- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Kaptam egy ilyen tracking számot attól a vicces eladótól, aki azt kérte 60 nappal hosszabbítsam meg a feldolgozási időt:
E158271900011549883606728
Ez kamu, ugye? Már most bejelenteném, hogy átverős.. -
válasz
World-Soft #57045 üzenetére
Az IOSS csomagokra azt írja a jóember azon az oldalon hogy nincs díja (ez 150 €-ig), azután meg azt írja hogy 5€ feletti áfára meg 5990+áfa, van nem látod az ellentmondást? 150 € alatt nem igazán van nem IOSS vásárlás. És DHL EXpress amiről szó van.
Ez most majd a fekete pénteken 210,19 $ és +1,34 $ lesz ebben 44,6 $az kiírt áfa tartalom így az érték 165.21 $ ez a decemberi vámolási árfolyammal 53338 Ft és ez 146 € lehet, így ez IOSS vásárlás lesz akkor, tehát a vámmentes vásárlási kategória még.
A kuponok csökkentik az alapértéket, ha nem szállítási kupon.
Ha $-os árat látsz akkor 169 $-ig alatta van a 150 €-nak, ez egy hozzávetőleges kalkuláció, annyit nem változik a € és $ keresztárfolyam hogy ez ne lenne elfogadható az előzetes számolgatáshoz.Természetesen ha 3-at vennél arra semmiféleképpen ez a fenti számítás nem vonatkozik.
Külön-külön 1 darabos tétel esetén lesz így, de ha összecsomagolnák szállítás érdekében mert egymás után veszed meg, napok kihagyása nélkül akkor egyben számít az érték.Ezt írtam ami a 3 db-os vásárlásra vonatkozik: Ez esetben az AliExpress neked fizetés előtt levonja a kiírt árból az áfát és a nettó árat fizeted és majd az országba érkezéskor a szállító csinálja a vámolásos áfázást, ami a Magyar Posta esetén 4000 Ft díjazású, a futár cégek 5500-7400 Ft közt csinálják.
Price Adjustment-nek hívják amikor nettót csinálnak belőle, nálad a 3 db $679.62 és abból lesz a 144,49 $ levonva. De ez már teljes vámolásos lenne. -
World-Soft
senior tag
Köszi neked is és lacoka55-nek is. Én nyár óta nem rendeltem!
Tehát a termék nettó érték a 150EUR és mikor kiszámolják a bruttót azt viszont a termék és a szállításra számolják.
Úgy kell vennem, hogy mikor látok egy szállítási díjat, arra külön a szállítási résznél fel van szorozva 27%-al már? Vagy máshogy van?
Illetve az, hogy EUR-ra állítom az oldalt, az mennyeire pontosan adja meg. Vagy USD értékből kell visszaszámolnom?
Na és így lett érdekes és lehet siralmas a dolog.
Ez a termék:
https://www.aliexpress.com/item/32830241601.html?spm=a2g0s.imconversation.0.0.4fe63e5fRuchFvHa leosztom 1.27-el, akkor pont ott van (vagy épp átlépni a 150EUR)-t: Br. € 190,98.
Azt mondjátok az ali mindenre kiszámolja az árat és az alapján számolja a bruttót. A szállításra is. Ha van szállítási költség, akkor ez a 1.27 leosztás igaz?A másik hogy ha vannak kuponjaim. Pl. a bolttól kapnék, meg most gyűjtök aliexpesseset is.
Akkor ezek hogy számítódnak bele a vételárba?
Mondjátok azt, hogy le lehet vonni.A DHL ingyenességet először itt olvastam, de rá fogok még egyszer kérdezni:
https://rendeljkinait.hu/faq/vamugyintezes-menete-dhl-csomag-eseten/Mivel 4XX Ft-t számolna érte az eladó, ezért gondoltam akkor nem a postán keresztül vinném a dolgot ahol ugyanennyi lenne az ügyintézés kb. csak akkor lassabb a szállítás.
OFF: én a termékből próbaként betettem a kosárba vagy 3-mat 6xx USD értékben. És akkor is írja, kiválasztáskor, hogy "VAT included in your Order ".
Akkor a vásárlás végén azt elkezdik visszaszámolni?Minden segítséget előre is köszönök.
-
lacoka55
tag
válasz
World-Soft #57037 üzenetére
Szia már többször le lett írva az összefoglalóban is benne van 150EUR felett az ali nem vonja le az áfát azt itthon számolják ki a többi költséggel együtt lesz egy kis papírmunkád vele de majd a V mester kiigazít
-
válasz
World-Soft #57037 üzenetére
A 150 € határnál a termék nettó ára kell hogy legyen mindenféle szállítási költség nélkül. Mivel az AliExpress-en a bruttó ár van kiírva le kell vonni a 27%-ot.
Ha így 150 € alatti akkor nincs vám, csak áfa (viszont amikor ezt számolják akkor a szállítási költség beleszámol az alapba) és azt az AliExpress beszedi.
Ekkor csak az IOSS-os 399 Ft lenne a költséged.
Az hogy a DHL Express (ha ők lennének a szállítok, és nem német postai azonosítós DHL) ingyen adják be a vámosoknak az ekkor is szükséges vám-árúnyilatkozatot azt én kétlem, de ha ezt mondták akkor úgy van.Ha több a nettó érték mint 150 €, akkor persze lesz vám is, de ez terméktől függően változó, lehet hogy 0% annál a terméknél.
Ez esetben az AliExpress neked fizetés előtt levonja a kiírt árból az áfát és a nettó árat fizeted és majd az országba érkezéskor a szállító csinálja a vámolásos áfázást, ami a Magyar Posta esetén 4000 Ft díjazású, a futár cégek 5500-7400 Ft közt csinálják.Persze azt nem írtad hogy honnan lesz szállítva, mert EU-s raktár esetén nincs vámolási móka. Ha konkretizáltad volna hogy mit, honnan, mennyiért akkor egyszerűbb lett volna válaszolni.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok. Most nem tiszta.
Most Aliról DHL küldés esetén (ez nem tudom egyezik e egy DHL express-el) most lesz 150EUR alatt eljárási díjam, vagy sem. Egy oldal szerint nem, mások szerint igen.
Egy DHL-es ügyfélszolis szerint nem lesz, de már nem vagyok biztos benne, hogy nem e én adtam a szájába ezt.
És ha DHL-t ír a kereskedő, akkor esetleg az lehet ez a DHL express is, ha mondjuk ott lenne díj?Illetve másik: Ha átlépem a 150EUR-t akkor mi történik?
-A vámot a 150 feletti részre kell fizetni?
- gondolom hirtelen lesz eljárási díj is.
- Ha az Ali beleszámolta az áfát ekkor is, akkor hogy nem fogja a DHL vagy más is felszámolni nekem? (erre a DHL-es ügyintéző is azt mondta, hogy jó kérdés )
- Ha jól értem ekkor a kereskedő fizeti be az fát, de honnan tudom, hogy ez meg is történik? Vagy csak tőlem beszedik és még egyszer még én is befizethetem... Előre hogy tudom ezt eldönteni, hogy fognak -e fizetni vagy sem.
Előre is köszi. -
pibácsi
senior tag
Még annyi adalék, hogy a feladó: Tiger Line Post LLC. hátha ez segít valamit.
-
pibácsi
senior tag
Ez a követési szám, amin megjött az árú: amiről írtam: UH715163684BE, hogy 65 gr. Nem lehet beazonosítani a korábbi rendeléseimmel. Viszont, csak akkor tudom meg, ha kifizetem a 800.-Ft-ot. Ez az az árú, amit szinte hetente jeleztek - Ship24 - , hogy holnap hozza a futár. Dehát ez nem a futár, hanem a posta. Volt korábbamn egy kollega, aki szintén kapott ilyen jelzést, lehet, hogy most ő is megkapja 800.-Ft-ért a 2 gr.-os csomagját. Nem tudom, mi ez, talán valami pénzgyüjtés a posta részéről. Meglátom, csak úgy tudom meg, ha kifizetem a 800.- Ft-ot. Ráadásúl a végére akarok járni. De ha posta, akkor az szokott küldeni Vám-értesítést 400.- Ft-ról. Volt már ilyenem pár, tudom. Lehet, hogy az "Aliexpress" szórakozik, mert amiről írtam korábban, ott volt egy próba rendelésem, de azóta sem jött meg. Na, de erről többet nem beszélek.
Üdv. Pibácsi.Üdv. Pibácsi.
-
-
pibácsi
senior tag
Bocsi, hogy van ez? Nem kaptam értesítést, hogy 800.-Ft-ért átvehetem a csomagomat, de előzetesen nem kaptam értesítést, hogy fizessem be a 400.- Ft. postasarcot. Jó nem? Azon kívűl most nyomozom, hogy egyáltalán mi van a zacskóban, mert azt nem lehet kideríteni. Korábban kaptam egy értesítést 400.-Ft-ról, amit be is fizettem, de az meg nem jön meg. Mi történik itt? A posta szeretne keresni? Úgy tűnik. A megadott ,követési számon a kínai nem jegyez árút.
Valami nagyon nem stimmel. Dec. 11-ig kell kifizetnem, de nem teszem.
nem veszem át az árút, mert az értéke így már nem éri meg. Gondolom a kínai kereskedők is elgondolkodnak, hogy sok magyarba kúldött árú visszamegy a magyar posta jóvoltából.
Nincs megoldva ez az ingyenszállítási kérdés. Szerintem.Üdv. Pibácsi.
-
lacoka55
tag
Sziasztok most láttam csak hogy UH--BE csomagom 14 nap után ma reggel megérkezett a helyi postára értesítést még nem kaptam postás kihozhatta volna mert mindennap jár erre is levelet is kaptam ma
volt másik 3 csomagom amin már csak azt látom hogy összevonták de 4-5 napja semmi több infó róla
kaptam egy e-mailt az alitól hogy olvasatlan üzenetem van de nem találom sehol régebben volt az alinak egy üzenetekkel foglalkozó része ahol az eladók tudtak üzeneteket küldeni de ezt nem látom itt nem lehetett válaszolni -
fairi
őstag
válasz
stomi61 #57024 üzenetére
Azt értem de hol láttad hogy átváltott?
jelenleg öt darab kérdéses LP004....., és ezek Super Economy for Special Goods cím alatt futnak.
Oktober elején is kaptam egyet az német számra váltott.
ship24 oldalról kaptam 3 emailt(regiztem) és ott mondták lesz három UY...AZ csomagom. Ám képtelen vagyok utánajárni kihez tartozik. -
Tibi999
újonc
Sziasztok 158271900007157813601025 cainao ès utana express one ugye? Mar tobb mint ket hete nem mozdult ennyi te nagy a torlodas? Koszi
-
stomi61
tag
Nekem kettő LP004.... induló volt, a Super Economy-ból UH....BE lett,
a Super Economy for Special Goods-ból UY...AZ.
A belga 88 napja van úton, talán a héten ideér.
A belgáért nem kell fizetnem sarcot, a másikért igen.
Midkettőt a királyi posta hozza, vagy be kell érte mennem.
Teljes a káosz. -
fairi
őstag
Igazán az a kérdés, hogy lehet rájönni az adott LP004....... csomagnak mi a postai száma.
Nekem is van 5 gyanús jelölt, de istenért se tudom kideríteni hogy mi az azeri száma. -
Taci
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
-
Az Economy-k sajnos ráfutnak erre hogy kapnak egy fejlődő postás azonosítót és nem minden esetben jutnak tovább az eredetileg meglévő adatok az új elektronikus adatok közé. Ha nem ezt a szállítási módot választod és tényleg azzal küldik a csomagodat akkor jó eséllyel elkerülhető. De mindig van 1 %-nyi postás móka.
-
fairi
őstag
Igen, változás állt be.
sip24 figyelmeztetett erre!
Úgy tűnik átirányítás történt, most nem németbe megy hanem azeriekhez.
Super Economy for Special Goods eddig jó volt, most már nem, ráadásul legrosszabb, nem is tudod mi a helyzet.CLEVY LINKS lett az új partner ennél a módban, leváltották sunyou-t.
-
Taci
addikt
Így indult (AliExpress - View Details): [link]
Így érkezett meg (csomagon lévő küldeményazonosító): [link]"Mert ha azeri postás"
AZ a vége, szóval gondolom, az.Ez még az első (tapogatózó) rendelések közül való. Azóta csak AliExpress Saver, ha van rá mód.
De ezt az azeri-mizériát ki lehet kerülni valahogy a jövőben?
Amúgy eszméletlen, mennyire benne vagy a témában, és egy hatalmas nagy köszönet mindenki nevében, hogy ennyi segítséget nyújtasz nekünk!
-
Taci
addikt
válasz
ugri77 #56939 üzenetére
Ugyanígy jártam most, Cainiao Super Economy for Special Goods, az ez előtti csomagot simán a kezembe nyomta a postás, most viszont kérte a 800 Ft-ot. Úgy, hogy ott van rajta kinyomtatva az email címem és a telefonszámom is, de semmi értesítést nem kaptam a 399 Ft-os fizetési "lehetőségről".
Lehet, az előzőt is most fizetteték ki, utólag. -
Voice24
őstag
Hali!
Még mindig kíváncsian várom, mikor lesz hajlandó megmozdulni az október 27-én (azaz lassan egy hónapja) lecövekelt 2 db BE-es csomagom. Az egyik elvileg még nem hagyta el Kínát, a másikra azt állítja az eladó, hogy már az országomban van, de hogy honnan szedi, rejtély, a nyomkövetős bejegyzésekben sem Belgium, sem Hungary nem szerepel, valahol az elhajlított térben mozoghat... -
lacoka55
tag
Vásároltam az alin HUF HUF 3,661.22-ért az OTP levont tőlem -3.661ft-ot a csomag még nem jött meg ez minimális különbség kisebb összegeknél az ali és az OTP valuta váltásai között
-
Már kismilliószor leírtuk hogy ez egy Express One szám, addig amíg nem érkezik meg Budapestre a régi számán lehet követni és amikor a Cainiao átadja az Express One-nak akkor pontosan látod a helyzetét náluk is.
De hiányos ez a számod 15827190000952890360.... mert a végére kell még a 4 karakter ami az irányítószámod. Mivel hosszú a szám, azt külön sorba teszi az AliExpress a képernyőn, de egybe tartoznak a számok.
Itt látod egyben ez pedig az Express One oldala -
Imy
veterán
Ezeket a nyomon követési számokat hol lehet nyomon követni? 15827190000952890360
-
válasz
Baloo27 #57001 üzenetére
Nemezzel a számmal UH705113105BE tartja nyilván a kézbesítő posta.Valójában a nyomkövetése itt megszokott állni:
29 Okt 2021 09:03 Továbbítás belföldre Nemzetközi Posta Kicserélő Központ.
Az hogy azután neked van még két bejegyzés az azt jelenti hogy a vonalkódját azon a két postán beolvastatták, de persze a postai nyilvántartási száma az más lenne, egy saját belső azonosító, de ezt csak annak adják amit nem a postaládába kézbesítenek. -
Baloo27
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Jövedelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Star Trek
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest