- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Olvastam egy érdekes írást a memfesz ill. általában a fesz emelés fizikai hatásairól.
Itt a link: [link] (II. írás, de a többi is jó)
Tehát a végső csapást, még akkor mérjük az alkatrészekre, amíg garanciális
By.: Johnny -
Tottika
tag
Sziasztok!Nekem egy olyan gondom lenne(Abit kn8)lappal amit most vettem,hogy vista telepítésnél nem ugrik elő az ablak,csak a kék háttér jön be,de az egér pld mozog,tehát nem fagy le.Ha kiadom a dvd-t akkor beugrik
Hallottatok már ilyet?
De aztán megint a telepítésnél íráshibát ír.Cseréltem már táptól kezdve vinyón át dvd-t,ramot mindent.Xp-ben telepítéskor ír ki íráshibát.Valami kompatibilitási gond lesz vagy a lap káó?Ha tudtok valami megoldást,megköszönném.Üdv!
-
VR6-Fan
veterán
2.6GHz és Win betölt hőmérséklet 78-85fok. szép nyugisan kikapcsolás... és egyenlőre 1.7V értékeke hanyagolása
dezsavüm van, úgyan ezt mondták amikor 2.12V ment a 7600G(s)T-mnek és 1GHz-n GPU órajel(100% oc!) ment 2d-ben(ja és az is idl 98 fok volt természtesen..)
de ezek a hőfokok nem tarthatóak, beszélnem kell klímás haverral hogy dobjunk már össze egy kompit! -
VR6-Fan
veterán
nem 3 hónapig lesz kint mert pl aki most tarja a wr-t annak már 6 hónapja kint van asszem, mert addig lesznek kint amég megnem döntik...
am már kapot 2V-t is kiváncsiságból a Br....
3016 satbil a BR-ed?
2.8 és 800-as ramok (ha 4-4-4-12 körül) esetén egy jó beállítás de szerintem felesleges ezért szét feszelni a procit inkább menjen majdnem alap feszen 2,65 24/7 legalább is én így vagyok és így még a gép is néma... -
nyesix
senior tag
besütöttem én is az új biost.
melyik a fontosabb 140 Mhz nyi proci (x2, mert ugye X2 a drága), vagy 150 Mhz nyi Ram (x2, mert ugye dualba mennek a kicsikék)
a helyzet az, hogy a lapom (KN9S) 262 as fsb-t (tudom, hogy nem az de én így hívom) bír ez 11,5 szorzóval 3013 MHz, de ekkor a ramjaim feladják a szorzó miatt max 667 en tudom őket hajtani, /9 osztással, vagy 11*260 MHz = 2860 Mhz ekkor a ramok /7 osztással 817 Mhzen mennek...
előre is köszi a válaszokat! -
direwolf
őstag
Besütöttem 21-es BIOS-t, USB Mouse controlled by BIOS műxik!
Tuning nekem ugyan úgy megy (300+ FSB) CPU hőszenzor kb. -5fokkal kevesebbet mér magok külön irreálisan alacsonyak.
Mindenesetre ez így nekem már perfekt
[Szerkesztve] -
-
MaSzKa
senior tag
van valaki akinek brisbane van kn9 ultra vagy sli-be?
-
Boci_83
őstag
-
nesa
veterán
válasz
Boci_83 #1469 üzenetére
Ha csak a szeleit meg a sarkat torted meg akkor nemgaz a magnal levo resz az jo, nem??
Tegyel ra egy egyenes vonazot es ugy fotozd le mert igy csak az latszik hogy tukros.
Amugy mi lett volna ha nem a hutot huzogatod hanem azt fixen rogzitve a pulirozo eszkozt mozgatodautot se ogy polirozunk hogy a kocsit huzogatjuk....
-
Boci_83
őstag
OFF, de szeretném ha megnéznétek, és véleményeznétek.... [link]
-
VR6-Fan
veterán
ma már nem....
1.6 volt most az ideállis, levegővel akkor lesz jó ha 5 fok lesz a külső hő...
és most még egyértelmüen a hő miatt dobja el magát, mert ahogy elmelegszik újra is indul...
(am folyamatban van valami féle kompresszor építése, alap szerintem egy VR6-osé lesz)
miért jóbb egy rammal, stabilabb?
trfc??????
köszönöm a tanácsokat -
nesa
veterán
-
nesa
veterán
válasz
Boci_83 #1458 üzenetére
win alol tudod csokkenteni a feszt ,nekem 1ghz kornyeken kb 0,8v is eleg volt mar nem emlekszem pontossan.
A chipsetrol annyit hogy 343 ig elmegy stabilan alapfeszen utanna viszont keri a feszt 383 nal mar maxra raktam ,1x ugymaradt 1 hetig vagy meg tovabb is tehat birja.
[Szerkesztve] -
Johnny001
senior tag
válasz
VR6-Fan #1450 üzenetére
Hi!
2,65 MHz-n 28 ill. 47 fokos@1,3 volton
2,83 MHz-n 30 ill. 53 fokos@1,4 volton
20-as bios van fenn, így teljesen stabil a rendszer Orthos, Stalker stb.
A procinak hiába adok nagyobb feszt elindul, de már bizonytalankodik a rendszer. Chipset hűtő átalakítás folyamatban, csak az a baj, hogy nem nagyon fér el semmi.
Boci_83
őstag
válasz
VR6-Fan #1456 üzenetére
Vizzel is meg lehet nézni mit megy az! Nem kell az túl bonyolitani! Veszel egy jó vízhűtő blokkot, meg néhány méter tömlőt, felteszed a blokkot a procira, rá a tömlőket, egyik végét a csapra, a másik végét meg a virágokra, vagy a kádba, megnyitod a csapot, és megnézed mit visz a proci!
Én biztos hogy igy fogom csinálni..... de előtte megnézem levegővel mit bír!? Arra is van egy jó ötletem....
Napok ota 1,3V-al járatom az X2-t és semmi fagyás nincs alap órajelen... Kár hogy nem tudok kevesebb feszt adni, hátha megelégedne kevesebb kakóval is...!??
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
válasz
Johnny001 #1449 üzenetére
neked hány fokos 1.3V-n(2.65 GHZ)?
nekem most 28 fokos szobában 36-40(idl-load) 5V AC frezzer pro 64
és melyik bios van most fent? ill szrintem a proci maga hamarabb lesz szük keresztmetszet mint a lap.
mennyi feszt adsz neki a 2.83-hoz? ill menyire stabil?
(nekem is tőle van..)
[Szerkesztve] -
-
tintás69
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék,hogy 1066Mhz-es KING MAX ram elindul-e KN9-S-be,a proci 3600+X2 -
VR6-Fan
veterán
na én is felraktam az új biost(KN9s) idl 36->28(ami reális kb
), de a mag hők még mindig 20 fok alatt vannak akármit csinálok
VaniliásRönk:jajj nem azért... de hogy sértődtem be, ha ez jött le -
nesa
veterán
Feltoltam a 21.biost atlagba 2fokal mutat kevesebbet vegulis mind1, a tuningot meg nem neztem csak siman 250re pockoltem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Jól sejtem hogy a VDDA Voltage az IMC feszültsége? Mert úgy tűnik ez állt a további tuning útjába, bár 3000-en így sem akart bebootolni, pedig megkínáltam mindent pár tizeddel.
[Szerkesztve] -
Johnny001
senior tag
Hi!
KN9 Ultrához van új bios, ha valakit érdekel.
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #1423 üzenetére
akor elnézést a taploságomért
!
nem tudja valaki mikorra mondanok 10 fok környéki időt?
[Szerkesztve] -
ela
tag
Jéé ?! ''lelkes''-ből ''kvázi tag'' lettem ma .
Éljen,éljen,éljen és hurrá !!!!
(bár mindig csak olvasgatok és nagyritkán szólok hozzá - csak,ha kell,de azért is éljek Én -legalábbis ma)
[Szerkesztve] -
Boci_83
őstag
egyik link sem jó... legalábbis nálam nem....
-
-
ela
tag
Hi All !
Még mindig itt vagyok minden nap és csendben olvasgatom a hsz-eket itt is (örök lelkes újonc lét).
Csak valami érdekesség ütötte fel a fejét nálam,gondoltam megosztom Veletek.
EE X2 4600+ -omatt cseréltem nem EE x2 5200+-ra.
Valami iszonyat megdöbbenés a végeredmény.
Ime a gyári link a lehetséges steppingekről és adatokról:
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=34&id=35
Nos az enyém ezek közül egyik sem,henem valami féle keverék(közben kiderült,hogy csak Canadánban forgalmazott),mivel a steppingje mindenféle progi szerint is a kövi: JH-F3.
Más szavakkal nem EE,holott a steppingje szerint annak kéne lennie (nem 65 Watt,hanem 89 és nem 1,20-1,25 Volt,hanem 1,35-1,40),viszont állatul megy igaz iszonyt hő mellett a lapban (Kn9-S),de stabilan viszi a Kingmax 1066 Ramjaim mellett is visszaosztás nélkül a 3,2-őt.
IDLE 40-42 fok terhelve 59-65 fok,viszont a ''barátom Google ''újra segített és a max hőfoka az adatlapja szerint nem 70,hanem 78 fok.
Hyper TX -et és 2x12 -es Házhűtőventi használata mellett hozza ezen értékeket.
A maxot ca:59-65 fok elérve tovább nem melegszik,bármit is teszek,viszont ilyenkor jó pár tesztelős progi mellett még netezek+zenélek is.
Tudtok valamit erről a Prockórol ?
ela -
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #1417 üzenetére
HERR Z építette rá a haverjának az S-re de én akárhogy forgattam nekem nem fért el és csak egy 7600GST-m van mi van pl akinek 88GTX-e van...
szerint ezt hogy konkrétan mi van a hűtő alatt én írtam meg, de már előttem is cserélt valaki hűtést, csak nem emléxem(olyan 1000-1200 közt volt róla szó)
éN79:kiváncsi lettem volna nálam mi lett volna a gyári meg a modding közt a külömbbség, a lap végét még mindig nem tudomés a proci végét se ill nem elég az a 3036MHz
jöhetnének már az AM2+ való biosok(hátha megjavul a BR-ek hőmérséklet mérése)
[Szerkesztve] -
-
Boci_83
őstag
válasz
VaniliásRönk #1415 üzenetére
Na hát akkor meg! Megy az..! És lehet hogy pont Te irtad...
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Sdi
addikt
Az Ultrát húztuk egypáran / én is, éN79 is és még egyen-ketten /, de a 286 fölé nem sikerült mennünk. Nem a levegőbe beszélek.
Vaniliásrönk
éN79 ezt úgy látom a volt Asus lapjára írta és nem az Ultrára.
Én is szerkesztek, mert látom hogy közben te is észre vetted.
[Szerkesztve] -
MaSzKa
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1406 üzenetére
590 sli többet fogyast mint az 570 sli
ki tudja miért?! -
MaSzKa
senior tag
lehet ugyanannak a srácnak kellet volna odaadni a 2 alaplapot hogy ugyanazok a körülmények között kiderüljön tényleg így van
mert valaki jobban ért hozzá az jobban is tudja húzni
aki jobban ért hozzá az azért vett kn9-s-t mert 5eft felárat neki nem ért volna meg az ultra vagy +5eft-ot az sli akkoriba
tehát azt lehet mondani a jól megfontolt emberek vette kn9-s-t azok meg jobban értenek a tuninghoz és így születhettek ezek az eredmények -
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #1406 üzenetére
Nem biztos, de szerintem az valami elírás lehetett, hacsak mostanában nem hoztak ki hozzá valamilyen über tuningos bios-t.
-
-
MaSzKa
senior tag
bár én arra meg mernék esküdni az ultrát lehet legjobban tuingolni
mert arra kerülnek rá a jobban sikerült alkatrészek+ az sli-be
legyártanak valamit és elemzik és kategóriára osszák pl. selejt, kn9s, ultra, sli
audinál is ez van győrbe:
gyártanak 1 alkatrészt ha jó akkor audi ha kicsit rosszabb volkswagen h még rosszabb akkor skoda+seat a többi meg selejt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest