- Milyen processzort vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple notebookok
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Önéletrajznál, ha szakmairól beszélünk, az azt jelenti, hogy pl. egy IT-s pozira csak a releváns munkák, tapasztalatok, ismeretek vannak benne, vagy azt, hogy nincs tele felesleges locsogással? Ha az előbbi, hogyan kell elszámolni a köztes idővel? Saját példa, volt pár év kihagyás, nem önszántamból.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz bambano #11095 üzenetére
"konkrétan a 2008-as válságba az nng kis híján csődbe ment. halmozottan hátrányos helyzetben volt a cég akkor"
Ha már akkor is az autóipar volt a(z egyik) legnagyobb megrendelőjük ez annyira nem meglepő, lévén ott brutális mértékű volt a visszaesés. (Ennek folyományaként pl. a használtautó kereskedelem is letérdelt)
Ingatlan lufiról van olyan portál ahol 2015 óta megy a huhogás, eccer csak bejön a kormány intézkedéseivel (ha nem vágják durván vissza az igénybevételi kört 2020-ig worst case scenario-nál is kitart a lendület.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bambano
titán
válasz másodnick #11094 üzenetére
na, valaki érti.
nem is a gmaps meg a waze a problémájuk, hanem az, hogy vagy ócsósított autót vesznek, amibe nem kell nng-s navigáció, vagy most már önvezető képességekkel felruházott autót vesznek, amiben az önvezető cucc egyik sarkában végül és utolsósorban lötyög a navi. az a véleményem, hogy az nng önvezetés nélkül csupasz navit nem fog tudni eladni, mert aki vesz, az komplexebb cuccot vesz, akinek meg nem kell a komplex cucc, annak van waze a telefonján."- problémák a management szinten": az mondjuk tök jó, ha még mindig menedzsment problémáik vannak, mert az azt jelenti, hogy a díjazott menedzsmentjük tizensok év alatt nem bírta megoldani ezt a problémát. meg azt se, hogy letörje pár nagyarcú fejlesztő szarvait.
meg az egyik legjobb programozójuk lelépett karvalytőkésnek...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Jhonny06 #11091 üzenetére
"Azt erősen kétlem, hogy annyi pénz ömlött volna a gazdaságba": ezt írják folyton mindenféle gazdasági portálokon...
"Nyilván segítette a cégeket az injekció, de mivel a megrendelések külföldről érkeznek": ma kocsikáztam nagyfaluba, és többször is bemondta a cári rádió, hogy a német ipari megrendelések év-év viszonylatban 3% fölötti arányban estek, ami meglepte az elemzőket. tehát volt itt egy csomó olyan munka, amelyet nem rendeltek volna meg az elmúlt 8-9 évben, ha nincs az a kamatkörnyezet, ami volt.
hát most már nincs.
"Amúgy az NNG pont rossz példa minden szempontból, mert teljesen saját szoftvert fejlesztenek és nem contract-ok alapján dolgoznak": az nng konkrétan szerződések alapján fejleszt, saját cuccuk már nemigen van. autó fedélzeti platformot fejlesztenek. konkrétan hallottál már valakiről, aki mostanában megvette az igo-t androidra?
(#11092) elodman "egy globális trendet ebből még nem extrapolálnék.": abban egyetérthetünk, hogy egy nng-s esetből nem kellene globális trendet extrapolálni. amiben nem értünk egyet, hogy te azt hiheted, az nng egy eset. én meg olvasom a netet, és dögivel vannak ilyen hírek. jön az ingatlanpiaci bukta, stb. túlságosan sok varjú károg egy felé és túlságosan logikátlan volt az elmúlt időszak.
de mivel azt, hogy bukta jön, magánvéleményként írtam ide, el is fogadhatod, hogy én így gondolom vagy vitatkozhatsz vele.
(#11093) Mercutio_ "Itthon pedig a 2008-as válság (aminél a mostani a szakik szerint kisebb lesz, ha lesz) az IT-t érintette a legkevésbé": konkrétan a 2008-as válságba az nng kis híján csődbe ment. halmozottan hátrányos helyzetben volt a cég akkor.
-
másodnick
újonc
válasz bambano #11085 üzenetére
Nincs itt semmi látnivaló kérem. Gmaps, osm, waze, carplay stb mellett kész csoda, hogy eddig kihúzták. A cikkben megy a mismásolás, hogy autógyártók így, regionális gyártóbázis úgy, eközben glassdooron hónapokkal ezelőtt megírták, hogy mi a szitu: Current projects are running out and there are no new ones because of a huge reputation loss with the current projects, due to severe management failure.
Érdemes szétnézni a reviewk között. Visszatérő elemek:
- a fejlesztők megfulladnak a felhalmozódott tech debttől
- nem jó a fizetés
- problémák a management szintenAmúgy minden fasza, szóval vásároljunk fel cégeket Amcsiban az ingyenes navi szoftverek korában. Azt is szerettem cikkben, hogy még el sem kezdték feltölteni a 60 K+F pozit, de már azt hallucinálták, hogy a nem létező embereik 30 hónap alatt kikutatnak és lefejlesztenek egy full új navi rendszert, ami annyival fog többet tudni a jelenlegi megoldásoknál, hogy őőő… hiszen erre a következő megrendelőktől van igény: izéééé…
Kit érdekel, csak adják már az állami zsetont. -
Mercutio_
félisten
válasz bambano #11087 üzenetére
Egy folyamatosan változó piacon viszonylag szűk termékpalettával operáló cég elég sérülékeny, ráadásul ha tényleg el akarják adni egy csomó mutatót a létszám csökkentésével lehet felhúzni...
+ Ennél nagyobb cég is zuhant már meg trendváltozás miatt (Nokia, Sony-Ericsson, Phillips, stb.)
Itthon pedig a 2008-as válság (aminél a mostani a szakik szerint kisebb lesz, ha lesz) az IT-t érintette a legkevésbé , sőt egyes területeken a hatékonyságot IT-s fejlesztésekkel érték el.
A hazai munkaerőhiánynak a folyamatos elvándorlás az oka, és a válság alatt se véletlenül mentek nyugatra dolgozni, ott és akkor is munkaerőhiány volt.
Az egy más kérdés, hogy IT-ban érdemes-e és kinek, melyik szakmai- és életszakaszban és céllal külföldre menni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jhonny06
veterán
válasz bambano #11090 üzenetére
Azt erősen kétlem, hogy annyi pénz ömlött volna a gazdaságba, hogy emiatt most több ezer fejlesztő kvázi úgy dolgozik, hogy alapvetően nem is lett volna rájuk szükség. Nyilván segítette a cégeket az injekció, de mivel a megrendelések külföldről érkeznek (és globálisan se csökkennek a trendek), amire nincs befolyásunk, így nem fognak sokkal több embert felvenni annál, mint amennyi kéne. Illetve pozitívan lehet befolyásolni, hogy még több megrendelést vállal be egy adott cég, de akkor meg ugye kell a munkaerő.
Amúgy az NNG pont rossz példa minden szempontból, mert teljesen saját szoftvert fejlesztenek és nem contract-ok alapján dolgoznak, így ott kb. bármi elszállhat.
Amit írsz, az alapvetően igaz, de nem tudom mennyire fogja érinteni a szoftverfejlesztést.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Jhonny06 #11089 üzenetére
az egyértelmű volt, hogy megint túlfújták a gazdaságot, csak nem tudtam összekötni a híreket, hogy miért/mivel. én nem akartam elhinni, hogy mindenhol minden területen munkaerőhiány van. ilyen szerintem nincs, hogy 1-2 év alatt általános munkaerőhiány.
majd olvastam egy cikket, amiben azt írták, hogy most egy jó darabig költségvetési lazítási politika volt érvényében, öntötték a pénzt a piacokba, ettől ment ilyen nagyot a gazdaság, meg több piaci szegmens is. ezt a lazítást fejezték be 2017. végén, ami a 2018-as eredményeken meg a 19-es terveken már meg is látszott. 18-ban még jól ment a gazdaság, de a tőzsde meg egyes befektetési lehetőségek már nem.
ebből lehetett tudni, hogy a jó világnak vége. és most jött az nng-s hír. ők azonnal megéreznek mindent, mert autóipari beszállítók. mondjuk duplán bajban lehetnek, mert rossz lóra tettek szerintem, én azt jósolnám, hogy náluk záros határidőn belül lemegy a roló.
-
bambano
titán
no, aki szakképzettség nélküli it-s karrierről álmodozik, az lépjen nagyon gyorsan, mert véget ért a jó világ.
[link]szerk: látom, lemaradtam
szerk2: (#11082) FLx: de, gond lesz, mert az nng csak a kezdet.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Jhonny06 #11083 üzenetére
Nalunk is volt mar ilyen, pedig nagyon jol megy a ceg. Ugyanakkor, ilyen leepites eseten olyan csomagokat adnak, mint maskor soha. Fel evi fizetes egyben es stb. Es kb. mindenki egy honapon belul ugyis dolgozik mashol, amilyen most a piac. Ettol persze meg eshet rosszul meg stb., de el kell ezt fogadni. Illetve azert a listan nem a top performerek szoktak lenni ilyenkor sem.
ps. Elozo egyik cegemnel ilyen leepites soran mar aznap sem kellett dolgozni. Elkuldtek haza delben es ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
válasz theuprising #11078 üzenetére
Szoftverfejlesztés része érdekelne így elsőre, de akár SQL is érdekelne. De igazából minden lehetőség megfontolnék, nem érzem, hogy olyan sok választási lehetőségem lenne.
-
theuprising
tag
válasz Dinter #11077 üzenetére
Szakmai szempontból mi érdekel? programozás, infrastruktúra kiépítés-üzemeltetés...?
Mindent megéri feltölteni amit önmagadtól, saját gondolkodásból készítettél és tettél le az asztalra, még egyetemi projekteket is (de szerintem ne tedd hozzá, hogy házi feladat volt, inkább egyetemi projektnek hívd, úgy nem hangzik olyan "kisiskolásan" )
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Idén tavasszal fogom befejezni a 2. évemet BME mérnökinfósként. Gondoltam, hogy idén már jobb lenne valami szakmaibb munka nyárra. Ma voltunk a HVG-s állásbörzén, de az jött le, hogy inkább hosszú távra keresnek embereket, csak egy nyárra, ahogy egyelőre én tervezek, úgy nem igazán. Illetve most a Schönherz Iskolaszövetkezetnél is elkezdtem nézegetni, de nincs kiírva, hogy csak nyárra lehet-e. Ennyi "tapasztalat" még nem elég, vagy keresgélés után azért így is lehet találni?
A másik, hogy ilyen egyetemi házikat referenciaként megéri feltölteni, vagy inkább csak rontaná a helyzetet?
-
Ursache
senior tag
válasz grizlisandor #11073 üzenetére
ez melyik kozmuceg? privibe is nyugodtan akár. koszi
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
veterán
Nyilván nálam is volt előzménye a dolognak. Többször hívtak már interjúra, el is mentem, lement 2-3-4 kör, aztán semmi visszajelzés.
Amúgy meg erre ránevel a vállalkozó lét. Az, hogy órabérben dolgozom megtanított arra, hogy az időmnek ára van. Egyébként ugyanez a helyzet főállás esetén is, csak akkor nem annyira húsba vágó. Miközben a szabid is érték.
-
grizlisandor
veterán
Persze, de a legviccesebb, hogy csak a saját karrierportáljukon(random közműcég) fogadják el a jelentkezést. Míg önéletrajzot, végzettséget igazoló papírt, meg bérigényt nem adok meg, addig nem is tudtam elküldeni a jelentkezésemet. Sajnos a bérigény egyeztetésig nem jutottunk, mert elég vastagon fogott a tollam.
(#11066) dugo_:
Hát igen...(#11068) Tapsi:
Felírtam![ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Vision #11068 üzenetére
En az egyik nagyon pofatlan fejvadasz nenitol kertem el az adatait, hogy tudjak neki invoice-ot kuldeni, mondvan annyi idomet pazarolta mar el, hogy mostmar ideje.
Azota nem hallottam felole. Tudtam volna, hogy ilyen egyszeru lerazni, 5 keretlen e-maillel meg husz hivassal az elott megteszem."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
addikt
válasz Vision #11068 üzenetére
En egyre inkabb nem talalok jo megoldast erre a problemara. Otszor elmondom az elso korben, hogy X osszegrol beszelunk nem kevesebbrol es nem ingyenkonyhajegyben es kuponokban kerem, hanem brutto fizetesben. Ennek ellenere egy honapon belul a masodik helyen fordul elo, hogy minden szakmai koron atmegyek, majd mielott kuldenek az ajanlatot, kezdenek alkudozni, aztan eltunnek orokre. Es nem sufni magyar KKV-k...
-
dugo_
veterán
válasz grizlisandor #11064 üzenetére
Barátnőre is rácsapták a telefont, amikor kiderült, hogy jelenleg is állásban van és nem tud csettintésre megjelenni interjúzni. Nem egyedi...
-
addikt
válasz grizlisandor #11064 üzenetére
Nem kell nekik az ember, van ilyen.
-
grizlisandor
veterán
Napi hr-s.
Jelentkeztem egy állásra egy céghez, hív egy hr-s csaj, hogy a műszaki vezetőnek sok elfoglaltsága van, így csak holnap lehet interjú. Mondom neki, hogy sajnos nem jó, mert határidős meló van, hogy akkor veheti ezt úgy, hogy nem érdekel? Hölgyem a félreértések elkerülése végett az interjú érdekel, de a holnapi időpont nekem nem jó. El is köszönt a hölgy, szerintem mélyen érintette a megszólalásom. -
sutyesz96
őstag
válasz #79563158 #11045 üzenetére
Azért az anglicizmusnak is van határa, és ez már az idegesítő szint. Akkor döntsük el, hogy most angolul vagy magyarul társalgunk. Gyűlölöm, mikor valaki ilyen tiszteletlen az anyanyelvével szemben.
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
denagyantal
csendes tag
válasz Citroware #11061 üzenetére
Szia!
Személyes tapasztalatot tudok megosztani:
Ugyanott vagy, ahol én kb 5-8hónapja. Most kezdtem el fejlesztőként dolgozni, MSc szerkezetépítő diplomával 2 év munkatapasztalattal. (matek, fizika, matlab és simulation engineer tapasztalat sok modellezéssel).
Ha komolyan gondolod a tanulást, én ezt javaslom: https://github.com/ossu/computer-science . Ez egy elég jó egyetemi szintű tanterv, nyílván MSc után már tudsz szűrni mi fontos és mi nem. Csináld végig a CS50 alapozó tárgyat és ha tényleg tetszik a dolog, akkor válasz egy irányt és arra feküdj rá.
Ami nekem bejött: networking karrierbörzéken, egy jó linkedin profil! és githubra valami demo projekt feltöltése. Ha behívtak személyes interjúra onnantól könnyebb a dolog, ha látják a lelkesedést és ,hogy értelmes vagy.
Általában minden junior pozira kérni fognak próbafeladatot vagy valami időre kodolós tesztet. Hackerrank..stb-n be tudod gyakroloni, de ha tanulsz mellé algoritmusokat is, akkor easy.
Nyílván változó, de gyakornoki pozikra elég könnyű bekerülni, kvázi, ha még "rendesen" kódolni sem tudsz, de lelkes vagy és látják,hogy mérnök vagy, ami feltételezi, hogy képes vagy tanulni gyorsan és problémát megoldani.
Pénzügyi nagy cégek (Morgan, MSci, Citi..). Kb bármilyen "STEM" területről jövőt felvesznek, ha átmész az interjúkon (valszám, logikai tesztek, algoritmusok, fejtörők).
Esetleg, ha találsz valami határterületet, ahol egyszerre kell a gépészmérnöki tudás és a kódolás, kifejezetten előnnyel indulsz.
Fizuban szerintem simán tudsz többet kérni mint egy gyorstalpalóról kijött ember, főleg, ha még kell bármilyen egyébb mérnöki skill is a munkához.
A környezetben ilyen bruttó 450 - 550 között láttam hasonló embereket, akik nem szoftvermérnöki diplomával jöttek , hanem random mérnöki MSc-vel. Utána már csak rajtad múlik, hogy mennyit tanulsz(nem feltétlen munkaidőben) és fejlődsz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok! Az IT területeken jártas kollégáktól szeretnék érdeklődni, hogy ebben a szituációban szerintetek milyen lehetőségeim vannak.
Gépészmérnök BSc + MSc végzettséggel, 3 év gépészmérnöki szakmai tapasztalattal erősen gondolkodom pályaváltáson, mert egyre inkább azt érzem, hogy jobban érdekel a programozás, mint az, amivel jelenleg foglalkozom. Az egyetemen a matematikát és a fizikát komolyan megtanították, illetve volt két tantárgy, ami a C/C++ alapjairól szólt, volt egy kicsi Matlab is. Ezen felül otthon is C++-oztam néhány hétig, továbbá egy-két hónapot rászántam Python tanulására. Végigcsináltam a Codecademy és Datacamp oktatókat, és otthon csináltam egy-két kis projektet. Jelenleg ezt a gépész munkaidőmön kívül folytatom, tehát elég lassan haladok, jó lenne munka közben gyűjteni a releváns szakmai tudást. Budapestre akarok költözni, és ott esetleg találni valamilyen fejlesztői állást.
Meglátásotok szerint milyen lehetőségeim lennének most, ha egyáltalán ilyen minimális alapokkal lennének, és milyen bérre számíthatnék ebben az esetben? Ha ez még kevés, akkor mennyit kellene még otthon önszorgalomból fejlődnöm, hogy a továbbiakban erre már munka közben legyen lehetőségem?
Az analitikus gondolkodásmód, nyelvtudás, és bármi egyéb soft skill, ami ilyen munkához szükséges, bőven megvan.[ Szerkesztve ]
-
Sempronius89
tag
-
mrhero
tag
válasz Sanyi.il #11044 üzenetére
Szerintem junior AP/AR nem fizet csak angolra 550-et. Ott már inkább valami ritkább nyelvet tudni kell vagy több éves tapasztalattal kell rendelkezni.
Ha elég egzotikus, lehet ennél több is. Csak érdekességképp: nem teljesen megbízható forrásból hallottam, 2 éve holland/angol AP pozira néhány éves tapasztalatta 750 bruttóról regélt egy ismerős. -
Pala
veterán
válasz MATEO6600 #11054 üzenetére
Keress(etek) majd meg privátban ezügyben, ha oda jut a dolog, hogy elkezdené, csak nem tudja, mit / merre / hogyan! Én leginkább webfejlesztés területén mozgok, szóval abban tudok támpontot adni, de ha pl. valami teljesen más IT-területről lenne szó, akkor nem biztos.
-
Pala
veterán
válasz MATEO6600 #11052 üzenetére
Ha kell részletes menetterv, tudok abban is segíteni, persze ahhoz tudni kell, hogy az ismerősöd mivel szeretne pontosan foglalkozni. Illetve, hogy egyáltalán van-e bármilyen konkrét(abb) elképzelése.
A legfontosabb, "nulladik" lépés viszont, hogy tudjon angolul!! Nem kell nyelvésznek lenni, csak legalább megértés szintjén boldoguljon a nyelvvel.
[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek, átadom neki az infókat
-
Pala
veterán
válasz MATEO6600 #11049 üzenetére
Én pontosan ezen az úton mentem végig, teljesen nulláról online kurzusok + YouTube (!!) + tech blogok segítségével lettem frontend fejlesztő (Angular, React). A legfontosabb, hogy mire elkezd majd állást keresni, addigra legyen legalább 3-4 komplexebb (hobbi)projektje, amit prezentálni tud. Tapasztalatból mondom, a cégek elsöprő többségénél tojnak rá, hogy van-e papírja róla. Szóval abszolút járható út, inkább az eltökéltségén és kitartásán fog múlni, hogy viszi-e majd valamire.
-
félisten
válasz MATEO6600 #11049 üzenetére
Amit a baratom csinalt, bolcsesz multtal:
- utanaolvasott
- elkezdett a https://projecteuler.net/archives -en feladatokat oldogatni
- tanult nemi JS-t, TS-t, F#-ot, ilyesmit
- felvettek Angular fejlesztonek, tok jol megy nekiEgyebkent kb. 1 het alatt talalt munkat asszem.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
MATEO6600
őstag
Ha jól olvasom arról ment a témázás, hogy releváns IT irányú végzettség/tapasztalat nélkül hogyan tud az ember elhelyezkedni ezen a területen.
Van egy ismerősöm, aki programozónak szeretné átképezni magát. Ambíciózus, viszont nincsen pénze egyetemet kezdeni/fizetős kurzusokra járni. Esetleg valami tipp, hogy mi irányba induljon el? Én online fellelhető ingyenes online kurzusokat ajánlottam nekik, illetve szakmai könyveket. Ezzel szakmailag egy bizonyos szintre fel tudja tornászni magát. Viszont kérdéses, hogy a cégek 0 múlttal, csak autodidakta képzéssel hogy vennék fel ilyen irányú munkába? -
törölt tag
válasz dellfanboy #11046 üzenetére
Mar nincs tobb kor, ugyhogy tovabbi erofeszites nem szukseges a reszemrol, illetve utazassal egyutt osszesen maximum 4 orat toltottem el interjuzassal. Ertem, hogy mire akarsz kilyukadni, de szerintem meg a HR bohockodassal egyutt is boven megerte a befektetett idot. Megismertem uj embereket aki szinten szakmaban dolgoznak, tanultam arrol, hogy ennel a cegnel milyen szakmai kihivasokkal kuzdenek es naluk, hogy epul fel egy application security csapat, plusz mit hasznalnak a mindennapjaik soran. Persze hozzatennem, hogy nekem nincs gyerek es imadok emberekkel beszelgetni, igy egyaltalan nem eltem meg elpazarolt idokent.
-
törölt tag
válasz dellfanboy #11046 üzenetére
Viszont mennyi tapasztalatot szerzett, h legközelebb mire figyeljen, és ki tudja, ki megy el onnan, és jut majd eszébe, stb, szal a tapasztalaton kívül sose tudni, mi mire jó.
Nekem is volt olyan meló, amiről sose hittem volna, h olyan úton szerveződik meg bmi is, ahogy...
Szal sztem mki pontosan tudja, h neki mi fér bele időben, energiában, mivel/mitől érzi jól magát, és a hsz-éből az derült ki, h neki ez így oké, akkor hadd legyen már neki oké[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erdekes interju tapasztalat:
Par hete elfogadtam egy poziciot, mellette par helyre be volt adva palyazat, ezeket visszavontam. Egy nemet multi jelezte, hogy ok azert nagyon szivesen beszelgetnenek velem az ajanlattol fuggetlenul, hatha megis tudnak jobbat mondani. Lement a telefonos interju ami az egyetlen kor lett volna, de mivel volt par kerdesem es ugyis pesten vagyok, ezert lett meg egy telefonos beszelgetos es egy szemelyes kor is. Rogton az elso korben kozoltem, hogy mennyit kapok a masik helyen, hogy meg veletlenul se legyen felreertes belole.Ami tok pozitiv volt, hogy ha akartam volna akkor egy kor alatt lerendeztek volna az egeszet, viszont orulok, mert szemelyes interjun kibukott par red flag. A job descriptionben leirt felelossegi kor kisebb mint a valosagban, kabe junior/medior, nem a meghirdetett architect szint. A HR-es holgy celzott ra, hogy valoszinuleg kevesebbet ajanlanak majd, mint a masik helyen, de jobbak a benefitek. Ezzel persze nem lenne baj, de akkor mondjak ki nyiltan es egybol nemet fogok ra mondani. Elorelepesi lehetoseg nulla, persze cegen belul lehet ugralni vagy mehetek scrum masternek, de tech lead vonal eselytelen.
Megvarom, hogy kapok-e ajanlatot es ha igen milyet, de 98%, hogy nem fognak tudni meggyozni.
-
törölt tag
Sziasztok,
szerintetek Junior Accounts Payable/Receivable (SSC) pozíciókba milyen fizetési igényem lehet mérlegképes könyvelőként, B2-es angol nyelvvizsgával, ami már eléggé C1 közeli, illetve pályamódosítóként zéró tapasztalattal? Bp, egyébként.
-
addikt
válasz enginev3.0 #11037 üzenetére
Én a helyedben jelentkeznék néhány helyre, és majd behívnak, vagy kapsz tesztet, és legalább látod, hogy milyen szinten állsz az adott pozícióhoz képest.
Mindenképp nyersz. Vagy megtudod, hogy mit kell még tanulnod, vagy felvesznek, és sinen vagy.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz adalbert1 #11036 üzenetére
A hsz-ek alapján nekem az jött le, hogy kb. "PC-ket raktam össze/bővítettem haveroknak" szintű a hozzáértés, az eléggé messze van a (belinkelt állások alapján belőhető) vállalati környezetben elvárt ismeretektől.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz adalbert1 #11036 üzenetére
Igen értek, és igen, ez a legnagyobb gondom hogy nem vagyok tisztában a saját tudásom nagyságával és értékével, vagy épp apróságával és értéktelenségével
Na meg hogy túl bizonytalan vagyok mindig magammal szemben
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
adalbert1
veterán
Nem az volt a történet eleje, hogy valamennyire ért hozzá, csak nem dolgozott hozzá?
Illetve ha junior rendszergazdai pozíció, akkor gondolom többen vannak, eleinte nem csak olyan feladatokat bíznának rá az emberre, hogy nézd már meg, hogy xy user gépén miért nem megy ez vagy az (és itt meg vagy vannak kész leírásaik, vagy google), vagy blankolj már egy UTP kábelt, vagy cseréld ki ezt a RAM modult, stb? Gondolom eleinte úgyse a komoly dolgokhoz engednék oda.Én a posztoló helyében azért megpróbálnék egy jelentkezést az említett junior pozícióra, mert akkor legalább világosan látszana a számára is, hogy esetleg mennyire van távol tudásban a minimum elvárt szinttől, mennyire találkoznak a saját elképzelései a cégével, stb.
Ha nem veszik fel, akkor legalább tapasztalatot gyűjt, hogy mik lennének az elvárások, mit kellene tanulni, ha meg felveszik, akkor meg már cégen belül lehet fejlődni, tanulni, tapasztalatot gyűjteni. -
Jhonny06
veterán
Mondjuk ezek nagyon alap dolgok, simán meg lehet tanulni otthon pár hónap alatt (maximum), de ha otthon vagy valamennyire a Windows-ban, láttám már vmware-t, AD-t, ilyesmi, akkor még talán kevesebb is. Nem kellenek ide évek, nem is hiszem, hogy elvárják. Az már más kérdés, hogy tapasztalat nélkül felvesznek-e, de ilyenkor meg lehet azt mondani, hogy a tudás nagyjából megvan hozzá, gondolom úgyis letesztelik.
Az erős túlzás, hogy semmi esély.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz enginev3.0 #11032 üzenetére
A junior rendszergazda pozi nem azt jelenti, hogy valaki soha nem latott meg semmit az IT-bol. Tehat mondjuk dolgoztal par evet mas IT teruleten, pl. helpdesk, level 1 support stb. es kozben lattal ezt-azt. Alapokkal tisztaban vagy stb. Ilyenkor lehet hasonlot megpalyazni. Ezert mondtuk tobben, hogy elso korben ilyen pozikat felesleges nezni, mert semmi eselyed nincs. Helpdesk vagy level 1 support melokat keress.
-
Itt a junior rendszergazda? Bár azt nem értem ha junior akkor miért várnak el tapasztalatot
-
őstag
válasz stickermajom #11030 üzenetére
Mondjuk a letiltott másolással vicces volt újraírni nulláról a sxript részt
Nekem a teszt 2/3-ánál bejött az áramszünet a teljes háztömbre.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
Humbucker
senior tag
Ha beregisztráltam a munkaügyi központba, és találok munkát, akkor legkésőbb a munkába állásomat megelőző napon muszáj vagyok bejelenteni, vagy hány napom van rá, hogy bejelentsem?A járadék visszaigénylése miatt szeretném kérdezni, mivel ott azt írják, hogy a kilépéstől számítva folyamatosan dolgoznom kell a megállapított dátumig ahhoz, hogy vissza tudjam igényelni.
-
őstag
válasz stickermajom #11013 üzenetére
Szoftverfejleszőtként volt HackerRankes feladatom. Egy része feleletválasztós volt, például milyen futási idejű az algoritmus pl. ordó(log n), n^2 stb. A több pontot érők esetén pedig metódusokat kellett megírni egy adott keret kódhoz.
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Humbucker #11019 üzenetére
szvsz már másnap nem biztos, nem gondolom, hogy ilyen gyors lenne a regisztrációs folyamat és a rendszerekben történő átvezetés, de mindenképpen derítsd ki mi az aktuális szokás.
Egyébként a gugli első találatában megadott teleefonszámon érdeklődtél már?
[ Szerkesztve ]
-
Humbucker
senior tag
Jártas valaki itt az Álláskeresési járadék egy összegben való kifizetése témában? Most fogok munkahelyet váltani és nem szeretném kihagyni ezt a lehetőséget, mivel 8 évem van folyamatosan ledolgozva megszakítások nélkül, és ahova mennék az is eléggé hosszútávú munka lenne, szóval minden adott. Kérdésem az lenne, mennyi ideig kell regisztrált munkanélkülinek maradnom, vagy már másnap bevihetem az új munkáltatómtól kapott szerződést is akár?
-
Mercutio_
félisten
válasz instantwater #11014 üzenetére
Ott nem "világbajnok" az áfa és járulék + nem évente változnak az adószabályok, talán ez is közrejátszik a nyugatiakhoz képesti fizetési megoldások alkalmazásánál.
-
opr
nagyúr
Meg is van a velemenyem roluk...
Nem csak neked kerdes:
Nettoban megis hogy egyezel meg a munkaadoval amugy? Ha van gyereked vagy egyeb kedvezmenyed, akkor kevesebb a bruttod, vagy mi? Sot, meg jobb verzio: "A berfeszultseg elkerulesenek az erdekeben akinek gyereke szuletik, annak az SZJA-kedvezmennyel megegyezo mertekben csokkentjuk a brutto beret."
Szoval En egyetlen olyan esetet tudok, amikor a nettoban alkudozas nem agyrem, az pedig az, hogy bejelent minimalberre, aztan a maradekot kapod kezbe, de az meg minden mas szempontbol agyrem, es minel kevesebb ilyen van, kollektiven mindenkinek annal jobb."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nagyúr
Általánosságban ez igaz, de pl., ha kitöltöd a Profession.hu-n az adatlapot, ott is nettó bérigényt kell megadni, mint írják: "A fizetési igény megadása nem kötelező, de segít abban, hogy az elvárásai összemérhetők legyenek a munkaadók lehetőségeivel. A nettó fizetés a járulékok és adók levonása után az Ön által kézhez kapott összeg.".
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
addikt
válasz Apollyon #11008 üzenetére
Ilyennel is csak Magyarországon találkoztam még, hogy borítékban, feketén.
Európa nyugatabbi végén tisztességes mennyiségben és módon megy a fizetés.Értsd: Eleget, és hivatalosan fizetnek. Persze az elég az függ az igényszintedtől, és a szaktudásodtól.
Vagyis attól, hogy melyik országban,városban milyen lakást bérelsz, milyen szinten akarsz élni, egyedül, vagy hatodmagaddal, és mennyire eladható a szaktudásod.
De minden esetben hivatalosan fizetnek. -
stickermajom
addikt
HackerRank-en szokott feleletválasztós kérdés is lenni, vagy csak programozós? Windows-os pozira jelentkeztem, de PS-t pl. nem látok az elérhető nyelvek között.
-
opr
nagyúr
válasz enginev3.0 #11009 üzenetére
Sajnos de, nagyon is elofordul.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
Mercutio_
félisten
válasz enginev3.0 #11009 üzenetére
Tehát nem dolgoztál még informatikában
#11011 akkor mindenre IS készülj fel!
[ Szerkesztve ]
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz enginev3.0 #11007 üzenetére
Ezt a nettós dolgot úgy kell érteni, hogy ha ilyeneket írnak, akkor nagy valószínűséggel van egy kis okosítás a fizetéssel. Azaz sokkal kevesebbre jelentenek be, a különbözetet meg borítékban adják.
Manapság ez már azért elég gáz. És még ki tudja milyen nem kellemes meglepetéseket tartogatnak a munkavállalóknak.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
opr
nagyúr
válasz enginev3.0 #11002 üzenetére
Masok is leirtak mar, de ha ilyen tipusu hirdetest latsz, ahol mindenhez is kell erteni, es/vagy netto fizetesi igenyt kernek, akkor fuss, mielott nem keso. Mert ha nem teszed, jelentkezel es esetleg felvesznek, akkor is futni fogsz:
Csukott szemmel, tatott szajjal, teljes erobol a f@szerdoben. Minden nap.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
stickermajom
addikt
válasz enginev3.0 #11004 üzenetére
Fényképes, nettó fizetési igénnyel megjelölt önéletrajzokat várunk!
Haha, nem!
-
-
félisten
válasz enginev3.0 #11002 üzenetére
o) Linux, Windows szerverek és munkaállomások üzemeltetése
o) Adatbázisok üzemeltetése
o) IT rendszerek konfigurálása, adminisztrálása, munkaállomások telepítése, karbantartása
o) Informatikai rendszerek felügyelete, üzemeltetése
o) Általános rendszergazdai feladatok ellátása
o) Ügyfelekkel való kapcsolattartás
o) Support nyújtása a felhasználók részére hardver és software eszközök használatábanEz kb. 5 munkakor, havi 10 millio korul realisan el lehetne vallalni egy csapattal.
while (!sleep) sheep++;
-
Ilyesmi dolgokról valami vélemény? [link]
-
szkorhetz
őstag
Ha valakinek esetleg érdekes lehet BP-n egy energiakereskedő cégnél napelemmel kapcsolatos főleg adminisztrációs jellegű munka, akkor dobjon nyugodtan privit.
Felsőfokú végzettség nem kell, sok tapasztalat se, bérezés is ennek megfelelő, azonban bőven versenyképes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Canon EOS M50 fényképezőgép
- Xiaomi Mijia 1S robotporszívó
- LAUT PRESTIGE Folio for iPad Pro 12.9-inch (2022/2021/2020/2018) tok - Új, bontatlan