Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wiggen123
senior tag
válasz
Raider 01 #2200 üzenetére
Csak tippelgetek.
Kiszáradtak a kondik, újra kell kondiztatni, ha találsz rá vállalkozó szellemű szakit, akkor lehet stabil(abb) lesz.
A 4 mag azért kéri a kakaót és ilyen öregen már én nem csodálkozok, hogy nem stabil.
Korban hozzá illő használt memóriák használata is segíthet.A C5-re már nem emlékszem mit jelent, hátha más segít.
-
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!
Egy régi lapot szeretnék össze rakni,és olya problémába ütköztem,hogy írták az utolsó bios támogatja a 4 magot.Meg is kapta.Raktam bele egy Q9400 at és azóta csak a kínlódás van!
Csak 6gb memet ismer fel,C5 el megáll ha benne mind a 4 mem,és fsb vissza kellett vennem 320 ra mert másképp fagyott folyamatosan!Látom régen nem él a fórum,de hátha valaki még segít!
Köszönöm előre is! -
ficsmix
tag
Sziasztok! ABIT AB9 pro lapomra BIOS-t szeretnék, de semmilyen oldalról nem tudom letölteni. minden találatom hibás, vagy 404... Valaki tudna nekem küldeni akár e-mailban is??? NAGYON KELENE!!! megy a lap rendesen, de a bios 14-ES... AMINÉL MÁR JÓNÉHÁNY FRISSEBB IS AKAD. kÖSZI HA VALAKI TUD KÜLDENI!!! üdv! FICSMIX@FREEMAIL.HU
-
nortberg
csendes tag
Hali
Van egy AB9-em, Core2Duo-val 2,1@3,0GHz, és egy GTS250. Cserélném a VGA-t, és az lenne a kérdésem, hogy a lapon PCI Expressz 16x csatoló verziója 1.1, és új VGA-nál nem lenne-e ez a szűk keresztmetszet. Magyarul kitudnám-e hajtani az új VGA-t? (7770v.650Ti).
-
impalaman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Az volna a problémám, hogy van egy Abit AB9-em, ami "nem szereti", ha 270 MHz-nél feljebb van állítva az FSB. A procival biztosan nincs gond, mivel másik lapban alapfeszen megy neki a 375 MHz-es FSB is. Az egészben annyi az érdekes, hogy E6850-nel ment az Abitnak a 340 MHz-es FSB is, mondjuk annak annyi volt az alapértelmezett FSB-je, de ez nem változtat a tényen, hogy a chipset bír annyit.
Amúgy ettől eltekintve a lapnak semmi baja sincs, már majdnem egy éve van nálam, teljesen stabil és megbízható volt mindig is. A kondik is jó állapotban vannak rajta ránézésre.
-
ebegab92
senior tag
Bárkinek kell ABIT BIOS,manual és esetleg driver,nekem megvan mind
-
McCann
tag
Üdv mindenkinek!
A következő a problémám:
Adott egy ilyen konfig: Abit AB9 Pro, E6400, 2x2 GB Geil RAM, GTX260, 500 GB SATA, Win7.
Két napja sima netezés közben megfagyott, azóta nem hajlandó bebootolni, CMOS Checksum Error üzenettel leáll. Az alaplap kijelzőjén a 7F hibakód látható.
Ha Del-t nyomok, beenged a BIOS-ba, de nem tudok benne menteni, minden mást állítgathatok, de nem engedi elmenteni a beállításokat.
Ha F1-et nyomok, a Windows startképernyőjét még kiteszi, de ott megfagy.
Cseréltem elemet, csináltam CMOS resetet, de semmi eredmény.Ha valakinek van ötlete, kérem, jelezze!
Előre is köszönöm!
-
TRob1
veterán
válasz
junior1972 #2186 üzenetére
Nemtudom megoldódott-e, de én megjelenése óta használom a win7-et (jóideig 32bit-est, de most 64bitest) ugyanilyen lappal, és soha! (kopp-kopp) nem volt egyetlen fagyásom se, pedig proci is kicsit húzva van (igaz, minimálisat csak)
-
Blasius22
csendes tag
válasz
junior1972 #2188 üzenetére
Akkor valószínűleg valamilyen hardver hiba lehet. Esetleg kérdez rá a windows 7 fórumban hátha tudnak neked segíteni
-
Blasius22
csendes tag
válasz
junior1972 #2186 üzenetére
Szia
Szerintem ha vistával nincs semmi baj akkor w7-tel is kellene működnie.
Nem a w7 telepítőjével van a baj?
-
junior1972
csendes tag
Sziasztok!
Elképzelhető hogy a gépem, amiben Abit AB9 pro alaplap van nem szeretné a win7-est?
Ha esetleg nagy nehezen fel is települ állandóan lefagy.Most vistám van azzal minden tökéletes. -
Raikkönen
tag
sziasztok
ma nem kapcsolt be a géepm.. vagyis bekapcsol.. de kép nincs és egy hosszú sípolsá fogad.
nem tudjátok mi az 1 hosszú síp? -
3P
tag
Sziasztok!
Egy Abit AB9-es lapom van. Most tettem fel Windows 7 64 bit Ultimate oprendszert. Az Abit honlapján nem találok hozzá semmiféle drivert. Illetve máshol sem. A fő gond a hang driver, mert a win fel sem ismerte az alaplapi hangkártyát, tehát kellene valami Windows 7 64 bit-es audio driver hozzá. És ha van más driver erre, akkor az is.
Köszönettel várom segítségetek.3P
-
kbalint
csendes tag
Üdv!
Imádom még ma is ezt a lapot, pedig 3 éves. A 23 -as BIOS -szal az E5200 -t viszi (6, M0), viszont az E5500 -at nem ismerte fel :S.
-
Daveboy
tag
Sziasztok!
Nekem egy AB9 Pro lapom van. Mit gondoltok, rendesen működne benne egy GTS 450 videokártya vagy egy HD5000-es Radeon? Előre is köszi!
-
-KoKeSz-
tag
Hello!
64bites Windows 7-et szeretnék felrakni, egy AB9Pro alaplaphoz.
Drivereket hol találok ehhez a Windowshoz?
Az ABIT honlapján elvileg nincs hozzá...Köszi!
-
Haart
addikt
Hi kérdezném hogy feltettem a 23-as beta biost. Melyik procik mennek bele a lapba? Ami az újabbak közül való. Mondjuk az E5xxx széria belemegy-e vagy az E3xxx esetleg E7xxx?
E2xxx, E4xxx, E6xxx, E8xxx tudom hogy mennek de a köztesek mennek? -
TRob1
veterán
Valaki tud abban segíteni hogy van-e esélyem az AB9Pro lap hangkeltőjét összehozni egy 9800GT vel hogy küldje ki a hangot is dvi-n (HDMI-n)? A vga-hoz van 1 kábel amit rádugok, másik vége 1 test meg 1 narancsszínű kábel, ezeket kéne a hangkari spdif kimenetre dugni leírása alapján.
üdv
-
Raikkönen
tag
sziasztok
nos először is nem tudtam melyik topicba írja a prblémámat
a configom:
abit ab9
e6750 2,66ghz
2gb ram kingmax 800mhz
ati 1950pro 256mg
samsung 640gb
550W-os táp
a procit most cseréltem le eddig e4300 volt. és az a baj hogy elég gyakran kilépnek a játékok de olykor a bsplayer is ha hd filmet nézek.. és kiírja a szokásost: a rendszer hibát észlet.. bla bla.. van úgy hogy nem vagy úgy hogy egy fél óra múlva..
bisot frissítettem hogy támogassa a procit. os-t újra raktam
miért lehet ez? -
apcuk
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyan hibákat ezzel a lappal, hogy egyszercsak felismer egy floppy meghajtót, amit a win telepít, holott ilyen sehova sincs bekötve?
Valamint ehhez hasonló hibaként most a PATA DVD meghajtómat ismeri fel USB egységként, és le tudom választani, mint egy pendriveot...
Mindkettő hiba nevetséges, és ugyanakkor idegesítő...
-
daiel
csendes tag
válasz
DomToretto #2164 üzenetére
Hello!
Igen,most jön a nem egyszerű rész.
Mondjuk lehet gond a táppal is,próbáld ki egy másikkal,ha van rá lehetőséged.
Ha az sem segít akkor innen szinte lehetetlen kapcsolási rajz nélkül továbbmenni,
és az enyémre sem tudok rámérni,mert egy éve nem találom sehol a multiméteremet.
Jövő héten megkérdezek pár szakit bent a munkahelyemen,hátha van ötletük,de
kicsi rá az esély,hogy látatlanban tudnak rá mondani valamit.Üdv
ani
-
DomToretto
tag
Köszi az infókat.
A tápegység jó.
Viszont arra jöttem rá, hogy az alaplap Power On áramkörében lehet valami gáz. Van ugye az a két tüske az alaplapon, amire a bekapcsoló gombot kéne kötni. Abból az egyik tüske a földhöz képest ~0 Ω kéne hogy legyen. Na hát ennél a lapnál én szakadást mérek, tehát azon a tüskén keresztül így esélytelen bekapcsolni a lapot. A tápot nem mertem beíndítani, úgy hogy összeérintem a két vezetéket. Ha be is indulna a lap, akkor is rá kéne jönnöm, hogy miért nem 0 Ω-ot mérek az egyik tüske és a föld között.Valami ötlet?
-
daiel
csendes tag
válasz
DomToretto #2162 üzenetére
Hello!
Terhelés nélkül a 300W-nak is bírnia kell,ezt írja a user's manual
Megvan a 00 kód,sikerült nekem is előhoznom.
Ez nem más mint a lap alapállapota.
Ezt a kódot adja a lap,miután bekapcsolom a tápot.
Mikor XP-ből kilépek akkor 99-es kódot ad,"complete power of sequence"
és leállás után is ez marad benne,legalábbis amíg néztem ez volt benne .Szerintem nézd meg jó helyre van-e bekötve a pwr sw gomb,
nézd meg működik-e a power gomb,ha ezek jó helyen vannak és működőképesek,
akkor nagyobb a baj.Üdv: Dani
-
DomToretto
tag
-
daiel
csendes tag
válasz
DomToretto #2160 üzenetére
Hello!
Biztos az a 00 kód?
Nem találok ilyen hibakódot a manualban.
Nem C0 ? Az hasonlóan néz ki a kijelzőn.Üdv Dani?
-
daiel
csendes tag
válasz
DomToretto #2157 üzenetére
Hello!
Próbáltad már másik táppal?
Nekem 400-as tápom van,azzal gond nélkül megy.
Az alapon 2 tápcsati van,egy hosszú 24 pines és egy a proci mellet ami 4 pines.
mindkettő kap tápot? -
Killer01
őstag
Üdv mindenkinek, jó régen jártam erre...ami azt jelenti jól működik a deszka még mindig.
Egy kérdés: Az új Ati kártyákkal (5750-5770) használja valaki ezt az alaplapot? Szeretnék vidkarit cserélni, de mást nem nagyon. A neten az kering, hogy nem mindig jönnek ki jól a régebbi deszkákkal az új Atik, és ez kissé elbizonytalanít.... -
daiel
csendes tag
válasz
DomToretto #2154 üzenetére
Hello!
Milyen proci van benne?
Megy már a gép? -
daiel
csendes tag
Sziasztok!
Tuningos Core 2-es procit szeretnék beletenni az AB9 pro-ba.
Mekkora lehet az az FSB amivel a lap stabilan tudja hajtani a procit?
Szerintetek milyen prociban érdemes gondolkodni?Üdv Dani
-
DomToretto
tag
Hi,
Adott egy AB9 Pro alaplap. előéletéről nem tudok semmit, de szeretném megjavítani, mert nem indul.
A hibajelenség: minden szükséges dolgot csatlakoztatva 00 hibakódot ír ki az alaplapi kijelző. (300W-os táppal, PCI-os, és PCIe-s VGA-val is ugyanezt csinálja.)
Bekapcsolásra nem reagál, prociventi nem forog.Mit nézzek meg rajta? 300W-os táp elég hogy elinduljon?
Köszi
Üdv: Dom
-
Hubsz
csendes tag
Hali!
E6700 am van, és nekem is sípol ha állítok az órajelen, valaki nem tudja mi a teendő?
Régen régi biosal ment 3,3at is síp nélkül
(Alaplap: ab9)
Köszi előre is. -
Kabooom
tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy ilyen alaplapom(AB9 Pro) egy Q6600-os procival és 4 giga Kingston HyperX memóval, Palit 3870 vidkari, FSP Epsilon 800W, 2db 250Gb-os WD winyó RAID0-ba kötve az INTEL vezérlőjével és 2db 500Gb-os WD winyó RAID1-be kötve valamelyik másik vezérlőre(Jmicron asszem)
Hiba a következő:
Windows 7 X64, Vista X64 telepítés: telepítés után megy a Win7 10 percet és utána szétfagy többet nem tölt be hanem folyamatos restart megy. Memóriákkal nincs gond. Vistánál a telepítés közben szétfagy
XP X86: kék halál a lemezbetöltésnél
Kérdezem én, hogy találkozott e valaki hasonló problémával és esetleg valami megoldás rá vagy kukázzam az alaplapot mert lehalt a RAID vezérlő?
-
-
FrezeR
senior tag
Nekem sincs ötletem miért csinálja ezt de azt tudom, hogy XP telepítésnél is meg kellett adni neki a külön driver-t. Az oldalról amit linkeltél nem tudok leszedni semmit, mert mindenre csak kiszolgáló nem jeleníthető meg a válasz
A többi lehetőséget pedig megnézem még.
Mindenesetre köszönöm -
gV
őstag
fogalmam sincs milyen drivert kérhet a win7 mivel nekem sosem kért, pedig jópár változatot telepitettem AB9-re, de itt van az összes driver ami kellhet a laphoz [link]
am véletlenül nem pata vinyora rakod? mert akkor a jmicron drivere kellhet neki illetve a biosban tedd a vinyokezelést ide modra ha esetleg ahci modban lenne
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok!
Ilyen lapom van és...
Windows 7-et szeretnék telepíteni de a legelején kér valami illesztő programot és nem tudom, hogy mi az pontosan és hol keressem. Feltúrtam már a netet driverek után próbáltam jó párat de semmi nem jó neki
Tudnátok segíteni ebben?Köszi
-
bonat
senior tag
ha valakit érdekel eladó a lapom
[link] -
Haart
addikt
Sikeresen sikerült elindítani egy E3200-as prockót is, tehát ezt is viszi. Pipálva.
(23-as bios)
-
Hubsz
csendes tag
Oh ,bocsi, lehet gáz vagyok, de uGuru-t nem találtam a cd-n, esetleg valaki leírná mi is ez a cucc? És hogy hol tudok egyet beszerezni.
UI : Olyan választ nem kérek,hogy googleba, mert van sok benne...
Köszi előre is:
Hubsz
-
gV
őstag
-
Hubsz
csendes tag
Sziasztok!
Lenne olyan problémám, hogy ha vista van a gépemen akkor sokszor be se bootol a gép, és valami ismeretlen eszközt ír mindig..
A win7 telepítő meg befagy telepítés közbe..Szol maradtam xp nél,de már jó lenne haladni a korral.
Konfigom: C2D E6700 ~ 2,6 Ghz ; 4gb ram ; Abit ab9 alaplap ; Gigabyte 8800GT OC .
Ha valakinek már előfurdúlt ilyen vagy tud megoldást kérem írja meg
, Köszi!
Hubsz.
-
gV
őstag
válasz
Perry-sama #2129 üzenetére
C1 miatt előbb megáll az indulási folyamat minth csipoghatna hosszan a memoriáért vagy 3 rövidet a vga hiányért, már ha a speaker egyáltalán müködik és rávan dugva a lapra
nálam pl 1 másik lapnál mikor kivettem a memoriákat szintén nem csipogott, lévén már a proci incializálásánál (lap lcd-je azt irta ki) megállt az egész, be is bizonyosodott h rossz volt a proci
am sajnos ha akarnál sem tudnál új Abitot venni mivel már nem gyártanak alaplapokat
-
Perry-sama
tag
válasz
--Disztroj-- #2128 üzenetére
Erm miért is? Ha nincs benne a cpu-n kivül semmi akkor ugye csipognia kellene különbözö idönként, jelezbe a felhasználónk, hogy valami gáz van és ugye erre van is egy kódlap vagy mi amivel azonosíthatjuk a hibát. de mindegy már, elegem lett az abit-ból, új lapot kell uyis vennem, de az biztos hogy soha többet abit.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Perry-sama #2127 üzenetére
Hát nem fog csippani az életben ha csak a cpu van benne
-
törölt tag
válasz
Perry-sama #2125 üzenetére
Szia!
A C1 az az alap memória keresésnél van, ha jól tudom. Nem sípol, mikor ott megáll?
-
Perry-sama
tag
Hali. Lenne egy kis problémám, remélem tudtok nekem válaszolni. Nos a közelmúltban vettem egy új procit, egy e7400asat, majd mikor beleraktam a lapomba (Abit AB 9 Quad GT) bekapcsolásnál nem csinált semmit. Nem hajtotta meg a lapot. Egyik ismerősöm javaslatára, mindent lehúztam a lapról, csak a proci maradt, még az elemet is kivettem, majd "pihentettem egy jó 20 percig", remélve hogy magáhoztér, de sajna nem. Ekkor visszaraktam a régi procit, hogy megnézem, hátha az új procinak van a baja, de már AZZAL sem megy a lap. Valaki tudja hogy mi lehet a baj, mert nekem lövésem sincs.
Előre is köszija és C1-es hibakód.
-
pmheros
őstag
újabb tapasztalat:
M0 -ás E5200 -as SLAY7 proci viszont simán megy a AB9 Pro lapomban a 23 -as beta bios -szal.
Tehát akinek ilyen lapja van , az cpu vásárlás előtt jól nézze meg milyen steppinges a megvenni kívánt cpu, mert az R0 -ásokat nem szereti a lap. -
pmheros
őstag
Megosztanám a tapasztalatom:
R0 -ás E5300 nem megy AB9 Pro -val 23 -as beta bios (nem win -ből frissítve)
Hiba kód: 87 Gépkönyvből kikeresve: NET PC: Build SYSID Structure
Kíséretében 1 hosszú, és 3 rövid sípolás
Konkrétabban a gép felpörög de az eszközöket már nem listázza, bios -ig sem jutok el, a kép sötét marad -
HUNNIA1920
őstag
válasz
bubu1981 #2121 üzenetére
Hát ha már ennyi mindent kipróbáltál és kicseréltél benne, akkor szerintem az alaplapot is próbáld meg kicserélni. Az összes cuccot tedd át egy másik alaplapra. Ha ott is csinálja, akkor elképzelhető, hogy a proci. Ha ott nem, akkor az alaplap. Lehet az áramellátással vagy a hűtéssel van gondja. Vagy még a táp is szóba jöhet.
-
bubu1981
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Egy ideje olyat csinál a gépem, hogy bekapcsolás után olyan 8-12 órán keresztül hiba nélkül megy majd elkezd szaggatni. Először csak a hang kezd pattogni majd olyan 15-18óra elteltével már az egér és minden más is. Van 2 progi a Virtual PC és a Mozilla Firefox amit ha bezárok akkor megfagy a gép egy pillanatra vagy pár másodpercre, sőt ha több óra után zárom be valamelyiket akkor előfordul, hogy teljesen megfagy, ilyenkor elkezd a proci 100%-on pörögni és semmire se reagál. A Virtual PC-nél van, hogy használat közben is megfagy. Semmilyen más progival nem produkálja ezt a fagyást csak ezzel a kettővel. Először azt hittem az oprendszer halt be de már 3× újratelepítettem 2 különböző vinyóra 3 különböző windows-t (Vista x86 SP2, Vista x64 SP2, Win7 7600 RTM x64) de semmi se változik. Mikor ez a fagyás történik az alaplapi hibakódkijelző semmilyen hibát nem ír ki csak marad az FF, valamint még az egerem led-je (A4Tech XL-750F) ilyenkor addig kialszik amíg nem reagál a gép. Gondoltam vírusra is, több vírus, spyware és trójai írtót lefuttattam de egyik se talált semmit. Gondoltam valami más progira is de már akkor van, hogy pár másodpercekre fagy mikor az alaplapi drivert elkezdem feltenni közvetlen telepítés után. Az eszközkezelőben és az eseménynaplóban sincs semmi ami valami komolyabb hibára utalna. Próbáltam már cserélgetni a billentyűzetet, egeret, memóriákat, vinyót, frissítettem BIOS-t 16-ról 22-esre, kitakarítottam a tápot de semmi változás. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az alaplap hibásodott meg vagy valami más lehet a bibi, esetleg mit lehetne tenni. A gép szabvány órajeleken megy tuning nélkül.
A konfigom: Abit AB9, Intel Pentium D930, 3GB Kingmax 800Mhz DDR2, Inno3D GeForce 8600 GT, Samsung 250GB sata HDD, Samsung SH-S223F sata DVD, Technisat Skystar 2 PCI műholdvevő, Asus A-45GA 450W táp.
Előre is köszi a segítséget.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
HUNNIA1920 #2119 üzenetére
Közben sikerült megoldanom az előző problémát.
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Abit AB9-Pro alaplapot és a BIOS alaphelyzetbe állítása után ezt az ablakot kaptam:
" ** This version supports only Hard Disk and CDROM drives **
Please wait. This will take few seconds.Controller not set for operating in AHCI mode
AHCI BIO not installed ".Egy ATA - s winyó és egy DVD van benne. Mi lehet a gond?
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Kezdem a jó hírrel: sikerült!
Rossz hír nincs, de fény derült pár apróságra. Az E8xxx procikhoz kell a 23-as béta BIOS mindenképpen. Én kis naív felraktam a 22-est mielőtt beraktam az új procit, hogy az majd úgyis elég lesz, de nem. Szóval ha valaki új procit rak be, és netán C1-es hibakódot kap, akkor mindenképpen frissítse a bios-át. Persze előtte én is a porra gyanakodtam, és éjjel melóból hazaérve, kikaptam az alaplapot a házból (nem kivehető tálcás...), és kitakarítottam amennyire tudtam, és továbbra is C1-es hibakód volt. Utána gV kolléga életmentő segítségével frissítettem a biost, vagyis frissítettem volna, de akkor jött a 0D hibakód.... mint utána olvastam az a billentyűzetre vonatkozik PS/2 porton. kihúztam a csatiját, majd félig visszadugtam (tehát nem koppanásig), onnantól kezdve tökéletesen indult a rendszer. Majd frissít, régi proci ki, új be, bios reset, és tökéletesen működött minden. Remélem ezzel másnak is tudtam segíteni
-
Vigneau
félisten
válasz
Gomi_Wilde #2115 üzenetére
Szerintem szedd szét a gépet, lehet csak nem érintkezik jól valami. Nekem is volt hasonló bajom ezzel a lappal, de a takarítást meghálálta. Néha egy apró porcica felettébb bosszantó fennakadást tud okozni.
-
gV
őstag
válasz
Gomi_Wilde #2115 üzenetére
nem sok jót jelent
probáld meg azt h kiveszed az elemet 5 perc után visszateszed, hátha
-
gV
őstag
válasz
Gomi_Wilde #2112 üzenetére
a 22-es bios tetted fel? mert az nem jó, egy béta bios-t kell fellrakni, a 23-ast h a 45nm-es procik mennyenek [link]
evvel viszont nem megy az ahci, de ez kibirható
-
Gomi_Wilde
csendes tag
már a procit is kivettem, mindent kitakarítottam, visszaraktam, és továbbra is C1. Akármelyik modult bárhova teszem a négy hely közül, mindig ugyanaz... És eléggé fontos lenne a gép mostmár. Még csak kipróbálni se tudom másik rammal, vagy ezeket másik gépben...
-
Gomi_Wilde
csendes tag
na akkor most kiabálok segítségért! Megtörtént a proci csere. E6320 ki, E8400 be. Bios frissítés már megtörtént a csere előtt, most raktam össze a gépet, és C1 hiba.... ha kiveszem mindkét ramot, akkor is C1, ha bent vannak akkor is C1, ha csak az egyik, vagy másik foglalatban, akkor is C1. Ilyenkor mi következik?
-
tzoli986
tag
válasz
Gomi_Wilde #2109 üzenetére
és akkor most hogy állsz?
300as fsb sem megy?
különben nekem hosszú sípolásokat akkor produkált amikor a memóriával volt baja.
nem lehet,hogy a memória beállításoknál nem stimmel valami?
vagy nézd meg,hogy milyen kódot ír a kis kijelzőn.az is segít valamit. -
Gomi_Wilde
csendes tag
-
tzoli986
tag
válasz
Gomi_Wilde #2101 üzenetére
most nem bántásból,de ez elég amatőr...
a tuning az nem úgy megy,hogy egy perc alatt beállítod valamire amit mondanak és úgy jó.
nincs két teljesen ugyan olyan processzor.fokozatosan elkezded emelni az órajelet és teszteled,hogy stabil e.ha már nem vagy vissza veszel az órajelből vagy adsz neki egy kis +feszültséget,de csak ésszel.
a másik dolog,hogy a cpuz amit neked kiír a képen az simán alap állapot.
ha nincs használva a processzor a feszültséget automatikusan visszaveszi 1,16 V-ra a szorzót pedig 7-ről 6-ra.ebben nincs semmi egyszerű energiatakarékosság.javaslom,hogy indíts el valamit ami használja a processzort(pl apró fájlokat tartalmazó mappát kezd el rar-ba tömöríteni) és közben nézd a cpu-z-t.a fesz fel fog ugrani 1,32-re a szorzó pedig 7-re.
ha így próbáltad és úgy nem jó akkor pedig valami gáz van.azt javaslom hogy mielőtt biost frissítgetsz cmos törlés és kezd előlről a tuningot lépésekben és ne egyből 400as fsb-n.
lehet,hogy nem is bír annyit szerencsétlen processzor.az én 6320am 350-ig stabil alap feszültségen.és azért a fesz emeléstől sem kell csodát várni.akkor azt emelnék a gyártók... -
Gabás
addikt
válasz
Gomi_Wilde #2105 üzenetére
egy biosfrissítés nem ártana, mert a procid sokkal későbbi kiadású, mint a lap. A legújabb bios asszem a 22-es, újabb valszeg nem lesz
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Ez az állás jelenleg..
-
Gabás
addikt
válasz
Gomi_Wilde #2102 üzenetére
memóriabeállítások rendben? először próbáld talán automatikusan, SPD információk alapján, és a procit is auto feszültségre, utána fokozatosan emelhetsz
-
Gomi_Wilde
csendes tag
7x300-al se indul el a gép.... Sőt azóta CPU-Z folyamatosan azt írja hogy csak 6-os szorzóval megy a proci és az alap 1,86-os órajel jelenleg csak 1,6......
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Sziasztok. Nemrég kaptam egy beállítás tanácsot Abit AB9 és E6320 pároshoz: FSB 400, fesz 1,35, mem 1:1 arányban. De hiába próbálom beállítani ezeket az értékeket, indulásnál a gép csak hosszan sípol és nem hajlandó elindulni. Ha kisebb fsb-t írok be akkor is ugyanez a helyzet... ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest