- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kene84
aktív tag
Ti hogy készítitek elő a vizet cseréhez?
-
kene84
aktív tag
válasz
jegenye77 #29825 üzenetére
#29826) dugynok: Igyekszem a Te kérdéseidre is válaszolni ebben a hozzászólásban.
Nem kapcsolom ki a szűrőt, az megy éjjel-nappal, a levegőztetőt szoktam kikapcsolni éjszakára.
Ha minden igaz akkor Tetra EasyCrystal FilterBox 300 szűrő van hozzá amiben havonta cserélem a szűrő kazettát vagy mit.
Ami szivacs van a szűrőben azt a leengedett vízben szoktam kimosni, tény hogy elég alaposan, ezek szerint nem kellene.
Ha dolgozni vagyok akkor ugyanúgy az éjszakai fény világít, mint éjszaka, a nappali fény keveset szokott menni, max ha itthon vagyunk. De ezt így használom 1.5 éve.
Kb 30 hal lehet benne, sajnos a guppik elég szaporák, nem győztem egy időben eladogatni, de manapság már szerintem a beltenyészet miatt gyorsan hullanak így sokkal kevesebb van.
Kavicsos az aljzat ami utólag lett beletéve, azóta lehet még a gond, mert bár próbálom takarítani, de mikor kaparom az aljzathoz közel az akvárium falát akkor nagyon durva mennyiségű szerintem szmötyi kavarog a vízben.
Esetleg külső szűrőt tudnátok ajánlani? Az akváriumnak lecsukható teteje van a neonos világítással ha ez számít a külső szűrő kiválasztásakor.
A vizet miként készítitek elő? Én őszintén szólva csak hagyom állni egy éjszakát.
A jelenlegi növények elég durván néznek ki, megfelelő "kezeléssel" ez a folyamat visszafordítható vagy a növényeket cserélni kellene?
Köszi a segítséget! -
kene84
aktív tag
Sziasztok,
van egy 60L-es Tetra akváriumom, pár neonnal, guppival és garnélával. 1.5 éve vásároltam, világítással és szűrővel együtt. Több mint 1 évig semmi gond nem volt, most viszont már pár naponta kaparnom kell az algát az akváriumról. A növények is algásak, de azokon már ilyen hosszú sötét színű alga is van, maga a szűrő külseje is. 2 hetente van vízcsere általában, tisztítottam a szűrőt is teljesen, de minden ugyanaz. Ami megfigyelhető, hogy a szűrő alatt nem algásak a kavicsok, mindenhol máshol igen. Nagyon megborult az egész sajnos és nem tudom visszahozni. Szeretném rendbe tenni. Esetleg próbálkozzak külső szűrővel? Tudtok ajánlani? Más ötlet? Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest