Hirdetés
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- ZIDOO médialejátszók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SoundBlaster X-Fi
Aktív témák
-
Spanish007
csendes tag
Helló.Onnan tudom ,hogy ő az
1 Délután ráértem és kicsit "nyomozgattam" utána!Felvettem 1-2 ismerősét msn-re,hogy biztos kiderítsem ő a megfelelő személy.Már azt is tudom hogy a bejelentett címe alatt a szülei laknak,azaz Győrben.Ő jelenleg a nővérénél lakik Sopronban.
A prohardveres ninckjéhez is Győr van írva.De ahova a csomagot kellett küldenem az Sopron.
2.Az ismerősei között megtalálható egy alittAhtávro nevü illető.
El kell ismernetek ,hogy van hasonlóság a 2 név között!Lehet,hogy ez valami becenév közöttük.Atirattivó/alittAhtávro.
Így 100% hogy ő a megfelelő személy aki átbaszta a fejemet.
Már írtam a nagynénjének is iwiw-en ,hogy megtudja milyen "aranyos" kis keresztfia van,és hogy mire számítson a továbbiakban.Ha kell indítok 1 körlevelet az ismerősei között is akár amiben részletezem a drága jó Takács Attila megbízhatóságát.Írtam már 3levelet iwiw-en is neki.
Kíváncsi vagyok,hogy válaszol e rájuk.
De ez majd kiderül.alittAhtávro iwiw-es adatlapját ITT TALÁLJÁTOK!
-
Tomate
veterán
válasz
Spanish007 #7595 üzenetére
Gizda faszfej. Egyszer engem is átvert már egy ilyen diszkós köcsög pár ropival... Ha újoncnak adok el vagy veszek, soha nem engedek. Én tudom magamról, hogy megbízható vagyok
Vagy elfogadja vagy nem. (szoktam küldeni vaterás nicket ahol 117+értékelésem van. Ezek után azért megbíznak nagyjából) Küldtem én is a gyereknek iwiw-en egy üzit, érezze, hogy szorul a hurok....
-
Tomate
veterán
sKOT kollégával, vigyázni kell, csak szerintem a károsult, nem tudja, hogy itt lehet jelenteni. Bár mitől lenne attól jobb neki?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Spanish007 #7594 üzenetére
honnét tudod hogy ő az? Az adatlapján győrinek van feltüntetve.
-
Spanish007
csendes tag
válasz
Ősember #7592 üzenetére
Helló ősember.
Több sms-t írtam neki.Az utóbbi kettőben,megírtam ha nem veszi fel velem a kapcsolatot akkor megteszem a következő lépéseket az ügyben.Erre ő a hívás kinyomásával,és a telefon kikapcsolásával reagált.Hova adjak ennél több esélyt neki?Mellesleg ma 8kor bejelentkezett iwiwre már oda is írtam neki.Így tud a dologról.Még a holnapi nap az utolsó esélye.Azt hiszi csak fenyegetőzök.De téved....
De majd holnap....
Üdv mindenkinek
-
Spanish007
csendes tag
Megtaláltam a fasszopót iwiw-en is.Kis gizda pöcsfej
[atirattivo]Fogja még hozni az élet úgy hogy összefussunk valamikor.És feldugom a seggébe azt a kibaszott telefonját,meg a passzív videókártyáját!
Csak az a baj hogy hiába jelentem fel, a pénzemmel meg a kártyáimmal sajnos soha nem fogok többet találkozni.
De majd elválik......Mindenképpen értesíteni fogok itt mindenkit a fejleményekről,illetve az esetleges tapasztalataimról.
Na én mára befejeztem.Megyek bulizni,és jól berugok ennek örömére.
Jó éjt mindenkinek.
-
Ősember
őstag
"Ha csak du 3kor adta fel, akkor nem fog odaérni a címzetthez másnap. Szóval ezt ne ródd fel neki."
ez nagyon nem igaz, postárol postára változik. én ha 19:40-kor adok fel elsöbbségi ajánlottat az akkor is ott lesz másnapSpanish007 aggodalomra tényleg semmi ok, minden infod megvan a szarházirol
én még annyi esélyt adnék neki, hogy megirnám sms-ben a felállást. 20k érték felett kárositott meg, megvannak a személyes adatai és egyértelmü bizonyitékaid vannak ellene. ha nem hiv vissza olyan kvagyorsan feljelented, hogy szarás közben rángatják ki a budirol
-
^Clown
addikt
válasz
Spanish007 #7586 üzenetére
Tényleg nincs mese, irány a rendőrség!
-
Macka
veterán
válasz
Hihetetlen,egyre dúrvább dolgokat mernek itt megcsinálni.
Amúgy a Rendőrség holmap is "nyitva" lesz. -
kaller1
veterán
válasz
Jól teszed.Tisztán látszik,hogy a jó szándéknak még csak a jelét sem mutatja.
-
Spanish007
csendes tag
válasz
kaller1 #7585 üzenetére
Most is hívtam próbaképp.be volt kapcsolva a telefonja.Először nem vette fel.Aztán hívom másodjára felvette de ahogy mondtam kivagyok letette.Aztán mindig kinyomta.És most jelenleg megint ott tartok hogy ki van kapcsolva a telefonja.Nem várok szerdáig.Hétfőn irány a rendőrség.Besokaltam most már tényleg!
Elfogyott a türelmem.De még a jövőben amikor Sopron fele járok felfogom keresni egy kis beszélgetésre.
-
kaller1
veterán
válasz
Spanish007 #7582 üzenetére
Ez már megint dúrva...
Hova várnál vele?Felhívod és kinyomja a telefont,röhej.Holnap még tennék egy próbát,hogy elérjem,aztán hétfőn irány a yard.És már megint egy újonc,kitöltetlen adatlappal(ha ki van töltve,az sem garancia semmire,nade akkor is....)
-
Spanish007
csendes tag
válasz
sasa311 #7583 üzenetére
Szia
1db Asus EN7300TC512Mb-os videókarit mindennel együtt kb 5000Ft
1db PixelView Tv/Fm Tunerkártyát. kb 3500FTelső utalás 8500Ft
Második utalás 4000Ft
=21000FtA 8600GTS-t ő küldte azért adtam neki a kártyákat +8500Ft-ot.Amikor kiderült ,hogy szar,és eltudtam érni felajánlotta egy MSI 7900GTO cseréjét de erre fizetnem kellett 4000Ft-ot.Mondtam neki szerdán,amikor elutaltam a pénzt(4000Ft-ot) küldöm a 8600GTS-t is.Ő erre a következőt válaszolta:
"Hadjad,nem kell mert nem leszek itthon amikor hoznák mert el kell utaznom,csak a pénzt utald át az a lényeg hogy a számlán legyen és feladom a csomagot,a videókártyát meg elküldöd amikor hazaértem"Elutaltam a pénzt és azóta se hallottam felőle.
Az lesz ,hogy szerdán feladom a megírt levelemet elsőbbségivel ajánlottan a postára így ha tényleg elutazott csütörtökre otthon van addigra meg odaér a levél.Adok neki 48órát ,hogy felkeressen telefonon,ha nem utánna megyek a rendőrségre.Addig próbálkozom a telefonnal meg az e-mailekkel hátha eltudom érni valahogy.
Köszönöm sasa a te segitségedet is.
Üdv
-
sasa311
veterán
válasz
Spanish007 #7580 üzenetére
Nos ha leveleztetek meg utaltál, akkor tudod a nevét, címét.
Ha továbbra sem tudod elérni telefonon akkor még talán 100 ft-ot megér, hogy küldesz neki egy prioritásos sima levelet, amiben megírod, hogy vagy felhív 48 órán belül vagy bemész a rendőrségre az utalásos és postai papírokkal és feljelented lopásért.Ha jól értem ezt küldted neki:
1db Asus EN7300TC512Mb-os videókarit mindennel együtt
1db PixelView Tv/Fm Tunerkártyát.
+8500ft-ot utaltam a számlájára.
Gigabyte 8600gts
+4000 ftEz az érték már bőven meghaladja a "20.000 forintos határt". A rendőrség nagyon szívesen fog foglalkozni az ügyeddel, mert van név, cím, telefon, bankadat, pillanatok alatt nyakoncsípik a csávót és nekik javul a statisztikájuk kb. nulla energiabefektetéssel.
Fogyasztóvédelem teljesen felejtős, ez bűncselekmény ami a rendőrségre tartozik.
-
Spanish007
csendes tag
Szia.15:37 perckor adtam fel a csomagot,sms szolgáltatással.
Ő reggel meg is kapta.Állítólag az én csomagomat is 4 fele adhatta fel.De hozzám csak 1nappal később jutott el.De nem azzal van a gond ,hogy későn kaptam meg,hanem hogy sz@rt kaptam,a meghírdetettel ellentétben.És nem fogom hagyni magam.21000Ft-az csak 21000Ft+a tudat ,hogy jól átbasztak elég szar érzés.De hátha van valami esély és megtérül a "károm"
"Amikor ment a postára,hogy feladja nekem a csomagot,összeütközött 1 kamionnal.Az ütközés során széttört a telefonja.És most kórházban pihen azért nem tud válaszolni egyetlen levelemre sem.De már várja,hogy felépüljön mert az én csomagom mindennél fontosabb"
Ezt az egyetlen kifogást fogadnám el tőle+ a kórházi jelentéstDe még várok egy pár napot.Utána lépéseket teszek az ügyben.
De addig is kerülje az atirattívo féle topicokat!!
-
válasz
Spanish007 #7580 üzenetére
hozzáteszem elsöbbségivel 2 nap volt,(pedig elsőbbségivel másnap ott van a cucc akárhol is legyen az illető) őőőő... Ha délelőtt 10ig feladja, akkor a Posta megkísérli a másnapi kézbesítést. Ha csak du 3kor adta fel, akkor nem fog odaérni a címzetthez másnap. Szóval ezt ne ródd fel neki.
Ennek ellenére ne hagyd magad! Sok sikert
-
Spanish007
csendes tag
válasz
VinoRosso #7579 üzenetére
Sziasztok.Nekem is lenne egy problémám.Vettem egy sráctól itt P.H-n egy videókártyát beszámítássalGigabyte 8600gts).[link]
Részletezem
Adtam neki
1db Asus EN7300TC512Mb-os videókarit mindennel együtt
1db PixelView Tv/Fm Tunerkártyát.
+8500ft-ot utaltam a számlájára.
Az utalás múlt hét hétfőn volt és rá fél órára a csomagot is feladtam.
2nap után megkaptam a csomagot.(hozzáteszem elsöbbségivel 2 nap volt,(pedig elsőbbségivel másnap ott van a cucc akárhol is legyen az illető)
Reggel hozta az MPL ajánlottan de sajnos dolgoztam így csak délután a postán tudtam átvenni.
Hazahoztam,kipróbáltam.Eleinte amikor betöltött a windows semmi baki sem volt.De ahogy elindítottam egy játékot a kártya iszonyatosan elkezdett visítani!Pontosabban a tekercs rajta.
Ezt jelezni akartam az eladónak de csak másnap tudtam elérni a sokadik próbálkozásom után.Ő azt mondta nem nagyon próbálgatta játékokkal csak megnézte ,hogy működik és kész.Mondtam neki,hogy ez így nem pálya,mert a hirdetésben nem hibás kártya szerepelt.Ő erre felajánlotta egy MSI 7900GTO cseréjét ha visszaküldöm a kártyát+fizetek 4000Ft-ot.Felhívtam csütörtökön,és egyeztettünk.Úgy állapodtunk meg ,hogy elutalom a pénzt,és ő feladja a 7900GTO-t.De én csak a 8600GTS-t szerdán adjam fel mert elutazik.A pénzt ahogy elutaltam,felakartam hívni,hogy az átutalás megtörtént és várom a csomagot ismét elsőbbségivel.Nem sikerült.Még aznap 20x (és szerintem keveset mondok)Próbáltam felhívni.De hiába.Másnap nem érkezett meg a csomag.Még Pénteken sem. Hívtam tegnap a nap különböző időpontjaiban(reggel,délben,este)Különböző telefonokról.Erre ő úgy reagállt ,hogy kikapcsolta a telefonját.Aztán küldtem neki egy sms-t(kézbesítési jelentéssel),hogy tudjam mikor kapcsolja be.Bekapcsolta 11:24 Perckor a telefont.Hívtam.Kinyomta és kikapcsolta a telefont.Azóta nem lehet elérni.Se itt PH-n,se e-mailbe,se telefonon.Ide azóta nem jelentkezik be mióta elutaltam a 7900GTO-ra a pénzt.Mellesleg ezt itt árúlja:[link]Az összes papírom megvan az utalásokról,és a csomagfeladásról(asus+tv/fm tuner)
De nem tudom ilyenkor mi lenne a megfelelő lépés!Várjak még?Vagy írjak neki levelet amit aztán kivisz a postás?!Vagy fordúljak a fogyasztóvédelemhez?Nem tudom.Ehez kérném a segitségeteket.
Előre is köszönöm.Ui:A "korrekt" eladó nick neve -->Atirattivó
Üdv
Spanish007 -
VinoRosso
veterán
Nem tudom...de lassan a PH-s idegek legyugtatására kezd körvonalazódni bennem a Crysis harmadik része: Crysis - The PH mission. Rövid dialógusok előzetesként:
"
-Lost the contact...
-Where is he?
-I cant find him......
-...I see him!!!
-I'll hunt you down!
-You'll die like a dog!"
-
^Clown
addikt
válasz
ildi6300 #7567 üzenetére
Sajnálom... IP-t nem adnak ki a PH! modijai (érthető okokból), így marad a nyomozás: ismerős rendőrségen, kutakodás a neten, hátha valaki ismeri, vagy tudja hol lakik. És akkor már meg lehet oldani az ügyet
De ha ezek nincsenek, akkor marad a hivatalos rendőrségi feljelentés, de az sajnos olyan, mintha adnál a sz.rnak egy pofontFőleg, hogy én úgy tudom, hogy 20K felett szoktak csak foglalkozni az ügyekkel (20K alatt szabálysértés), de javítsatok ki, ha tévedek.
-
ildi6300
tag
A durva az a dologban,hogy több néven is jelen volt és 437 napja regisztrált..ez azt jelenti,hogy itt férgeskedik másfél éve!!És mindig Szolnok-megyeiek vannak nála előnyben..szóval egyértelmű a dolog,hogy postára utazik..Mindig arra törekszem,hogy azt adjak,amit ígérek..ha hibás valami,akkor odaírom..ezzel sokan így vagyunk szerencsére..csak az ilyenektől felfordul a gyomrom és nem nézem jó szemel,hogy bemocskolja a prohardvert..szóval rendőrség..és ennyi
A többit kitalálhatjátok
Szóval nem sokáig alszik ilyen nyugodtan,ha rajtam múlik.. -
ildi6300
tag
Sziasztok!
Én is ,megosztanék veletek egy "kellemes" élményt,hogy szakadna le az arca az emberünknek!Előre utaltam 18e ft-ot,telefonon beszéltünk,MSN-en beszéltünk..Nem tűnt csalónak a figura.GLS gyorspostát ígért a srác.Ennek 10 napja
A neve LeAder ,MSN címe fimre9@windowslive.com,(vagy citromail-t is használ)és mint kiderült,hála a Google-nek,egy játékoldal gyökeres tagja.Illetve még mindig él egy hirdetése.Két napig ki volt kapcsolva az utalás után,de végül felvette a telefont és megkérdezte,hogy megérkezett a csomag?Másnap MSN-en értesített,hogy ki lesz kapcsolva a telója,mert eladta a W910i-jét és ne parázzak,nem átverés miatt vonja ki magát a forgalomból.Még erre is azt mondtam,hogy oké..Felhívtam a GLS-t,akik azt mondták,hogy szerintük hétfőn jön meg a csomagom,de szám alapján tudnak csak utánajárni pontosan,Amint arra került a sor,hogy adja mega csomagszámot,a figura eltűnt.Kőkeményen dolgozom azon,hogy az IP címét megtudjam.Ebben kérném a segítségeteket,mert ezeddig nem sikerült.A bankszámlaszám alaján nem tudom,mire mehetek,mostanság nem nehéz kamu személyit csináltatni sajnos.De semmiképpen nem hagynám,hogy másokat is átvágjon.Óvatos embernek tartom magam,ügyesnek kellett lennie,hogy átverjen,de sikerült neki.Pedig nem arról vagyok híres,hogy előre utaljak.Mivel felajánlotta,hogy két részletben is jó lesz,megbíztam benne.Érdemes ezzel megkeresni moderátort?Vagy mit kell csinálni ilyenkor?Fényképem is van,amit a monitorról készítettem MSN-ezés közben..vagy ő az,vagy nem..
Bocsi,hogy ilyen bőbeszédű voltam..de elöntöttew az agyamat a sz..r...
Szóval óvatosabb leszek ezentúl -
Hát. Fogalmazhatunk így is. Két hétig etetett, hogy van egy olyan eladó erősítője, mint amilyet keresek. Találkozzunk itt-és-itt, most nem jó, rakjam át későbbre, meg Siófok, meg Kanizsa mellett, meg most nyaralni megy, stb... Én meg örültem mint... szóval nagyon, aztán azóta se kép se hang. Szóval kell a címe, aztán felvilágosítom személyesen, hogy melyik testrészével játsszon. Ostoba voltam, de majd cipó forma lesz a feje, ha találkozok vele...
-
balazs_t
tag
válasz
DigitXT #7556 üzenetére
De szép lenne ha ez a valóságban is így menne
Kamunak azért nem mondanám, már a munkámból adódóan sem, de az igaz, hogy idehaza pont elég jó a helyzet. A 3 szolgáltatóból kettő komolyan veszi a harmadik meg... nem tudom, most mi a helyzet, de régebben voltak problémák.
Amúgy egyet értek a többivel... tényleg ez lenne a módja a dolgoknak... csak hát az a fránya gyakorlat... -
henry1998
csendes tag
válasz
henry1998 #7560 üzenetére
Szia!
Megvárnám a hétfőt, jön-e a teló!
Nagyon kíváncsi vagyok!
Időközben írt megint, hogy cseréljük el azt a telót, amit cserébe küld!
Mert nagyon hozzánőtt!
Ki az a marha, aki ezek után még cserélne vele?
Most tartunk kb: a 80. pü-nél!
A másik felhasználónevűvel a 30.-nál!
Plusz e-mail-ek!
Üdv. -
válasz
greatchaos #7523 üzenetére
Ez a Herman Gyula ? Én kérem valamelyik térdkalácsát plíííz
henry: mond meg a címét, van pár ismerősöm arrafele, de ha felvágom az agyam, akkor lemegyek mocival, és kevláros kesztyűvel
-
-
henry1998
csendes tag
válasz
RoyalFlush #7557 üzenetére
Szia!
Írtam már, de biztos nem olvastad!
Nagykanizsai illetőségű tag/ok/
Az az iagzság, hogy nem tudom 2, vagy 1 emberkéről van-e szó.
Állítólag egy testvérpár, de szerintem 1 személy a kettő.
én lucho - val üzleteltem, és állítólag a tesója ferkow11.
Neki van egy piros pontja is, nagyon jó értékeléssel.
Ezért nem is gondoltam rá, hogy átvág/nak!
Üdv. -
DigitXT
félisten
válasz
henry1998 #7554 üzenetére
Ha a rendőrségen bejelented, hogy ellopták, ők hivatalos úton meg fogják keresni a megfelelő szolgáltatót (pl. akinél vam az előfizetésed), és rákerül a telefonra a tiltás.
(A nem igazán frissítgetik dolog meg kamu: van ugyan ország, ahol egyáltalán nem kezelik a tiltólistákat - pl .Románia -, máshol viszont pár napon belül érvényesül a tiltás*).Viszont ha jól értem, nem egészen ellopták, "csak" éppen átvertek a cserénél: ez így azért egészen más történet... (Nem utolsósorban a letiltás kérésekor bizonyítani kell a tulajdonjogodat a letiltandó készülékkel kapcsolatban.) Esetleg azt lehetne, hogy bejelented, hogy elveszett és ezért tiltsák le, de még az sem fedné a valóságot... Nem egészen egyértelmű, hogy mi lenne ilyenkor a jó megoldás, kellemetlen szitu.
*: Mellékesen lopás esetén pont nem a legjobb ötlet a letiltás, mert utána az azonnal kiderül a telefont használni próbáló számára, hogy nem működik, és mondjuk rögtön ki is dobja, így esély sincs rá, hogy később előkerüljön. Ha viszont nincs letiltva, akkor a szolgáltatók a rendőrség megkeresésére kiadhatják, hogy épp ki használja, így az adott ember megkereshető, és a telefon visszaszerezhető (sőt, még a nyomozás is megindulhat "visszafelé", hogy kitől vette, stb.) Persze ez csak elmélet, mert a rendőrség nem mindig van a helyzet magaslatán...
(Barátnőm telefonját fél éve lopták el, azóta sem értek el semmi eredményt, holott csak meg kellett volna kérdezni a megfelelő szolgáltatót, és kimenni a lakcímre, stb.
)
-
balazs_t
tag
válasz
henry1998 #7554 üzenetére
Szerencsére még nem kellett ilyet csinálnom soha, de mindenképp azt mondanám, hogy hívd fel a rendőrséget csak a rend kedvéért (ne sokat várj tőlük tényleg valszeg semmit se fognak csinálni), és utána mind a három szolgáltatót. Ők biztos hogy meg tudják mondani, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy letiltsd a IMEI számot.
-
balazs_t
tag
válasz
henry1998 #7552 üzenetére
Nokiának semmiképp, nekik semmi közük hozzá. A szolgáltatók tudják feketelistára tenni a telót az IMEI szám alapján. Na most ezzel a következő a probléma. Van egy adatbázis (úgy hallottam valahol írországban) ami az ilyen feketelistás IMEI számokat tárolja, CSAKHOGY azért hogy ne legyen olyan szép az élet, ezt alig alig frissítik. Hogy miért?? Nagyon egyszerű, PÉNZ. Sajnos a szolgáltatóknak rohadtul nem érdekük telefonokat letiltogatni, mert ugye ezzel a saját klienskörüket szűkítik. Szóval a független telefonokkal ez a probléma. De persze azért érdemes letiltani a szolgáltatóknál, mert mindenképp nehezíti a használatot. Amúgy talán idővel ez változni is fog és jobban fognak figyelni a lopott telókra...
-
henry1998
csendes tag
Szia!
Várok vele még, mert "állítólag" feladott egy másik telót, kárpótlásul,
de így is bukok legalább 10 ropit a dolgon!
Viszont!
Ha jó telót küldött először, és ebben biztos 100%-ra, miért küld helyette másikat?
Na ugye!
Szóval meg kell várjam a hétfőt, jön-e a teló, és csak utána tudok lépni valamit!
Ha tudok lépni egyáltalán!
Gyári független, mobilboltban vásárolt telót hogy tudok letiltatni?
Van-e erre lehetőség, és ha igen, hol?
Írjak a Nokiának?
Ebben, ha tud valaki, segíthetne, merre, mit, hogyan?
Üdv. -
balazs_t
tag
Már vártam, hogy előjöjjön ez a téma... Szóval én sajnos egyszer elkövettem egy ilyet, lebeszéltünk szabi... -val egy RAM bizniszt és kicsit elhamarkodtam a dolgot, ráadásul relatív sokat kellett várnonm a cuccra (2 hét) és közben rájöttem hogy van ugyanilyen teljesítményű sokkal sokkal olcsóbban (20 ezer forintról volt szó). (Ja és előtte pont én modtam azt, neki hogy tényleg legyen biztos a dolog, mert akkor épp sürgős volt a RAM.) Mindegy nem ragozom, végül mondtam, hogy akkor még nézelődnék, ha úgysem jött össze az első átvétel, ő ezen TELJESEN JOGOSAN berágott és borult a biznisz. Nagyon hosszú privát levelezés lett belőle, ami a végén aztán elég normálisan zárult hála az égnek, mondhatni (bár ezt csak ő tudná visszaigazolni) kibékültünk.
Legalábbis remélem. Azóta sem vagyok büszke erre, bár hibának nem azt érzem, hogy visszamondtam, mert tényleg 20ezer forint azért nagyon sok pénz (és ez csak a különbözet volt, ha mondjuk bukok 5 ezer forintot, mert elkapkodtam a dolgot akkor egy szót se szólok hülye voltam és bevállalom, de ez már tényleg nagyon sok volt), hanem azt hogy előbb járt a kezem és utána néztem meg pontosan miről van szó. Azóta minden vétel után napokat heteket nézelődök a neten, hogy tényleg jó áron és megfelelő cuccot vegyek és ne a vásárlás közben találjam ki, hogy jaa ez mégse olyan jó biznisz. Na szóval azt a tanulságot vontam le és ezt tudom javasolni minden kevésbé járatos fórumtársnak, hogy mielőtt bármit is venne nézzen jól utánna, a neten minden infót megtalál legtöbbször magyarul is, és csak akkor mondjon bármi biztosat ha már PONTOSAN tudja mit akar és nagyjából mennyiért, pontosan tudja mennyibe kerül a boltban az új stb. Rohadtul inkorrekt, önző dolog 30 hasonló cuccot lefoglalni, hogy NEKEM biztos jó legyen az eladó meg (, aki esetleg meg leveszi a hirdetését és elbukja a további tényleg komoly vevőket ) le van szarva.
Igazából nagyon egyszerű a dolog, ne tegyél olyat mással, amit magadnak sem kívánsz.
Ámmmen! -
qdak
addikt
ez nem fair :S ettöl még nem vert átt :S irta is h nem kell
én is voltam igy havernak kellet 1 proci azt közben szerzett én meg lefixáltam v kivel, akor most vegyem meg magamnak ?
meg ugyanugy velem is csinálták ezért nem szép rossz pontot osztaniMOD: Vaterán is volt ien még átt is vertek ott :S egy 1000 kevesebet küldött azt még adott rosz pontot nekem
más: az hogy lehet h érvénytelenitem a hirdetést az még rá 1-2 napjára is irnak rá ? priviben nekem
-
-
vatomi
aktív tag
"Rendben, szerintem akkor megegyeztünk, ugye?"
"Meg, igen"
Ati968 újonccal lezsíroztam egy mobiltelefon cserét, majd fél nap múl van írt, hogy bocs, de mégsem. Nem akarom tovább ragozni, anyagi veszteségem nem lett belőle csak hát az adott szó... -
törölt tag
Legutobb egy fünyírót porbáltam itt a Ph.n eladni.Tényleg 1 éves volt kifogástalan de rájőttem,hogy ahoz a nagy terültehez ill ha az aszony is akarja használni akkor komolyabb kell igy megváltam tőlle.
Írt a hölgy néven vaaki őt érdekli de mennyiért vinné el Vácra.
Mosndtam neki ugyis megyek Bp-re addig elviszem ingyen és mindenki jól jár.
Kötütte az ebet a karohoz vigyel el neki Vácra oksa mondom elviszem de akkor nem alkuszik.
Mire ő-Hát alku nélkül meg sem veszi.
Erre írt másnap őt komyolan érdekli de fényképezzem le.Mondtam neki mintha uj lenne.
Lényeg az volt csak szorakozott nem érdekelte az egész meg is írta.
Időközben eladtam idejőttek kiprobálták alkudtak 1000ft és elvitték.Még adtam hozzá bele való fél litykó olajat is.Mindenki jól járt.Igazából nem értettem a hölgynek bejelentkező tagot sem most mi volt ezzel a célja..... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
greatchaos #7525 üzenetére
Lassan meg lehetne környékezni itt a jogász fórumtársat, hogy vállalja el az ügyeteket, annyian vagytok sajna...
Jogász fórumtárs remélem tudja, hogy rá gondolok -
válasz
greatchaos #7523 üzenetére
A jóatyám' fordítaná arccal a föld felé, az ilyen gané embereket.
-
greatchaos
addikt
válasz
Sundesz #7522 üzenetére
ő is hermán gyula. tavasszal autóbalesete volt, kómába került, eltört a gerince, a nyaka, lenyomorodott
-
Sundesz
addikt
válasz
greatchaos #7521 üzenetére
5K-val, egy régi maxtor vinyó volt. Tudnék olyan cifra dolgokat írni róla, de az nem ide illő lenne. Sokat okultam a dologból és most végre tudom hol lehet utána nézni a csaló felhasználóknak, amit mégegyszer köszönök Neked.
A második tipp talált.
Megmondom őszíntén, az ilyen embereknek eltörném a kezét, és akkor még finom megoldást választottam. De tényleg ez lenne a minimum.
-
Sundesz
addikt
Utálom ezt a gerinctelen arcot: suny
Ugyanis nem fizetett... -
BaLee
addikt
Ezek szerint nem csak velem játsszák ezt folyamatosan itt a PH!-n.
Ezen felül még az is kedvenc amikor megkérdezik, hogy van-e posta, majd mikor visszaírom, hogy persze és hozzászámolom a postaköltséget (legolcsóbb alap csomag ára, semmi extra) akkor meg van sértődve, hogy ez neki nem kell ennyiért.
Mégjobb, amikor kérdezi átvállalom-e a postaköltséget. Gondolkodom rajta, mondom legyen, utaljad ide xy számlára a pénzt és küldöm.
De ő nem úgy gondolta, hanem utánvéttel.
Nem elég, hogy átvállalom a 830ft-ot, legyen mindjárt 1500 az én költségem mert neki utánvéttel kell.Jó, azért van ahol rosszabb a helyzet. Másik fórumon, felküldetik a cuccot velem Budapestre (szombathelyi vagyok) nagy nehezen szerzek valakit aki felviszi, majd nem megy el érte megnézni sem, mert "nem ért rá". Vagy "a tutira kell, tutira kell" majd mondom nem az enyém a cucc, mástól szerzem, foglalót utalj nehogy magammal basszak ki, oké utalja. Majd következő hét végéig nem utal, majd "áhh szereztem mástól mégsem kell".
De szerencsére pénzzel vagy cuccal még nem basztak át.
-
henry1998
csendes tag
Szia!
Hátha ismered Őt/Őket!
Az az iagzság, hogy nem tudom 2, vagy 1 emberkéről van-e szó.
Állítólag egy testvérpár, de szerintem 1 személy a kettő.
én lucho - val üzleteltem, és állítólag a tesója ferkow11.
Neki van egy piros pontja is, nagyon jó értékeléssel.
Ezért nem is gondoltam rá, hogy átvág/nak!
Kisvárosban élek, nincsen szervíz sem, tehát nem tudom még csak megnézetni sem a telót, mennyi lenne a javítása.
Egy K850 telóról van szó 1-2-3-6 gombok nem működnek, plusz a navi gomb,
és a kameragomb, plusz a vaku be van repedve.
Külseje nem is izgatna annyira, ha lehetne használni, de sajna, így nem lehet!
És kiröhögött, mikor írtam, hogy letiltatom a telót, amit küldtem, mert gyári független, és mobil boltban lett véve/ állítólag még meg sem kapták ,szerintük legalábbis!/
De azért azt tudta, hogy hová szól a gari.
Csak tegnap fenn volt a hirdetése, és szerintem el is adta, mert már nincsen fenn a hirdetés!
A javítási költséget, 2-3 ezer Ft-ot ugyan felajánlották, vagy egy hiphone i32-t, de az korántsem ér annyit, mint a K850.
Na, már megint szófosásom volt, bocs!
Csak nagyon idegesít a dolog, mert a Vaterán is átvertek nemrég, 37000 ft-al, és ez így egy kicsit sok erre a nyárra.
Üdv. -
Lord Myn
senior tag
válasz
Nyugdíjas #7504 üzenetére
Figyelj, én ezzel abszolúte egyetértek (nekem is volt 1-2 ügyem, amikor ki kellett vinni a "szakértői brigádot" is, akik megszakértették a dolgot, mivel Justitia malmai lassan őrölnek...
). Abban viszont Racecam-nek van igaza, hogy ne egy fórumon szervezkedjetek, mert a végén a PH!-t rúgják s*ggbe...
-
RoyalFlush
őstag
válasz
henry1998 #7505 üzenetére
Sajnos a telefonodra felthetően már ihatsz hideg vizet .. viszont az illető nevét elárulhatnád.
(#7506) B-L-A-C-K: nekem az a megérzésem, az a teló már postázást megelőzően is rossz volt .. Az eladó is tudta, ezeket az eseteket bizonnyítani elég necces, szinte lehetetlen ..
-
greatchaos
addikt
-
henry1998
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, mit tegyek!
Mobiltelót szerettem volna cserélni, és sikerült is
megegyeznem egy illetővel/nevet még nem írok/.
Mivel az ország másik felén lakik, postában egyeztünk meg!
Megpróbáltam informálódni a tag-ról, rosszat nem olvastam róla,/róluk/
sok hirdetésével találkoztam már, visszaolvastam ezt a topic-ot,
megnéztem a feketelistát, nem volt nyoma, hogy csaló, vagy link lenne.
Én a megbeszéltek szerint feladtam az én telómat, korrekten becsomagolva, minden
tartozékot, ilyesmit beletettem, garanciapapírt is, tehát tipp-topp kis csomag lett.
Feladtam, elsőbbséggel, ajánlottan. És vártam!
Amit szerettem volna helyette, újszerű, karcmentesnek volt hirdetve,
tartozékokkal.
Hát, másnapra nem jött meg a csomag, kissé ideges lettem, de ráfogtam a
postára.
Ma viszont megkaptam a várva várt pakkot!
Akkor ért az első meglepetés, mikor a feladás dátumát megláttam, mert
az a tegnapi nap volt, tehát megvárta, míg az enyém megérkezik, pedig az egyszerre feladásban egyeztünk meg.Na mindegy, lássuk a készüléket!
Hááát! Látszik rajta, hogy le volt ejtve, legalább egyszer.
A vaku részén le is van törve egy kis darabka.
De! Navi gomb, 6-os gomb, kameragomb egyáltalán nem működik!
Ezek nélkül pedig sem telefonálni, sem a menüben, beállításokban mozogni nem tudok.
Tehát a készülék szinte használhatatlan.
Mit tehetek ilyen esetben?
Írtam már az illetőnek, válaszolt is, hogy nála még jó volt a teló!
Én 3 tanu előtt bontottam ki a telót, és látták, mikor kipróbálom!
Mit csináljak? Letiltassam, amit elküldtem? Viszont azt már tegnap eladta, ugyanitt!
Ha van valami épkézláb ötlete valakinek, kérem segítsen!
Esetleg van közöttetek Nagykanizsai?
Bocs, ha ilyen hosszúra sikerült!
Üdv. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Lord Myn #7491 üzenetére
Jónak magyarázod a Btk.-t
BTW: Egyszer valaki nálunk okosabb mondta: "Állatoknak csak a bot használ..."
Sajnos tapasztalom én is elég gyakran. És igaza is van aki aztmondja nem lehet az ilyen élőlényekkel rendesen beszélni. Nagyon ritka az eset akivel tényleg lehet szót érteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 10
- Revolut
- Politika
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest