- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsloti
senior tag
Sziasztok hogy tudok eladóra keresni az alin?
Köszi
zs -
tobias40
veterán
Továbbra sem értem az aggodalmakat az Alipay-el kapcsolatban..(minden netes fizetésre)
Kell egy plusz kártya erre a célra,mindig annyi pénz-el feltöltve ami elég az adott vásárláshoz és ha véletlenül megszerzik az adatokat(erre van biztosítás a bankoknál tehát ez sem akkora gond) akkor csak egy "üres" kártyát kaptak amivel nem tudnak mit kezdeni!
Nekem a biztonság megéri ezt a plusz kártya minimális éves díját..)
Minden netes fizetést így csinálok évek óta és semmi gond nem volt vele!
Csak azért írtam be mert rendszeresen jönnek ezzel a "problémával" emberkék és hátha elolvassák az előzményeket mielőtt kérdeznek..
-
TaaT
nagyúr
Dear Customer, we regret to inform you that due to business adjustments, the Alipay balance service will be terminated from January 1, 2017 (PDT). Please use up your remaining balance as soon as possible. Click to find more details: http://sale.aliexpress.com/4AUiFoEAkV.htm
-
Semmit, a lezárt -leigazolt megérkezés- után 15 napon belül lehet reklamálni, dispute-t indítani.
Ha megnézed a vásárlásnál a termék leírást a garanciára vonatkozóan, talán az ha adott volna 60 napnál többet, de azt nem tudod az Aliexpressen keresztül intézni ha az is letelt. -
atius
csendes tag
Hello!Egy fél éve vettem egy cuccot ami ma már csak félig müködik,irtam az eladónak azt irja kérjek egy refundot. De amikor rá kattintok a refundra akkor azt irja hogy letelt a 15 nap nem tudok!Mit tudok csínálni?ÜDV!
-
foresz
tag
Sziasztok! Még csak most csatlakoztam a topikhoz, pár oldalt vissza olvastam és látom még mindig sok a fanyalgó. Több 100 termék vásárlásán vagyok túl és azt tudom mondani mindig nagyon korrektek voltak, nem
nagyon volt problémám de abban a néhány esetben is mindig visszafizették a pénzt vagy újra küldték a cuccot. Az, hogy mennyi idő alatt érkezik meg tökmindegy addig amíg pl egy autós telefontartót itthon 5900 ért adtak Kínából 0,8 € szállítással együtt. -
válasz
viktorhu #12888 üzenetére
Nekem az is elég lett volna, ha a nyomkövetési szám utolsó bejegyzését idézed hogy az Arrived vagy Delivered
Amit linkeltél, nem erősíti meg azt hogy a szabályokat módosították, ez rendszer üzenet.
Így sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet a szabályt, főleg hogy nem írják ki a szerződési szabályok közé
De én azon elgondolkoztam, hogy ha nekem mint vásárló, 60 napig szállíthat Kínából az eladó, akkor hogy is gondolják visszafelé 30 napnak a szállítási időt. Ez nyilván hülyeség.
Ezt szerettem volna tisztázni, nem vitatkozni akartam, nem a te állításodat szándékoztam kétségbe vonni, kár hogy annak gondoltad. -
viktorhu
veterán
Nincs végtelen ideje a megerősítésre. Ha nem reagál, kifut az időből, te meg megkapod a pénzt.
Pont ez történt az én esetemben:Elküldtem a csomagot, az eladó nem konfirmálta, kifutott az időből (timeout), megkaptam a pénzt.
Amíg le nem járt az idő, végig ki volt írva a visszaszámlálás, hogy még hány napja van az eladónak jelentkezni, ha addig nem reagál, kapom a pénzt.Ez az egyik lehetőség, a másik meg hogy hazudok, nincs harmadik opció, szóval nem szeretnék erről tovább vitatkozni. -
válasz
viktorhu #12885 üzenetére
Oké, most már ha ezt leírva ha látnám jó lenne, de nem. Nem igazán reklámozzák az Aliexpress oldalán. Mert akkor érdemes lenne idézve megosztani.
Viszont megtaláltam amiről én tudtam, itt nem azt írják, hogy szó nélkül visszakapom a pénzt.
c) Product returns
If you want to return the product, please confirm the return address with the seller before you ship. If you return the goods without first confirming with the seller, your claim cannot be processed by the AliExpress Case Management Team.
If the seller agrees to bear the cost of return shipping, please negotiate with him/her to reimburse you offline based on your agreement. AliExpress can only process the amount of the returned item after the seller confirms receipt of the item.És az Alibaba is ezt írja:
6 Return of Products
6.1 Buyer and Supplier may communicate and agree on whether and how Buyer may return the products to Supplier. Products must be returned in the same condition as when it was delivered. -
-
viktorhu
veterán
Ha nem jelzi az eladó, hogy nem kapta meg a csomagot, és kifut az időből, akkor igen, így járt. Utána már senkinek semmit nem kell igazolnia. Ugyanez van akkor is, ha te vásárolsz - kifutsz az időből, nem nyitottál dispute-ot, akkor az eladó megkapja a pénzt, akkor meg Te jártál így.
-
válasz
viktorhu #12883 üzenetére
Meglepő, hogy vissza adják pénzt és utána kérhetik igazolni, hogy érvényes a nyomkövetési szám?
Akkor ez jobb mint az eBay, mert ott bizony át kell venni a címzettnek a küldeményt. Bár emlékeim szerint a szerződési feltételek itt is a kézbesítettséget írták elő, most épp nem találom.
De a logika eddig az volt ha átveszi, vissza került a termék hozzá akkor nincs vesztesége, a pénz visszajár.
Ha elveszik a csomag, az eladónak veszteség lenne, de mivel nála a vételár így ezzel nincs gond, a vevő a postától visszakapja a kártérítést és kész.
Most úgy értelmezem amit írsz, te feladod igazolod egy számmal, megkapod pénzt, elveszik a csomag a postától megkapod a pénzt, tehát dupla bevétel. -
viktorhu
veterán
De van, ugyanúgy, mint visszafelé.
Tehát megadod a tracking számot.
Ali elkezd visszaszámolni, hogy hány napja van az eladónak confirm-olni vagy kifogást emelni.
Ha az eladó confirm-ot nyom vagy letelt az idő, megkapod a pénzt (ahogy fordítva is van, amikor vásárolsz). Ilyenkor nem kell igazolnod semmit, a "kifut az időből" pont elég ahhoz, hogy a pénzt megkapd, ez történt az én esetemben.Ha az eladó kifogást emel, az ali a tracking szám alapján fogja ellenőrizni, hogy megérkezett-e a termék az eladóhoz, ill. kérni fogja tőled a feladási papírt.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Makifeju #12880 üzenetére
Telefont küldtem vissza, így nézett ki:
- vita nyitása, megjelölve, hogy vissza akarom küldeni a terméket, visszatérítésnek a teljes összeg
- ha az eladó elfogadja, akkor kapsz az alitól egy értesítést, hogy 9 napod van megadni a tracking számot, és megkapod a címet is.
- Feladod a csomagot, beírod a tracking számot
- Eladó jelzi, hogy megkapta vagy kifut az időből
- Ali visszaadja a pénzedet - szóval ez itt nem az eladótól függ.A lényeg, hogy nem szabad
- visszaküldeni dispute nélkül, ill. amíg meg nem kapod ehhez a jóváhagyást
- dispute-on kívül teljesítendő ígéretekre megállapodással lezárni a vitát (volt itt a példa egy 0 dolláros megállapodási javaslatról, azzal az ígérettel, hogy paypal-on küldi majd a pénzt - ha 0 dollár van a megállapodásban, annyit is fogsz visszakapni) -
Makifeju
tag
válasz
viktorhu #12879 üzenetére
Igen kedves viktorhu,épp folyamatban van a dolog.
Ami kissé nyugtalanít hogy vita alatti megállapodásom csak egy alkalommal volt,és akkor sem jött vissza az összeg. Ha eszkalálódik a dolog annak a menetét ismerem,a későbbiekben látható a visszatérítés menete. Míg a megegyezéses állapotnál nekem csak az látszott hogy vita lezárva és kész. Vártam vártam a pénzemre,ami sajnos nem jött meg. Később írtam az ügyfélszolgálatnak is,de azt válaszolták hogy kifutottam az időből. Ezért óckodom a megegyezéses lezárástól,illetve a visszaküldéstől.
Mondjuk ha valakinek volna személyes tapasztalata vita alatti megegyezéssel,visszaküldéssel kapcsolatban,az szívesen venném! -
Makifeju
tag
válasz
viktorhu #12874 üzenetére
Kedves viktorhu!
Természetesen kipróbáltam a kijelzőt még beszerelés előtt,már akkor előjött a hiba.
Szervizes vagyok,nem építek be mindent csak azért mert fólia van rajta.
A mega linkeket minden kínai meg tudta eddig nyitni,egyetlen alkalommal sem volt ez gond.
Csak hát ugye nem akarásnak nyögés a vége. -
bippeti
tag
válasz
Makifeju #12870 üzenetére
Olcsóbb telóhoz rendeltem szintén kintről tőled olcsóbban érintőképernyőt (25$). Amiért felszólalok most: nálam is gond van az egyik gombbal (nálam jobb alsó és "return" funkcióval), úgy látszik, hogy ez gyakran előfordul.
Visszaküldeni nem szerettem volna, kapásból bukás.
Van egy "Back button" progi androidra, azzal kiváltható, igaz, így a gomb a képernyőre kerül és nem alá, ez néha lehet zavaró.
Kaptam tippet root-olásra és egy segédprogira, amivel ugyanezt a funckiót hozzárendelhetem pl. a középső gomb dupla-koppjához, stb, így nem kell lemondanom erről a funkcióról, max. picit másként tudom majd használni.
Szóval úgy döntöttem, hogy megtartom. Videót feltettem google drive-ra. Mondta, hogy küldjem vissza, majd felajánlott 4$-t és tartsam meg, 8$-ral jöttem ki a helyzetből dispute nélkül. -
viktorhu
veterán
Pedig egy éve még tele volt velük az ali meg az ebay. Nem volt ott feltűnően, de mindig ott volt. De úgy látszik, hogy így is elfogadták a dispute-okat, mert kimentek a divatból a kapacitásos csalások.
Amivel most csalni tudnak, az a márkajelzés, mert az ilyen csalás használat közben sem derül ki, ha csak a Samsunggal le nem ellenőrizteted (és valószínűleg mindegy is, ha egyszer működik), viszont egy Samsung logó sokat dob a termék eladhatóságán, míg ha őszintén feltüntetnek egy kínai márkanevet, az nyilván nagy bukás ehhez képest.
-
viktorhu
veterán
válasz
Makifeju #12870 üzenetére
Kellene valami topicösszefoglaló, ami azzal kezdődik, hogy olyan eladótól vásároljunk, akinek sok feedbackje van, és azok pozitívak.
Én szívesen vállalok kockázatot - főleg olcsóbb dolgoknál - hogy lehetőséget adjak kezdőbb eladóknak is, de ezt mindenkinek tudatosan kellene maga számára mérlegelnie.
Ha a gomb nem érzékel, az még lehet szerelési hiba is (én jártam így, mondta a szerelő, hogy nem jó a kijelző, nem érzékelnek a gombok.. Aztán kicsit később írta, hogy megpróbál még valamit... Utána pedig: mégis működik
)
Általában illik a kijelzőket szerelés előtt csatlakoztatni és kipróbálni, szerelt állapotban már nehezen veszik vissza az eladók.
Ha videót akarsz küldeni az eladónak, tényleg nem mindent tudnak megnyitni, a legjobb a youtube-ra feltölteni, és annak a linkjét megadni.
-
Makifeju
tag
Igen ott hogy a fene essen bele!
Egy note edge kijelzőről van szó,aminek a bal alsó érintőgombja nem megy.
150 dolcsi volt,és nagyon pipa vagyok miatta. Küldtem videót,aszondja nem tudja megnyitni...na persze! Mondtam nyitok vitát,már nem is válaszol.
Azért kérdezgetem itt a dolgokat mert egyszer volt csak olyan hogy elfogadtam egy eladó ajánlatát,vagyis hogy visszautalja a pénzt. Az ügyet lezárták,én meg nem kaptam semmit sem.
Ha az ali dönt akkor viszont mindíg látható a visszautalás menete... -
Makifeju
tag
Rendben,nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!
Ez akkor hagy menjen...
Most pedig elgondolkodom hogyan tovább a tegnap kapott,összerakás után pedig láthatóan hibás,150 dolláros kijelzővel! -
-
un2112
tag
Sziasztok!
Megjött életem második alis rendelése, és az első, amikor nem azt küldték, amit kértem. Akkutöltőről van szó, ami nem olyan, mint amilyet meghirdettek és amilyenért fizettem. Ilyenkor mi a teendő, miután az ember jól kikáromkodta magát?
Köszönet előre is! -
viktorhu
veterán
válasz
Makifeju #12856 üzenetére
A termék adatlapján megtalálod, hogy ki fizeti a vissza postát (buyer pays return shipping - seller pays return shipping).
A pénzt akkor kapod meg, amikor az eladó jelzi, hogy megérkezett az áru, vagy ha nem jelez, akkor amikor letelik az idő. Elsőbbségi ajánlottként kb. két hét alatt ott van (egy hét Kínáig, utána egy hét Kínán belül).
-
viktorhu
veterán
válasz
Makifeju #12853 üzenetére
Nem kell hozzápiszkálniuk, csak vissza kell küldened. Ha felajánlották a visszaküldést, el is kell fogadniuk, szóval megváltoztatod a dispute-ot visszaküldésesre, és amikor elfogadják, megkapod az adatokat (címet stb), és meg kell majd adnod a tracking számot, így igazolható lesz az Ali felé, hogy visszaérkezett hozzájuk a termék, te pedig visszakapod a pénzt.
-
Makifeju
tag
Sziasztok!
Probléma adódott,tanácsot kérnék!
Vettem egy set top boxot ami úgy néz ki alaplap hibás.
Néhány perc után miután bemelegszik,a tv tiszta kék képet ad. Tesztelgettem,volt frisssítés,kábel csere,stb,hiba maradt (ugyanezen tv-n más box hibátlanul megy). Jeleztem az eladónak,nyitottam vitát is,de csak azt hajtogatja hogy küldjem vissza,akkor visszafizeti a pénzt.
Most tartsak ki annál hogy full refund visszaküldés nélkül,vagy küldjem vissza neki? Nem tartom kizártnak hogy ha visszaküldöm nem piszkálnak hozzá csak hogy igazolják magukat.
Nem bízom a kínaiakban,rengetek szart küldenek az utóbbi időben.
Valakinek volt hasonló helyzetben része? -
Szeretem az alapos eladókat, egy 0,16 centes kütyü, 45 Ft, az október 1-7-ig tartó ünnep miatt kitolta a vásárlói védelmet. Meddig?
No az lenne az érdekes: If your order does not arrive on 2016-12-12 , you can apply for a refund by opening a dispute. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest