- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacafi
tag
Hi.
Alig használt, még 19 hó garis ABIT AB9 Pro lap eladó. Bios frissítéskor beintett, így újra kell azt írni. Sajna a tűzfal bekapcsolva maradt.
Akit érdekel árajánlattal privizzen.
-
éN79
addikt
válasz
::Trunks:: #1092 üzenetére
Ahogy Zájec is jelezte, jó tuninglap ez. Az elérhető fsb feszemelesek nélkül (MCH és ICHI-ra gondoltam) elvileg 400-450 között van valahol, ami a te prociddal (9-es szorzó) tényleg mindenre bőségesen elég.
-
Zájec
veterán
válasz
::Trunks:: #1092 üzenetére
igen , könnyen tunigolhatod benne.. ( nekem 2180 van )
még többet is bir a lap mint proc... -
éN79
addikt
A választ itt megleled: cpu support
-
::Trunks::
senior tag
Szevasztok srácok!Erről az alaplapról megtudjátok mondani,h jól tuningolható benne a proci?ABit AB9 PRO
Core Duo E2160as menne bele!köszi. -
ERPY
őstag
Érdeklődnék, hogy egy sima AB9-ben mennek a quad procik? Szal ha ilyenre cserélnék elvileg tökéletesen menne, vagy nem? Thx a válaszokat.
-
Ugye? Van tere az embernek játszani...
Én meg elgondolkodtam minap, hogy mi lenne ha lemondanék a 10-es szorzóról. Most 10X300-on vagyok. Ki akarom próbálni a 9X333 -at. Proci nem változna, csak az FSB. Illetve mikor visszavesz magából 6-os szorzóra, akkor 2GHz lenne 1,8 helyett.
-
éN79
addikt
válasz
HUN]Repa #1086 üzenetére
A kérdés nem elég konkrét, merthogy tapasztalata minden AB9 lap tulajnak van, hogy jelen felállással van-e, az már más dolog, de mivel a proci vajmi kevéssel tér el egy sima 6320-astól, ezért a várható nagyságrendileg max 400-450 közötti FSB a 7-es szorzóval egyetemben a 3GHz környékét célozza.
-
HUN]Repa
aktív tag
Sziasztok egy gyors kérdés szertnék egy Ab9-be egy C2D 6550-est van valakinek valamilyen tapasztalata.. ?
-
Zájec
veterán
-csinálj egy hosszabb ( 2perc )cmos resetet áramtalanitott gépnél...
-biosból melyik van fent?
-elöször akkor minden alpon legyen .. akkor megy sipolás nélkül is ugye?
-lépésröl lépésre csináld az állitásokat és közbe inditsd újra..
-az alaplapi kódkijelzö dob ki valami hibakódot?? -
3P
tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve van egy Abit AB9-es lapom (sima) egy E6300-as procival. Eddig gond nélkül ment túlhajtva 2800 MHZ-en (7*400) most azonban csináltam egy CMOS resetet (nem hardveres ok miatt).
Szépen rá is töltöttem utánna az optimalized bios beállításokat frankon is müködik. A túlhajtás azonban nem akar sikerülni.
Beállítom újra a 400 MHz-et az FSB-re, a RAM-nál 533 MHz-re teszem, így az FSB húzással az is megy fel 400 MHz-re (DDR2 800 MHZ-re). A feszültségeket is beállítottam (CPU 1,4V, DDR2 2V, MCH 1,45V, ICHO 1,65V). A CPU features-ben minden disable-re raktam (EIST és hasonlók). Azonban amikor a BIOS-ból való kilépés (mentés után) kis szüenet után újraindul a gép akkor ritkán és hosszan sípol és nem akar elindulni. Ha ekkor eőből kikapcsolom a gépet, akkor utánna elindul, de Default órajelen és nem veszi figyelmbe az over clock dolgait, és úgy veszem észre, hogy a MGuru-ban beállított venti fordulatszámot és hőmérsékleteket is elfeljti.
Mit böktem, mi lehet a gond,amit elcseszek folyamatosan. Valami a MGuru környékén lehet, hiszen csak azokat a dolgokat felejti el, amit ott módosítok. Szóval mi a teendő, hogy vissza tudjak menni 2800 MHz-re?
Mondom eddig sem volt még egy fagyás sem az utóbbi 1 évben és most sem hardver hiba miatt csináltam CMOS resetet az alaplapi jumperrel, de azóta egyszerűen nem megy a tuning és ez bosszant....Mondjuk a reset miatt csak 2-3 másodpercre raktam átt a jumpert, talán ez lehet a gáz?
-
Zájec
veterán
pontosan,, megmondja magáról.. ezért csodálkozom..
én azthittem hogy 1.325v a legkisebb fesz... legalábbis eddig..
lecseréltem azE2140 proci E2180-ra..és azt látom a biosba hogy 1.225v-ról
indul a feszskála.. tehát lehet picit alulfeszelni..
ezért csodálkozom, mert nem lehetett az elözönél.. -
Zájec
veterán
múltkor beszéltülk hogy mekkora a legkisebb adható CPU fesz a lapnál...
általában 1.325v-1.35v mondott mindenki...
tegnap hazajövök belerakom az új E2180 m0 step. procimat és meglepetés
fogadott.. a legkisebb fesz 1.225v .. én eddig azthittem ez lapfüggö,de nem.. -
éN79
addikt
-
maalls
csendes tag
helló múlt héten vettem egy ABit ab9 GuadGT lapot és tegnap a boot után ( psot code ff )
csinált egy soft menu resetett és mára már leragadt a c1-es üzenetnél, ilyenkor mi a teendő RAM csere ? -
Lacafi
tag
Sziasztok!
Holnap jön meg az újra kicserélt ABIT AB9 Pro deszkám. Mivel mégis fejlesztés melett döntöttem, eladásra kínálom. Bő 1.5 év gari van még rá.
Várom az árajánlatokat.
-
HUN]Repa
aktív tag
Sziasztok én is frissitettem a biost 2.1-re és nem változott semmi a biosbe minden beállitás él ami eddig is ...!!
-
-
Zájec
veterán
válasz
wiggen123 #1050 üzenetére
régi hangdriverrel, ami a CD-n is van.. az csak az 1.5 biosig volt jó...
most a 2.1 bios és a legfrisebb realtek driver az 1.78 van fent....
pár sorral feljebb megtalálod a linket..
most tökéletesen müködikegyébként nálad hogy mükszik az új bios ? vannak inaktiv / szürke dolgok
-
Zájec
veterán
-
éN79
addikt
-
Zájec
veterán
nekem ez a flopis dolog nem fekszik,, nem is értek hozzá.. tuti elcseszném
valamelyik lépést.. maradok a Win alóli flasheléssel..
nekem mint átlaglúzernek jó lesz.. -
törölt tag
Egyik gyártó sem javasolja az oprendszer alóli flash-t.
Úgy is lehet frissíteni, hogy cd-ről bootolsz win98, vagy winme lemezről cd támogatás nélkül. Egy USB drive-ra felmásolod a bios cucokat és arról indítod. Ha valamelyik meghajtód FAT32-ben van, akkor arra is elég felmásolni, és onnan indítani a runme parancsot. Vagy floppyról. -
éN79
addikt
válasz
#96302336 #1042 üzenetére
Köszönöm a tippet!
A 21-es bios nem is engedett beállítani más eszközt, az is "szürke" volt, a huszast visszatöltöttem, de valahogy nem sikerült pendriveról bootolni, úgyhogy egyelőre hagyom a 20-ast, bár ettől eltekintve a 21-es is rendben volt.
Az meg azért "gáz", hogy egy ilyen jól reklámozott feature-s, mint a flashmenu a gyár javaslata szerint nem a legjobb megoldás a célra.Zájec: azért kiváncsi lennék nálad miért jó.
-
törölt tag
Az a jelentősége, hogy az abit nem ajánlja a bios frissítést egyik oprendszer alól sem.
DOS alól kell csinálni a régi jól bevállt módon.
howtoflash
Mivel ezek a lapok már látják az USB-s cuccokat is, érdemes egy bootolható USB-s drive-ra felmásolni a bios cuccokat.
Az Abit eleve úgy adja ki a biost, hogy csak a runme.bat file-t kell elindítani DOS alól.
Ez a metódus blokkonként töröl és ír, nem egyszerre. sokkal biztonságosabb, és nem zavar bele olyan tényező, mint oprendszer, meg ablakkezelés anyjakínja..... -
Zájec
veterán
értem amit leirtál... nálam fehér és fekete.. csak szürke ami eddig is az volt...
én változást nem látok...de nálam mi francért müködik normálisan..? ez szégyenletes...
valami rosszat csinálhatna már.. lenne egy kis kihivásmondjuk nekem eddig az 1.5 bios volt fent a hangakadás miatt...
meg most frissentelepitett XP is van . de ezeknek szerintem nincs köze a dolgokhoz.
csinálj újra egy bios cserét.. hátha valami beleszemetelt...
de hogy hármotoknak nem jó .. ez gyanús...
nekem meg jó.. biztos velem van a probléma -
Maga a menüpont szürke/inaktív lesz, nem lehet rávinni a kurzort. Innentől elérhetetlen ami benne van, de a többi bios menü kifogástalan továbbra is. Illetve a uGuru menü is megőrzi, amit elsőre beállítottunk, vagyis megy tuning, minden. Csak másodszorra záródik be.
De cirmosklír kinyitja...Különben is, hogy képzeled, hogy Nálad jó?
-
Zájec
veterán
akárhogy nézem,, nekem nem szürkül ki.. elsöre jó, másodikra nem ?!
nekem megy minden ahogy eddig.. tegnap széttuningoltam már a biost is..
ezerszer állitgattam, kisérleteztem a beállitésokkal a ramok miatt...
nálam nincs inaktiv , kiszürkült uGuru...
semmi változást nem tapasztalok.. minden megy okésan..mondjuk F7-t sose alkalmaztam még,, mindig kézzel állitom be..
-
Zájec
veterán
válasz
DarthPeeter #1029 üzenetére
igen az... szép idözitései vannak .. pöpec..
nem tudom miért nem akart nála menni.. ez az orthos sem mérvadó dolog
mindig..valamikor kidobb ugyanakkor mégis stabilnak látszik a rendszer
és csak az orthos dob ki.. -
Az van nekünk a 21-es bios-al, hogy cmos reset után minden jó, de ha egyszer állítunk valamit, avagy beolvassuk F7-el a korábbi beállításokat, akkor inaktívvá válik a uGuru menü.
Szóval elsőre mindig jó, második belépésre már nem. Sztem most nézd meg a Tiéd, lehet már neked is kiszürkült. -
Zájec
veterán
válasz
DarthPeeter #1024 üzenetére
a másik topikban beszéltük ezt a témát... (ddr2-tuning)
én már nem is merek szólni evvel kapcsolatban..
Brumi kollég egyedi esete volt a történet.. más nemigen probálkozott
evvel a memo-val , ebbe a lapba...de nem a lap hibája volt hiszen a p35-be se ment
valamiért... de aztán lehet hogy nálad hasitani fog mint atom.. -
Zájec
veterán
válasz
asturel #1020 üzenetére
2.1v-nál több bizti nem kell neki ( mármint a kingmaxnak ).. ha többet adsz beszarik..
nálam a 4db kap ennyit.. pl. a két kicsi 1.9v !!-on megy 1050...-telöször csináld úgy hogy a procit csak alapfeszesen húzod... (vagyis alapjárat kör.)
tehát csak 300-350 fsb-vel és a ramokat húzod jobban... aránypárokkal és az
PSB 1066 / 800 variálsz úgy hogy kijöjjön az általad várt Mhz...
ha azon stabil akkor ugrasz egy 20-30mhz-t és teszteled tovább..végülis lehet a 2-3 slotba.. a szakirodalom megengedi...
de hogy az ismerösödnek" ha az elsö slotba nem indul el " ilyet én nem hallotam.
én azért csak az 1-3 tenném öket...( most nálam mind a 4 foglalt)
-
Zájec
veterán
éN79 és csigi : mit kell nézni?
valamiröl lemaradtam...
azt hogy inaktiv az uGuru elsöre?
én felraktam a 2.1-t utána cmos-reset... és megy minden mint eddig..
most milyen hibát kell észrevenni??
mostmár nincs problémám a hangjával.. mint korábban..
segitett a legfrisebb hangdriver az 1.78.. -
Lacafi
tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek jó ismeretsége a PCX vebáruházosoknál?
Sokszor fejethajtanák ha lenne hathatós segítség ABIT lap bajom kapcsán!
-
DarthPeeter
aktív tag
Heló.
Az lenne a kérdésem amit lehet feltettek már páran hogy most akarok venni tunningra Supertalent T800-as ramot.Na most akinek volt ezzel már dolga az elmondaná hogy meddig bírta húzni? Azt hallottam hogy ezt a lapot nem nagyon kedveli 960 Mhz felett.Mondjuk ez csak 1 embernél volt akinek AB9pro-ja volt szóval lehet hogy teljesen egydi az eset!!! Pedig nagyon jó kis ram és ilyet szeretnék venni -
Köszi!
Akkor legalább tudjuk, hogy stabil, megbízható hibával állunk szemben. Nem csak úgy össznye-visznya csinál mindenfélét....Nincs más hátra, mint elsőre rendesen beállítani, azután megvárni a 22-es bioszt.
De, hogy ilyet miért nem javítanak ki pár nap alatt, azt nem értem. -
asturel
őstag
hat azert adnek neki 2.1V-t h 916on menyjen, ne 730on (amugy lap eros vdropolasa miatt csak 2.15 - 2.16V-t kapott ram)
jahm, masodik es harmadik slotban van, 2 ismerosomnek van meg ab9 es nekik ha elso slotban van a ram else indul a gep, amugy manualbol ha jolvettem ki tokmindegy
-
Zájec
veterán
-
asturel
őstag
jahm most 730 cl4 1.8V
elobb 2.1V sot meg 2.2V-al is megprobaltam 365 fsb-n csak 4:5 fsb:dram ratioval, mikor egyszer elindult windows lattam hogy cl 5 5-5- valamennyibe ment, de van mikor mar post screennel megfagyott, vagy wintoltestnel kekhalalodaig else jutottam hogy akar 10 percig elve maradjon a gep
2db 800as 1GB-os kingmax
-
Zájec
veterán
-
Na skacok, besütöttem a 21-es bioszt...
A uGuru nekem is kiszürkült, de szigorúan csak akkor, ha már állítgattam benne és/vagy beolvastam a korábban mentett profilom. Amennyiben cmos reset után indítom a bioszt, akkor mindig elérhető a uGuru menü. Állítok benne, akkor már nem...
De pl. most is úgy van, hogy cmos reset utáni F7 profilbeolvasás után remekül megy minden beállítás (tuning is). Csak éppen szürke a menü.
3X is csináltam cirmosklírt, utoljára több percig is úgy hagytam, de semmi eredménye nem lett.
Következő bioszig már így hagyom, stabil a gép... -
-
Lacafi
tag
Nekem 2.1bios frissítés közbe teljes fagyás. C1 semmi más.
Sajna visszakerült a forgalmazóhoz.
Na ez megérte az árát. Vidékről fel, majd egyszer meg vissza.
Várom mi lesz! Javítják vagy lesz másik?AB9 Pro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest