- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tinca
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3078 üzenetére
Értem. HPC 360-202. 12 V-on 204 W elvileg. Az vajon mit bír el biztonsággal?
-
Tinca
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3076 üzenetére
Köszi. Hát, nem mai gyerek, az tény. Nem nagyon akaródzik pénzt költeni teljesen új rendszerre. Egyébként vmi 340 W-os Chieftec táp dolgozik benne, a procin most egy Cooler Master Hyper TX venti van. Ha megoldható gazdaságosan, ebből építkeznék.
-
Sabre
őstag
válasz
VaniliásRönk #3070 üzenetére
Hát, ezen filózom hogy az hogy 5k-ért vesz 2GB ramot mit fog dobni, belengettem hogy a win reinstall is befigyel mert lehet nem tesz csodát a memória bővítés...
A mercury táp a házzal volt, mivel desktop gép ezért az elején kezdetnek jó volt, de mióta megmurdált, azóta egy corsair cx 430 van benne, mondtam hogy ha egyszer gépfejlesztés lesz, ez legalább akkor is jó lesz még.
-
Sabre
őstag
válasz
VaniliásRönk #3068 üzenetére
Szomszédé a gép, még 2006-ban raktam össze és egy táp csere volt összesen az egész konfigban - bár egy mercury táptól így is több volt mint elvárható 6-7 év élettartam napi 10-12 óra használat mellett.
a 2x2GB az 10k, 2GB az pedig 5k, de mondtam hogy egy lap-proci-ram kombót összedobunk 50-60k környékéből, így az 5k ráfordítás 2GB-ra mint próba még megérheti, de lehet hogy már az is halottnak a csók...?
Fog menni a 3 modul együtt - a 512-512-2GB egyáltalán, vagy dobhatom ki a 2db 512-es modult ha 2gb-ot belepróbálunk?
-
solti
senior tag
válasz
VaniliásRönk #3065 üzenetére
Ok, akkor várok! köszönöm a gyors választ!
-
gery k550
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3062 üzenetére
Koszi akkor Config váltás lesz
!
-
shagy
tag
válasz
VaniliásRönk #3056 üzenetére
pont erre gondoltam igen
danke -
Thrasher
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3049 üzenetére
én elég sok helyen olvastam, hogy a 2.1-nél megnövekedett a felvett teljesítmény, ezért sok 1.0-s lapban nem mennek az ilyen kártyák. konkrétan egy esetet olvastam, ahol a 2.1-es 6850 be sem indult 1.0-s slotban.
mondjuk én sem tudom, software-esen meg lehet-e ezt oldani, bár azt olvastam, hogy a legtöbb 1.1-es laphoz van ilyen BIOS update, ezért bízom benne, hogy 1.0-sokhoz is létezik ilyen.
bár azóta megtaláltam egy csomó 2007-es KN9 BIOS frissítést, és marhára nem írják egyikben se, hogy foglalkoztak volna a témával, úgyhogy eléggé halványak a remények. :/
kár, rá kellett volna mozdulni erre a 42 rugó körüli Powercolor 6870-esre, de akkor megvárjuk, amíg lesz pénzem lapra, meg procira is. -
válasz
VaniliásRönk #3038 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy ha a többi KN9-változatnál beleírták őket a listába, akkor ennél miért nem tették meg... fene érti ezt (csak az 5000+ BE, és az 5800+ szerepelnek benne G2-es változatban).
-
dik
őstag
válasz
VaniliásRönk #3030 üzenetére
Elgondolkoztam úgy kellene. Priviben esetleg valamit tudnál küldeni(lap, memo, vga, proci)? 130000-be max.. Roppantul nem figyelem manapság mik a hírek a buldozer körül. Amúgy eszem ágában sincs fejleszteni amire használtam ez is jó volt csak közbejött ez a kis baki és ez így nem fasza.
Persze alszok még rá párat mert ha nem muszály nem akarok költekezni.
Ja igen pupos kondi nincs. Tuning az volt 4000+ 4800+-ra így a memok 667 2t és jó volt egész eddig. Kicsit besokalt. -
dik
őstag
válasz
VaniliásRönk #3028 üzenetére
Igen itt kezdőnek a problémák kideríteni mit vitt el nincs lehetőségem próbálgatni nagyon. De már csak simán 2 ír a kijelzője így a lap tuti befejezte. Memória, proci maradt a kérdéses.
Vagyis abba a lapba ez a memória nem jó mivel kicsik (512) így az csere minimum 2x2gb és akkor már ddr3-ra. Procit fogad AM3-ig szóval ha ez kimult azt is lehet cserélni komolyabbra. Sok pénzt nem akarok rá áldozni de így belegondolva talán ez lesz a legköltséghatékonyabb megoldás... -
dik
őstag
válasz
VaniliásRönk #3026 üzenetére
3 vagy 4 évet húzott ki pontosan a fene tudja mikor vettem már és akkor közel 50 volt. Minden jóval felszerelve de hiába. Google sem mondott sokat bár lehet nagyon rosszul kerestem rá a hibára. Na mindegy akkor ez kuka + még amit magával vitt. Megrendelem azt a lapot amit mutattam előbbiekben más választásom nem maradt vagyis remélem jó lesz hozzá.
-
dik
őstag
válasz
VaniliásRönk #3024 üzenetére
Kipróbáltam mindent de semmi változás nem indul. Elem 3,05V tud szóval azzal baj nem lehet. A hibakódra nem találtam semmit a gyári könyvében sincs 02 kód. Én kifogytam az ötletekből. Többet az életbe nem adok ki majd 50 rugót egy lapért az is tuti.
Esetleg más valami tipp? -
dik
őstag
válasz
VaniliásRönk #3022 üzenetére
Próbáltam kivettem cmos reset meg minden. Kicserélni viszont nem próbáltam másikra de mindenképp egy próbát megér. Gondoltam a memóriára is de az nem hiszem ilyet tudna eredményezni nekem mint annó kitárgyaltuk veled 4db 512 van és emelnem kellett a feszen (1,95V-ra) hogy stabilak legyenek esetleg az nem lehet hogy elszáltak emiatt ennyi év után?
Ja igen és mikor bekapcsolom a tápot a kis kijelzőjén 02 villan fel majd utánna 00 ezelőtt ilyet nem irt ki ez nem tudom jelenthet-e valamit (vagyis nem emlékszem ilyenre)? A könyvében nem találtam semmi utálást rá mi lehet ez.
Ha semmi nem hozna eredményt ez helyette jó lehet így gyorsan?
http://ipon.hu/webshop/product/_asrock_n68c_s_ucc/145372 -
kaktusz2
tag
válasz
VaniliásRönk #3016 üzenetére
ja már értem a hutot=hűtővel én teljesen félre értettem
-
kaktusz2
tag
válasz
VaniliásRönk #3014 üzenetére
sziasztok
köszi a helyesbitést !igen fsp a táp,nos alakulnak a dolgok!a melegedés
megoldva és ugy néz ki hogy a vga kártya probléma is!a pci-e sloton érintkezési gondja van!ez nem tudom cserélhetö e ?vagy javitható e valamilyen módon!mert butoláskor nyomni kell a lapba a kártyát!a melegedéssel már többet kinlódtam!mert hiába cseréltem hütöt és paztáztam ujra még a freezer 64 el is melegedett! ujra lebontottam a procit megmozgattam a slotjában és ujra össze pakoltam!onnantól már a régi hütö is elég volt!51 fokig ment csak a 20 prces teszt alatt ugy hogy közben tv is néztem rajta
Remélem ez az irás is segit majd másoknak a hibák felderitésében
köszönöm a hozzászólásokat és a segitséget!sajnos a hutot nem tudom hogy kell megnézni és hogy mi az arról se nincs gözöm se!pedig már pár gépet beinditottam intelt amd egyaránt,de azért erröl a hutról irhatnál pár sort!vagy linkelhetnél ahol olvashatok erröl köszönöm üdv zsolt
-
kaktusz2
tag
válasz
VaniliásRönk #3012 üzenetére
szia köszi a hozzá szólást
ez az optimizzer progi is fent volt de igy is melegedik a proci!persze a táp csere volt az elsö!
fsb 450W táppal ment a próba alatt!de ugy gondolom hogy a bios chip a ludas hogy a kártyákat nem lássa???de ez már csak találgatás!de továbra se nincs hiba érzékelés??
pedig már a 22 biost is felraktam!mert azt olvastam visszább hogy volt akinek ez meg oldotta a melegedést!nálam nem -
Rizzo
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3003 üzenetére
Nekem is néggyel megy
Igaz jóval kisebbek, és ha jól emlékszem 2 régebbi és 2 újabb van benne, tehát nem egy szériás mind a négy.
-
bigyo108
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #3001 üzenetére
Értem ...
A DIMM 3 és 4 full ugyanaz a ram.
A DIMM 1-el lesz a baj.
A 8GB-nál mind a 4nek ugyanolyannak kell lenni vagy 2 -2 elég ha típus azonos.Már nem kérdezek többet.
Mindent köszönök!
-
bigyo108
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2999 üzenetére
Így már valami rémlik.... Köszönöm!
És a memóriáról magáról van valami véleményed ?
Miért csak ennyit lát a BIOS ? -
D34L3R
tag
válasz
VaniliásRönk #2995 üzenetére
Köszi de ez volt az első dolgom hogy felpasztáztam!
Csak érdekelt hoyg van e valami megoldás!
-
D34L3R
tag
válasz
VaniliásRönk #2991 üzenetére
Legyezőzalman
szerinted elbírná?
-
D34L3R
tag
válasz
VaniliásRönk #2989 üzenetére
Abit kn9 Ultra
-
D34L3R
tag
válasz
VaniliásRönk #2987 üzenetére
Chipset hűtésre valami ajánlás vagy ötlet ,mert kézzel foghatólag elég forró a hűtő és van hogy a gép is leáll
Köszi!
-
Rizzo
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2985 üzenetére
Sikerült szerezni gyorsan egy újat
A 754-es meg a 939-es kereteket csak 2 csavar rögzíti, ezért azok nem jók, az AM2/AM2+/AM3-at 4csavar fogja.
-
D34L3R
tag
válasz
VaniliásRönk #2980 üzenetére
Bunkó vagyok ha megkérlek hoyg dobj egy linket ahonnan leszedhetem mert már hülyére kerestem tegnap is mondom chipset drivert raktam fel!
Az olvasóval szerintem nincs baj... szoftveres probléma nem produkál meghajtó lassuságot?
-
bigyo108
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2977 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Így már nyugodtan látok a teszetlésnek, és nem fogom halálra idegeskedni magam ha valami nem megy simán.
Köszönöm még 1 x !!!
-
bigyo108
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2975 üzenetére
Üdv!
Speciális igény csak a tervezőprogramok... a dual channel is számít de nem mértékadó jelen esetben.
A kérdés hogy működik-e majd vagy sem .... ha meglesz akkor leközlöm mindenképp...a tesztet.
-
Putya
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2869 üzenetére
Köszönöm
-
Putya
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2867 üzenetére
Inkább ez a 120-130 fokra való fantom-felmelegedés érdekel engem.
a PSu-t már kiszámítottam http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp ezzel a jókis oldallal.
-
zsela
tag
válasz
VaniliásRönk #2845 üzenetére
Meg fogom próbálni, csak sajna most elég távol van tőlem a gép
Nagyon szépen köszönöm a választ -
zsela
tag
válasz
VaniliásRönk #2843 üzenetére
Akkor ez hardveres gond? Nagy kár érte.
Csak azért kérdeztem a BIOS-t, mert annak slot-nak a késleltetése 125 ns, a többié 75 ns, és az istennek sem hagyja állítani.
Lehet most nagy baromságot írtam, de nem nagyon értek ezekhez a memória időzítéséhez dolgokhoz. Ha az volt, akkor sorry -
eszakas
őstag
válasz
VaniliásRönk #2802 üzenetére
Szedném én ezerrel csak nem találok. Ez a gond.
-
kispalya
tag
válasz
VaniliásRönk #2797 üzenetére
Tehát:
-DDRII Voltage 1.85V --> 2.0V (BIOS-ban átállítottam)
-DDRII VTT Voltage 0.9V -->1.0V (ezt automatikusan átállította magának)
-command rate-et nem találtam (az a "TwTr Command delay" lehet? Mert az "3 cloks" állásban van)
-memtestet letöltöttem és futtattam egymás mellet 2-t párhuzamosan fél órán keresztül, hiba nélkül futottGondoltam sokkolom kicsit a gépet és elindítottam azokat az alkalmazásokat, amik ki szokták ütni és még mindig ugyanaz. Kékhalál és vmi BIOS-os memóriaállítgatós hibaüzenet közben
Azért köszönöm a tanácsokat.
U.I.: Everest-es tesztet és Prime95-öt is futtattam, azok alatt sem volt semmi hiba
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2771 üzenetére
olyasmi, mint a p4-es presscotok gyári hőtőjánek egyike, csak néztem havernál, mikor levettem a hűtőt, hogy mi ez az összeaszott vacak a borda alatt, a prescott kettégrillezte a lapkát és közel 90fokon járt a proci és fagyott mint az időjárás manapság....sima pasztával meg hatvanakárhánynál megállt....nemtudom miért raknak ilyen vackokat a bordák alá, mondjuk nehezebb lesarkazni vele a kis magot, meg egyenletesen hűt(fűt), de a paszta mégiscsak jobb megoldás, csak nem árt azt sem újrakenni időnként, hogy ne száradjon szét.
bár nekem még a gyári cucc van a chippen, és még bírj, de megvan a paszta is rá!
