Új hozzászólás Aktív témák
-
3P
tag
Sziasztok!
Egy Abit AB9-es lapom van. Most tettem fel Windows 7 64 bit Ultimate oprendszert. Az Abit honlapján nem találok hozzá semmiféle drivert. Illetve máshol sem. A fő gond a hang driver, mert a win fel sem ismerte az alaplapi hangkártyát, tehát kellene valami Windows 7 64 bit-es audio driver hozzá. És ha van más driver erre, akkor az is.
Köszönettel várom segítségetek.3P
-
3P
tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve van egy Abit AB9-es lapom (sima) egy E6300-as procival. Eddig gond nélkül ment túlhajtva 2800 MHZ-en (7*400) most azonban csináltam egy CMOS resetet (nem hardveres ok miatt).
Szépen rá is töltöttem utánna az optimalized bios beállításokat frankon is müködik. A túlhajtás azonban nem akar sikerülni.
Beállítom újra a 400 MHz-et az FSB-re, a RAM-nál 533 MHz-re teszem, így az FSB húzással az is megy fel 400 MHz-re (DDR2 800 MHZ-re). A feszültségeket is beállítottam (CPU 1,4V, DDR2 2V, MCH 1,45V, ICHO 1,65V). A CPU features-ben minden disable-re raktam (EIST és hasonlók). Azonban amikor a BIOS-ból való kilépés (mentés után) kis szüenet után újraindul a gép akkor ritkán és hosszan sípol és nem akar elindulni. Ha ekkor eőből kikapcsolom a gépet, akkor utánna elindul, de Default órajelen és nem veszi figyelmbe az over clock dolgait, és úgy veszem észre, hogy a MGuru-ban beállított venti fordulatszámot és hőmérsékleteket is elfeljti.
Mit böktem, mi lehet a gond,amit elcseszek folyamatosan. Valami a MGuru környékén lehet, hiszen csak azokat a dolgokat felejti el, amit ott módosítok. Szóval mi a teendő, hogy vissza tudjak menni 2800 MHz-re?
Mondom eddig sem volt még egy fagyás sem az utóbbi 1 évben és most sem hardver hiba miatt csináltam CMOS resetet az alaplapi jumperrel, de azóta egyszerűen nem megy a tuning és ez bosszant....Mondjuk a reset miatt csak 2-3 másodpercre raktam átt a jumpert, talán ez lehet a gáz?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ASUS X470 PRIME X470-PRO alaplap,I/O Shielddel,hibátlan állapotban!
- Crucial Ballistix 2x8GB 3200Mhz DDR4 RED memória kit,hibátlan működéssel!
- Kingston FURY Beast RGB 2X8GB ( 16GB ) DDR4 3600MHz memória,hibátlan működéssel!
- 8 GB, DDR4, 3200 MHz, G.SKILL Aegis XMP 2.0 Desktop RAM
- ROG STRIX B550-A GAMING alaplap+proci+ram
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest