Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • a2d2

    addikt

    Na ígértem hogy írom a VD eredményeket még a régi routeremmel.
    Amit tudni kell:
    A VD alapból szemenkénti 2496x2592-re állítja be SteamVR-t.
    Ezt szépen visszavettem 1868x1940-re (kb natívra) hogy bírja az 1070-es.
    Sliced encoding tök mindegy hogy be van-e kapcsolva vagy nincs így kikapcsoltam.
    H.264-el 1-2 ms-ot lehet nyerni, de cserébe okádék lesz a kép. (Until you Fall menüjében elnéztem jobbra a dobra ahol egy sziklán áll egy fa és közben kapcsolgattam ide-oda a H264-et és HEVC-et - iszonyatos különbség volt képminőségben).
    Szóval HEVC-en játszottam. Mindenképp ezt ajánlom! RTX-el még szebb lehetne kicsit.
    Bitráta 90 mbps (valamiért utána nem jelezte ki a számokat, lehet a kapcsolatom miatt nem engedte mert 400-as maximumot írt fent a kapcsolatra).
    72Hz-en a késleltetés kb 38-41 ms volt.
    90Hz-en kb 27-35 ms.
    FONTOS! Nem elég átállítani a VD-t 90Hz-re mert az attól még ugyanúgy 72Hz-en működik tovább! Hiába látszik SteamVR-ban is 90Hz és kéri a több erőforrást maga alá.
    Innen letöltöttem a batch fájlt, kihelyeztem az asztalra, ezt minden egyes Quest újraindítás után le kell futtatni amíg véglegesen nem aktiválják a 90Hz-et.
    Így már valóban 90Hz-es lett a kapcsolat és lejjebb ment a késleltetés is.

    A kép a natív felbontással is fantasztikus mindenféle SS nélkül. Until you fall-t elindítva kb 5 percig csak a kezeimet meg a fegyvert néztem hogy mennyire élethű, semmi szúnyogháló.

    Ezután indítottam egy Elite Dangerous-t. A Quest 1 felbontása és 72Hz-e után alaposan vissza kellett húznom a grafikát hogy folyamat zöld zónában maradjon a frame-time monitor.
    Ez elég nagy csalódás volt amúgy az OLED-ek után. Minden szürke :(
    Viszont a műszerfal és az oldalpanelek nagyon jól olvashatóak.
    Itt annyira elfelejtettem egy év alatt a HOTAS-ra beállított gombkiosztásokat hogy kénytelen voltam elindítani a tréningmissziókat és ránézegetni a gombok sorszámára hogy milyen kombókat kell már nyomni :DDD

    Alyx-ot sajna letöröltem hogy meglegyen a hely SSD-n a Squadronsnak, pedig ránéztem volna szívesen.

    Úgy néz ki megszokható lesz 72-es IPD-vel. Elején furcsa volt kicsit, de egy hónapja nem volt rajtam HMD és a Quest-nél is tapasztaltam hogy el tud szokni a szem ha huzamosabb ideig nem használja az ember.
    Az oldalsó fekete szegélyek is baromira zavartak első bekapcsoláskor (csak akkor látszanak ha előre nézek), de most VD-s játékoknál már észre sem vettem. Ez is megszokható lesz szerintem.
    Godray az továbbra is megvan sajnos.

    Kényelemre szerintem kényelmesebb mint a Quest 1. Ott a pánt egy óra után annyira elkezdte nyomni lent a fejemet hogy le kellett vennem a HMD-t. Most nem éreztem ilyent.

    A hangját kb hasonlónak érzem, de mivel régen hallgattam a Questet ezért nem tudom olyan jól megítélni. Egy kicsit talán hangosabbra lehet tekerni a hangerőt ami mindenképp pozitívum.

    A nagyobb kontrollerek tetszenek, nem tudom mit fognak hozzá szólni a gyerekek.

    Kb ennyi elsőre, majd még tesztelem.

    [ Szerkesztve ]

    A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák