- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szállító76 #53695 üzenetére
Ha kitudod online fizetni akkor viszik oda, illetve lehet hogy a cím szerinti kézbesítő postára kell érte menni, mert nem minden küldeményt visznek ki címre.
-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Mióta bejött ez az áfa mizéria nem rendeltem külfödről.
Na most jött el az idő hogy...
Mindig a melóhelyemre kértem a szállítást nem a lakcimre, ebből nem lesz kavaródás?
A 399 forint vámkezelési díjra gondolok ugyanis a lakcímkártyán értelemszerűen más cím szerepel.
Köszönöm -
válasz
Kolondrum #53691 üzenetére
Ott van leragasztva, Salamon-szigeteki kód UA327368656SB.
És ez volt egy érkezés: 25 Jún 2021 18:48 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Szóval ez már itt volt július 1 előtt, csak bujkált a vámolás elől valószínűleg a helyi postán. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
headhunter #53681 üzenetére
Ihatsz. Ha eddig nem kaptad meg, már nem is fogod.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Mr.Pentele #53645 üzenetére
Így van, semmiféle értesítés nem jött. A csomagon csak a telefonszámom jelent meg, de az kétszer.
Mindegy, van még 2 csomagom érkezőben, meglátom, hogy mikén alakulnak a dolgok, legfeljebb nem rendelek többet keleti irányból. -
lacoka55
tag
már feltúrtam mindent csak az Edit Member Profile-nál lehetne megváltoztatni az adatokat
itt van egy telefon és fax rovat a telefonnál piros csillag ezt kötelező kitölteni itt a mobil számom van megadva a fax-nál meg csak 36 vonalas lehetőség nincs
a szállítási címnél is jó a mobil szám vonalas ott sem szerepel
a szállítási címnél a Set as default-at ki kell jelölni vagy lényegtelen -
válasz
lacoka55 #53683 üzenetére
Nem tudom honnan szedi, de nem valószínű hogy regisztrációs adatoknál, de legfeljebb nézd meg ott nem lehet+ jelet írni és így Magyarország 36 formában az érvényes és azután a szolgáltatói körzetszám. De Kínából 0036-al kell kezdődni az idetartó hívásnak szóval az is jó, bár nem igazán hívnak az AliExpress felől.
-
lacoka55
tag
vezetékes számot én sem adtam meg nem is találok ilyen rublikát nem tudom honnan veszi
vagy miért írja be nálam ez van ahogy látod
a mobil számom a címemhez rendesen be van írva a +36-ot automatikusan hozzáteszi
de közben rájöttem csak nem tudom hogy kell kijavítani megnéztem egy 8 évvek ezelőtti rendelésemet ott a mobilszám rovat üres és a vezetékeshez írtam be a mobil számot ezért írhatja be 2 helyre -
válasz
headhunter #53681 üzenetére
Még történhet csoda, de ha nem kapod meg akkor természetesen dispute.
-
headhunter
addikt
Erre "ihatok" egy pohár vizet?!
10 Jún 2021 00:47 Linehaul Arrival Liege, Belgium
Order time: 08:06 May. 28 2021
"...Your order should arrive within 30-30 Days, Factors such as delayed logistics and customs clearings may have an impact on the delivery time.1. If your order does not arrive on 2021-08-12 , you can apply for a refund by opening a dispute..."
2021.06.10 02:47 (GMT-7): Arrived at destination country
2021.06.08 22:00 (GMT-7): Departed country of origin
2021.06.03 08:30 (GMT-7): Accepted for linehaul transportation
2021.06.02 18:25 (GMT-7): Dispatched from sorting center
2021.05.31 16:54 (GMT-7): Arrived at sorting center
2021.05.31 16:24 (GMT-7): Parcel dispatchedVárjam meg a 2021.08.12-ét és mehet a dispute?
-
lacoka55
tag
OK köszi csak régebben kérdeztem hogy mi van akkor ha az eladó a szállítási díjat beleteszi a termék árába és ekkor nem szerepel külön szállítási díj csak a termék ára meg áfa nem 1-2 dollárról volt szó de ekkor ezek szerint ha jól működik a rendszer akkor csak a 400 ft fizetendó
befolyásolhatja e az automata rendszer működését ha telefonszám előtt lemarad a +36 ?
a View Detail-nál [kép] szerintem rosszul van írva a telefonszám meg generálnak egy nem mobil számot ezt sehol nem találtam a beállításoknál
más
volt egy rendelésem még nem írtam meg a visszajelzést az eladó amit küldött nem felel meg a leírásnak ha rákattintok arra a rendelésre akkor Sorry, the page you requested can not be found:( üzenetet kapom ilyenkor mi van ? bezárt az üzlet vagy vagy azt a terméket már nem forgalmazza ? -
bl4ze
veterán
válasz
Kolondrum #53664 üzenetére
Nem tudom hol nézed, de van elég sok jó telefon ajánlat pedig....
POCO X3 NFC Global Version Snapdragon 732G 6GB 64GB 6.67 inch 120Hz Refresh Rate 64MP Quad Camera 5160mAh Octa Core 4G Smartphone
US$179.00 azaz 54.500 Ft. Kupon: BGbdeed4
---
POCO X3 NFC Global Version Snapdragon 732G 6GB 128GB 6.67 inch 120Hz Refresh Rate 64MP Quad Camera 5160mAh Octa Core
US$199.00 azaz 60.800 Ft. Kupon: BGa82ad1
--- -
válasz
baandii #53669 üzenetére
Itt én nem olvastam ilyen hozzászólást, nem tartom valószínűnek, mert az AlIexpress-nél ilyen reklamációs ok nincs és a Posta az aki jogtalanul kérte, szóval nem az AlIexpress-t kell nyaggatni. Az AliExpress a rá vonatkozó törvény szerint kérte az IOSS azonosítót, az EU-s adószámát és az alapján rendezi a fizetnivalókat.
Nem azt kell izélgetni aki normálisan végzi a munkáját, hanem azt aki megsérti a jogszabályokat az áfa újbóli beszedésével.
Nem is értem ha valaki így csinálta, ha én írnám rögtön megkapnám hogy védem a postát.Ja közben rájöttem, hogy miért a jogos áfát kérte vissza, a posta valami gagyi értékű áfát-t számolt ki, míg az AliExpress meg a valós értékre és ez esetben a posta jogtalan áfa kiszabása lett a neki a jobb.
-
-
válasz
Kolondrum #53668 üzenetére
Nem egyre gondoltunk, nem belga vagy holland végződésű nyomkövetési azonosító? De van akinek most kézbesítik a Salamon-szigeti postás küldeményeket fizetés nélkül, de azoknál arra gyanakszunk, hogy igencsak már itt voltak július 1 előtt az NPKK utáni postai vonalon.
-
-
válasz
Kolondrum #53664 üzenetére
Természetesen a NAV, az adott ország adóhivatala küldi ide, nincs sumákolás. Ha a kereskedő nem utalja a hónap végén az adóhivatalának akkor annyi neki és nyilvántartási kötelezettsége is van.
Mondjuk úgy hogy eddig is kellett volna, ezért is változtatták meg mert sok volt a sunnyogás.
Csak az van hogy az import áfázással egyidőben lépett hatályba és ez lehet hogy zavaró tényező. -
Poco X3 NFC 63k volt júniusban, most 83k körül mozog. Úgy látom a banggood app is távozik. Maradok a GSM boltoknál és ahol csak tudok ki fogok bújni és mindenki
V/ ! És ezt a pénzt ki kapja? Mert ezek rettentő összegek. Ebből űrállomásokat lehet építeni olyan pénzek.
Tudtam h változik minden, de nem nagyon mozgatott, mert eu raktárra továbbra sem kell, erre mégis. (!!!!) -
válasz
Kolondrum #53654 üzenetére
Nagyon röviden. Július 1-től megváltozott az EU-n belüli e-kereskedelem áfa szabályozása, az alap az, hogy a kereskedőnek a vevő országa szerint áfát-t fel kell számolnia.
Azt ahol a webshop rendezi, mint a Banggood az megint más dolog. A BG Összefoglalóban ott hogy milyen opcióval megy. -
Nekem jött csomim úgy, hogy nem volt rajta semmi vám, áfa stb. Pedig kellett volna. Ha már sarcok.
-
cof
veterán
válasz
Kolondrum #53654 üzenetére
BG-n másképp működik az ÁFA fizetés, ott már az árba bele van építve nyilván nem a magyar 27%-os... hanem valamelyik más EU-s ahol olcsóbb és nem is IOSS rendszerben számolnak el. BG topikban erről van is leírás. Geekbuying-on sincs pl. külön tételként felszámolva ÁFA.
-
lacoka55
tag
Sziasztok
egy ilyen rendelésnél [kép] mit fogok fizetni itthon csak a posta 400 ft-ját ? -
baandii
senior tag
sziasztok!
mi a megoldás a dupla áfa megfizetésének elkerülésére?
alin lehet vhol reklamálni ha a posta is kifizetteti? -
Üdv mesterek! Miért van tax mindenen? EU raktárás cuccokon is. Pl most futottam bele a Oneplus Nord 2 így közel 50k plusszal már vicc áron lenne. Spanyol raktárból. Ez valami hiba ennek nem így kéne lennie!!!
Másik példa, AX3600 router 33k helyett 55kszintén eu raktár...
Cof! De hiba, mert eu raktár! Banggoodon nincs ilyen kavar, ők is ES raktárból küldik néha. Azon miért nincs?
-
válasz
laleeee #53652 üzenetére
Ezek szerint nem működik az üzenetes téma. A szállítási címnél beírtad az e-mail címet és a telefonszám úgy van beírva hogy az AliExpress által felajánlott alapértelmezett +36 utáni mobilszámod van? Spam-ként nem lehet hogy a mobilod vagy a böngésző átrakta?
A 48 óra az 48 órában számolva.
Lehet hétfőn reklamálni hogy nem kaptál semmit, ha sehol nem találod nyomát.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest