Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomman1
senior tag
válasz
kazmerr #36146 üzenetére
Azért jó lesz vigyázni jövő év elején ki akarja a nyírni az Oculus a sidequestet : [link]
Most még a beetetés fázis lehet Karácsony előtt ezt még nem lépnék meg hagy fogyjon az eszköz.. Nem támogatott eszköz lesz a jövőben saját policy szerint lesz megválogatva mi futhat az eszközön és mi nem.. -
Vaze
őstag
Valaki Quest 2 256 GB -t keresett,az van jelenleg [link]
-
koanla
aktív tag
Ha még mindig iR szinte kizárólag a téma és rám hallgatsz, akkor azt csinálsz, amit csak akarsz
Nekem is 9600K-m van, picit hajtva. Habár még mindig az a szűk keresztmetszet iR-ban, nem nagyon van jelenleg ettől IPC-ben érdemben erősebb CPU. A szilikon-lottó nyertesei meg tudják tekerni jobban is talán és azt észre lehet venni, de hogy 8600/8700K vagy 9600K/9700K, az - szerintem(!) és iR-ben(!) - szerencse kérdése. A 10-es szériára való váltás sem feltétlen indokolt - de még mindig az iR talaján maradva.
Ami a GPU-dat illeti, először megnézném a CPU cserét **, mert simán lehet, hogy a 1060 is elég. Nekem nagyon sokáig egy sima 970 volt a rigemben, most meg egy 1660Ti. Egyik sem egy erőgép, de ha tudnám (érdemben!) a CPU-t fejleszteni, inkább azt tenném (amire ugye most nincs lehetőség alkalmas hardver hiányában). Ami iR-ben esetleg fontos lehet, hogy az SPS-t tudja-e az adott kártya *. Emlékeim szerint a 10x0 sorozat pont abban gyengébb picivel és az újabb GPU-k talán jobbak benne (16x0, 20x0). Szóval még akár az is elő tud fordulni, hogy az SPS jobb implementálása miatt akár még a 1060 is jobb lehet, mint a 1080. Nem tudom pontosan, de el tudom képzelni.
Megkerestem Neked a feljebb említett iR topikot, amelyben a CPU-Z-s méréseket találod:
https://members.iracing.com/jforum/posts/list/2/3639651.pageIlletve esetleg az alábbi VR-optimalizációs guide is érdekes lehet:
https://members.iracing.com/jforum/posts/list/3657185.pageEgyébiránt az iR fórumain érdemes nézelődni, mert sok okosságot szoktak ott írni, akár a VR-ról és hardverekről is. Szóval az SPS-es dolgot ott talán jobban meg tudod kutatni és az lehet, hogy valami irányt tud adni GPU kérdésben is.
* SPS: Single Pass Stereo, sok erőforrást le tud venni a CPU válláról VR-ben, tehát jelentősen tudja növelni a teljesítményt. És mivel VR-ban különösen fulladozik az iR által amúgy is széthajtott CPU, ez elég sokat ad hozzá.
** sőt, legelőször megpróbálnám megtekerni a CPU-t, ha ezzel még nem próbálkoztál. Kifejezetten 8300-at nem látok a táblában, de két 8350-et is lemértek. Az egyik 4,7GHz-en, a másik 5,2 GHz-en nézve. Előbbi 556, utóbbi 600 pont fölött hozott. Szerintem mindkét érték megfelelő lehet, de azt tudni kell, hogy mindenképp kompromisszumot kell kötnöd látványban, ha VR-ezel. És itt most nem a VR egyéb hátrányaira gondolok (SDE, Godray, FOV, sweet spot, lencsék párásodása, stb.), hanem a teljesítmény-éhségére.
-
kazmerr
aktív tag
válasz
Jinxb1rd #36131 üzenetére
A kábelesség a másolásnál az android miatt van.
Debug üzemmódban csak kábelen tudod elérni, viszont ezzel az eléréssel a készülékek nagy részét (akár hmd, akár hütő, akár telefon, akár autós fejegység) elég mélyen eléred és tudsz rá telepíteni, módosítani rendszer beállításokat.Gyakorlatilag a sidequest kliense egy nem támogatott program aminek a terjesztését úgy oldják meg hogy behazudod hogy fejlesztő vagy, és ezért tudod felrakni a klienst.
Viszont a nem ellenőrzött forrásból származó kódoknak kockázata is van. Oké, a sidequest kliens nem okoz gondot. De ha mondjuk valaki feltöri a sidequestet és lenyom valami olyan frissítést, ami brickeli a headseteket? Igen-igen, kicsi az esélye, de valós kockázat. És nem rémisztgetni akarok, csak jelezni hogy jobb ezekkel okosan bánni. Pl sidequestről nem felrakni nagyon friss dolgokat, vagy külső forrásból (fórum/weboldal, valaki átküldte hogy próbáld kis, stb) ABD-vel töltögetni a headsetre olyan appokat, amik nem megbízhatóak.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Jinxb1rd #36142 üzenetére
Banyek, nekem pont ez a francia-kínai szar routerem van!
Nekem most HETEKIG szar volt ,de pont 2 hete jött rá egy update, és azóta teljesen más a felület, eltűnt az IPv4, és azóta SOKKAL-SOKKAL jobb.
Előtte csinált olyat, hogy asszony elndított egy Youtube videót a telefonján, és megszakadt a kapcsolat a nagygépen. Vagy bekapcsoltam a gépet, és újraindult a router
Szóval ne add fel, a router tökéletesen alkalmas a VD-re, csak azt nem tudom, hogy Neked mikor küldik ki rá a firmware updatet.
-
nubyy
aktív tag
válasz
Raymond #36114 üzenetére
Nincs bedugva semmi a CV1-bol mar, kihuztam oket mert Q2 miatt ugysem kell. En is a VL portot probaltam elsonek de ott is ugyanezt csinalta.
Kozben kiderult, h (barmilyen meglepo lesz szamodra) tenyleg a kabel volt az csak bekavart az Oculus app. Vmiert USB3-nak irja ha bedugom a rift sensort ugyanazzal a kabellel mint a Q2-ot viszont ha ranezek USBTreeView-val akkor ott mar USB2-nek irja a sensort is.
Q2-nel nem toldoztam meg, majd talan kesobb (sensorhoz hasznalt aktiv usb hosszabitoval amit itt is linkeltek meg evekkel ezelott) de VD miatt ugysem nagyon fogom a kabelen hasznalni.
Koszi a helpet! -
a2d2
addikt
válasz
Igazából ez a Vd-re vonatkozik, de hátha megoldja a te problémádat is:
Ha van olyan opció a routeren hogy mossa össze a 2.4Ghz-et és az 5Ghz-et akkor azt kapcsold ki. Legyen egy jól megkülönböztethető 2.4Ghz-es csatorna és egy 5Ghz-es (pl _Quest utótaggal).
A telókat, TV-ket, kütyüket állítsd a 2.4Ghz-re. Csak a Questet engedd fel az 5Ghz-re.
Ha van a routeren auto csatornakiosztás akkor használd azt amit ő jónak talált. Ha nincs akkor wifi analyzerrel nézz rá a csatornákra és úgy állítsd be.
Szerintem jó így hogy 20 és 40Mhz fixen. Elvileg mehet a Quest 2 a 80Mhz-en is, de volt itt a csoportban valaki akinél mégsem szerette.@gulasoft: ne bánkódj hogy kínai a router felülete! Nekem megjött az EU verzió is és sajnos igazak a pletykák. Hiányzik belőle a 2.4Ghz-es erősítő. Már gyanús volt hogy a kínaihoz 24W-os a globalhoz pedig csak 12W-os táp járt. Csináltam hatótáv/sebességtesztet, a közelében sincs a kínainak
Szóval marad a kínai, kb egyszer kellett beállítanom. -
gulasoft
őstag
-
paler
aktív tag
válasz
koanla #36118 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Sajnos a jelenlegi konfogomon fejlesztenem kell, hogy jó fusson majd VR-ben a iR. Jelenleg ez a konfigom: Asus Strix Gtx 1060 6 gb/ i3 8100,4 Mag 4x 3,6 Ghz/16 Gb Ram.
Azzal már tisztában vagyok hogy a GPU/CPU-t cserélnem kell ha Vr-ni akarok. GPU-t 1080 Ti-re akarom upgrade-ni, a CPU-t pedig 8700K-ra, vagy 9600K-ra, ha ez is hozzá azt a teljesítményt mint a 8700K. Azt szeretném ha a GPU és a CPU is 1:1-ben nem passzolnának egymáshoz teljesítményben. -
Jinxb1rd
addikt
Legelőször ezzel indítottam el az 5G wifit: 802.11 a/n/ac és 80 Mhz és el is indult, de később dobta. Most azon gondolkozom, hogy lehet azért, mert nem csatlakoztam fel az 2,5 Ghz kapcsolatra semmivel? Kettő egymás mellett nem tud működni?
Asgardot egyébként automatikusan megkaptam úgy, hogy nincs is kábelem.
Telóról néztem rá.
-
Raymond
titán
válasz
A 2.4Ghz-et felejsd el, az 5Ghz az ami hasznalhato.
"Ezt állítottam be: 802.11 ac only és 40 Mhz. De nem akar csatlakozni, holott erős a jel. Úgy olvastam hogy érdemes két külön Mhz-re rakni őket.'
Akkor ott valami nagyon nincs rendben. Ezzel es a channel auto mennie kell/kene. Nem art ha kulon SSID van a 2.4Ghz es 5Ghz halozatra igy nincs ami megkevrje a dolgokat. -
gulasoft
őstag
-
Jinxb1rd
addikt
Egyébként igen kiskuplung, kicsit dühösebb hangulatban írogattam, de igazából túlzás nélkül.
Azt gondoltam, ha már kábel nélküli headset, van benne 5g és bluetooth is akkor csak megleszek már valahogy usb kábel nélkül de nem, még a fájlmásolás sincs egyszerűen megoldva, szóval kell a kábel nagyon hozzá.
Ma elmegyek és veszek.
Biztos sokat nyom a latba, hogy pont a határon van az IPD-m, majd megpróbálom beállítani középre, csak félek attól, hogy emiatt egy idő után elromolhat a lencseállító sín, aminek eredményeképp szabadon fog lötyögni a 2-es és a 3-as között... És nem tudom, de tényleg nem tűéles a kép, de hát lehet csak azért, mert előszeretettel rakják a quest appokra ezt a Fxaa jellegű élsimitást, így meg elvesznek a részletek. Aki mindig használja ezeket, az lehet látja a különbséget, de én személy szerint utálom és inkább kikapcsolom.
Ez a sáv a kép szélein nagyon gáz az 1-es és 3-as értékeknél. Erről nem is nyilatkoznék többet, látszik hogy ők is tojtak az egészre, mintsem normálisan megcsinálják.
A 5G wifijel maxon van, főleg hogy kb 2 méterre van a router, egyszerűen néha ledobta a jelet és nem akart újracsatlakozni, hiába térdeltem le és könyörögtem neki. De ha tudtok tippet adni, mit ronthatok el:
1) 2,4 G hálózat:
Választási lehetőségek:
802.11 b only
802.11 b/g
802.11 b/g/n
802.11 g only
802.11 n only20 Mhz
20/40 Mhz AutoEzt állítottam be: 802.11 n only és 20 Mhz
1) 5 G hálózat:
Választási lehetőségek:
802.11 n only
802.11 ac only
802.11 a/n/ac20 Mhz
40 Mhz
80 MhzEzt állítottam be: 802.11 ac only és 40 Mhz. De nem akar csatlakozni, holott erős a jel. Úgy olvastam hogy érdemes két külön Mhz-re rakni őket.
Btw itt van még egy oylan checkbox, hogy Enable DFS(Dynamic Frequency Selection), bepipáljam?
Egyébként nem szeretném eladni, mert valami kell hogy legyen vírusidőszak alatt, szóval egy jódarabig biztos használni fogom és próbálom kihozni a maxot, amennyire lehet. Ps4 kontrollert is 3 napig állítgattam a gyroszenzorját, de megérte, mert annyira jó lett, hogy már-már sírva fakadok, hátha itt is sikerül ezt elérni.
-
Raymond
titán
válasz
Dyingsoul #36125 üzenetére
"pl kábelre kötve hiába van beállítva a PC-s Oculus appban a legnagyobb minőség, nekem még mindig úgy érződik néha, mintha egy tömörített videót néznék."
A bitrate-et is feltoltad az ODT-ben? Mert az alap 100Mbit es 4:2:0-as H.264-el ez "maszatos" tud lenni helyenkent. Olyan 250-300Mbit kozott jobb kell hogy legyen. -
barcalaci84
őstag
válasz
kiskuplung #36126 üzenetére
volt dk2 , cv1 , rift s reverb g1
lehet h a reverb g1 rosszabb volt ilyen szempontból és azért érzem pozitívnak a változást , de mondom nálam nem folnyak szét a széleken a betűk...szoktam fórumozni is az oculus browserben , de én nem lveszek észre semmi anomáliát...linknél VD-nél a tömörítés azért látszik szerintem is...de ezt a kompromisszumot meg tudom kötni az ördöggel (FB)
-
Raymond
titán
válasz
s7evcsenko #36121 üzenetére
A fekete karcsusit!
-
barcalaci84
őstag
válasz
s7evcsenko #36124 üzenetére
vagy te kapsz mindig rosszat
vagy rosszul mérték a szemed
szerintem rift s-sel nem egy kávéház a látvány minden szempontból
reverb g1 hez közelebb van szerintem látványban
a g2-t meg majd jövőhéten meglátom , de vélhetően megy fel apróra majdnálad is szétfolynak a betűk a széleken?
-
kiskuplung
őstag
válasz
s7evcsenko #36124 üzenetére
Bocsi, srácok, akkor átfutottam felette, pedig én igyekszek mindenkit elolvasni és meg is jegyezni
@Dyingsoul : "beállítva a PC-s Oculus appban a legnagyobb minőség, nekem még mindig úgy érződik néha, mintha egy tömörített videót néznék."
Szólj ha rájössz, hogy ez mitől van, bár nekem a VD-ben volt ez. Én már komplett Win reinstallt tervezek.
@barcalaci84 : te használtál korábban CV1-et? Mert nekem itt volt a kettő egymás mellett a Q2-vel, és éppen tök mindegy, hogy mire állítottam az IPD slidert a CV1-ben, akkor is tudtam forgatni a szemem, és nem folyt szét a kép úgy, mint Q2-ben. Arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy a Reverb is ilyen és Te hozzá vagy már szokva, és mint valami madár, a szemed forgatása nélkül nézel rá dolgokra?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kiskuplung #36120 üzenetére
Hát igen, ez is benne van, hogy te (de mások is) már írtatok annyi véleményt, hogy +1 nem sokat számít.
Meg igazából még csak kevés időm volt tesztelni, még mindig nem tudtam megnézni mindent amit szerettem volna. Pl a developer módot még be sem lőttem pedig kellene nekem is. Vannak még dolgok amikre nem jöttem rá, pl kábelre kötve hiába van beállítva a PC-s Oculus appban a legnagyobb minőség, nekem még mindig úgy érződik néha, mintha egy tömörített videót néznék.Tapasztaltam olyan érdekes dolgokat, pl a Walking dead-ben, hogy amikor a fejemmel körbenézek, ahogy fordítom a fejem, úgy a látószög szélei felé úgy torzul a kép. Ilyesmire nem emlékszem CV1-gyel de ezt meg kell néznem azzal is ugyanott.
Sok még a furcsaság és nem merek ítéletet mondani felette mert pár helyen lehet csak beállítás kérdése lenne az, hogy elégedett legyek.
Na azt például nagyon rossznak tartom, hogy a natív Quest appok sokkal élesebbek, mint amikor PC-re kötve használom. Ez egy big fail számomra, de itt is lehet csak valamit állítani kellene amit még nem találtam meg. -
s7evcsenko
addikt
válasz
barcalaci84 #36123 üzenetére
Akkor te kaptál egy speckó Q2-t
, mert nekem is 63-as, és ugyan azt érzem, mint az előttem szólók.
Rift S után ez szerintem is rosszabb ebben a tekintetben. -
barcalaci84
őstag
válasz
a sweetspottal az a helyzet h szerintem ezt már előzetesen is írtuk h ha nem 58 , 63 vagy 68 az IPD-d akkor problémás lehet a q2
nálam nem folynak szét a betűk a széleken mert 63 az IPD-m és tulajdonképpen jobb is mint a rift s vagy a cv1 ilyen szempontból , mert a szélek is sokkal élesebbek... a lencse fasza (talán a legjobb a piacon) most is csak most nem tudod beállítani a szemedre...
beállíthatod a két érték közé és akkor jobbnak kell lennie kicsit , de akkor se lesz igazán jó , mert szoftveresen nem megy utána és csak a 3 megadott érték létezik...a godrayről írtunk , de az se olyan rossz nálam , mint ami cv1-en volt...
-
a2d2
addikt
válasz
Én pedig írtam godray-ről meg a fekete csíkokról, csak lehet túl hosszú lett
[link]
Sweet spotról a 72-es IPD-m miatt nem tudtam objektíven írni, mert hivatalosan csak 68-ig támogatott.
Na de ezek szerint nem csak nálam szarok ezek.Aki hajlandó rendesen belőni a VD-t szerintem pár nap után kijelentheti hogy azért jó vásárt csinált ennyi pénzért.
Tegnap este is toltam 1-1,5 óra Lone Echo-t, már az is rombolta az illúziót mikor elértem a nappali széleit és bejött a rács, de biztos jó lehet ha még egy kábellel hozzá van kötve a fejed a géphez.@s7evcsenko: photoshop
-
s7evcsenko
addikt
válasz
barcalaci84 #36119 üzenetére
Csak kisebbnek tűnik a rift s kontroller. [kép]
Valójában nem sokkal nagyobb a Q2-é, csak vaskosabb.
A markolat részen szűkebb a hely a hüvelyk ujjamnál, pedig nekem kis kezem van.
Mondjuk engem ez annyira nem zavar, de el tudom képzelni, hogy nagy kéznél már zavaró.#36120kiskuplung:
"Mondjuk a sweet spot tekintetében rohadtul igaza van, és én azon csodálkozom, hogy amíg én nem vettem, addig senki fel nem rótta. Egyikőtök se írt se a folyamat szétfolyó betűkről, ha kicsit nem középre nézel, se az oldalt futó fekete csíkokról, ha maxra állítod az IPD slidert."Igen, ez nagyon durván szembetűnő pedig is.
-
kiskuplung
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy kb. a Oculus Home-mal, meg a First contact-tel tudta kipróbálni, mert lusta volt szerezni egy 1250Ft-os kábelt, amit Márton írt, a VD-hez meg nincsen türelme/szar a routere. Aztán ezen úgy felk*rta magát, hogy már semmi se jó
Mondjuk a sweet spot tekintetében rohadtul igaza van, és én azon csodálkozom, hogy amíg én nem vettem, addig senki fel nem rótta. Egyikőtök se írt se a folyamat szétfolyó betűkről, ha kicsit nem középre nézel, se az oldalt futó fekete csíkokról, ha maxra állítod az IPD slidert.
Szóval Jinxi, én veled vagyok
, de ha végigolvastad volna, hogy én miket írtam, azt írtam szó szerint, hogy nem egyértelmű a CV1-ről felfelé váltás. És ez főleg a komfort és a lencsék miatt van.
De az, hogy a kijelző nem tűéles, azt nem gondolhatod komolyan, ezt már szerintem már valami beszűkült állapotban írtad ide, rohadt mérgesen
Szóval Dyingsoul, most már huszadjára kérlek, hogy írd már le, hogy mit érzel, mert jók ezek a 3D-s nyomtatós cuccok, de még egyszer nem írtad le, hogy mi a véleményed a CV1 után. Hacsak azért nem, mert szó szerint leírtam már mindent előtted
-
koanla
aktív tag
Attól függ, mire használod. Amennyire látom, Nálad az iR lesz a fő profil, az pedig nem annyira érzékeny a szálak számára. Amennyire olvastam a fórumaikon, olyan 2-2,5 magot használ ki, de a grafika csak egy szálon tud menni. Szóval akár egy négymagos CPU-val már jó lehet az ember.
Viszont ha stream-elnél is, azt egy több mint négymagos CPU meghálálja.
Az iR számára (önmagában, stream nélkül) az IPC és az órajel a lényeg. Azonos órajel mellett szinte mindegy, hogy 8700K vagy 9600K-d van. A lényeg, hogy minél magasabb órajelen fusson, bármelyik is legyen a választás. A GPU-d (tudom, erről nincs most szó) messze nem ennyire lényeges, mert az iR rendkívül CPU-intenzív cucc, pláne VR-ban.UI: egyébként az iR egyik fórumán van egy jó gyűjtés, ahol a CPU-Z egyszálas méréseit gyűjtötték egy nagy google-ös excelbe. Abban látszik, melyik CPU mit tud. Ajánlásuk szerint 600 pont fölött már elég jó az adott CPU VR-hoz. Szóval ha még mindig vannak kétségeid, ott meg tudod nézni, hogy hogy szerepel az egyik és a másik CPU is és eldöntheted, hogy Neked mi számít.
-
a2d2
addikt
válasz
Jinxb1rd #36109 üzenetére
Csodálkoztam hogy egyáltalán berendelted, még inkább ha tetszett volna.
Szerintem nem kell developer mode, csak betolod a kábelt és fel kellene jönnie a Link opciónak.
Wifi-t nálam nem dobálja. Milyen a jelerősséged? Ha nincs maxon szerintem ne is vedd meg VD-t.
Próbáltad volna a Quest 1 kontrollereket, azok tényleg kicsik voltak. Ez a Quest vonal sokkal inkább mainstream termék, 10-80 éves korig kell kielégíteni az igényeket, nem lehet nagyon batár. Majd ha azt veszed észre hogy egy hónap után sem kellett még elemet cserélni benne akkor megbarátkozol vele.
GearVR után a Quest 1-ben nekem is fura volt hogy bejön az orromnál a fény. Quest 2 ugyanilyen. Szilikon cover kis orrtakarókkal megoldja, de nálam ez a PU cover is megoldotta.
Én most úgy használom hogy adb paranccsal levettem 0-ra a fényerőt. Valóban megtartja újraindítás után is, csak egyszer kell megcsinálni. Esetleg Quest 2 settings apk letöltésével is lehet. Szerintem érdemes megcsinálni godray és fekete szint miatt.
Amúgy engem is első este nagyon bosszantott a Godray (azt hittem hogy a Quest 1 után jelentős javulás lesz) és a két oldali fekete csíkok. Viszont 72-es az IPD-m, szóval örülök hogy egyáltalán használni tudom a HMD-t.
Viszont engem meg pont hogy a felbontás és a screen door hiánya fogott meg leginkább. Lehet tényleg a G2 lesz a befutó nálad.
A hang és az alap pánt nálam is teljesen elfogadható. Ezt a 27$-os kínai csavaros strapet azért ajánlom mindenképp hozzá.
A home tuti 90Hz-en fut ha minden update felment a gépre."A kábelnélküliségtől megmondom őszintén kicsit többet vártam, de nem érzem azt a nagy felszabadultságot. Tök jó, hogy gondtalanabbul tudok mozogni, de nem ad annyi pluszt, viszont sokkal többet el vesz idáig a készülék. Na de majd holnap."
Szerintem itt lesz amúgy a fő bibi. Én el nem tudnám képzelni a VR-t kábellel, neked meg nem nagyon nyújt többet a vezeték nélküliség. Ha valóban így van akkor tényleg csak a negatív, kompromisszumos dolgok fognak előjönni a minőségibb vezetékes HMD-k után.
-
-
paler
aktív tag
Szerintetek VR szempontjából a i5 9600K gyengébb teljesítményű lenne egy i7 8700K- val szemben?
-
barcalaci84
őstag
válasz
Jinxb1rd #36111 üzenetére
szerintem nálad a 65-ös IPD problémás (pont a 2és a 3 állás közt van )
próbált finoman a kettő közé bemozgatni...
az eddigi user vélemények alapján én úgy látom god rayre is azok panaszkodnak leginkább akiknek nem ideális az IPD
az elmosódás is ebből fakadhat vagy abból h nem sikerült jól felvenned...ezzel érdemes eljátszani , mert komoly különbségek lehetnek ha a fejedre szabodde ezt mondjuk nem nagyon tudom hova tenni h a screen door effeftet nagyobbnakérzed , mert nálam lényegében nincs SDE és kb reverb g1 szint ezen a téren, a rift S-en meg azért volt jócskán szúnyogháló
mondjuk ha nálad dobálja a wifi jelet , akkor a VD-vel szerintem meg se próbálkozz és előbb a hálózatodat tedd rendbe...
-
Jinxb1rd
addikt
Ahogy látom néhány program után, hogy ez a natív Quest féle megoldás, hogy minden pixelt agyonmosnak és ettől lesz olyan förtelmes vízzel átmosott kép. Remélem hogy ez nem globális szinten van beállítva (btw ezt nem lehet valahol átállítani?).
Holnap szerzek egy kábelt és felrakom a Vd-t, mert tippre az élesebb képet fog adni. De azon nem lehet segíteni, hogy erősebb a godray, illetve eddig ezzel nem foglalkoztam, de szerintem a sweetpont is kisebb. Már ha azt hívjátok annak, hogy csak egy kicsit nézek el a középpontból és már drasztikusan romlik az élesség. Chromatikus abberáció jellege van a dolognak.
A színek szerintem viszont itt jobbak, erősebb kontrasztot érzek (lehet emiatt erősebb a godray is), viszont a screendoort én itt valahogy jobban látom, ami fura. Kép vibrálását is érzékelem néha, nem tudom hogy alapból hány hertzen futhat a home, de a kezdési beállításoknál biztos nem 90 volt...
Bele se merek gondolni, milyen lehetett a cv1, ha számotokra ez előrelépést jelent.
A kábelnélküliségtől megmondom őszintén kicsit többet vártam, de nem érzem azt a nagy felszabadultságot. Tök jó, hogy gondtalanabbul tudok mozogni, de nem ad annyi pluszt, viszont sokkal többet el vesz idáig a készülék. Na de majd holnap. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Jinxb1rd #36109 üzenetére
Ami tetszik: A hang füles nélkül is egész jó, illetve a design, egész jó kis kompakt gép, simán lehet hordozni.
Az muris, hogy nekem a fejpánttal semmi bajom. Kifejezetten tetszik hogy gumis mert könnyen le-fel vehető tőle a headset, nem is érzem azt hogy feleslegesen elmozdulna. Az viszont nevetséges mennyire nyílt az orrész, világít a padló alulról. Biztos jobban levegőzik, de inkább ne levegőzne.Megpróbálom valami értelmes játékkal programmal is kipróbálni a ketyerét, de a store VALAMI OKÁDÉK, nem tudok értelmesen keresni SEMMIT, meg úgy az egész menürendszer, mint a szekrény aljába bedobált ruha. Ezé valaki fizetést kapott, hogy ezt megtervezze, oké...
btw van rá mód, hogy kábel nélkül valahogy rá tudjak másolni a Questemre fájlokat? Tárhelyről, onedrive-ról akármiről, mert sajnos nem nő minden falamból usb-c dugaljzat....
-
Jinxb1rd
addikt
Hát eddig nekem rohadtul nem jön be a dolog. Annyit kell küszködni hogy rá lehessen kötni valahogy a gépre, hogy elmegy az életkedvem. Developer mod, de előtte regisztráljál valami hülye accountont, de ahhoz jelentkezz be, ahhoz kell a Facebook is előbb. Aztán menj vissza megint pipáld ki, jelentkezz be,, megint vissza engedélyezd a developer módot és... és nincs rohadt usb-c - usb kábelem, úgyhogy nem tudok továbbhaladni. ÉS mellette még szórakázzak azzal, hogy mikor nem dobja el a Wifi a jelet, de úgy, hogy közbe merül a cucc és kényszerszünetet kell tartani, hogy újratöltse.
Az új formája a kontrollernek gagyi. Nagy kezeim vannak és emiatt most össze vannak szorítva mert nem elég nagy a markolat, a kör a tetején meg tényleg nagy, a ravasz sem olyan jó, mint Rift S-nél volt.
Amit eddig láttam képet én nem dobom hanyatt tőle magam, sőt szerintem a Rift S-é jobb volt. Itt elég durva godray effekt van, elég előhozni homeban egy billentyűzetet és az összes betű sugárra a nyalábot kifelé magából. Meg nem tudom, nekem 65-ös szemem van és mintha nem volna hozzá megfelelő a 2-es pozíció. Felbontásban nem érzek előrelépést, de mnitha jobban látszódna a screndoor effekt. -
-
válasz
kiskuplung #36100 üzenetére
Ahhoz képest kb ugyanannyit. Vagy az én orrom kapott már túl sokat edzésen.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #36102 üzenetére
Elkezdtem en is, az elso kuldetes amikor ki kell menni es ott vagy a menuben latott hegyeknel eloszor meh, de a varos/falu resz azert eleg szepen nez ki. Jo lesz ez.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Raymond #36101 üzenetére
Közben végigjátszottam a Star Wars Tales from the Galaxy's Edge-et. Legalábbis ami a fő sztorit illeti.
Én végül nagyon meg vagyok vele elégedve, egyedül a néha tényleg borzalmasan ronda grafika az, amit nem értek. Ennél szerintem a Quest sokkal többet tud.
Minden másban nagyon szuper. Legnehezebb szinten toltam végig, anyáztam is rendesen. 3 estét töltöttem el vele, de a credits után lehet folytatni, és ilyen kis side questeket csinálni, szóval szerintem még 1-2 este van benne.
Remélem azért lesz cross-buy PC-s verziója, mert azért megnézném úgy, hogy nem az N64-es Turokra emlékeztet közben. Mert az már 20 éve volt.
-
Raymond
titán
válasz
kiskuplung #36093 üzenetére
Nagyon jol nez ki, de azert egy-ket tesztet megvarok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest