- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi hangfal építés
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr. Akula #109 üzenetére
Kevered a kereskedőtől vásárolt áruval. Ha egy kétoldalú szerződésben lekötöd, hogy piros legyen a hengerfej, akkor ott bizony pirosnak kell lenni a hengerfejnek.
Az pedig továbbra is a vevő joga, hogy eldöntse, hogy bányászt nem akar, a mögé képzelt hátsó szándék ezen nem változtat. -
válasz
Dr. Akula #106 üzenetére
Úgy látom nagyon rá vagy fixálva a bányászatra
Pont erről beszélek, totál rosszul látod
Nem a bányászattal van gondom, hanem azzal, hogy az egy sokak számára fontos tényező, és ezt rengeteg eladó elhallgatja. Én minden további nélkül megvennék egy normális kisker garanciával rendelkező bányászt. Anélkül meg amúgy se nagyon.
Megkérdezni joga van, de hogy a kapott válasznak kötelező-e igaznak lennie, azt azért kevésbé hinném.
Most ugye hülyéskedsz?
Persze, hogy kötelező, és ha kiderül, hogy hazugság, akkor annak van következménye. Ha beleírod a szerződésbe, és nem igaz, akkor elállást is megalapozol vele, mert nem teljesítetted a szerződés rádeső részét. A lényeges információ eltitkolása egy plusz ehhez képest, ami a jóhiszemű és nem elég tájékozott vevőt védi.
Nyilván akár a dildó, akár a bányászkártya esetében jogod van azt mondani, hogy ezen a téren nem adsz ki információt. És ennek is van következménye.Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a VRAM annyira nem szereti a tuningot, és a bányában pont ilyen téren vannak inkább húzva, és mennek 0-24-ben. Úgyhogy függően attól, hogy milyen VRAM van a kártyán, lehetséges, hogy a bánya sokkal jobban árt neki, mint a szénné tuningolás; ha meg nemigen tud menni a rated órajel felett, akkor meg se kottyan neki.
-
válasz
Dr. Akula #101 üzenetére
A BIOS írásának dátumáról elvileg ír logot az update-elő program (@ricsi99, sajnos nem tudom, hogy lehet kiolvasni - ha a GPU-Z nem tudja, akkor vszleg nem egyszerű).
Nem tudom, hogy jönnek ide a vevő potenciális hazudozásai, amikor az a téma, hogy az eladók csalnak az eladáskor. Attól jogod van eladóként csalni, mert a vevő lehet, hogy szintén csalni fog? Ugyan már...
Az adásvételiben az van benne, amiben a felek megegyeznek. Ha nekem fontos valami, az eladó meg nem akarja beleírni, akkor nincs biznisz.
Az utolsó bekezdés kapcsán: nem volna rossz, ha arra reagálnál, amit írtam, és nem arra, amit szerinted írhattam volna
A lényeg továbbra is az, hogy ha a vevő nem bízik a bányászkártyákban, akkor joga van tudni, hogy arra használták a cuccot, amit meg akar venni. Az összes többi magyarázás arról, hogy mi káros meg mi nem, csak mellébeszélés.
-
Pl. úgy, hogy bányász BIOS van rajta. Legjobb tudomásom szerint a BIOS-frissítés dátuma kinyerhető, tehát azt össze lehet vetni az adásvételi dátumával.
De leírom még egyszer, utoljára - a lényeg az lenne, hogy az eladó ne hazudjon. Ha hazudik, és nem sikerül bizonyítani, attól még csaló, max. nem büntetik meg érte.
#94 Dr. Akula: az adásvételibe azt írod bele, ami fontos. Ha a vevőnek fontos a bányászás kérdése, akkor beleírja.
#96 Dr. Akula: nem tudom, nem is érdekel, mert arról volt szó, hogy van teszt, ami a bányászat káros hatását cáfolja, én meg ezt nem hiszem el. Amit te kérdezel, azt senki sem állította.
A szénné tuningolásról meg értelemszerűen ugyanúgy tájékoztatni kell a vevőt, mint a csákányozásról, csak azt még nehezebb bizonyítani (persze, ha BIOS-ban csinálta, és úgy hagyta, akkor nem). -
Write-only?
Világosan leírtam, hogy a hivatkozási alap az adásvételi szerződés. Ha abban le van írva, hogy a kártya nem volt bányászatra használva, és aztán (bizonyíthatóan) kiderül, hogy volt, akkor nem a vevőt röhögi ki az ügyvéd. Az szimplán és egyszerűen csalás, és semmi jelentősége nincs annak, hogy szerinted vagy bárki szerint a kártya használati értékét hogy befolyásolja a bányászat.
Nem tudom, milyen teszt tudja bizonyítani, hogy a bányászat nem csökkenti a kártya élettartamát, mert nyilván nem az az aggály, hogy a bányászkártya lassabb lesz, hanem hogy esetleg hamarabb behal. De az egészben nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az eladó ne hazudjon a termékről, a vevő meg döntse el maga, hogy fáj-e neki a bányászás, vagy nem. Az összes többi polemizálás arról, hogy ki mit szeretne, csak felesleges körítés. -
Nem pár sértődött vevő mondja meg, és pláne nem pár sértődött eladó
A sok vevő együtt mondja meg - és statisztikám ugyan nincs, de indirekten eléggé valószínűen hangzik, hogy ha a bányagépek értéke nem lenne alacsonyabb, akkor nem hazudnának ennyit róluk.Arra használod a VGA-t, amire akarod - és ezt a vevő kérdésére köteles vagy elmondani. A vevő meg eldönti, hogy az neki fáj-e, vagy nem. Ha van adásvételi szerződés, akkor az alapján lehet perelni, ha az abban leírtak nem felelnek meg a valóságnak - szóval büntethető tartalom az van. A bizonyítás nem feltétlen egyszerű, valóban, de ha balf**sz az eladó, akkor simán hagy olyan BIOS-t a kártyán, amiből kiderül, hogy bányász a kártya.
-
Mint minden terméknek, a hardvernek is van egy piaci értéke. Jelenleg az a realitás, hogy a "bányászat" szó a videokártyák piaci értékét csökkenti, úgyhogy igen, ha a bányász ugyanazt a kártyát bányászmúlttal ugyanolyan időbefektetéssel és könnyűséggel akarja eladni, mint egy nem bányászósat, akkor adja olcsóbban. Ha nem akarja olcsóbban adni, akkor fektessen bele több energiát, hogy megtalálja azt a vevőt, akinek ér annyit, vagy ne adja el egyáltalán.
A bányászmúlt letagadása szimplán csalás, ha van adásvételi szerződés, amiben ez rögzítve van (hamisan), akkor az a Ptk. mittudoménmelyik paragrafusa alapján perelhető. -
válasz
Dr. Akula #56 üzenetére
A kopás a 2t-t cipelő kisteheres példára vonatkozott
(@ricsi99 szintén)
És igen, a szénné húzott gamer kártya ugyanúgy problémás, mint az ész nélkül használt bányász. Ezért kellene eljutni oda, hogy az eladó leírja röviden, mit csinált a kártya, aztán a vevő eldönti, hogy az úgy pálya-e neki. Ehelyett egyes eladók lehazudják a csillagot az égről, nehogy véletlen 15-20%-ot engedniük kelljen az árból#57 section9: érthetőnek érthető, de nem elfogadható. Az is érthető, ha valaki éhes, és kenyeret lop (sőt, sokkal érthetőbb), mégis elviszi a rendőr.
-
Nem kell olcsóbban adnod, de akkor vagy korrekt, ha a használatról tájékoztatod a vevőt. A vevő meg eldönti, hogy a terhelt használat miatt kevesebbet ér-e neki az első verzió. Nekem biztosan kevesebbet érne, mert egy csomó alkatrész nagyobb kopásnak van kitéve.
Ha nem írod bele a használatot, és a vevő nem kérdezi meg, akkor az még elfér sztem, bár én nem úgy csinálnám. Ha viszont rákérdez, és eltitkolod, az bizony megtévesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest