Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI77
újonc
Tisztelet mindenkinek!
Első ilyen rendelésem, ahol ilyet tapasztaltam, hogy a vásárló védelem az általános 60. nap előtt lejárt, volna. Amikor rákérdeztem az eladónál, hogy miért is jár le a rendelést követő 30 napon, mikor termék még sehol, automatikusan hosszabbított 15 nappal. A hosszabbított vásárlóvédelmet követően a rendelés státusz átváltott "Order Completed" státuszba miközben a csomagkövetés a "The item has arrived in the country of destination" lépcsőnél jár. A TN a 17track oldalon követhető. A Magyar posta oldalán nem látni semmit, pedig más terméknél ennyi idő után már rég látszani szokott. Az eladó csak annyit írt van 15 napom, leírta amit a 17track szerint utolsó eseményként én is látok, és ha kell még hosszabbít. Vásárlóvédelem még ketyeg, de kérdés az lenne, hogy erre nyissak most Disput-ot vagy várjak?
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Rendelte megy ilyen banánszeletelőt.
Meg is jött csak az a baj hogy ahogy "vagdosok" a műanyagba is belevág és a pengén szépen ott a sárga sorja.
Próbáltam hogy kb. 10 percig vagdostam a semmit hogy hátha lekopik de utána is sorjázott.25.-én írtam az eladónak (open dispute), leírtam mi a gond, csatoltam képet.
Másnap válaszolt hogy hétvége, ennyi meg annyi a szállítási idő és ha gondom van írjak másnap.
Még aznap írtam hogy semmi gond, leírtam korábban hogy mi a probléma meg ott a kép.
27.-én jött a levél hogy Seller has extended Purchase Protection for you.
28.-án megint írtam neki hogy mi a helyzet, azóta csönd.
12.03.-án megint írtam neki azt amit először és újra csatoltam a képet.
Meddig mehet ez így? -
busman
veterán
Sziasztok! Történt meg már valakivel, hogy minden ok nélkül tiltották a fiókját? Mit lehet ezügyben tenni?
-
válasz
juhlaci #22112 üzenetére
Ez így valóban használhatatlan, de azért arra is számolj, hogy az AliExpress azt fogja mondani, hogy visszaküldés után a a csere vagy pénz vissza. A postaköltsége ennek a terméknek még idén feladva 7610 Ft.
Az eladó azt írja, hogy 1 hónapon belül történik vele valami akkor cseréli újra és fizeti a visszaküldés költségét. -
törölt tag
Sziasztok!
Kénytelen voltam a dispute intézményével is megismerkedni. A végén jár a dolog.
Elvileg belépett az Aliexpress.Nyílt egy új ablak 'AliExpress' Proposal' névvel. Jól gondolom, hogy ez maga az Ali?
Javaslatra ennyi van: 'Proposal: Refund Only'Itt annyit kell tenni, hogy elfogad/accept, és visszakapom a vételárat? Erre kattintással lezárul a dolog, bankszámlára visszakerül a pénz?
Elnézését, ha nagyon láma, mentség, hogy első. -
válasz
csraji #22102 üzenetére
Teljesen normális, mert az Észt posta szállítja és tranzit országon keresztül jön ahova meg kell érkeznie és ahonnan el kell indulnia ezért van kettő indulás és onnan jön Magyarországra.
Az enyémre ez volt a 17track-n
2017-10-17 11:09 HU, Szeged , Final delivery
2017-10-17 07:30 HU, Szeged , Arrival at delivery office
2017-10-10 21:45 HU, Budapesht, Arrived at Inbound OE
2017-10-09 21:17 HU, Budapesht, Bag arrived to Import OER OE
2017-10-06 08:15 DEHNHY, Left outbound OE
2017-10-06 08:15 DE, Frankfurt, Left outbound OE
2017-10-04 09:17 XX, SHENZHEN Replace, Left Wharehouse
2017-09-29 13:34 CN, Hong Kong 1620, Shipment
2017-09-29 13:34 CN, Hong Kong 1620, PostingItt szoktam követni.
-
csraji
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni egy rendeléssel kapcsolatban.(RO353910514EE) November 11-én rendeltem egy autós rádiót , el is indult ahogy kell, de 16 -án megakadt “outbound in sorting center” státuszban. Sokáig nem is volt új státusz , tegnap lett kapott újat , de megint ugyanezt. Szerintetek ez normális? Illetve track17 nem mindig találja, inkább csak a global.cainiao . Magyar posta se lát még belőle semmit. Köszi előre is a segítséget.
-
válasz
internetezoo #22099 üzenetére
Nincs jelentősége ennek a bejegyzésnek, mert egy tranzit országba érkezett meg, majd jön tovább.
Nézd meg ebben a keresőben. -
internetezoo
senior tag
"GMTC, Departed transit country". Mi az a GMTC? Google se adja ki.
-
válasz
outdoor #22097 üzenetére
Az a dolog ami tartalmazza azt hogy te vásároltad, mit és mennyiért. Te küldöd be a vámoláshoz. Mivel itt nem kapsz számlát, így azt be sem tudod nyújtani.
De az Összefoglalóban Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai rész és az ott található külső linkek bővebben tartalmazzák a dolgokat. -
gg72
veterán
Oyankor mi a helyzet, hogy rossz DHL csomagszámot adott meg a kedves Ali-s eladó? Mint az előbb kiderült, a kapott csomagszám címzettje egy budapesti hölgy, az én csomagomat meg valszeg fel sem adták még, persze majd a saját rendszerükben úgy fog megjelenni, hogy átvették azt...
-
outdoor
aktív tag
Honnan tudják, hogy coinnal fizettél? Ráírta AliExpress a számlára?
zeon.hu
A 0.01 dolláros dolgok között érdemes coinnal fizetni. Ha jól veszem észre, sokan próbálják, és naponta pár perc alatt kifogy a kínálat.Emellett, ha tudod, hogy vásárolni fogsz, akkor érdemes coint kuponra váltani. Mert egyébként a coint sokáig tárolhatod, de a kuponok csak pár napig, esetleg egy hétig érvényesek.
A coinért vehető AliExpress kuponok csak 15 dollár felett adnak kedvezményt, kb 2 dollárt. 35 dollár felett kb 4 dollár kedvezményt nyújtanak.
Nem minden árura használható fel. 100 dollár felett akár 10 dolláros kupont is beválthatsz. Ha a rendelés összértéke ennyi, a kupon nem kerül felhasználásra, csak ha egy áruból vásárolsz ilyen értékben.Ezek a kedvezmények között a felső sorban látható kuponok. Vehető a coinokért egy-egy eladótól is kuponok, de azok csak bizonyos árucikkekre érvényesek, amit nem tudhatsz előre.
-
zeon.hu
nagyúr
Coinokat mire érdemes felhasználni?
Kupon(ok)-ra vagy olyan termékre, amit cash+coin-ért adnak?
Mennyivel lehet számolni a coinok értékét? -
válasz
tgabe25 #22090 üzenetére
Nézd a kupon is fizetési eszköz, a vámértéknél ezt hozzászámíthatják a teljes vételárhoz, ebből a szempontból a valódi értéke nem 77 $, hanem 83 $. Ezt veszik alapul.
Nálad a különbözet egyébként az Áfa tekintetében kb 425 Ft
Nem görcsölnék rajta, 1000 Ft alatt az szja-t sem adják vissza. -
tgabe25
tag
Üdv mindenkinek!
Van ismerősömnek egy csomagja kínából 22 dollár felett, meg is vámolták neki de akadékoskodnak mert vásárláskor volt neki valami 3 dolláros kuponja a vevőnél. Nem tudom neki Ali-s volt-e de nemsokára érkezni fog egy 77 dolláros csomagom Ali-n keresztül egy 6 dolláros kuponnal. Ha nekem is magyaráznak emiatt akkor mit kell tenni ezügyben? -
KutyiHU
tag
Sziasztok,
Ismételten nem megfelelő színű árut kaptam. Írtam az eladónak, elismerte, mert már a borítékon is rossz szín szerepelt. Írta, hogy küldene újat a jó színben. Nekem ez megfelelő lenne, csak nem tudom, hogy ilyenkor kell-e dispute???Köszi
-
válasz
juhlaci #22087 üzenetére
Nagyon rosszul olvasod nézzük a valódi szöveget:
Magánszemélytől magánszemélynek érkező küldemény (térítésmentesen kapott)
A hivatalos NAV megfogalmazás:A lényeg, térítésmentes és ez lenne az ajándék.
Ez esetben az alábbiak alapján döntik el amikor bekérik az értékigazolásokat, kell egy ajándékozási nyilatkozat.Igazából nem kellett volna idézned az értékhatárokat mert az Összefoglalóban részletesen le van írva az egész.
-
juhlaci
tag
2. Az interneten cégtől (pl. webáruházból) megrendelt és az EU-n kívülről érkező áruk 22 euró értékig vám- és adómentesek, 150 euróig vámmentes, de 27 % áfát fizetni kell, 150 euró fölött pedig az áfa mellett már a vámtarifa szerinti vámot is meg kell fizetni.
3. Amennyiben EU-n kívüli magánszemély csomagot küld magyar magánszemélynek, úgy 45 euró értékig nem kell vámot és adót fizetni. 150 euróig vámmentes, de 27 % áfát fizetni kell, 150 és 700 euró között 2,5% vámot és 27% áfát, e fölött pedig az áfa mellett már a vámtarifa szerinti vámot vagy kérelem alapján 2,5% vámot kell megfizetni. >>>>>>>>>>>>>>>A Magyar POSTA oldalán van fent. A kérdésem az, hogy a NAV honnét tudja, hogy magánszemély vagy webárúház küldi pl. az esetemben a 40 dolláros megrendelést?>>>>>>>>>> https://www.aliexpress.com/item/Car-Dvr-1080P-Dual-Lens-Dash-Camera-Mirror-Recorder-With-Rearview-Camera-And-Video-Recorders-Hidden/32564658818.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.VSwgIN -
válasz
outdoor #22085 üzenetére
2*60 nap az 120 nap. Max 60 nap az eredeti idő és max 60 nap az emelése.Ez valóban 4 hónap, de nem így értelmezendő: Extrém esetben 4 hónapot is hosszabbíthat az eladó. Ezt az információt te honnan szerezted, mert ha így van akkor módosítom az Összefoglalóban az erre történő utalásokat, de ehhez kell az AliExpress leírása erről.
-
-
válasz
elistvan #22080 üzenetére
Ha olyan információt kap a szállítótól hogy késés várható akkor ezt szokták csinálni.
Van amelyik eladó kéri azt, hogy erősítsd meg a címet, hogy jót kaptak-e meg.
Ilyesmi üzenet jön:
pls confirm your contact address: ........... név, telefonszám, cím
if not that ,pls tell us to change it.Ők már belefuthattak olyan hibába, hogy nem stimmelt a cím.
-
elistvan
őstag
Olyan lehet, hogy az eladó tegnapelőtt magától meghosszabbította a várható érkezés idejét? Írt egy üzenetet, hogy nem kattintottam rá valamire, és e hét péntek helyett így január 3 körüli az új időpont. ilyen van? (Pedig először megírta a rendelést követően, hogy már postázta is a cuccot ezzel a követési számmal: LX560014535CN)
Ez az üzenet majd 1 hónapja rendeltem: (10.30) ezt tegnapelőtt küldte:
Dear buyer:
Thanks for your purchase . According to your order information, we found so far you did not CONFIRM your order shipping delivery status.
In order to ensure you can get the package, we have extended the protection delivery time for you.
We will pay much more attention to your order shipping until you get the package and confirm it completed.
Your understanding will be much appreciated, thanks.Fun Bud baby Store
-
válasz
outdoor #22077 üzenetére
A posta probléma az off topic, így annak megfelelően kérem beírni ide.
A megérkezés Nemzetközi Kicserélő Központba lévő küldeményre mutat: Import (Megérkezett a célországba) az csak azután lesz "igazi" postai küldemény ha ezt olvasod: Belföldi feldolgozásra továbbítva vagy ha vámeljárás alá esik akkor: Adatbekérés a címzettől. -
válasz
outdoor #22076 üzenetére
Mi a kérdésed?
Ha neked nincs, akkor nekem van mi a nyomkövetési szám?
A Posták nem tartanak nyilván ilyen adatot: feladó neve és címe, így értelme nincs ilyet kérni, ők a nyomkövetési számot tartják nyilván, amely nemzetközi postai nyomkövetési szám: RX999999999CN formátumú. Keresni a dolgokat bent a postán vagy a az előbb említett nyomkövetési szám vagy annak a címe (kézbesítő körzet miatt) és neve akinek küldve lett a küldemény.Ha nem ilyen számmal rendelkezel, az a Magyar Postánál az nem könyvelt kategóriába tartozik és ezért nincs is róla információ.
Itt most nálad nincs jelentősége, mert amit kértek az hülyeség volt, de nem anonim eladóktól vásárolsz az AliExpresen, van nevük és címük.
A vásárlási lista Store name: SDARISB Official Store és a webshop oldalán a Contact Details
Contact Person:
Mr. David lv
Street Address: Floor 3,NO.400,Dong qing Road, Hi-Tech Zone
City: Ningbo
Province/State: Zhejiang
Country/Region: China
Zip: 315040 -
outdoor
aktív tag
válasz
outdoor #22076 üzenetére
B) Olyan is volt, hogy kaptam értesítőt, át is vettem valami ruhát. Utána felhívtak a postáról, hogy menjek vissza, még van a nevemre két további csomag. Magyarul szerencsém volt, máskülönben nem értesültem volna semmilyen formában a csomagok létezéséről.
C) A vámolnivalóhoz is küldeném a számlát, de itt a kispostán nem tudnak róla. A tracking szerint bő egy hete az országban van, és a postától semmilyen értesítés vagy bekérő nem jött.Egy dolog a torlódás, én kivárnám. Csak itt az értesítés is elmarad, és a pulcsik esetében egy hónap emiatt a késés, eddig.
-
outdoor
aktív tag
Talán most, hogy itt járt Li Ko-Csiang. Bár most is inkább torlódást, tumultust hozott.
Előfordult, hogy rendeltünk két pulcsit. Nem hozták ki, és értesítőt sem kaptunk, de a tracking mutatta, hogy belépett az országba.
Tracking alapján érdeklődtem a postánál, de kellett volna nekik a feladó neve és címe. Hát azt .nem tudtam. Ötször írtam az eladónak, hogy adja meg. Nem válaszolt, csak annyit, hogy még van idő, várjak. Ugyanezt írta akkor is, amikor a tracking szerint a csomag visszatért Kínába, és újra feladták...
Sajnos nem tudtam intézni a postán semmit. Nem is tudom, elég lett volna-e itt a kispostán érdeklődnöm... -
válasz
adamos0606 #22074 üzenetére
Nézd 30 napon belül válaszolnak. Semmi sem gyorsul, még akkor sem ha beállsz a szállítószalag mellé postásnak válogatni a küldeményeket.
A DE végűnek szerintem nem biztos hogy jó a nyomkövetése, mert Szingapúr az indulási hely és ha itt volt 18-án akkor a múlt héten megkaptad volna.
Egyik sincs a magyar posta kezelésében, így információt sem kapsz tőlük. -
adamos0606
tag
Tracking szám: RX311975899DE DHL E-Commerce hozta BP-ig, utána gondolom posta kezeli tovább...
11.18 már BP-n volt, azóta semmi update a trackingben... Érdemes macerálni a Magyar Postát, hátha frissül a tracking, gyorsul a kiszállítási folyamat?
Másik csomag China Post, hasonló szitu, de itt még nincs infó magyar beérkezésről:
RY601486948CN , 11.18-án feladták Kínában, azóta semmi friss tracking infó.
Itt is kérdés, hogy írjak-e már a Magyar Postának, hátha gyorsul vmit a feldolgozás, nehogy elkavarják, visszaküldjék, vagy bármi gebasz történjen...? -
P.mini
aktív tag
Sziasztok! Rendeltem még augusztusban egy komplett kijelzőt az Aliexpress-ről. Összeraktam a telefont, teljesen jó volt, majd beraktam a fiókba, hogy még majd egyszer jó lesz, mert vettem másik készüléket. Most viszont előszedtem, és a kijelzőn foltok jelentek meg. Mit tudok tenni? Dispute már biztosan nem. Írhatok az eladónak egy üzenetet, de gondolom teljesen felesleges. Így jártam? Köszi.
-
DSPx
tag
Kaptam az üzenetre választ:
"sorry friend for this mistake, do you have new order in our shop recently? we can arrange to put missing 5pcs in your next order"
Nem igazán tervezek mostanában rendelni, de komolyan csak akkor fogja a további 5darabot küldeni ha rendelek még valamit tőlük aztán mellé rakja a maradék 5darabot is? Hát ez mi.. Ha már free shippinggel adja amúgy is a cuccot akkor nem lenne egyszerűbb feladnia a maradékot is? -
hevizms
addikt
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segiteni abban hogy ennél a terméknél mennyi a plusz költség az árán kívűl?
[link]
Azt tudom hogy az Áfát fizetnem kell és a DHL 6000 ft-os eljárási költségét is.
Az érdekelne hogy Vám költsége van e és vajon mennyi?
Köszönöm -
kerxy
őstag
Köszi a válaszokat!
Első disputeom volt, ezért gondoltam előbb inkább kérdezek. -
Egyértelműen leírta tomazin: megirod.......ha megjon a penz zarod a disputeot.
Ezen nem kell magyarázni semmit.
Mindenki érti amit te is látsz, de akkor ez fent azt jelenti, hogy megírod neki, hogy természetesen lezárod, ha a pénzt megkapod. Vagy máshogy fogalmazom, mindegy mit akar, te akkor zárod, ha a pénzt megkaptad. -
kerxy
őstag
Nem jött meg a csomag, így nyomtam egy dipsuteot. Erre ezt írta a Feladó: ": Hello friend, so you still no received the parcel? We agree refund the money to you. Please help cancel the dispute and give me your paypal account OK?"
Ilyenkor mi a javaslat, mit kéne tennem? Köszi előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Gitáros topic
- Suzuki topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest