Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dr. Akula
félisten
Kicsit úgy érzem hogy mostanában akármi történik egy kártyával, az csakis a bányászat miatt lehetett... (Nem kifejezetten rád gondolva, előtted is volt már x+1 eset.) Pedig lehet hogy simán sz.r volt gyárilag is, úgy jött le a szalagról, gyenge volt a forrasztás és elengedett, vagy valami. Nekem vadiúj WD Green 2TB bírta 1 hétig, de ettől nem az összes Green ilyen.
A csávó meg korrekt volt, így kell ezt.
-
Csupingo
veterán
Melyik ez a vga memória tesztelő? Nekem régebbről valami olyasmi rémlik, hogy az akkori progival csak 1-3 GB-ot lehetett tesztelni. Ma már van, ami nagyobbat is tud?
Most szembejött ez az occt, talán ez is jó lehet. Akkor le vagyok maradva. -
Igen. A gyári memória hűtésnek megfelelőnek kell lennie.
Lehet jobb hűtést csinálni ez tény és való...
És igen , ha a vevő kéri lefutatthatok software memória tesztet IS.
Viszont tényleg szakmai topikokban ahol javítással foglalkoznak ott kérdezgess..
én lehet csak egy helikopáter vagyokUI:milyen hw tesztre gondolsz? Szedjem le darabonként a memória modulokat ,tegyem be valami teszterbe és rakjam vissza a karira?
-
popey37
addikt
én kb. egy éve vettem egy rx580-at, tudtam hogy bányáskari volt, a tulaj is elmondta. otthon kiprobáláskor jött a baj, csikozott mint állat, telefon a volt tulajnak és gond nélkul kicsrélte, a cserénél leteszteltük, jo-e, az volt. azota megy a gépemben 7/24-ben/ szerver gép/ és kutya baja. pedig van nyuzva rendesen: tervezö progi, fotofeldolgozás/ ne sima fotora gondoljatok, amatörcsillagász vagyok/. egyetlen a titka: a ventiket ki kell cserélni ha kicsit morgosabb hangja lesz+ a házhütést is rendesen meg kell csinálni. nekem legnagyobb terhelésen sem megy 55-60 fok fölé a hömérö,/ van a cpu-n, vga-n, +belsö hömérö is.
egy jól szellözö házban nem lehet probléma max a ventivel. és kimegy a világból. -
nexwo
őstag
Szóval azt mondod a gyári GPU megoldásnál a memória hűtés tökéletes és senkinek nem kellett szétszedni, hogy jobb padokat rakjon be? (Van ahol már emiatt ugrik a garancia) Esetleg fém darabokkal próbálkozzon mint pár youtuber? Illetve azt mondod hogy a folyamatos 90-100°C memória hő 0-24-ben a legjobb mert mint más írta "üzemi hőmérséklet" az létezik az elektronikában?
(mellesleg minél nagyobb a hőmérséklet, annál nagyobb az ellenállása a félvezetőknek, szóval inkább az alacsonyabb hőmérséklet tesz jót a félvezetőknek mintsem az "üzemi hőmérséklet" )
De gondolom akkora nagy hw szakértő vagy, hogy mindig mikor eladsz egy GPU-t akkor a vevő előtt szétszereled és hardveres GPU memória tesztel bizonyítod hogy itt nincs semmi probléma... -
-
nexwo
őstag
válasz
echterion #165 üzenetére
Én is így vagyok. A gamer GPU-t szétszerelve jól látszik, hogy a hőelvezetés a GPU chipre van optimalizálva (hővezető paszta, jobb hőelvezető felület), míg a VRM és a memóriák csak hőelvezető csíkot kaptak (ha kaptak, ez gyártó válogatja, legalább is voltak silány példák). Gamerekre volt fejlesztve ahol a GPU izzad a ram meg kb alapjáraton megy, a piac másik oldala akik munkára használják a GPU-t (persze nagyobb áran) azoknak készült a profi kártya ahol a memóriák is jobban meg voltak válogatva és a hűtésük sem félvárról vett dolog volt, persze nem vitték túlzásba és a garancia is csak 1 év mert a cégek nem panaszkodnak.
-
"Ezért írtam, hogy mivel nincs rá memtest-hez hasonló program ami teljes egészében végig mazsolázza a teljes memóriát."
Lol... pedig nekem is ,van meg ha megnézel youtube videót a javításról ott is használják.
Értem... software elmélet van
Hw tudás akkor nincsUpdate:
"meglágyúl a forrasztó anyag,""Azt az értéket a memóriák max Tjunction-ja miatt írtam, nem a forrasztás miatt."
olé
-
echterion
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #160 üzenetére
Azzal, hogy megveszi a boltban / scalper-től a kártyát, azzal kinek tesz keresztbe? A boltban is keresztbe tesznek neked, ha megveszik a terméket és pont akkor, mikor épp elfogy? Akkor ő is egy kapzsi genya, mert miazhogy megveszi az utolsó darabokat? Hiány volt belőle, de hogy ezt a bányászokra fogod és ettől kapzsi görény lesz mind, erősen szűklátókörű hozzáállás. Kicsit jobban bele kellene mélyedned a dolgokba a felesleges gyűlölködés helyett és te is jobban éreznéd magad.
A többit nem tudom, minek írtad nekem, még csak említést sem tettem azokról a témákról, felesleges összemosni a felvetésem ezekkel az általánosításokkal.
Sir Riccio: dehogynem. A hőingadozás csak a forrasztásokat fárasztja, a bánya nem arra van hatással, hanem magára a chip-re.
-
echterion
nagyúr
válasz
Sir Riccio #155 üzenetére
Szénné hajtja a ETH bánya a memóriavezérlőt és a vram-ot (és még tuning is van a memórián), cserébe a gpu malmozik. Ez tény. Ez messze nem ideális egy vga-nak, azt mondani, hogy ettől nem rövidül az élettartam, az ugyanaz, mintha azt mondanád, hogy fordulatszámhatáron használni folyamatosan az autód, mellette tuningolod is a verdát, ez is teljesen rendben van, nem használódik jobban a kocsi.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Robi BALBOA #163 üzenetére
Ha a PC gaming ugrásszerű növekedése hozta volna ugyanezt a hatást akkor rendben lenne mert a gamer nem keres vele pénzt? Mi van ha igen, mert streamel, vagy pénzdíjas versenyeket nyer vagy valami? Akkor Ő is keresztbetesz, mert kapzsi és dögöljön meg a lova? Attól, hogy valaki passzív jövedelemre tesz szert nem válik ingyenélővé, csak nem kell irigynek lenni és akkor nem zavar a dolog.
Lassan egy éve nincs mit bányászni GPU-val, a használtpiac rogyásig van, az új ár töredékért kapható kártyákkal, hogyhogy még mindig 300k a középkategória alja újonnan? Elhiszem, hogy könnyű egyszerű választ adni egy bonyolult kérdésre és irigységből hisztizni, csak nem visz közelebb az igazsághoz. Mert az igazság az, hogy ez egy összetett folyamat volt, aminek csak egy kicsi szelete volt a bányászat, ugyanúgy hatással voltak rá a pénzpiaci folyamatok, a nyersanyaghiány, a járvány és egy halom egyéb tényező és itt lenne az ideje ezt végre elfogadni, ahelyett, hogy boszorkányüldözünk meg hangulatkeltünk.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sir Riccio #162 üzenetére
Nem, nem olcsó gpu-t akart itt senki, nem vagyunk ingyenélők, de nem is 3-5x-ös áron akartuk megkapni azt amit a kedves, jószívű, isten álltál is megálldott Scalperek és Bányászok kézenfogva jól felvertek nekünk.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Valamire megnőtt a kereslet miközben a kínálat lecsökkent. Ezt piacnak hívják, nem keresztbetevésnek. A többi pedig a jól ismert "nem jutott nekem olcsó gpu játszani a gonosz bányászok miatt" hiszti. Nem a sajátjainkért állunk ki hanem a tények mellett. Feljebb kifejtettem, ha nem érted, sajnálom.
nexwo: Vegyél meg egy százhúszezret, városban futott TDI-t aminek többségében bemelegedni se volt ideje mielőtt újra kihűlt, az autószerelőd szeretni fog érte.
Most van kártya, ha zavar a lehetőség, hogy bányászott, vegyetek újat és meg van oldva a kérdés. Én a magam részéről inkább veszek bányából kártyát, ahogy eddig is tettem mert tudom, hogy potenciálisan jobb állapotban van mint az átlaguser-től vett kártya.
-
nexwo
őstag
válasz
Ja meg hogy üzemi hőmérsékleten 400e km-ert ment TDI jobb állapoban van egy év alatt mint egy 120-at ment TDI 5 év alatt
- re: #157 Sir Riccio
Ezek után kezdem azt hinni, hogy a használt autó kereskedők átoktatták magukat GPU-ra és hozzák a formájukatitt még órát sem kell visszatekerni
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
echterion #147 üzenetére
Nekem az az ember aki csak azért, hogy profitra tegyen szert, ezzel mindenkinek keresztbe téve az igenis KAPZSI.
Amúgy jó látni a Scalper-eket és a Bányászokat, hogy mennyire kiállnak a sajátjaikért.
Ja meg ezt a Játékosok szét OC-zák a karikat is engedjük el szerintem.
1. Nem éri meg OC-zni, UV-val (és -50-100mhz) használja kB mindenki a kariját.
2. Mennyi ideje van gamelni egy embernek a mai világban, 7x4 mondjuk(nekem pl 2-5óra egész hétre), a bányában meg egy hét alatt 168óra repült bele, na most nekem senki nem mondja, hogy jobb egy karinak 168óra mint a 28óra. -
Sir Riccio
addikt
Nem a GPU megy 50%-on hanem a ventillátorok mert vettél nem egész kétezerért darabját a RIG-be ami mehet koppon, hogy az egész kócerájt átszellőztesse és eleve klímával hűtöd a helyiséget, vagy két ablak közé a huzatba tetted és így negyven-ötven fokosak a GPU-k és a memóriák sem melegebbek sokkal. Egy rosszul szellőző gamer gépben viszont simán lehet, hogy melegebbek a memóriák...100-110fokosak, aztán meg 40 majd 60 majd megint 100 aztán 70, 110 és megint negyven és ezt nem 7/24 csak napi pár órát. Tudod hány régi, szűk házba beszuszakolt VGA-t láttam, ahol ifjabb Vér István sajnált háromezret egy rendes házhűtőre, mert az nem hozott plusz FPS-t, viszont szarráhúzott mindent, mert az igen? Melyik felhasználásnál fog szerinted előbb elengedni a forrasztóanyag és okoz problémákat? Ez pont ugyanaz mint a kétliteres konszern TDI. Hiába futotta a háromszorosát, ha azt pályán tette meg, üzemi hőmérsékleten, sokkal jobb állapotban lehet mint ugyanaz az autó amit viszont városban szaladgálásra használtak és ott is a fizika meg a hőingadozás a ludas csak másra van hatással.
-
nexwo
őstag
válasz
Sir Riccio #155 üzenetére
Igen tiszta fizika, ha úgy bányászol, hogy nem látod a memória hőmérsékletét és, nincs jól elvezetve, akkor tartosan magas hőmérsékleten meglágyúl a forrasztó anyag, BGA kontaktos lehet. GDDR6 esetén 100 °C, GDDR6X-nál 110 °C felett nekem ne mondja senki hogy csak a ventilátor miatt kell aggódni és a GPU 50%-on megy...
-
Sir Riccio
addikt
Legfeljebb a ventillátorok miatt kell aggódni, de akinek volt esze azt is kiváltotta nagyrészt filléres rendszerhűtőkkel és emiatt legfeljebb félterhelésen mentek a kártyák saját ventijei. A memória meg nem megy tönkre az OC-től, pláne ha üzemi hőmérsékleten van. Attól sokkal inkább ha össze-vissza kap terhelést. Amit én láttam hibás VGA-t annak kivétel nélkül a forrasztásokkal volt baja, annak pedig a hőingadozás árt a legtöbbet, ez tiszta fizika. Memóriateszt pedig a gamer kártyára sincs. Ezért kerülnek egységesen kb. a felébe a használt kártyák mint egy új. Ha valaki újat szeretne, simán talál, ott kap garit és valószínűleg nem bányásztak vele előtte. Ha meg valahogy kiderül, hogy mégis, ott joggal kérheti számon az eladót.
-
nexwo
őstag
Ja hogy a +500 vagy +1000 MHz a memóriának nem számit OC-nak, illetve hogy az ether memória igényes és nagyon melegszenek is a memóriák, főleg a GDDR6X-nál derül csak ki, mert előtt nem mutatta semmi a memória hőjét….
Feltehetném én is ezt a kérdést neked. A GPU memóriához nem volt eddig direkt hozzáférés, nem tudtál úgy programozni, hogy úgy használd mint a rendszer memóriát.
Ha valahol korrupt a memória és nincs benne ECC akkor lehet nem derül ez ki soha, mert sosem használod ki a teljes memóriát, de közben meg valahol hibádzik és más aki meg olyan programot vagy játékot használ ami több memóriát igényel az bele futhat.Ezért írtam, hogy mivel nincs rá memtest-hez hasonló program ami teljes egészében végig mazsolázza a teljes memóriát.
-
-
nexwo
őstag
válasz
Sir Riccio #151 üzenetére
Igen, azt tudjuk hogy a GPU nincs leterhelve, de ne feledd hogy a memória van agyon terhelve, OC-zve, és még hőmérsékleti visszajelzés sem volt hozzá sokáig, és sajnos nincs memtest64 videokártyára, hogy ténylegesen oké-e vagy csak mázlista vagy mert sosincs teleíd”rva…
-
Sir Riccio
addikt
A harmadik bányászkártyámat használom játékra és munkára egyaránt és egyiknek sem volt és azóta sincs semmi baja. Fenntartom azt az álláspontomat, hogy a "nembányász" felhasználás melletti hőingadozás sokkal többet árt egy VGA kártyának, mint a 7/24 load (pláne ha ésszel, alulfeszelve, hűtve, karbantartva futottak). A többi hiszti.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #142 üzenetére
Kapzsi? A szó, amit kerersel, a befektetés.
-
-
Dehogy
csendes tag
Mármint 3060-asból, beszélek hülyeséget...
-
Dehogy
csendes tag
3080-asból újat csak 192 biteset találok. Volt ebből gyorsabb is, ugye? Az 8Gb-os volt. Olyan már nincs? Nem használnám ki a 12 Gb-ot, nem játszok olyanokkal, aminek kellene.
-
-
Dehogy
csendes tag
Lassan lecserélem a 1060-asomat egy 3060-asra. 60-as szériát is használják bányászatra? Mennyire valószinű, hogy bányászgépet veszek? Hardverapro, persze.
-
ATi GAMES
tag
Nem sűrűn mondok ilyet, de ez a cikk most jó nagy hülyeségre sikerült...
-
Pont tegnap agyaltam ,hogy nagyon túl-telítőtöd a piac ebben a szegmensben már 25-30k ért lehet lőni haszált rx470-et... ami ha nem tolod tól a gamet-fhd ban azért még használható.
Tehát fillérekért kaphatsz használható karit 70 meg egy 1070Ti ami már elég fhd-ban mindenre is.. 3060 is pörög úgy 120 ropiig...
ha csak ezt az árkategóriát nézzük akkor tényleg az a baj ,hogy nem kalkulálnak vele ,hogy hosszótávú beruházásra vágynak akkor hűtés felújítás bele eshet. Ez pont az a kategória ,hogy megveszem ,ha kicsit vigyázok rá akkor elmegy egy évig ,addig spórolok kicsit eladom ,hozzárakok valamit ls veszek egy kicsivel jobbat,ami alatt jobban megy az a game ami re váltok majd egy év múlva.Eleve nem gártanak már olyan cuccokat amik 100évet mennek... minek.. átlag user 3 évente ahogy lejár a gari vesz új gépet s csók.
-
koko52
nagyúr
-
-
-
Nevetséges amit itt az áron rugóztok...
Ha valaki "bányász" karit árul akkor az a baj
Ha valaki "gémer" karit árul akkor meg az a baj.
Ha valaki "munkára" használt kártyát árul meg az.Ph-s piaci törvény ,meg hogy a legolcsóbhoz mérjük.
Maga ez mentalitás ami tönkre teszi a használt piacot...
De az átb@szom a másikat mentalitás + olvastam az indexen +csakazért is.....Aki nem hiszi az tegyen fel hírdetést az olcsóbb kategóriában 20% felárral... aztán 10 üzenetből az lessz ,hogy add oda a feléért mert itt-és itt ennyiért láttam.
Nincs szétválasztva az ár ,ahol ilyet is kapnál meg olyat is.
Ha ócóra van igény akkor olyat is kap...
Ha ócón akar valaki vásárolni...emelje fel a popóját és menjen oda az eladóhoz személyesen megnézni a cuccot.
Főleg ha ócó... vagy le van strapálva a cucc vagy ki akar belőle szállni.
Nem jogokat kell követelni ,hanem mozdulni kell.
Aki meg csak on-line tud rendelni annak meg ott az e-mag és társai.Most az sértődjön/kritizáljon meg aki elment egy kariért ,az eladónál átnézte /letesztelte és később kiderült ,hogy a "bányászat" miatt ment tönkre a kártya.
Mindig minden üzletnél az eladó a legjobbnak tünteti fel az árút... a vevő meg a legkevesebbet akar fizetni... eddig is így volt ...ezután is így lessz..
. csak régen le volt írva... ha meg se nézed mit vettél akkor meg is érdemled.Most öszintén... facebok is van messenger is van...meg 5 trillió kamerás élő videochat... kérhetsz nagyfelbontású képeket... kérheted ,hogy élőben nézd ahogy lefut valami teszt... odatartja a telefont és halhatod a ventit... mi kell még? Használni a fejed?
-
válasz
Dr. Akula #109 üzenetére
Kevered a kereskedőtől vásárolt áruval. Ha egy kétoldalú szerződésben lekötöd, hogy piros legyen a hengerfej, akkor ott bizony pirosnak kell lenni a hengerfejnek.
Az pedig továbbra is a vevő joga, hogy eldöntse, hogy bányászt nem akar, a mögé képzelt hátsó szándék ezen nem változtat. -
koko52
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #115 üzenetére
140 volt anno a 2060 közép alja kártya. Szóval nem, nincs igazad.
-
koko52
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #113 üzenetére
Ezt te sem hiszed el. Fél éve nincs bánya. Piac dugig. A forint romlott 40%-ot, meg is van amit akartál. Csak szólok, a kenyér sem lesz 3.60.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Dr. Akula #109 üzenetére
Mit nem érint, a Scalperek és bányászok miatt a gyártók olyan vérszemet kaptak, hogy az visszafordíthatatlan.
Igen lenne kereslet, pontosan azért, mert az utóbb említett jóemberek mindent is felvásároltak, és persze, hogy olcsón szeretnék, ki az a hülye aki drágán szeretné. Persze tegyük, hozzá jogosan szeretnék olcsón(már nem is csak a bányában töltött idő miatt, hanem..), mert a bánya előtt kb: jó két éve egy Rx6800xt mennyi is volt, 250k újonnan, normál esetben a mostani használtpiaci értéke jó ha 100k lenne, ehelyett a csákány zsonglőrök miatt még most is 200k+-ért mennek.
-
echterion
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #108 üzenetére
Fél éve nincs bányászat, se scalpekedési lehetőség, akkor miért nem csökkennek a vga árak? Biztos, hogy a bányászok a hibásak ezért és nem valaki (vagy valami) más?
-
echterion
nagyúr
válasz
Dr. Akula #106 üzenetére
Nem hihetetlen, csak a jelenlegi kínálatban kevesebb az ilyen. Ne legyünk már naivak, mindenki a szájával (billentyűzetével) hazudik, a bizalmat ki kell érdemelni, legalábbis nálam így van, egyébként fenntartással kezelem azt, amit olvasok / hallok és az alapján döntök, hogy kell-e a cucc vagy sem.
Abban gbors-nak igaza van, hogy aki "bányászott?" kérdésre hazudik, az csalást követ el, de ez inkább erkölcsi kérdés, mint törvényi, leszámítva az általa is írt adásvételis esetet. -
Dr. Akula
félisten
Akkor ők vannak feleslegesen ráfixálva.
"Persze, hogy kötelező, és ha kiderül, hogy hazugság, akkor annak van következménye. Ha beleírod a szerződésbe, és nem igaz, akkor elállást is megalapozol vele, mert nem teljesítetted a szerződés rádeső részét."
Ez így pont nem teljesen igaz, mert ha nem lényegi tulajdonságot érint a változás, akkor nem lesz tőle jogod elállni. Most ha beleírod hogy Pistától vetted, aztán kiderül hogy Bélától, akkor ez már okot is ad a pénzvisszatérítésre? Na ezért mondom én hogy ez ilyen előre kiskapukeresés. És hogy minek a kiskapu? Hát pont felelősségáttoláshoz, ha megsütöd mondjuk tuning közben a kártyát. Ha sikerül a tuning, örülsz, ha nem, akkor meg visszaadod az eladónak a halott kártyát, és visszakéred a pénzed...
#108Robi BALBOA: Nem sajnálja őket senki, én örülök hogy bebukott a kriptó, remélem sose jön már vissza. Viszont ez a videokártyát nem érinti, ez olyan mintha vennél egy kiskutyát valami gengsztertől, akkor már a kutya is az? Ráadásul kettőn áll a vásár, azokra a kártyákra kereslet is van, és nem a bányászok veszik egymás kártyáit, hanem a játékosok szeretnének most olcsón hozzájutni.
-
Robi BALBOA
őstag
Azért a bányászokat meg ne kelljen már sajnálnunk, akik a Scalperekkel karöltve totál elcseszték a bolti és piaci árakat is, ezzel együtt a gamer társadalmat is jól tökönrúgták, aztán még most is le akarják rólu(n)k húzni az utolsó rókabőrt.
-
válasz
Dr. Akula #106 üzenetére
Úgy látom nagyon rá vagy fixálva a bányászatra
Pont erről beszélek, totál rosszul látod
Nem a bányászattal van gondom, hanem azzal, hogy az egy sokak számára fontos tényező, és ezt rengeteg eladó elhallgatja. Én minden további nélkül megvennék egy normális kisker garanciával rendelkező bányászt. Anélkül meg amúgy se nagyon.
Megkérdezni joga van, de hogy a kapott válasznak kötelező-e igaznak lennie, azt azért kevésbé hinném.
Most ugye hülyéskedsz?
Persze, hogy kötelező, és ha kiderül, hogy hazugság, akkor annak van következménye. Ha beleírod a szerződésbe, és nem igaz, akkor elállást is megalapozol vele, mert nem teljesítetted a szerződés rádeső részét. A lényeges információ eltitkolása egy plusz ehhez képest, ami a jóhiszemű és nem elég tájékozott vevőt védi.
Nyilván akár a dildó, akár a bányászkártya esetében jogod van azt mondani, hogy ezen a téren nem adsz ki információt. És ennek is van következménye.Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a VRAM annyira nem szereti a tuningot, és a bányában pont ilyen téren vannak inkább húzva, és mennek 0-24-ben. Úgyhogy függően attól, hogy milyen VRAM van a kártyán, lehetséges, hogy a bánya sokkal jobban árt neki, mint a szénné tuningolás; ha meg nemigen tud menni a rated órajel felett, akkor meg se kottyan neki.
-
Dr. Akula
félisten
"Nem tudom, hogy jönnek ide a vevő potenciális hazudozásai, amikor az a téma, hogy az eladók csalnak az eladáskor."
Hát úgy hogy nem csak azok csalnak, hanem a vevők is. Megküldjük a tuningot, aztán ha baj lesz, visszavisszük gariba...
"Ha nekem fontos valami, az eladó meg nem akarja beleírni, akkor nincs biznisz."
Ez így van. Majd másnak lesz.
"A lényeg továbbra is az, hogy ha a vevő nem bízik a bányászkártyákban, akkor joga van tudni, hogy arra használták a cuccot, amit meg akar venni."
Megkérdezni joga van, de hogy a kapott válasznak kötelező-e igaznak lennie, azt azért kevésbé hinném. Akkor egy használt dildóról is megkérdezhetnéd hogy milyen résekben járt, ami meg már igencsak személyes adatnak minősül, amihez garantáltan semmi közöd.
És hogy miért is lenne fontos egy ilyen infó... Mert ugye vásárlástól elállni, pénzt visszakérni csak LÉNYEGES termékjellemző eltitkolása esetén lehetséges, autónál se hivatkozhatsz arra hogy azt hittem hogy piros a gyertyafedél, erre kék volt...
Hát itt se hinném hogy ha kiderülne hogy bányásztak vele, annak bármilyen jogi következménye lehetne. Ha a BIOS upgrade miatt repülhet a gari, akkor persze megtekintheted hogy gyári van-e benne, de hogy utólagos reklamációnál miből derül ki hogy azt nem te töltötted rá, az jó kérdés.
Úgy látom nagyon rá vagy fixálva a bányászatra, pedig semmivel nem károsabb a kártyára mint az éjjel-nappal gémelés, főleg ha még szénné is tuningolod.
#104echterion: Én speciel nem bányásztam az enyémmel, viszont a GTA egész jól futott rajta. Miért olyan hihetetlen ha más is játékra vett játékos kártyát?
-
echterion
nagyúr
Aki manapság elhiszi egy kártyáról, hogy nem járt bányában az az elmúlt pár évben egy kő alatt élt kb. Ennek tudatában kell venni vagy el kell ballagni egy boltba bontatlant venni.
-
válasz
Dr. Akula #101 üzenetére
A BIOS írásának dátumáról elvileg ír logot az update-elő program (@ricsi99, sajnos nem tudom, hogy lehet kiolvasni - ha a GPU-Z nem tudja, akkor vszleg nem egyszerű).
Nem tudom, hogy jönnek ide a vevő potenciális hazudozásai, amikor az a téma, hogy az eladók csalnak az eladáskor. Attól jogod van eladóként csalni, mert a vevő lehet, hogy szintén csalni fog? Ugyan már...
Az adásvételiben az van benne, amiben a felek megegyeznek. Ha nekem fontos valami, az eladó meg nem akarja beleírni, akkor nincs biznisz.
Az utolsó bekezdés kapcsán: nem volna rossz, ha arra reagálnál, amit írtam, és nem arra, amit szerinted írhattam volna
A lényeg továbbra is az, hogy ha a vevő nem bízik a bányászkártyákban, akkor joga van tudni, hogy arra használták a cuccot, amit meg akar venni. Az összes többi magyarázás arról, hogy mi káros meg mi nem, csak mellébeszélés.
-
Darmol
senior tag
Így-így.
Azzal a szemléletmóddal van a probléma, hogy a használt kártyákkal kereskedők úgy tesznek, mintha nem létezne a bányászok által okozott probléma a használt piacon. Ha olyan jelentéktelen a probléma, akkor nyilván ingyé és bérmentve cserélik a használt cuccban utazók azt az elhanyagolható mennyiségű széthajtott kártyát amik tönkremennek. Kicsike költség ez ahhoz, hogy biztosítsák a használt piac felé a bizalmat. Ja inkább mégsem, mert nincs olyan kevés. De ha a vevő bizalmatlan a használt cuccok iránt, akkor ő a hibás mert mekkora tré dolog már nem elhinni bemondásra, hogy persze a cuccal minden oké. Mert csak és kizárólag böcsületes emberek kereskednek használt cuccal. Nyilván.
Én is vettem használtan cuccot, csak az nem az elmúlt években volt. Változtak a körülmények, ez a mai realitás. Azért mert a használt piac besül, nem a potenciális vevő a hibás akiből hiányzik a bizalom és nem azok akik rámutatnak, hogy bizony-bizony nagy mennyiségű elektronikai hulladék került a piacra. Még csak nem is azok a bányászok, akik vigyáztak a hardverre. Nyilván azok akik nagy ívben tojtak mindenre és a szemedet is kilopnák. De nehogy már azt akarják egyesek pofátlanul hazudni, hogy ez olyan elhanyagolható jelenség a piacon, és nincs semmi gond. -
Dr. Akula
félisten
"Pl. úgy, hogy bányász BIOS van rajta."
Lehet hogy te tetted rá. Mi bizonyítja hogy nem?
"a lényeg az lenne, hogy az eladó ne hazudjon"
Meg hogy a vevő se vihesse vissza kamu indokkal miután túlfeszelte és meghalt a kártya.
"az adásvételibe azt írod bele, ami fontos"
Ha az eladónak nem fontos, nem lesz benne.
"nem tudom, nem is érdekel, mert arról volt szó, hogy van teszt, ami a bányászat káros hatását cáfolja, én meg ezt nem hiszem el. Amit te kérdezel, azt senki sem állította."
Pedig következik az egyik a másikból, mivel azt állítod hogy a bányászattól tönkremegy, játéktól meg nem (hiszen azt nem akarod beleiratni a szerződésbe). Szerintem meg fordítva előbb, tekintve hogy nem a bányászok szoktak tuningolni. A BIOSozás amiről beszélsz, tudtommal az LHR kikerülésére kellett, ami egy mesterséges korlát, azelőtt ment teljes sebességgel a kártya, utána meg nem. Namost ha előtte ment, utána is tud, és ugyanúgy nem lesz tőle baja. Ellenben a túlfesszel.
-
-
Pl. úgy, hogy bányász BIOS van rajta. Legjobb tudomásom szerint a BIOS-frissítés dátuma kinyerhető, tehát azt össze lehet vetni az adásvételi dátumával.
De leírom még egyszer, utoljára - a lényeg az lenne, hogy az eladó ne hazudjon. Ha hazudik, és nem sikerül bizonyítani, attól még csaló, max. nem büntetik meg érte.
#94 Dr. Akula: az adásvételibe azt írod bele, ami fontos. Ha a vevőnek fontos a bányászás kérdése, akkor beleírja.
#96 Dr. Akula: nem tudom, nem is érdekel, mert arról volt szó, hogy van teszt, ami a bányászat káros hatását cáfolja, én meg ezt nem hiszem el. Amit te kérdezel, azt senki sem állította.
A szénné tuningolásról meg értelemszerűen ugyanúgy tájékoztatni kell a vevőt, mint a csákányozásról, csak azt még nehezebb bizonyítani (persze, ha BIOS-ban csinálta, és úgy hagyta, akkor nem). -
Dr. Akula
félisten
"Nem tudom, milyen teszt tudja bizonyítani, hogy a bányászat nem csökkenti a kártya élettartamát"
Arra van teszt hogy jobban csökkenti mint a gémelés? Főleg a szénné tuningolt, feszemelt gémelés?
#91koko52: "De ha az asszony is azt mondja, hogy nem akkor 2-1. A vevőnek meg nincs több tanúja. Ennyi."
Hát azért nem teljesen, a tanúkból csak a függetlenek számítanak, és ha van 3 tőled és az ügyféltől független tanúd, de azok mondjuk egy család, akkor az is csak 1 db-nak számít. Az persze más kérdés hogy 1 rendőrnél a bíró önmagában, papír nélkül többre értékeli ha egy egész busznyi rendőr látott valamit (mondjuk buszsávban autózol), de jogilag a busznyi rendőr nem számít egymás tanújának, felszorozva a darabszámmal.
-
koko52
nagyúr
Ez mind-mind feltételezés. Én csak olyat ismerek aki hobbiból csinálta (mármint az építés és üzemeltetést, a profit másodlagos volt). Patika mindegyik a mai napig. Sok ma is megy, amit eladtak arra meg nincs panasz. Szart szar embertől bárki benyelhet géming és bánya oldalon is.
-
Dr. Akula
félisten
Az nem jelent semmit, beleírod hogy "megtekintett állapotban" vagy "szóban tájékoztatva", és az akármi lehet. Az nem úgy van, hogy amiről nincs papír, az már nem is létezik. Azt se írod bele hogy 3 vagy 4 csavar fogja a hűtőbordát...
#87koko52: A legjobbat még nem is mondtad: mi bizonyítja hogy te raktál rá más BIOSt, nem a vevő? Vagy hogy nem úgy vetted te is a boltban?
#88Csupingo: Egy játékos kártyáról se lehetsz biztos hogy nem volt bányász. Ha nem annál akitől veszed, lehet hogy előtte, az eladó is vehette bányásztól. De amúgy lényegtelen, nagyon rá vannak itt feszülve egyesek hogy bányász = szar, ebben igaza van Kokonak, hogy valószínűleg csak az ár méglejjeb nyomása lenne a cél.
#89gbors: Ki ír bele egy adásvételibe olyat hogy mire volt használva? Kocsinál is benne van hogy nem jártak vele földúton, dízelt csak autópályán...?
-
Úr isten... "bizonyíthatóan bányásztak rajta"...
Van eladó ram-om... garantáltan csak linux futott rajta -
Csupingo
veterán
Talán azért nézik ezt inkább negatívan, mert nálunk más kultúrája volt a bányászatnak. Kevesebb normálisan felügyelt farm volt mint más országokban. Itt inkább az lehetett a gyakoribb, hogy 2-5 kártyával nyomták otthon üveghangon járatva a vga-kat, mert gyorsan akartak sok pénzt. Aztán mikor már nem volt olyan jövedelmező, megváltak a széthajtott kártyáktól az új tulaj meg rövid időn belül megszívta.
Abban igazatok lehet, hogy egy teljes mértékben felügyelt folyamat szinte nem is árthat, de ott meg a 24 órás üzem ami nem tetszik az embereknek, mert sokan pl. heti 10 órát játszanak, ami jóval kevesebb. -
-
Write-only?
Világosan leírtam, hogy a hivatkozási alap az adásvételi szerződés. Ha abban le van írva, hogy a kártya nem volt bányászatra használva, és aztán (bizonyíthatóan) kiderül, hogy volt, akkor nem a vevőt röhögi ki az ügyvéd. Az szimplán és egyszerűen csalás, és semmi jelentősége nincs annak, hogy szerinted vagy bárki szerint a kártya használati értékét hogy befolyásolja a bányászat.
Nem tudom, milyen teszt tudja bizonyítani, hogy a bányászat nem csökkenti a kártya élettartamát, mert nyilván nem az az aggály, hogy a bányászkártya lassabb lesz, hanem hogy esetleg hamarabb behal. De az egészben nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az eladó ne hazudjon a termékről, a vevő meg döntse el maga, hogy fáj-e neki a bányászás, vagy nem. Az összes többi polemizálás arról, hogy ki mit szeretne, csak felesleges körítés. -
Csupingo
veterán
Akkor lehet, hogy te nem olvasod az rx 480/580 topikot. Elég sokan jelezték, hogy a frissen vásárolt bányászkártyájukon 2 hét vagy 1 hónap után meghalt a memória. Van pár ventilátor hiba jelzés és rengeteg olyan, hogy nem tudnak drivert frissíteni, mert a kedves bányász arra se veszi a fáradságot, hogy az eredeti bios-t visszategye. Garancia persze még a "fél éves" kártyára sincs, mert ki tudja, hogy lettek véve.
(Szerintem rizikósabb mint egy játékos kártya.) -
koko52
nagyúr
BIOST AMD 5xx kártyán cseréltek anno. BIOST lehet frissíteni, ahogy egy alaplapon is. Ki mondja meg mi lett megbeszélve eladáskor? Ha eladtam 100 másik kártyát ki mondja meg, hogy a kérdéses kártya is bányászott? Ilyen baromságokkal kiröhög az első ügyvéd. Mondjuk ez nem igaz, mert nekik ez is pénz és fizetsz mint a katonatiszt. De van egy olyan érzésem, hogy egyetlen ilyen est sem lesz bíróságon, mert nevetséges, felfújt, rétegigény. Tesztek bizonyítják, hogy semmit nem veszítenek a kártyák fizikai tudásukból. Ha meg megveszel egy zajos kártyát az megint helyben eldőlt hogy neked hangos vagy nem. Mindegy mit csinált
előtte.
Kissé olyan érzésem van, hogy kis pénzű sértődött vevők szeretnénnek köcsög bányászoktól olcsó kártyát venni, hogy most megbosszuljanak mindent. Van a boltban új, tessék ott venni és nem lesz gond! -
Nem pár sértődött vevő mondja meg, és pláne nem pár sértődött eladó
A sok vevő együtt mondja meg - és statisztikám ugyan nincs, de indirekten eléggé valószínűen hangzik, hogy ha a bányagépek értéke nem lenne alacsonyabb, akkor nem hazudnának ennyit róluk.Arra használod a VGA-t, amire akarod - és ezt a vevő kérdésére köteles vagy elmondani. A vevő meg eldönti, hogy az neki fáj-e, vagy nem. Ha van adásvételi szerződés, akkor az alapján lehet perelni, ha az abban leírtak nem felelnek meg a valóságnak - szóval büntethető tartalom az van. A bizonyítás nem feltétlen egyszerű, valóban, de ha balf**sz az eladó, akkor simán hagy olyan BIOS-t a kártyán, amiből kiderül, hogy bányász a kártya.
-
nexwo
őstag
Szerintem a lényeg az, hogy alaposan meg kell nézni, ki kell próbálni, és ha valami nem tetszik akkor nem kell megvenni. Mindegy ha azt mondja, hogy ilyen volt mikor megvette…
Kell garancia papír és adásvételi szerződés, ha nem ad akkor nem kell megvenni.
Régen is trükköztek egyes eladók: “leesett a kamionról”…
A bányászok azért is nagy szeretettel vették meg a gamerek orra elől a kártyákat, mert a hivatalos mining kártyákkal ellentétben később majd eladják, pont nekik, de senki sem fogja őket sajnálni, ha ez a tervük sem fog bejönni .
-
Azt hiszem kezdem érteni... a bányásznak ez egy munkaeszköze, amitől függ a bevétele, így (ha normális) akkor gondját viseli a kártyáinak.
Míg a gamerek egy jó része (külföldi Reddites posztok alapján is merem állítani), hogy nem túl okos. Megkapja az összerakott gépet, beül elé, nyomja a Doomot, 2-3 évig megy éjjel-nappal a gép felnyitás (!) nélkül aztán szépen minden bekoszolódik, beganésodik a házban. Közben a kosztól romlik a hűtés, amortizálódnak az alkatrészek, ésatöbbi.
-
koko52
nagyúr
Miért kellene olcsóbban adni? Ki mondja meg, hogy kevesebbet ér? Mert pár sértődött szeretne most 100k-ért 3090 SLI-t? Az árak meg araszolnak felfelé...
Hol van leírva, hogy mire lehet használni egy VGA-t? Ha rendereltem vele 7/24 az rendben van? Mindenki azt mond és tagad le amit akar, semmi sem bizonyítható és nincs is mögötte tartalom ami büntethető.
Megragadva az alkalmat, eladó egy 100% bányamentes kártya! Csak géming! -
Mint minden terméknek, a hardvernek is van egy piaci értéke. Jelenleg az a realitás, hogy a "bányászat" szó a videokártyák piaci értékét csökkenti, úgyhogy igen, ha a bányász ugyanazt a kártyát bányászmúlttal ugyanolyan időbefektetéssel és könnyűséggel akarja eladni, mint egy nem bányászósat, akkor adja olcsóbban. Ha nem akarja olcsóbban adni, akkor fektessen bele több energiát, hogy megtalálja azt a vevőt, akinek ér annyit, vagy ne adja el egyáltalán.
A bányászmúlt letagadása szimplán csalás, ha van adásvételi szerződés, amiben ez rögzítve van (hamisan), akkor az a Ptk. mittudoménmelyik paragrafusa alapján perelhető. -
Ribi
nagyúr
Ezt itt az aprón is csinálják és fel is tornászták az árakat rendesen.
Jó ideje nézegettem kártyákat, aztán végül vettem egyet újonan boltból.
Ami garis az nem annyiva olcsóbb, ami meg olcsó az sem annyira olcsó, hogy csakúgy rápróbáljak 150k-t, hogy szerencsém lesz vagy sem. -
-
válasz
Robi BALBOA #63 üzenetére
A legfőbb problémád itt van:
"eszébe sem jutna olcsóbban adni, mert már amúgy is 20x-osan kitermelte az árát."Engem pl curvára nem érdekel ha az előző tulaj betegre kereste magát az adott alkatrésszel ,vagy ha gyatyáját is elveszítette on-line pókerpartin
Ami a lényeg ,hogy amikor megveszek használt cuccot az akkor milyen állapotban van. Ha ócó akkor tudom hogy foglalkozós... ha meg dobozos/garis akkor meg kicsit drágább.
Minden nem lehet egyszerre...PL
Cégünk
Olcsón
Jól
Gyorsan dolgozikÖn ebből 2-őt választhat
-
Yutani
nagyúr
Az a baj, hogy tudjuk, mi lesz abból, ha olcsóbban adja a bányász a kártyáját. Jön a nepper, felvásárolja az olcsó bányász kártyát, és 5 perc múlva a szekrényben porosodó feleségem alig használt kártyájaként fogja továbbpasszolni.
Ezért aztán a bányász nem adja olcsóbban, mert amit a nepper megkeresne rajta, azt inkább ő teszi zsebre.
-
macilaci78
nagyúr
Mintha azért érné meg taxiként használt autót venni, mert arra odafigyeltek, évente műszaki, meg rendezett beltér és papírok, grátisz fólia. Ja, hogy az Egyenlítő hossza évente kétszer szaladt bele, sok hidegindítással, rúgva neki, egy-két koccanás, belül hányás, az eladás valós oka pedig, hogy vagy kiöregedett (jogszabály írja elő a maximális korát), vagy nem rentábilis az üzemeltetetése taxikén.
Nem mondom, hogy nem lehet tuti biznisz egy bányászkártya, de az elhasználódás igenis mutatkozzon meg az árban. -
Robi BALBOA
őstag
Én nem szeretem ha egy kari már meg volt bontva, mert ugye a többség annyira azért nem profi és precíz mint gondolja magáról.
Ennek a százalékos dolognak a vásárlók és eladók részéről kellene egy arany középútnak kialakulnia.
A baj ott kezdődik, hogy már egyből így gondolkodunk, hogy 5-10k és nincsenek visszakövethető adatok stb.... Költ(ene) arra a jóember, hogy átvágjon másokat, eszébe sem jutna olcsóbban adni, mert már amúgy is 20x-osan kitermelte az árát.
Magyarán nem a "minerséggel" van a baj, hanem az ehez való hozzáállással. -
Sokan bizniszelnek cuccokkal... van aki vga-val.
Ezek viszont adnak teszteredményeket , kitisztitva esetleg új ventikkel kapod. (felújítva)
avagy megveszi kilóra és kiszórjaViszont jellemzően az "olcsóbb" kategória
Ha az árakat megnézed kb 50% olcsóbb így a kari mint a vatta új bolti.Egyszerüen néha nem értem az embereket... vennék használt cuccot / de fillérekért is legyen és olyan állapotban mint a bolti...
pár venit/paszta/gappad pucolás 10-15k ezt egy használt karinál be kell nyelni... ha nem a megvétel pillanatában akkor 6 hónap/1 év múlva... mind1 mire használod
-
TeeJay
félisten
Hardveraprón csomóan azzal lebuknak hogy fura módon egyesével de full hasonló GPU-ra (1660) alapozó kártyát adnak fel és persze nem bányászott egyik sem
-
válasz
Dr. Akula #56 üzenetére
A kopás a 2t-t cipelő kisteheres példára vonatkozott
(@ricsi99 szintén)
És igen, a szénné húzott gamer kártya ugyanúgy problémás, mint az ész nélkül használt bányász. Ezért kellene eljutni oda, hogy az eladó leírja röviden, mit csinált a kártya, aztán a vevő eldönti, hogy az úgy pálya-e neki. Ehelyett egyes eladók lehazudják a csillagot az égről, nehogy véletlen 15-20%-ot engedniük kelljen az árból#57 section9: érthetőnek érthető, de nem elfogadható. Az is érthető, ha valaki éhes, és kenyeret lop (sőt, sokkal érthetőbb), mégis elviszi a rendőr.
-
-
Dr. Akula
félisten
Ennyi erővel a napi játékról se ártana tájékoztatni a vevőt, főleg ha tuningolva volt... Kopásnak a ventillátor csapágyon kívül nem sok minden alkatrész lehet egy ilyenen kitéve, az meg ugyanúgy pörög játéktól is, tuningnál meg gyorsabban is, hiszen nagyobb hőt kell elvezetnie. Nem látom azt a megkülönböztető indokot amitől egy bányászkártyának stigmát kéne viselnie (mint egy törött autónak), míg egy szénné húzott gémer kártyának meg nem.
-
Nem kell olcsóbban adnod, de akkor vagy korrekt, ha a használatról tájékoztatod a vevőt. A vevő meg eldönti, hogy a terhelt használat miatt kevesebbet ér-e neki az első verzió. Nekem biztosan kevesebbet érne, mert egy csomó alkatrész nagyobb kopásnak van kitéve.
Ha nem írod bele a használatot, és a vevő nem kérdezi meg, akkor az még elfér sztem, bár én nem úgy csinálnám. Ha viszont rákérdez, és eltitkolod, az bizony megtévesztés. -
Dr. Akula
félisten
Szerintem se kell jobban félni egy bányászkártyától, mint egy vérpistike által szanaszéjjel feszelt "nézzük mennyit bír" tuning játékos kártyától. Bár nem ismerem a kriptó világát, de mivel ott a több VGA egyszerre használata volt divat, kevésbé tartom valószínűnek, hogy mindet egyesével szénné tuningolták volna. Bár lehet hogy arrafelé patakokban folyt a folyékony nitrogén, nemtom...
#53LamerGyuri: Mondjuk a visszatekert órás, kinyílt légzsákos "garázsban tartott, 1. nemdohányzó női tulajdonostól" autók pont a kitörölhetetlen kompjúter adatokon szoktak megbukni. Az igaz hogy kábel nélkül nem látod, nem vetíti ki a szélvédőre, és nem villog pirossal a "ne vedd meg" felirat, de attól még ott van, és aki rászánja a bevizsgálásra a pénzt, azon segít.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Robi BALBOA #49 üzenetére
"Kellene egy olyan memória a karikra ami tárolna az üzemórát stb...., na ott nem lenne mellébeszélés."
Ez a használt autóknál is bejött....ja nem -
koko52
nagyúr
válasz
Van egy kisteher amivel naponta megyek 100km-t 2tonna súllyal.
Van egy kisteher amivel naponta megyek 100km-t üresen.
Akkor most egyiket olcsóbban kellene eladnom? Vevő megtévesztése? Nem, arra használom amire akarom. -
válasz
Ezzel az erővel ,memóriákat ,processzorokat,egyebeket is úgy kellene hírdetni
"mert szerintem az isten sem tudja" akkor milyen százalékkulcs kellene?
avagy ha én kizárólag pl gpu-gyorsításos rendelésre használom a gépet akkor mi az arány?
hdd-ssd -ben már van ilyen... de a Smart-ot is lehet törölni kb 5-10k-s befektetéssel..
Bolti gari sem 100% védelem... van aki 1/2 évvel a gari lejárta előtt eladja a kártyáját... na az bizos nem vigyáz/tisztítja a karit ,mert akkor ugrik a gari.
Elterjesztették ,hogy a "miner" az ördögtől való és kész
Nyugodtan bemehetsz bármely számtechboltba, hogy a bekerülö javításra kerülő gépek milyen arányban vannak karbantartva/tisztítva... és min1 hogy lapos vagy asztali -
wolfman
veterán
válasz
Robi BALBOA #19 üzenetére
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem, nem kell tudnia, hogy mi is az pontosan, mert szerintem az isten sem tudja, hogy a bányában a karik mit is csináltak/számolgattak pontosan.
Annyit kell tudnia, hogy xy hónapot csákányozott és ennek függvényében xy%-al olcsóbban kapja meg(feltéve ha így is érdekli még a kari).Kellene egy olyan memória a karikra ami tárolna az üzemórát stb...., na ott nem lenne mellébeszélés.
-
Ha tavaji ilyenkori árakat nézed akkor már 1/2 árban van
Venti csörgést nem fognak gariztatni...
Privát véleményem... kinézel valami karit, rendelsz hozzá csájnából vatta új kerregőket ,majd valaki szépen lepucolja /paszázza/padozza és boldog tulaj leszel 1-2 évig...
Akiket meg te keresel azokat meg rég elüldözték az alacsony árak -
-
Puma K
nagyúr
Bármelyik gyártó csavarmatricáját tucatjával lehet rendelni Aliexpress-ről vagy E-bay-ről.
De bontás előtt némi melegítéssel és egy csipesszel le lehet venni úgy hogy aztán rá lehet tenni egy zsírpapírra.
Ha fekete csavaros egy VGA akkor azon azért meg tud látszani ha a szakbarbár megbontotta az adott kártyát. Végig kell vizslatni a fekete csavarokat és kopást kell keresni.
Ha fémszínű/ezüst/festés nélküli csavarral van összerakva és ugyancsak szakbarbár kapja szét, akkor rendszerint itt-ott el tudják nyalni csekély de látható-érzékelhető mértékben a csavar fejét...Aki meg úgy szed szét kártyát hogy ért is hozzá azon észre sem veszed, hogy megbontották. Maximum az értékeled ilyen hozzáértőbb versenyző után hogy jobbak a hőfokok mert esetleg újrapasztázta és padozta a VGA-t...
De persze ezt a jó szándékot is be lehet nézni úgy hogy rossz vastagságú cserepadokat tesz a kártyára az adott illető és eltartja a hűtőt a NYÁK-tól és adott melegedő résztől...
-
TeeJay
félisten
Igen már csalóka hogy hátlapot nem fotózza be mert látszana hogy sérült a csavarmatrica és hozzá volt nyúlva a hűtéshez...
1-2éves kártyát vadásznék de mindig elmegy a kedvem mert sajnos pár pozitív értékelésű eladók még nem biztos hogy nem fognak füllenteni és a 2-3év garanciás kártya 1éves korában fura hogy sosem garanciás
Még ha 1év lenne rá simán vinném mert ha hangos a ventilátor megpróbálom gariztatniMost is egy GT1030-am van amit 2év használat után vettem a tulajtól olcsón és lekaptam a gyári ventilátort mert klattyogott szóval nem érdekelt hogy garanciás-e
Azért egy 60-80-100ezres kártyánál már amit el akarnak adni legyen már meg a doboza meg számla garancia ha állítólag 1év 3x volt kipróbálva után akarja eladni
Vagy akkor ne kamuzzon írja oda hogy 2év bánya de akkor ne akarja garis kártya árban eladni hanem adja féláron -
Szerintem aki kitisztítja újrapasztázza a kártyát az már bukta is az ungarise garanciát.
Kérj egy képet a hátuljáról ,hogy csavarmatricás e. (arra is van trükk így a nyakadat ne tedd rá)
Legtisztább... elmész , letesztelitek/megfogod /megnézed stb...
ha messze lakik akkor meg esetleg valami kamerás chetes programban mutogasson meg mindent
Gari meg mo-n olyan szép ígéret... mint az alig használt videokari ....ami mint tudjuk kizárólag vitrinben volt csak minden karácsonykor lett elővéve... igy felesleges ,ezért eladó -
TeeJay
félisten
válasz
Robi BALBOA #37 üzenetére
Az hagyján, éppen 1660super-t szeretnék venni és minden 2. hirdetés úgy van hogy alig használt, párszor volt kipróbálva, tökéletes portalan de egyik sem tud garanciát adni rá pedig a legtöbb kártyára 2-3év jár minimum...
Mennyire reális hogy vett 1éve egy kártyát és nem rakta el a számlát a garancia miatt? -
válasz
Robi BALBOA #40 üzenetére
"Amúgy egy vásárlónak mit illene tudnia a "bányászatról"?"
kb ,hogy mi is az pontosan.
Mint pl ha kérdezem ,hogy milyen vga akkor ne a "8Gb-os" válasz érkezzen...Amúgy meg a karik nagy részét a megfelelő hűtés hiánya/tisztitása avagy a szénné feszelés öli meg... na most vérpistike/kockabányász úgyan úgy megrövidítheti az élettartamot.
Ha fel tudod újítani a hűtést és nincsennek a wrm-ek szépen átsütve akkor mind1 hogy 1000 napot pistike vagy bányában ment.
De hát az elv mindenek felett...
-
Robi BALBOA
őstag
Pedig szerintem a kérdés jogos.
Ne adjon már hónapokat akár éveket a bányában töltött karit nekem senki normál piaci áron.
Amúgy egy vásárlónak mit illene tudnia a "bányászatról"? -
Elég sok...inkább úgy mondanám vegyes forrásból érkező kari fordult meg a kezem alatt... jobbak rosszabbak... de a csúcs az userek tudás szintje a "bányászat"-ról...
Első kérdés: Bányászott a kari?
Válasz: Csak és kizárólag Lignit-et,így nincs elkopva -
DrDoktor
senior tag
válasz
Többre is mint képzeled.A bukott kriptos mostanában egyre lejjebb megy.
-
Robi BALBOA
őstag
A baj ott kezdődik, hogy sokan nem valják be azt, hogy csákányozott a kari (ja közben még 20karit árul, amit mind a gyereke és asszony használt
).
A másik gond, hogy az árakkal is el vannak szállva, ahoz képest, hogy termelt bőven a bányában. -
nexwo
őstag
Lehet írni hogy bánya alatt a GPUk alacsonyabb feszültségen mennek és a gamerek jobban kihajtják, DE azt ne feledjük hogy 0-24 ben mennek a bányász kártyák és terhelve vannak a memóriák emelt MHz-n, a ventillátorok is maxon járattva . Ezek nem professional quadro vagy RTX kártyák amiket direkt így terveztek, de még azoknak is kevesebb a gari idejük.
-
Puma K
nagyúr
Ha valaki alkatrészt vásárol a gépébe akkor némi hardveres tudás és ismeret feltételezhető. Ha meg valamit nem tud az ember akkor kérdezzen fórumon vagy a neten bárhol ahol ezzel kapcsolatban tudnak neki segíteni.
Vásárlás előtt kell kérni képet a GPU-Z-ról ahol látszik a megvásárolandó kártya BIOS-a. Vásárlás és gépberakás után meg ellenőrizni kell. Vagy ha tudható hogy bányászott a kártya akkor az eladóval vissza kell tetetni a megfelelő gyári BIOS-t a kártyára.
Én a második bányász kártyámat használom. Sem az előzővel ami egy MSI Gaming X 1080 Ti volt sem a mostani Nvidia Founders Edition RTX 3090-el nincs gond. Ráadásul a mostani 3090-et kifizetés előtt személyesen egy gépbe téve tudtam bármilyen programmal tesztelni amit meg is tettem.
Aki nincs képben az inkább ne vegyen gépalkatrészt hanem szereltesse-szereztesse be mással, hozzáértőbbel.
-
Dr. Akula
félisten
A katonaságnál meg a füvet festették zöldre.
-
smilecat
aktív tag
Ez jó...
Én meg csak azokat veszem, és egyiknek sincs semmi baja.
Ezeket a kártyákat karban tartották(már akik) a megfelelő működésük miatt, hiszen ez hozta a zsetont. Ha szarul bánsz vele annak meglesz a következménye, cserélheted mielőtt kitermeli az árát...
Szóval... amit itt vettem a HA oldalán egyik kártyával sem volt bajom pedig jól meghajtottam őket mindenféle programokon, játékokon. Igaz előtte mindnél cseréltem a thermal padokat és újra lettek pasztázva. Ebből kettő (1060 6GB, 3060 12GB) 3-4 hónapja üzemel az uccsó (1060 6GB)meg egy éve, és mind rigből lett kiszedve... lehet nekem volt szerencsém -
Taranti
senior tag
Azért nálunk nem ennyire találékonyak a szakik, legalábbis Hardverapró-t nézegetve:
"Eladó XY VGA, nem bányászott. Még öt darab van." -
válasz
Nem egy VGA-t vettem már, hogy "nem bányász", aztán végül mindig kiderült, hogy de.
Pl. az egyik esetben a tag eladta a mese szerint a lánya gépéből a VGA-t. De nem csak nekem, hanem még 5 másik fórumtársnak. Jó sok gyereke lehet
-
Robi BALBOA
őstag
El tudom képzelni, hogy mindenre is képesek a bányászok a kártyák eladását illetően.
-
DR01DMAN
aktív tag
Sterimó
-
törölt tag
Szimplán arról van szó, hogy az eredeti cikk a bányászokhoz kapcsol egy rakás olyan dolgot amit bárki megcsinálhat, de senki nincs rászorulva a harmadik világbeli arcokon kívül. Ráadásul a profi bányászok nem járattak 100%-on kártyákat, hanem alulfeszelték és rendesen hűtötték a kártyákat, mert minden kiesett kártya kevesebb pénzt termelt. A kopó alkatrészek mint pl ventillátorok persze kipurcanhatnak, ha túl sokat használták öket, de ez a veszély fennáll akkor is, ha csak simán 24/7-ben járt a gép.
Lendova: Sehogy, senki sem bányászik GPU-val Bitcoint és a többi coin-t sem rentábilis már bányászni.
-
Lendova
őstag
válasz
Psychopeti #15 üzenetére
És ez hogy érinti majd a VGA árakat?
-
Psychopeti
senior tag
Eléggé kilőtt megint sajnos... Remélem gyorsan vissza is fog zuhanni.
[link] -
Darmol
senior tag
Gondolom a cikk apropója az a friss balhé ami arról szól, hogy sorban égtek le egy bányásztól származó VGA-k.
De természetesen minden bányász olyan profi, hogy a bányászkártyák majdhogynem jobbak mint új korukban (nem röhög hangosan) mert bejáratták őket, hogy összekopjanak az alkatrészek. Meg az ártatlanság vélelme, satöbbi-satöbbi. Nyilván ez csak egy klickbait cikk, mert a PH tudatosan rombolja a használt hardver piacot, mivel lefizették őket a nagykerek. Meg a kiskerek. Meg a kerekek. -
Puma K
nagyúr
Ha van papíros-digitális garancia létező boltba ami feltehetően nem egyik napról a másikra szűnik meg akkor lehet venni használtan VGA-t.
Amit írsz az a valóságban eléggé csekély mértékben életképes-kivitelezhető elképzelés. A fél prohardver-hardverapró közönséggel össze akarsz haverkodni hogy valamit használtan megvegyél...?
-
WarCow
csendes tag
Na hazaérek leveretem én is nagynyomásúval a kert végében a gépen, hátha újabbnak tűnik majd!
-
Nem vennék HApróról használt kártyát, max olyat, ahol a tulajt személyesen ismerem.
-
-
opr
nagyúr
Aaaaahahaha, mi lesz itt!
-
koko52
nagyúr
Ezt a cikket komolyan veszi valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb eladó!
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest