- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ela
tag
Szia !
Remélem nem késő,de a Clear CMOS Jumper állását,illetve feszes tapadását a csonkokhoz megnézted a lapodon ?
Ez nekem tipikus Clear CMOS Jumper hibának tűnik,mivel én is hasonlóképpen jártam egy "lögyögős" Jumper miatt.
Az alaplapi csatlakozók jobbra-balra mozdításával azok jobban érintkeztek a Jumperral és megszűnt a probléma.
Nézz utána,hisz ez a lap nagyon jó az emlékezetem és annak későbbi tulajdonosa szerint is.Üdv:
ela -
ela
tag
Szia !
Lehet,hogy nem voltam teljesen érthető,de ...
Kiváncsiságom tárgya mindössze annyi,hogy a lapunkban - Abit KN-9-S - lehet-é az AMD X2 5000+ Black Edition szorzóját -szabadon garázdálkodva- feltolni BIOS szinten,mondjuk az alapról 18x-ra.
Egyáltalán engedi-e a BIOS és nem a Proci ezen müveltet ??
Várom a hozzászólásokat !!!Üdv:
ela -
ela
tag
Sziasztok !
Használ valaki az alaplapjában X2 5000+ Black Procit ?
Állítható a szorzó a BIOS-ból felfelé ?
Előre is köszi az infókat.
Üdv:
ela -
ela
tag
Szia !
Bár beelőztek,de ugyanezt a lapot nyúzom már egy ideje,ezért csatlakozom az előttem szólóhoz.
Igenis adj BÁTRAN a Ram Fesznek.
1,9 Volt helyett told fel a Biosban 2,1 Voltra és vedd vissza az időzítést 4-4-4-12 2T-re ,aztán Restart.
Ha nem indulna,s a Procidat nem húztad eddig,akkor BIOS reset,aztán újabb próba,de szerintem ez a minimum ebben a deszkában és nálam nem csak alapon tudja,hanem 3,2-re felrángatott 5200+ X2 vel is,igaz Corsair Ram-okkal.
Következő lépcső adj feszt a Ram-okon kívűl a Procidnak is ,de csak ÓVATOSAN !!!
Nem vágom,hogy milyen a Procid 45-65-89 Watt-os e,de az enyém 89 Watt-os és alapból kér és kap 1,35 Voltot,amit fel lehet tornázni 1,425 Voltra Probléma mentesen,de figyelj a Hőmérsékletére,a jó Hútésre !!!
A prockód hőfoka ne legyen 52 foknál magasabb ezesetben terhelve -játék,vagy prime alatt- sem,legalább is nem illik,ha jó a Hűtő.
Egyébiránt a max 72 fok a 89 Watt-os szériánál.
Próbálkozz és várom a vissza jelzésed.Üdv:
ela -
ela
tag
válasz
diablo1984 #1884 üzenetére
Ácsi Ácsi Ácsi !!!
Ne rohanjatok annyira.
Vegyük sorjában egymás urtán a dolgokat.Az én KN9-S lapomban is járt már majd mindenféle RAM és RAm leosztás,de az Általatok jelzett Problem nem,vagy nem igazán jelentkezett.
Szerintem RAM függő a dolog ebben a lapban.Van amit-akit-szeret és van amit nem (bár ez is inkább a mi-AMD-esetünkben szerintem inkább Proci függő,bár a zért mindig beleszól a Lap is..
Én ezidáig-no money- csak Kingmax DDR II 800 és 1066 Ram-okkal tudtam próbálni,de majdnem mindegy volt "TUNING" szempontjából a 2 vagy 4 Gb.
Istenigazából a 2-höz képest 4-re váltás semmit sem hozott,de nem is lassított a TUNING-on.
Megfelelő,nem túlzott fesszel ugyanúgy-időzítések-szaladt a 4 Gb is ,mint a 2 Gb,legalábbis nálam.
Más kérdés,hogy nem vagyok,ezért nem is szereplek egy listán sem,EXTRÉM Tuning "örült"-ként.
Próbálom "normális"-felhasználói kereteken belül tartani a Tuningot is.Nos röviden ennyi a tapasztalatom a felvetett kérdésről.
Üdv: ela
-
ela
tag
Jéé ?! ''lelkes''-ből ''kvázi tag'' lettem ma .
Éljen,éljen,éljen és hurrá !!!!
(bár mindig csak olvasgatok és nagyritkán szólok hozzá - csak,ha kell,de azért is éljek Én -legalábbis ma)
[Szerkesztve] -
-
ela
tag
Hi All !
Még mindig itt vagyok minden nap és csendben olvasgatom a hsz-eket itt is (örök lelkes újonc lét).
Csak valami érdekesség ütötte fel a fejét nálam,gondoltam megosztom Veletek.
EE X2 4600+ -omatt cseréltem nem EE x2 5200+-ra.
Valami iszonyat megdöbbenés a végeredmény.
Ime a gyári link a lehetséges steppingekről és adatokról:
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=34&id=35
Nos az enyém ezek közül egyik sem,henem valami féle keverék(közben kiderült,hogy csak Canadánban forgalmazott),mivel a steppingje mindenféle progi szerint is a kövi: JH-F3.
Más szavakkal nem EE,holott a steppingje szerint annak kéne lennie (nem 65 Watt,hanem 89 és nem 1,20-1,25 Volt,hanem 1,35-1,40),viszont állatul megy igaz iszonyt hő mellett a lapban (Kn9-S),de stabilan viszi a Kingmax 1066 Ramjaim mellett is visszaosztás nélkül a 3,2-őt.
IDLE 40-42 fok terhelve 59-65 fok,viszont a ''barátom Google ''újra segített és a max hőfoka az adatlapja szerint nem 70,hanem 78 fok.
Hyper TX -et és 2x12 -es Házhűtőventi használata mellett hozza ezen értékeket.
A maxot ca:59-65 fok elérve tovább nem melegszik,bármit is teszek,viszont ilyenkor jó pár tesztelős progi mellett még netezek+zenélek is.
Tudtok valamit erről a Prockórol ?
ela -
ela
tag
Nos jól elb@szta ABIT barátunk és túl jó deszkát csinált occsóért !! Ennyi a lényeg !
Ergo további gyártás azonnali hatállyal befejezve,akinek van oksa,aki eztán venné vegye a jóval drágább egyéb ABIT (FATALITY)termékeinket.
Én is ezt használom DDD
Vagy valami hasonló ''feeling''-em van a témában nekem is.
[Szerkesztve] -
ela
tag
Na részemről jó éjt mindenkinek !!
Holnap Veletek - Újra - Ugyanitt !!
Addig is Jó Éjt !
Üdv:
ela -
ela
tag
-
ela
tag
Hi Mindenkinek !
Furcsa érzés vett rajtam erőt manapság.
Konfig:lap+AM2 X2 4600+Kingmax ''mezei'' 2x1 Gb DDR II 800 Ram+Sapphire X1950 Pro+SATA II sallangok (HDD-k + NEC Sata DVD).
Ahogy mindenki én is (1 %) rátngatom cibálom a vasat,de - és ez a számomra fura-
a szintetikus Bencheket leszámítva,a hétköznapi felhasználásokban (Rádiózom,ezért rengeteget konvertálok és renderelek) nem veszem észre a jelntős sebesség növekedést pl: 2400 Mhz-ről 2800 Mhz-re a Procinál.
Viszont annál inkább a Memóknál.
Sőt a vasam mintha levegőt kapna -fellélegezne-,mikor a Prockóm alapon megy és ''csak'' a Ramjaim időzitéseit állítgatom a lehető -még működő- legkisebbre.
Tapasztaltátok a jelenséget Ti is ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Filmvilág
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- 27% számlával! MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest