Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Én nála csináltattam.
Hoya lencse, akkor még volt próba garancia nála.
Multifokálist csináltattam először, de nem bírtam megszokni hogy egy ponton látok csak jól ha a monitort nézem. Kicseréltettem egy olyanra ami csak a monitorhoz jó, 0 forint volt.
Következő évben csináltattam a Dunaplázában (azt hiszem Ofotért) olvasó szemüveget, rohadt sokat vártam a vizsgálatra, rohadt soká készült el a lencse, úgy hogy az egyik hibás volt, szóval még plusz idő volt mire elkészült.
Nem azt mondom hogy bunkók voltak, de nem éreztem azt hogy én vagyok az ügyfél. -
cd930
senior tag
Sziasztok!
Budapesten szemüveget szeretnék készíttetni.
Profi vizsgálati eredményem van, így vizsgálatra nincs szükségem (ennek online rendelés esetén lehet jelentősége).
Munkaszemüvegre (olvasó+monitortávolság) vagy multifokális szemüvegre van szükségem.Elkezdtem keresgélni, hol nem adják aranyáron, de elvesztem a rengetegben..
Vannak helyek, amik olcsónak hirdetik magukat, de a hírek szerint azok gagyi (legtöbb esetben kínai) lencsével dolgoznak.
A minőségi lencsék (pl. Hoya, Varilux, Essilor) biztos mindenhol nagyon drágák.Van bevált helyetek, ahol vagy kiemelkedő minőségi lencsével megfizethető áron vagy elfogadható minőségű lencsével nagyon kedvező áron lehet hozzájutni?
Olcsót rendelnék akár Kínából is, de ott a keret kiválasztása is lutrinak tűnik, ki tudja, mennyire lenne jó a mérete.
Előre is köszönöm!
-
jengab
tag
Sziasztok!
Életem első szemüvegét 33 év után egy hete kaptam meg, két homorú lencse. Egyszerűnek tűnt elmenni a közeli Ofotértbe, ahol megmérték a szemeimet, ez alapján készült a szemüveg, egyelőre jól is látok vele. Viszont elkezdett kicsit jobban érdekelni a dolog, hogy mégis mit kaptam. A számla azt mondja, hogy HP 60N3 lencse, ezt a Grand Vision forgalmazza, de gondolom nem ők gyártják. Néhol olyan pletykákat olvasok, hogy ez valójában egy 1.6-os törésmutatójú Hoya lencse. Meg tudja ezt valaki erősíteni?
Már régóta hordok biciklizés közben napszemüveget (eddig 0 dioptriával), ez egy kifejezetten sportra készült Rudy Project szemüveg, fényre sötétedik. Szeretem is a keretet, meg a lencsét, és elvileg lehet bele tenni dioptriás lencsét is, amivel ez lényegében egy dioptriás napszemüveg lenne. Viszont ezzel már abba az optikába mennék vissza, ahol a szemüveget is vettem. Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy milyen lencse/megoldás ajánlott? Ha jól tudom több lehetőség is van, hogy hogyan szerelik bele a szemüvegbe a dioptriás lencsét. Sajnos amúgy a napszemüvegen már van egy karc az egyik lencsén, de ezt miközben hordom észre se veszem (valószínűleg annyira a szélén van, hogy ritkán nézek arra). UV védelem szempontból persze a szemüveg tökéletes.
-
Pont idevág:
Többször volt már szó az Aliról történő szemüvegrendelésről. Tudna valaki segíteni, hogy a kínai küldendő adatok és a megkapott papírom között összefüggés teremjen?
Nem tudom angolul hová, mit kell elküldeni, beírni.
A dolgozóba csináltatok a céges támogatással egy jó minőségű szemüveget, de a másik 5 helyre jó lenne olcsóbban kihozni!
Olvasó kellene.
Valami ilyen formában szokták kérni:
Rx: Right Eye sph -7.00; Left Eye sph -3.75, cyl -0.50, axis 180; PD 62 mm
A távollátót itthon fogom csináltatni, mert olyanom még nem volt. -
envagyok
veterán
Kínából honnan érdemes komplett szemüveget rendelni?
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy az Ofotert milyen márkájú lencséket forgalmaz?
Olyan céget keresek Debrecenben, ahol Hoya lencsét forgalmaznak. (Optimarktrol tudom, de ott meg kicsi a Rayban keret választék - csak "tappancsos" jó az orrom formája miatt...)
Köszi -
Met
nagyúr
TB-re már nem lehet szemüveget csináltatni?
Vagy hogy működik most? -
paatrick
őstag
Sziasztok,
napszemüvegben szeretnék lencsét cseréltetni polarizáltra, 0 dioptria. Vision Expressnek saját márkása van, többi helyen Hoya-t tudnak belerakni. A Vision Expresses egy 10-essel lenne olcsóbb, de az is polarizált, csillanásvédett (vagy valami ilyesmi), meg UV400-as.
Valakinek van tapasztalata ebben a témában? Ugyanolyan jó mindkét márka? -
kuyarashi
őstag
Az Essilror Crizal lencsék (Sapphire, Rock, Easy, stb.) esetében, típustól független a vékonyítás? Tehát a listaár az az 1.5 indexű lencsékre vonatkozik? Ha mondjuk 1.67-est kérek, az feláras?
Előre is köszi.
-
lorcsi
veterán
Oakley-hez hasonlo sportosabb es hasonlo minosegu keretet keresek
milyen markakat keressek ? -
albiosz
őstag
válasz
balazsbence #3931 üzenetére
Izzadással lehet összefüggésben. Nekem a nem olcsó Titanflex keret elég hamar hámlani kezdett. Mondjuk én izzadok, mint a ló télen-nyáron. Legutóbb ezért full műanyagra váltottam (szintén Oakley), ez eddig oké, bár még csak bő egy éves.
-
balazsbence
senior tag
A lencse így ahogy írod és ha nem poros közegben vagy sokáig bírja de azon kívül, hogy átnézel rajta max anyagában fáradhat el. De a keret az használódhat. Tény, hogy az oakleynak jó anyaga van. Ember függő is, hogy milyen állapotú a szemüveg, van ami fél évesen rosszabbul néz ki mint egy 4-5 éves keret. Ma jött egy vásárló, 8 éves fúrt kerettel aminek még a szár belső festett mintája is úgy nézett ki, mintha 3 hónapos lett volna. Másnak meg egy év után a szár belseje totál rozsda
-
-
kuyarashi
őstag
Az én kérdésem pedig, hogy neten fenn vannak-e valahol az Essilor hozzávetőleges árait?
Kedden megyek beméretni a szememet az új szemüvegemhez és addig szeretnék képbe kerülni.Köszi.
-
kuyarashi
őstag
Meg tudtam ragasztani, de újat csináltatok. Esztétikailag is béna, meg eleve bő 5 éves a szemüveg, szóval már nagyon illik újat készíttetnem.
A polarizált, sötétített előtét lencse mágnesesen felugrik a keretre, így egy teljes értékű napszemüveget kapsz. Árban is sokkal kifizetődőbb, és teljesítményben is jobb.
Ennek ellenére mégsem ilyet rendeltem, mert megtetszett egy másik fazon, ami pont nem "clip-on" keret, de ilyen esetben is van hasonló megoldás. A meglévő szemüveghez készítenek előtét lencséket, a fő lencsékbe pedig tesznek 2 pici mágnest. Általában Chemistrienek hívják. -
kuyarashi
őstag
válasz
Joker88 #3916 üzenetére
Még épp hasonlót használok. 'Strapabíró', memória műanyag az enyém, bár 5 év alatt elfáradt, úgyhogy sikerült is eltörnöm. Előtte kb. görcsöt lehetett rá kötni, mégis merev volt. Előtét lencsés, ami verhetetlen, mindenkinek ajánlom. Szóval összességében nagyon szerettem. Az orrtámasz ezeknél nem állítható, erre érdemes odafigyelni.
-
lorcsi
veterán
válasz
Joker88 #3916 üzenetére
Olyan 8 eves lehet az ehhez hasonlo oakley keretem, naponta használom
alapvetoen jol birja a strapat
annyi h a szár forgaspontjainal kikopott es lotyog ( 1-2 eve kezdte), rákérdeztem tobb helyen is… nem javithato. Meg ugy el vagyok vele
ez volt az elso műanyag keretesem.. de szerintem nem lesz tobb. Egy femkeretesnel ez nem fordulna elo -
Joker88
őstag
Ezekkel a műanyag keretekkel mik a tapasztalatok ? Meddig bírják kb ?
Ilyenben gondolkozok,jól is áll,meg divatos.. Csak eddig fém keretes szemüvegem volt, ez meg ahhoz képest észrevétlen súlyban..
[Emporio Armani EA 3169 5042] ( a weboldal csak szemléltetésképp.) -
kuyarashi
őstag
válasz
balazsbence #3914 üzenetére
Köszi.
-
kuyarashi
őstag
Jelenlegi Solano keretemnek mágneses, polarizált előtétlencséje van. Gyakorlatilag imádtam, de eltörtem a keretet és egyébként is új szemüveget kell már készíttetnem. Kinéztem egy másik Solanot, de annak nincs "napszemüveg része". Másik fórumon szóltak, hogy lehetőség van a lencsékbe kérni a mágneseket, amelyek bár némi megszokást igényelnek, hasonlóan praktikusak az előző megoldáshoz.
A kérdésem az, hogy ebben az esetben hogy néz ki ez a feltét az Essilornál.
A Hoya cemistrie megoldását láttam, de így, keret nélkül nem annyira jön be az esztétikája. Mondjuk a helyére pattintva jobban mutathat, élőben még nem láttam.
A jelenlegi Solanom esetében az optikai kerethez passzoló másik keretben vannak a fényvédő előtét lencsék, ami jobban tetszik.Másik kérdésem azokhoz szól, akik használják ezt a megoldást. Csak annyi, hogy általánosságban mik a tapasztalatok.
Illetve, ami picit zavar, hogy a mágnesek "gyémánt berakásra" hasonlítanak. Férfiként ez - erős túlzással -, de frusztráló. Lehet csak nekem van ilyen érzésem. -
hcs57
addikt
Nekem egy optikus mondta, hogy ezeket a tisztító kendőket kerüljem, ha nem szeretnék karcos lencsét.
A javaslata szerint folyóvizzel (kézmeleg) lemosni, folyékony szappannal zsírtalalítani, a vizet lerázni, a maradt cseppeket felitatni mikroszálas kendővel.
így nem lett karcos a 10 éves szemüvegem. -
Joker88
őstag
Eddig a kép bal oldalán és közepén lévő DM-es lencsetörlőket használtam.
Tegnap lett kész az új szemüveg - húzós ára volt- , és kaptam hozzá a jobb oldalon lévő sárga kupakos lötyit,illetve mikroszálas törlőkendőt..
A kérdésem az lenne,hogy ezt a lötyit- vagy olyant amit lehet használni- hol lehet beszerezni normális áron,kiszerelésben?* állítólag a DM,Rossmann,Aldi... féle nedves törlőkendőt nem javasolják,a lencsén lévő bevonatok miatt..
-
sunavlys
senior tag
válasz
balazsbence #3907 üzenetére
javítok:
óh az semmi, "síküveg", ott nem torzulhatna, menj vissza
vagy így:
óh az semmi, szinte síküveg, ott nem torzulhatna, menj vissza
-
balazsbence
senior tag
válasz
sunavlys #3906 üzenetére
Mivel a lencse széle nem ugyanolyan vastag illetve más szögben esik be a fény, ezért minden optikai lencse széle torzít. Ha ugyanolyan lenne mindenhol akkor nem lenne optikai közepe.
Valószinűleg a cylindert kell megszoknia az agyadnak, mivel ez az első szemüveged ez a kis érték is simán megkavarhat, gödrök/dombok, nem egészen párhuzamos vonalak az első felvételkor megszokottak. 1-2 hétig hordani kellene minél többet, utána rááll az agyad.Az optikai lencse pedig nem sík. Homorú vagy domború. Ha sík lenne akkor nem lenne görbülete. A 0 dioptriás se sík, max párhuzamos, de domború
-
gaben22
senior tag
Helosztok, megkaptam életem első dioptriás szemüvegét. jobban látok vele viszont van 1 zavaró dolog, ahogy forgatom a fejem a "kép" (értsd a lencse) szélein torzul a perspektíva, ez normális? Pár percet volt még csak rajtam, de félek tőle, hogy hosszú távon megszédülnék/hányingerem lenne ettől. Szerencsére sokat nem fogom hordani (egyelőre), de vezetéshez kell majd. Valahogy úgy tudnám érdelmesen leírni, mintha a lencse nem ugyanúgy törné meg a fényt a lencse szélein, mozdulatlanul nincs jelentősége, de mozgás közben látszik, hogy nyúlik/tömörödik, amit látok a széleken.
-
gg72
veterán
válasz
balazsbence #3901 üzenetére
-
balazsbence
senior tag
válasz
YAS-dude #3899 üzenetére
És szted a keretgyárban fejlesztik a szemüveglencsét? A cégcsoportok összeálltak, nem lett luxottica brand, hanem essilorluxottica lett a nevük de ettől méx a lux nem fog lencsét gyártani, az essilor pedig nem fog keretet. Ők költik a legtöbbet termékfejlesztésre, és ők találták fel a multifokális lencsét is.
Az előző hsz-hez pedig.
Nem igazán tiszta, hogy most munkaszemüveged van, vagy multifokális? Nem ugyanaz a kettő. Lehet csak állítani kell a kereten, illetve ha változott az addició akkor szűkül a csatorna. Lényegi eltérés, hogy mivel a munkaszemüvegben nincs a távoli dptr, ezért ha már multit használsz értelemszerűen ugyanakkora területe több értéket kell belezsúfolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AM 5 lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest