Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokids
addikt
válasz
Szakos90 #2399 üzenetére
A jó példány az lesz, amibe beleülsz és kényelmes.
Függ a magasságodtól, súlyodtól stb... Ezt így nem lehet mondani, hogy ez a típus a legeslegjobb.
Pl. DX racer székkel nem lőhetsz nagyon mellé, persze abból is van egy rakat fajta. Igaz, ez a márka már a 100K-t karcolja, ami duplája az általad megadottnak.Ha van lehetőséged, akkor látogasd meg a pixel.hu bemutató termét. Ott van vagy 30 szék amibe beleülhetsz.
Van olcsóbb, drágább. Ülj bele mindbe és amelyiket a legjobbnak érzed, azt vedd meg. -
Szakos90
csendes tag
Sziasztok!
Nos, szeretnék egy jó Gamer széket venni. Eddig csak egy sima, irodai görgős széket használtam, ami már a végét járja, úgyhogy most kifejezetten gamer széket szeretnék beszerezni, hogy a gép előtt ülve kényelmesen tudjak játszani.
Mondjuk olyan 50000 forint értékben. De lehet drágább is, a lényeg, hogy egy jó darab legyen. Nézegettem már a neten, és elég nagy a választék, úgyhogy nem tudok dönteni.
Tudnátok ajánlani valami jó példányt? -
férfiállat
tag
sziasztok!
jó székalátétet hol lehet venni??
én ezt találtam?
[link]
jó lesz ez vagy érdemes tovább keresgetni??
Előre is köszönöm a válaszokat. -
sellas
tag
válasz
hypno skate #2389 üzenetére
Az alsó állásnál a karfa "tetejének a teteje" 68 cm
Felső állásnál (de ez így már nem szék, ez kb. polc) kb. 78 cm
P3t3rson79: nekem még nem nyikorog
A csavarokat gondolom meghúztad.
-
Fandango
veterán
Antares Mija székkel van esetleg valakinek tapasztalata?
-
dvids
aktív tag
Üdv, a kikás Montreal székről van valakinek tapasztalta?
Válogatós hátsóm és derekam van, több üzletet végigjárva is ezt találtam a legkényelmesebbnek a még számomra elfogadható árkategóriában. Viszont a tartóssága kérdéses számomra, mind mechanikailag, mind a szövetet tekintve.
-
Teaway
veterán
válasz
galaktikus #2387 üzenetére
Most váltok műbőrről textilbőrre. Ha nem válik be, jöhet a szövet.
-
P3t3rson79
csendes tag
Sziasztok, úgy látom elég sok IKEA Markus-os ember van itt. Tőletek kérdezném, hogy nektek is nyikorog-recseg a szék bizonyos idő eltelte után? Kb. két éve használom már, de szinte az elejétől fogva nyikorog.
Persze a nyikorgás csak nem lerögzített háttámla beállításkor jelentkezik, fixált állapotban csendes. Ez a második Markusom, ha jól emlékszem az elsőnél is ugyanez volt a gond.
Létezik valamilyen házi módszer a hang megszüntetésére? -
Teaway
veterán
válasz
galaktikus #2384 üzenetére
Műbőr az nem biztos, hogy légáteresztő. Comb/fenék nem tud lefelé szellőzni.
-
sellas
tag
IKEA Markus 1 hét után:
Használtan vettem, a fekete, bőrt, jófogásról, tökéletes állapotban.
Érdekes szék ez, mert ahogy beleülsz az üzletben, nem kifejezetten kényelmes, pláne ha próbáltál elég komoly székeket máshol (de még mindig sokkal jobb mint a többi ott levő vacak az Ikeában), viszont hosszú távon nagyon-nagyon kényelmes.
Sokkal jobban halad azóta a munka, hogy megvan, nem fáradok el, nem izgek-mozgok (néha állítgatom a dőlésszöget, ez amúgy is jó ötlet, sok helyen azt írják, hogy ne ugyanolyan pozíicóban legyen a gerinced). Úgy érzem magam azóta (otthon dolgozom) mint valami irodában egy főnöki székben
182 cm vagyok, 78 kg (nem zsírban egyáltalán) nekem tökéletes. Nyaktámla, a nem álítható kartámla mind jó, tökéletes a pozíciójuk. Ha valaki sokkal magasabb, vagy alacsonyabb, lehet nem jó neki. A legalacsonyabb pozícióban használom az ülésmagasságot, nem ér a térdhajlatom az ülés végéhez, mint páran írták itt vagy máshol, bőven megvan a "lyuk".
A kartámla lehet nekem azért nem probléma, mert nem az asztalon van a billentyűzet/egér, hanem kihúzható billentyűzettartós. Ha az asztalon lenne, lehet tényleg alacsony lenne a kartámla. Így viszont konkrétan a kartámlán van a kezem, most is, és úgy gépelek, egerezek (gépelésnél természetesen csak a bal kezem, ahhoz hogy mindkét kéz a kartámlán tudjon lenni 10 ujjas gépelésnél, valami nagyon komoly állíthatóságra lenne szükség horizontálisan, vagy az egeret kidobni a kukába, mert úgy végülis működik, ha arrébb viszem a billentyűzetet az egér helyére). -
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek ERRŐL a székről? Ez a Gamer vonal ami szövetes, és van belőle Premium ami meg műbőr.. Azért inkább ezt gondoltam, mert a műbőrtől félek, hogy kirepedezik. Jó a meglátásom e-téren? Illetve maga a szék ebben az árkategóriában jónak számít? Napi 1-2 óra CSGO és FPS a preferencia.. a mostani "elnöki' bőr forgószékem nem igazán tartja a derekam és gondoltam nem ártana cserélni, mert elkezdett kissé fájni a hátam..
-
peppe79
senior tag
A mesh szövet nem egy új keletű dolog, de tény, hogy mostanában vált igazán elterjedtté. Nem egyszerű divat hóbortról van szó, tényleg nagyon hatékony tud lenni. Viszont nagyon nem mindegy, hogy milyet veszel, mert ennek a minősége igencsak változó. Például egy barkácsbolti, 4-5 ezer forintos kerti széktől ne várj túl sokat, tartósságban meg sem közelíti mondjuk egy Aeron forgószék mesh szövetét.
Az én forgószékemen az ülőfelületre a finomabb, sűrűbb szálú polipropilén szövet borítás került, a háttámlára pedig mesh szövet. Mindkettőnek elég jó a kopásállósága: előbbinek 140 000 a martindale ciklusa, utóbbinak pedig 100 000. Ez egy közép-felső kategóriás széktől persze el is várható. Viszont ebben a nyári forróságban igencsak érezhető a két anyag közti különbség: míg a háttámla - a hálós szövetnek köszönhetően - nagyon jól átszellőzik, ugyenez a pp szövetes ülőfelületről (a habszivaccsal kiegészülve) már nem mondható el. -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Akinek van hálós széke, az megtudná mondani, hogy mennyire jó egy átlag szivacsoshoz képest?
Nézegetem a "kényelmes" székeket (Spinelli, vagy samurai) és feltűnt, hogy a többség az hálós kialakítású. Ez most divat, vagy tényleg ennyire jó?
Gamer székeket is nézegettem, de mindegyik bőr (azaz valami bőrszerű bevonat). Egy rövid ideig űltem ilyen bőrszerű valamivel bevont székben, soha többet. Persze az autóm Recaro bőrülése a legjobb szék amiben valaha ültem, de azt mégsem vihetem fel a lakásba. Volt szövet (hogy pontosan milyen anyag azt nem tudom, de kellemes, bársonyos tapintású volt) de azon 5 év alatt kiültem a szivacsot.Ránézésre nem sok a bizalmam a hálóban, hogy valóban kibír 5+ évet.
Egyszer talán szánok rá időt és elmegyek az officeplaza-ba. Annyira nincs messze a bemutató termük.
(Persze el kell menni és beleülni, hogy pontos képet kapjak.) -
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata az US székekkel?
pl:
[US 78 Racing]Ha van, megosztaná? Köszi
-
Teaway
veterán
► Jysk Gamborg széket láttatok már élőben? Tetszik ez a csuklós karfa-mechanizmus.
-
peppe79
senior tag
válasz
Astrasattila #2376 üzenetére
Nem feltétlenül. Fogalmam sincs, hogy a multikon kívül van-e még más hazai forgalmazója. A VidaXL-nél, Tip top otthonnál találsz hasonló kinézetű és funkciójú forgószékeket, amik olcsóbbak ugyan, de lehet, hogy annyival rosszabbak is. A lényeg, hogy találtál számodra megfelelő széket, a többi már részletkérdés.
-
Astrasattila
tag
válasz
csocsoszán #2374 üzenetére
Köszönöm szépen! Néztem, hogy nagyon sokoldalú a széked, biztos kényelmes az is. 1 órát ültem eddig a székben, nagyon kényelmes! Remélem ilyen is marad órák múltán is.
peppe79 Köszönöm szépen! Erről fogalmam sem volt, így lehet, hogy olcsóbban is megvehettem volna... Esetleg tapasztalatod is van vele?
-
peppe79
senior tag
válasz
Astrasattila #2373 üzenetére
Ez eredetileg egy Henglin forgószék. Több nagy multinak is szállítanak, például IKEA, Walmart, Office depot, Tesco, Metro.
-
csocsoszán
őstag
válasz
Astrasattila #2373 üzenetére
Gratulálok hozzá! Jó széknek tűnik!
Na én az enyémben amióta megvan kb. 5x ültem! Így jó tartós lesz!(annyi meló van.)
-
Astrasattila
tag
Végül ezt választottam. Kényelmesnek tűnik, masszívnak is, a minőségérzete is nagyon jó. Szép krómozás, ragasztás.
-
Astrasattila
tag
Igen! Kerestem, hogy miként találhattam rá a tesztre, de fogalmam sincs. Mindenre rákerestem ami eszembe jutott, de nem találom. Hasonlót találtam csak. Nagyon masszívnak tűnt, vastag párnázottsággal az ülőlapon és a háttámlán is, változtatható a dőlésszöge, lefékezi a kerekeket (vagy valami ilyesmi rémlik), rettenet hosszú garanciával, egész napos ülésre alkalmas, 120 kg felett is.
Ma elkezdem bejárni a boltokat, van itt Momax, Möbelix, Jysk, Kika, Obi, Praktiker és gondolom még 30 másik ilyen bolt. Csak találok egy olyan széket, amiben jól érezhetem magam. -
Teaway
veterán
válasz
Astrasattila #2367 üzenetére
700k??😬
-
nincsilyenxx
csendes tag
válasz
sutyesz96 #2366 üzenetére
Kipróbáltam, pont volt kiállítva egy. Nem mondom hogy rossz volt, elment egynek. Kicsit recsegett, lötyögött stb... Nem tudom hogy ez azért volt-e mert már ott volt egy ideje vagy miért, de nekem nem adta át azt a hatást hogy én ebbe akarok ülni jópár évig 80ezerért (ami ki volt rakva le volt akciózva valamiért).
A Trust mint márkát inkább máshonnan lehetett hallani, én főleg egereket használtam tőlük, vagy ezeket az olcsó billentyűzeteket. Ilyen mindenhol ott vannak túlárazva dolgok nagy GAMING felirattal -
Astrasattila
tag
válasz
peppe79 #2365 üzenetére
A jelenlegi székemnél kényelmesebb, de az utóbbi! Néztem én magamtól olyan széket, ami ergonómiailag csúcsszupernek tűnt, de 700.000 forint meghaladja az ingerküszöböm. Akkor jutott eszembe, hogy az autóülés tulajdonképpen fejtámlás, mozgatható a háttámla, ülőrésze egész kényelmes. De szerszámaim itt nincsenek, hazavinnem macerás, visszahozni egybe építve még macerásabb, szóval lemondtam róla. Ezért kellene valami olyan, ami kényelmes, nagyjából belefér az összeghatárba. Boltok tekintetében jól állok és az online rendelés sincs távol tőlem. IKEA az nincs, de minden más bolt megtalálható.
-
sutyesz96
őstag
Erről a székről kaphatnék esetleg véleményt? [link]
Kerestem a fórumban, de még a márkáról se esett szó.
-
peppe79
senior tag
válasz
Astrasattila #2358 üzenetére
Annyira kényelmes volt az az autóülés, vagy csak kapni akarsz az alkalmon?
-
sellas
tag
válasz
sulu1701 #2362 üzenetére
Én látatlanban biztos nem vennék, menj el, próbáj ki többet az árkategóriádban, ha van a közelben Kika, Office Depot, Ikea, JYSK.. Nekem ez ránézésre nem jönne be, 12 egy tucat irodai szék, ami vagy jó, vagy nem. És a kép, leírás alapján talán nem rögzíthető döntött helyzetben, csak hintázik, mindig egyenesen nem egészséges ülni.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapsztalata ezzel a székkel?
Érdemes lehet beruházni vagy van jobb megoldás hasonló ár kategóriában?
Köszi előre is!
-
sellas
tag
válasz
stephananton #2356 üzenetére
Igen, egy Markushoz hasonló, de kicsit kényelmesebb széket
Ugyanakkor lehet nem lenne az jó nekem, mivel a Markus elvileg (bár konkrétan orvosi cikket erről nem olvastam) jól tartja a hátat, eléggé ergonomikus, nem rokkant le. Ha kényelmesebb, süppedős, már lehet hogy nem felel meg ezeknek..
-
stephananton
kezdő
válasz
Astrasattila #2358 üzenetére
ÜDVÖZÖLLEK
ÍRTAM PRIVÁTBAN
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Tanácsért jöttem én is, mint itt sokan. Egy kényelmes széket szeretnék, amit akár napi 6-12 órán át is használhatnék. 176 cm vagyok és 100-110 kg között ingadozom. Pluszban a gerincem, medencém nincs a toppon -és akkor finoman fogalmaztam. Arra gondoltam elsőnek, hogy autóülésből csinálok forgószéket, mert éppen üléscsere van folyamatban az autómban, de nincsenek eszközeim igazából -jelenleg panelpatkány vagyok-, ezért egy késztermék vásárlásában gondolkodom. Összeghatárban nem tudom mi a realitás, gondolom nem 20 ezer, de úgy gondolom, hogy 100.000 Ft. körül járható az út.
Köszönöm előre is a tanácsokat! -
Teaway
veterán
Divian Arcade ► ez volt az?
-
nincsilyenxx
csendes tag
Sikerült elmennem az IKEA-ba és kipróbálni a Markust, valamint volt ott valami új székük is ami 65-be került volna, azt is megnéztem.
Kis infó azoknak akik nem tudnak eljutni az IKEA-ba de mégis megvetetnék valakivel a Markust. 2 fajta van belőle ugye, a bőr és a szövet vagy mi. A bőr keményebb elsőre, viszont a kartámlán ugyan úgy bőr cuccli van, ami teljesen jó, nem bántja a kart stb, a szövet ezzel szemben kényelmesebb ülésre, viszont GUMI van a kartámlán ami számomra eszméletlenül kényelmetlen volt. Az újfajta székről pedig nem nyilatkozok, annyira szörnyű volt hogy 5 másodpercig bírtam benne ülni (65 ezerért...).
Kérdésem is van: Összeraktam a széket minden remek, viszont ha fixre állítom a háttámlát akkor ugye van egy kis holt játéka, ilyenkor valami hozzáér a fémhez, először néztem hogy én nem húztam-e meg valamit jól vagy ilyesmi, de utánaolvastam és úgy tűnik ez mindegyiknél ott van? Kicsit idegesítő (bár nem is azért van hogy hintázzak benne)
-
sellas
tag
JYSK Tamdrup vs Ikea Markus
A téma két sztárszékét kipróbáltam ma, sokan írtatok róluk, hogy mennyire jók. Mindkettő most 40 ezer
JYSK Tamdrup: alig akartam kiszállni belőle. Elképesztően kényelmes (továbbá a JYSK-ban az egyetlen használható szék, azaz volt még egy gamer, de azért 80 túlzás lett volna azért). Hátránya ugyanakkor, hogy nem elég magas a hátlapja. Olyat kerestem, ami nyakpihentetős is. Csak emiatt nem vettem meg, kényelemben pedig verhetetlen
IKEA Markus: Átmentem ezek után az Ikeába. Beleültem a Markusba, egyből az jutott eszembe, hogy nem annyira kényelmes. Elsőre nem akartam megvenni, de ahogy üldölgéltem benne, elvoltam, gondoltam, nem lesz rossz, a jelenlegi székemnél csak jobb (igaz az az olcsó szék tud olyan dolgokat, hogy kartámasz álllítás, meg minden állítás, manapság kitalálták, hogy ezeknek felső kategóriás szolgáltatásoknak kéne lenniük..). És szerintem viszonylag jó a hátnak is, legalábbis azt írják róla, biztosan jobb, mint egy random gamer szék. Az Ikeában is ez volt az egyetlen normális szék, mivel a hátradöntés, és abban a pozíicióban rögzítés is felső kategóriának számít manapság.. Végül a Markus mellett döntöttem.
Az ideális egy JYSK Tamdrup kényelmű szék lenne, aminek sokkal magasabb a hátlapja, és van nyakpihentetője is, és jó lenne, ha ortopéd sebészeti szakvéleményt mellékelnek hozzá
Ha van ilyen szék, az gondolom 300 ezer
Néztem még a Divian Arcade - gamert, ami lehet hogy mindenben stimmel, de végül nem mertem megrendelni. A megadottak alapján alacsonyabb a magassága, mint a Markusnak, az nem jó akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Black & Decker töltőt keresek
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest