Új hozzászólás Aktív témák
-
bujdi
csendes tag
válasz
[HUN]Zolee #11 üzenetére
Ez ugyan nem everest, de létezik egy uptime.exe nevű progi NT-k re ami kiszedi a loggokból ember által formában emészthető formátumban a startup, shutdownokat -- igaz karakteres felületen megy, de sztem a célnak megfelel.
pl a kimenetre:
[....snip...]
2005.01.12. 23:18:37 Boot Prior downtime:0d 0h:2m:10s
2005.01.12. 23:33:58 Shutdown Prior uptime:0d 0h:15m:21s
2005.01.12. 23:37:50 Boot Prior downtime:0d 0h:3m:52s
Current System Uptime: 0 day(s), 0 hour(s), 22 minute(s), 25 second(s)
[...]
meg még csinál egy kis statisztikát is....
mindezt a microsofttól kapjuk ingyé....
Bővebben: link
Ugyan nem alaplapi km óra, de hátha hasznos vkinek....
ja és van aplhás változata is -
válasz
Scae [Edgar] #31 üzenetére
Szerintem a 3rd eye jeleni azt, nem?
-
fanti
addikt
válasz
Scae [Edgar] #18 üzenetére
Az ABIT KV8PRO 3rd eye lapban is van!
-
brd
nagyúr
válasz
Scae [Edgar] #26 üzenetére
Hát, mit mondjak? Érdekes winyó ez a Maxtor. A gari időn belül csak naponta 12 órát megy, már akkor túlcsordul az a számláló ezek szerint.
Jó néhány éve tudom, hogy Maxtor-t winyóban nem, és most te is megerősítettél ebben.
-
Scae [Edgar]
tag
Én is arra gondoltam.
''Újraindul'' az is néha,mivel ''hexában'' tárolja a témát,és csak véges hosszúságot tud tárolni. pl. 65535 órát(mert ugyebár FFFF és nem 10000)
Nekem a 2001 szeptemberéban vásárolt 40-es maxtor diamondmax 8-as már 2003 végén újraindultÓrában mérte és köcsög hangos volt
Utánaszámoltam, ha 12 biten tárolja, ami hexában FFF , akkor max. 4095 óra jön ki. (dec.-ba való átváltás után) És ez simán igaz lehet az én esetemre is. -
brd
nagyúr
válasz
Scae [Edgar] #24 üzenetére
A Power On Time Count nem. Viszont egyes winyók percben, mások órában mérik.
-
Lord Zero
addikt
kicsit továbbgondolva az alapötletet:
vinyó, vga életkor-mérő? van-e?
(sejtem a választ, de jó lenne tudni, még jobb lenne, ha lenne) -
Guruka
senior tag
válasz
Scae [Edgar] #18 üzenetére
Biztos van más lapokon is.
-
nRu3
addikt
Én az autombol kiszedtem a kilométer órát és belepaszirisztam egy slotba ,kiokoskodtam hozzá valami progit és az eredmény ? a kilométer óra ki akadt nem értem hol rontotam ell
lehett hogy egy vadászgép kilométer óráját kelet volna hozzá bütylölnöm?
[Szerkesztve] -
BIOS-ból megvalósítható lenne az üzemóra-figyelés. Pl. az ABIT uGuru-ban is lehetne egy progi, ami a rendszeridő alapján vezérelne egy számlálót. Pl. másodpercenkét eggyel növelné az értékét. Stb.
-
Flashy
veterán
Windows futásra a Windows Uptime című progi a legjobb. összegez, átlagol, százalék, leghosszabb-legrövidebb, minden. és ilyen minimálprogi szóval nem installos fullcédés szar. google.
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz
Scae [Edgar] #10 üzenetére
az everst prof verziója kiírja hogy mennyit ment a win a gépen ,ányszór volt reset + minden ínyebcséget
csak kár hogy 30 napos csak -
Scae [Edgar]
tag
Ez úgy lenne jó ha pl. az 1 hónapja vett alaplapon meg lehetne nézni h : ''jé 450 órát ment a cucc''
-
Rover623
félisten
Azért ezt így, kategorikusan nem lehet kijelenteni
A professzionális (szerver, munkaállomás) alaplapoknál régóta elterjedt dolog a BIOS szinten megvalósított loggolás. Ez kiterjedt/kiterjedhetett a rendszer ki/be kapcsolási időpontjára is. Ebből egyszerűen meghatározható a működési idő...
Persze az erre a célra fenntartott NVRAM vagy flash mérete véges, tehát egy idő után szépen felülíródnak az infók...no de egy szervert nem is kapcsolgatnak naponta ki-be
A 90-es évek végétől a DMI néven futó rendszer-menedzsment megjelent az ''utcai'' alaplapokban is (SMBIOS). Ennek célja az volt, hogy egy szabványos keretrendszer segítségével lehessen infokat tárolni az adott konfig kiépítettségéről és állapotáról, amit aztán lokális vagy távoli alkalmazások is elérhetnek, megkönnyítve ezzel a rendszergazdák munkáját.
Ennek a rendszernek elejétől kezdve része a ''System Event Log'', amiben rengeteg féle eseményt lehet rögzíteni. Különböző meghibásodások, változások és például a rendszerindítás is rögzíthető benne...
Vannak rögzített formátumú bejegyzések de természetesen lehetőség van teljesen szabadon választott események rögzítésére is (BIOS Vendor or OEM specific Format). Tehát az eszközök adottak, csak az alaplapgyártók nem használnak ki (egyelőre) minden lehetőséget... -
Lord Zero
addikt
válasz
[HUN]Zolee #6 üzenetére
az ötlet az enyém
jogok levédve
kérem a zsét -
Lord Zero
addikt
lehet, h nagy baromságot kérdezek, de azért megkérdezem:
szóval létezik-e olyan program/alkalmazás/kütyü, ami az adott alaplap és/vagy cpu tényleges életkorát (mennyit pörgött, mióta üzemelik) mutatja?
vmi olyasmire gondolok, mint a kilométerszámláló az autóban vagy a forgalombaállítás/üzembehelyezés időpontja a forgalmiban..
hm?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest