek eszébe sem jutott továbbtanulni, és egyből progoltak vmit. A mai napig kemény pénzeket kaszálnak bármiféle fix papír nélkül. Tudnak/rutinosak/okosak. Ennyi. Alternatíva? Cloud, IOT, Virtualizáció. Datacenter témakörben egy kőkemény tanfolyam elvégzése után pénzt érsz ténylegesen. MSc inkább az egonak jó, illetve olyan halálraítélt helyekre ahol 90es években élnek még, és gondolom még waterfall jellegű munka folyik, az idős HR-esek pedig kapsából rostálnak papír alapján. Vagy pl tesztelői vonalon egy fullos ISTQB "set" kb a goldike szint.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Cathfaern
nagyúr
"Úgy is kérdezhetném, hogy adott egy x ember, aki új munkahely után néz.
Ő többet ér-e a piacon, ha végzett msc-t, vagy sem?"
Ez egy másik kérdés Erre a válasz, hogy többet ér. De ha azt a kérdést teszed fel, hogy
"Álláskeresésnél egy olyan pozíciónál amelyiknél elég a bsc, többet fizetnek-e ha van msc-d is?"
Akkor máris az lesz a válasz, hogy nem ér többet (vagy ha mégis, akkor nem szabad odamenni, mert ott nem a tudást és munkát fizetik meg, hanem ki tudja mit). -
őstag
Általánosságban nézve szerintem Mo.-n lehetsz te papír szerint cipész is, ha tapasztalt szoftverfejlesztő vagy x év szakmával a hátad mögött. Mindig magadat kell beárazni, nem a bizonyítványod.
Csak ez elég demotiválóan hat annak, aki nem tervez külföldre menni.
Úgy is veheted, hogy már az MSc elejétől kezdve beépítették a fizetésedbe, hogy meglesz a papír. Ha tényleg csak a pénz motivált, akkor már mindegy, de érdemes lett volna felmérni a piac hozzáállását a kérdéshez. A lényeg, hogy megvan, de ha úgy érzed, hogy anyagilag nem becsülnek meg és többet érsz, akkor teszteld interjúkon, hogy mit tudsz most kihozni máshol.Amúgy, ha az a max 10% emelés rendkívüli volt és nem az éves bérfejlesztés része, akkor azért nem szomorkodnék.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Autós topik
- League of Legends
- Háztartási gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ÚJ Asus TUF Gaming B650M-PLUS WIFI - 32 Gb Corsair 6000MT/s DDR5 EXPO KIT - 3 év garancia
- HTC Vive Headset
- Roccat Kone Aimo RGB Gamer egér!
- Gigabyte GA-H81-S2PV alaplap+hátlapja+ I7 4790 CPU+2x8GB azaz 16GB DDR3 1600Mhz memória eladóak
- Dell Latitude 5420 Jogtiszta win11 telepítve, használatra készen.