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2735 üzenetére
mondjuk a ram élettartam garos, úgyhogy van időm kinyírni....
nyugi izzadt már a lent említett játékok alatt is, szóval egyenlőre stabilnak mondható!
az orthos valamitől keményebb, mint az everest, az a memókat is fullra leköti, azért nincs kapacitás még az egérmutatót sem mozgatni nagyon....mind1, az én módszereimmel tesztelem stabilra socket a-óta a rendszereimet és eddig nem vallottam szégyent vele! de amúgy tényleg a gépek, vagy dvd rip a lényeg, nem kell nekem, hogy az everest jól fusson, mikor meg kellene a cucc, akkor meg kékhalállal szembesüljek.....de eddig bejött!
jah, a memófesz érték az a 800-as ramoknál adott 2,05V volt, ezt adtam az 1066-osnak is, geilek azok bírták a 2,2V-ot, igaz a hűtőbordájuk grillszerű volt, de bírta! egy bíztos, mikor 2,1V-ot adtam a ramoknak, akkor 1000 fölött nrm volt hajlandő elindulni a ram, de annyira nem fontos a full tunning, fontosabb az, hogy tartós legyen a cucc, mert már nincs tartalékgépem, eladtam mindent, mert kellett a pénz karácsonyra, meg amúgy is!
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2700 üzenetére
na variáltam és tesztelés fázisban van most a cuccom:
procin húztam még 100mhz-t, így 3100-on hasít
memó így 887-re emelődött, és 5-5-5-15(18 volt eddig)-2T-re húztam az időzítéseketfeszeket nem változtattam és eddig everest stabilitás teszttel okés, 3dmark vantage-al is jó, meg még eddig hibátlan a cucc!
úgy néz ki a prociban még volt tartalék, mert a 800-as kingmaxokkal 3013 volt stabilan a vége, ezekkel már 3100, de 3200-on is indult, csak ott valami kevés volt neki, mert vista töltés közben kékhalál, szóval ott vagy memó érte el a határt, vagy proci, de inkább szerintem a memók lehettek....de ennyi pénzért ennyi is elég tőle!
-
Dee Dee
tag
válasz
VaniliásRönk #2727 üzenetére
Nyugi, válaszod minden részét teljesen pontosan megértettem. xp 64 feltelepítését kiváncsiságból tettem. Ha jobban tudnám, nem fordulnék Hozzátok tanácsért. Amit meg írtam, pusztán a tapasztalataim megosztása miatt tettem.
üdv -
szpal17
őstag
válasz
VaniliásRönk #2720 üzenetére
De megy mostmár
Nem kéne neki?
-
szpal17
őstag
válasz
VaniliásRönk #2718 üzenetére
Az az igazság, hogy megláttam ,hogy ennyi akkor jöhet..kb így történt..bele se gondoltam...
Egyébként most frissítettem BIOS-t...annyi változott, hogy eddig a DIMM 1-be volt 1 GB kingmax a DIMM 2-be a 2GB Kingston...eddig 2Gb látott csak..mostmár 3Gb-ot..
Mindjárt próbálom a másikkal..hátha..ha nem segített akkor eladás a vége..
KösziSzerk: Na mákom van mert a BIOS frissítés megoldotta...huuh..
-
Dee Dee
tag
válasz
VaniliásRönk #2708 üzenetére
Köszi mégegyszer! Akkor egyenlőre nem szarakodok plusz memóriával és megy az XP
-
Dee Dee
tag
válasz
VaniliásRönk #2706 üzenetére
Értem. Hmm, oprendszert mindenképp ujra kell raknom, mert tiszta mocsok van most. Akkor inkább szerezzek egy XP SP3-at?
-
Dee Dee
tag
válasz
VaniliásRönk #2704 üzenetére
Értem. És Szerinted van értelme azt felraknom? Vagyis: van, amibe rosszabb, mint a sima XP? köszi
-
Dee Dee
tag
válasz
VaniliásRönk #2702 üzenetére
Uhh, még mindig ez a szenvedés van, hogy nem biztos h müködik?
Igazából azért kéne a + memória, mert xp64-et szeretnék feltenni, és azt hallottam ahhoz 4 giga kell. Bár ha ilyen szenvedés, lehet, hogy majd később foglalkozok vele. Köszi a gyors választ!
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2698 üzenetére
minőség? hisz kingmaxokról van szó!
majd ha ráérek, megpróbálok sakkozni vele, hátha, de valahogy cl6hoz nincs kedvem, máson állítani meg nem tudnék.... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2697 üzenetére
Igaz én még 9k-ért vettem a modulok db-ját, lehet hogy jobban figyeltek a minőségre.
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2683 üzenetére
nekem procicsere megoldotta a gondot, pedig ugyanaz a freezer zeng fölötte.....
más: 2x1gb 800-as kingmaxokat 2x2 gb 10066-os kingmaxokra cseréltem, szinte nem meglepetés, hogy 1000mhz-n 2,1V-on a kingmax el sem akar indulni
de a 800-as beállításait, tehát cl5 860-at bírja a 800-asnak adott 2,05V-on, nem is kínlódok vele, hogy 1000-en elindítsam, ha úgysem akar, akkor így jártam! -
dik
őstag
válasz
VaniliásRönk #2679 üzenetére
Te adtál annó pár tanácsot mi lehet a baja! Bevált a feszemelés! Nem tudom meddig huzza ez előti lapom Epox 8RDA3+ is a gari lejárta után(2év) döglött meg. Erre 3 év volt éa kezd lejárni..... Hajjaj lassan lehet el kell kezdeni vadászni az utódot. A hangkártya egyik kimenete már odavan ez a napokban történt valami elkezdődött.
-
kircso13
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2683 üzenetére
eddig ez a tapasztalat
-
kircso13
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2681 üzenetére
Ez proci hiba, nem hűtő hiba lesz, azaz a hűtő leszorító erejétől függ minden
. 4000+x2 brisbane procival szívtam meg! Kn9 be 120-130 fok, gigabyte lapba 120-130 fok , de itt már más hűtővel! Az ismerős visszaadta a procit mert így nem kellett neki! De közbe kapott ugyan ilyet és a szitu ugyan ez lett! Felpolírozott minden és ugyan ez, kipóbált 4 pasztát ugyan ez! És 1x fellazította a leszorítást menet közbe és lement a hőfok 45 fokra, visszaszorította és megint 120 fok lett! Szal a procit burkolo fém fedéllel volt a gond h meghajolt! Azóta nincs ilyen probléma! Kicsit lazít a hűtőn és jó is!
-
Ste
addikt
válasz
VaniliásRönk #2676 üzenetére
vga csere alatt egy másik barátom kártyáját értem. megnézzük azzal is
nem akarok fölöslegesen senkit sem vascserére felbújtani. 9600gt-je mindkettőjüknek, egyik passzív, másik aktív hűtéses. megnézzük az akív hűtésessel is
-
szpal17
őstag
válasz
VaniliásRönk #2659 üzenetére
Jaa..nem esett le...viszont tényleg belassult ha a régi driverrel néztem..azzal még nem használtam...szóval hasonlított a két dolog...
Na mind1..köszi.. -
szpal17
őstag
válasz
VaniliásRönk #2657 üzenetére
Bárcsak lenne olyanom...
Hát szerintem is az első gondolat lesz a megoldás...
Egyébként vissza tettem a régebbit próbaként és egyből lassulás lett...na vissza a friss...
Köszi azért -
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2643 üzenetére
Meg lett a gond, BIOS hibás de teljesen leállt a gépem de hála az istenek meg csinálják.
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2640 üzenetére
Az lessz új táp és köszönöm az infót.
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2636 üzenetére
Akkor ez végett melegedhet a procim is fel mert kicsi a táp. Ma bevittem a szervízve de ugyan az ami eddig. De nem mondtak semmit.
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2633 üzenetére
Szia.
Sima ATX-400W P4 táp -
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2626 üzenetére
Megoldás.
Az volt a megoldás, hogy kivettem a procit a helyéről megtakarítottam tettem alá pasztát és jó lett. Igaz elsőnek kevesett raktam alá, de most már jó. Tuningolni meg nem nagyon szoktam inkáb hagyom mindíg alapon ketyegni a gépet. Köszönök mindent. -
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2621 üzenetére
Megoldódott a problémám hálás köszönet
Köszönöm.
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2617 üzenetére
jeee, kicsit bekevertelek nesa-val, ő igazi ellenkingmax drukker!
nem nagyon húztam amúgy tovább őket, mert ilyen prociidő mellett vagy ez a felállás, vagy 1000 fölött, az meg sok, a proci meg kitesztelve ennyit bírt 1,375V mellett! mondjuk szerintem még tartalék lenne benne, de a 3200-hoz képest nem igazán látok hatalmas diffit tőle, bár a memókezelése everest szerint brutálisabb, mint a giga lap a 917re húzott geil-ekkel, de az az ati chip miatt van! -
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2621 üzenetére
pc wizard 2008 le tudom tesztelni ugye. bocsi hogy ilyeneket kérdezek de még ilyen bajom sose volt és nem igazán értek hozzá.
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2619 üzenetére
3D MARK PROGI AZ JÓ
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2612 üzenetére
pont minap(pontosan tegnapelőtt mixeltem a lapjaimat, mert a giga lap nem szerette a 4gb-os pent, ezért visszaraktam az abitot és belevágtam a 3200 fölött tudó első szériás g2-es 4400+-os x2-es procimat! a gigához képest kissé magasabb alaphője volt, de terhelésnél sziréna és leállás.....kilencvenakárhány fokos lett a lap szerint(gigánál max 55 fokos volt ugyanez) a proci terhelés után 1-2 percre, majd kilőtte magát
freezer helyén volt, új paszta, de szar volt!
amivel eddig használtam proci, az egy újabb szériás(ergo nem tud annyit tunningra mint a másik) g2-es 4400+-os, de csak 3013-on hasít, az meg max 58fokos full terhelésnél!
szóval g2 és g2-es közt is van különbség, pedig úgy gondoltam, hogy áttolom a geil ramokat és a 3200+on szaladgáló procit és minden okés lesz....de mivel ezt a procost nem szerette így ment vissz bele a 3013-on ketyegő és a 2x1gb kingmax 860-on(tudom grrrrrr)
anno egy 4000+-os g1-esem is volt benne, azzal is sípolt terhelésnél(már induláskor a pwm-es freezer magasabb fordulaton pörgött, totál félremért), de legelőször egy első szériás g1-es 4400+-ossal meg semmi gondom nem akadt, csak annyi, hogy 2800-at ment csak....szóval stepping sem mindig ugyanaz, nem garancia rá, hogy g2, akkor tutira jó, ha g1, akkor szar, mert mindkettőre volt már nálam példa!
megvétel előtt illik kipróbálni benne a procit, mert semmire sincs garancia, hogy nem-e jár így a cucc!
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2612 üzenetére
akkor teszek alá pasztát és meglátom. Köszönöm a segítséget.
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2609 üzenetére
Nincs tuningolva és a CPUFan1 van kötve.
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2605 üzenetére
Igen egy kicsit mellegszik. Ezzel tudok valamit csinálni.pl.hűtőcsere, mert most a gyári hűtő van rajta. Vagy a lappal csináljak valamit.
-
tomicsek
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2605 üzenetére
Igen a legújabb BIOS van rajta. Megnézem a procit hogy G2-e.
-
Kiscsoki
tag
válasz
VaniliásRönk #2592 üzenetére
A lan telepítés után kérdezte, hogy fel akarom-e telepíteni az nvidia hálózatkezelő progiját, de nem kértem. Most letiltottam a 2. LAN-t. Ide, Sata driver van fent szerintem a raid miatt ha jól emlékszem.
-
sakto
őstag
válasz
VaniliásRönk #2571 üzenetére
otána olvastam azota..sajna vam hogy digitalis kábelen nem megy a gamék alatt 5.1 be..sima kábel kell hozzá..nem is értem
-
sakto
őstag
válasz
VaniliásRönk #2569 üzenetére
Hali,nem teljesen értelek... xp-t használok..alaplapi hang karesszal..igaz van egy X-Fi Xtreme audiom de azon nincs sajna digit kimenet...
-
methyl
tag
válasz
VaniliásRönk #2563 üzenetére
jah mondjuk a Gigabyte tényleg egész használható cuccokkal jön elő
Amellett szívesen le tenném a voksom ha nincs ABIT.... -
válasz
VaniliásRönk #2560 üzenetére
Csak ne az én lapomon!
Most azon tanakodom valszeg nem is a sata kezelője rossz, hanem bezavar a DVD-RW! Mert ha azt lehúzom működik...
(egyenlőre)
-
Findzs
addikt
válasz
VaniliásRönk #2553 üzenetére
ne rémisztgessetek már
biztos valami más bibije van, véletlen egybeesés, ilyesmién csak egy sata portot használok
lehet tulterhelődtek a sataportok sokat használt a haverod is egy szerre, vagy tulmelegedett az alplap, vagy a táp kinyirta a vezérlőt vagy ...de ne már szériahiba legyen mááá
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #2553 üzenetére
zupper...
még jó, hogy az enyémen van gar még bőven!
-
burnyo
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2547 üzenetére
köszi a tippet kiprobálom.
-
válasz
VaniliásRönk #2478 üzenetére
Köszi a választ, azóta én is utánanéztem egy kicsit a dolognak. Utolsó BIOS fent van, még megvárom, míg 15 alá süllyed az ára a procinak.
-
kircipeti
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2468 üzenetére
Eleg regi bios van hozza, amit mar eleg regen felraktam. Szoval azt mondod ezek mennek benne?
-
Lacpac
őstag
válasz
VaniliásRönk #2464 üzenetére
Van aki nem a feelingre megy
Nekem még soha nem volt új alkatrész a gépemben, de bizton állíthatom, hogy AMD slot1 950mhz, woodoo3-tól nem költöttem a gépre 15k-nál többet.
És senkit nem rövidítettem meg még egy vassal sem.
Árában adtam el, és ár alatt vettem, de nem igazán alkudtam, max 1-2k.
Bizonyos kereten túl soha nem megyek, még akkor sem, ha +2k ráfizetéssel 6600gt helyett 9600gt-t tudok venni. -
End-ru
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2462 üzenetére
Na jó, de aki megveszi?
-
Gausz
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2453 üzenetére
De terheletlen esetben mi ingadozik? Jó, legyen akkor 2V, de ez még nem válasz arra, hogy miért csak 3GB-t lát, meg a memtest miért hagyja ki a 3-4G közötti részt.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
VaniliásRönk #2380 üzenetére
full alapon van minden....
lehet benzint öntöttem rá LN2 helyet
de per pill egy teszt vinyoval 2 perc után helyre áltak a hőmérsékletek...
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #2347 üzenetére
Akinek eleg ma a 4sata meg amit az SB600 tud annak nagyon jo valasztas a GigaByte MA770-DS3 eddig semilyen bugba nem futottam bele es bootolas teren olyan gyors majdnem mint anno a 939es Abit KN8 volt
es a memo kezelese is teljesen rendben van...
Talan csak anyi hogy a ramoknak 2,18v a max ami adhato de vegulis ez is eleg a Geil ramoknak 950-960ig -
gorgo
őstag
válasz
VaniliásRönk #2285 üzenetére
Hi!
Nos, a rebootra még esetleg magyarázat lenne, de ettől még nem tudok másolni, illetve már 1 éve megvan, de ezt (reboot) csak tegnap produkálta először. A másolás pedig elvben megy, gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ~150kb/sec sebességggel másol. (Most épp egy 7GB-t kellene felmásolnom....).
Amíg nem pusztult ki az IDE vinyó, addig ezt áthidaltam, mert arra viszont simán, max sebességgel másolt. Most hogy nincs, hát nagyon meg vagyok lőve.
A RAM meg millió helyen kibukott volna, ha nem lenne stabil.(közben 30 perc alatt felmásoltam a 7Gb-s filet, reboot nélkül)
-
Traxx
őstag
válasz
VaniliásRönk #2247 üzenetére
És vala igazság...
Friss bios feltolva, azóta úgy hasít, ahogy kell...Csak vasárnap óta elfelejtettem írni...szóval köszi
-
pisti88+
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2247 üzenetére
Tudtok ajánlani egy jobb hütőt nem horror drágán a freeser 64nél??? Infómban ott van a konfigom, és a proci még ezzel a hűtővel is 60 fokos és még most jön a nyár kezdek rettegni várom az alternatívákat
!!!! ( lehet hogy kicsi már a 40%os overhez a freeser
)
-
Traxx
őstag
válasz
VaniliásRönk #2245 üzenetére
Őszinte leszek: halvány gőzöm sincs, mivel lehet a probléma
Az abit honlapján a linkből megnéztem a támogatott procilistát. és ott a 4800+ hoz 23-as biost írt...szal, ha jól értem, arra kéne frissíteni a lapot, és lőn öröm?
-
Lajkó
őstag
válasz
VaniliásRönk #2238 üzenetére
Oksa.
Mindig sikerül benéznem valami tök 1xü dolgot.
Bocsi, és köcce.
Bye all. -
kircipeti
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2185 üzenetére
Nekem meg inkabb a 2. memoriamodul megvasarlasa ota csinalja talan, aztan atraktam oket 2T-be, adtam nekik 2V-ot, majd egy ideig nem csinalta, most meg megint kezdi. Lehet hogy megprobalom atrakni masik slotba oket vagy megcserelem esetleg. Ki tudja...
-
pisti88+
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2176 üzenetére
óóóóóóóóóóóóóóóóóóó
, nekem most cl5 ben mozognak a modulok szerinted he lejjeb veszem 4-4-4-12re akkor jobban megy majd??? Am nekem vissza van osztva 667re onnan huzta fel a rebdszer most 840re szerinted merjem visszatenni 800ra??? nemlenne neki sok tanácsot várok
-
fatianegra
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2161 üzenetére
most nézem, tényleg:[link]
persze nem 100% hogy a 19 van fent.
amint hazaérek lecsekkolom.
Sajnálnám, ha ez lenne, a GeIL jobb áron volt mint a Kingston.
Bááár azért a mostani se egy moslék. -
Honey Bátyó
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2146 üzenetére
gyáááá...
Köszi!
-
Coyot
őstag
válasz
VaniliásRönk #2138 üzenetére
Azért én remélem valaki elviszi, mert sajna a pénz meg csak áll benn, éshát ez nem olyan szar lap na
-
kircso13
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2134 üzenetére
Csak lassan úgy kell eladni a dolgokat, hogy egy 25e forintos dolgot 27-re hírdeted, mert számolsz vele , hogy alkudni fognak ( persze miért ne tennék), így 25 re lealkudják így az árban vagy és még a vevő is jól jár. Tapasztalat ha a 25 e forintos dolgot felrakod 10e-ért ami tutin megéri, fok jönni olyan egyén aki 8e akar érte adni. Annó még az én vinyóimat akarták megvenni 7e forintért (120gb sata Hitachi) 1 évvel ezelött , pedig akkor sem adtam drágán
-
Coyot
őstag
válasz
VaniliásRönk #2134 üzenetére
Megmondom őszintén ugy indultam neki h 14-15k-t simán megér, meg h ez egy kelendő dolog, de sajnos tévedem azthiszem
-
Coyot
őstag
válasz
VaniliásRönk #2131 üzenetére
Tudom énis mit ér nefélj, nincs is odaírva h fix az ára
-
citkar
addikt
válasz
VaniliásRönk #2104 üzenetére
igen igen,de az órajelet nem ( mert tuningolva van ), ha jól értem ezt az alaplap iylenkor em engedi, vagy az RMClock ezt úgymond felülbírálni képes s mégis csökkenthető?
Másik dolog (Abit KN9 ultra lap még mindig): van az alaplapon ez a front panel audio connection, ezt ha bekötöm a házba, hogy headsethez ezt használjam időnként akkor ez bármiben változtatja e az integrált hangkari (ami a hátsó panelnél jön ki) hangját? vagy párhuzamosan szólhat mindkettő s mindkettő mikrofonja is üzemelhet ugyanígy?
-
citkar
addikt
válasz
VaniliásRönk #2099 üzenetére
Egy kérdés még, sajna a tuningot em hagynám el a lapról,mert azért sokat dob, és így nmetom a prici szorzóját állítani kisebb freki,fogyasztást beállítani...hacsak nem az alapfrekvenciát csökkentem,ez megoldható vmiféle programmal?
redXIII:[link]
-
citkar
addikt
válasz
VaniliásRönk #2099 üzenetére
Kössz az infót,ezt majd meglesem.
-
citkar
addikt
válasz
VaniliásRönk #2097 üzenetére
Értem,és ez az RMClock vagy crystal CPUID elég biiztonságos ha pl arra szeretném alkalamzni, hogy időnként levegye a szorzót? netán van e benne automatikus álíltás, hgy terhelés nélkül agától leveszi?
Mert akkor ez is megtesziSokféle alaplap van,de igen, el tudom képzelni, hogy leteszteljék, azért ez egy nemeztközi cég, letesztelni a nevesebb gyártóktól minden alaplapot gondolom pár száz meglenne...szerintem nem rokkanna bele
Mindenestre köszi az eddigi információkat is
-
citkar
addikt
válasz
VaniliásRönk #2095 üzenetére
feltéve ha nem tuningolsz?
korábban egy s754ben úgy is ment,( fsb emelése után) ez am2-nél kizáró ok?természetesen driver, progi feltétele után
Másik:az amd oldalán a támogatottságot lehet h nem frissítik?
[link]
itt beállítva 3800x2 am2 abit lap atx cool and quiet és csak egyet dob ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Ukrajnai háború
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest