Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Blu-ray lejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Igen, pont ezért legalább kettő, és a céges autó mellé a sajátba is kell, ugyanis most is állandóan benne hagyom. Ok ez egyéni probléma 🤭
Multi középső szűkebb szakasza miatt a nagy monitoron mozgatni kell a fejem, ma kipróbáltam egy ilyet, sőt az úgynevezett munka vagy irodai szemüveg 2 és 4 méteres beállítással... Katasztrófa... Egyelőre...
De köszönöm a segítséget mindenkinek, jövő héten megyek vissza egy teljes szemészeti vizsgálatra, marad a kis dioptria eltérésű napi szemüveg, mellé egy 40 cm es számítógép és munka szemüveg. -
balazsbence
senior tag
De miért kéne 3 szemüveg? Több mint 60 éve feltalálták a multit, pársuáz millió ember tudja használni, miért gondolod, hogy te nem? A szükség nagy úr, látni pedig kell
 ez totál egyénfüggő, 2 évente mindenképp, amúgy panasz esetén. Sajnos a gyakorlatban ez nincs benne de amúgyis érdemes lenne szemészetre járni, mivel kb a szem az a szervünk amibe bevilágítva látszódnsk az ereink, mindenféle behatolás nélkül. Na meg persze egy viszonylag fontos szervünk.
Kollegina nem egyszer helyesen gondolta és cukorbetegséget, magas vérnyomást vagy meszesedést tud megállapítani. Ilyenkor persze továbbküldjük a megfelelő helyre.
Amúgyis reggeltől estig fent van, nem írom le ugyanazt amit pár hete de higéniailag sem ajánlatos 5-10 évig hordani egy szemüveget. -
balazsbence
senior tag
Ha megműttetitek a szemeteket ilyen életkorban, akkor 2 vagy mondjuk 3 verzió van.
1. Távolra kikorrigálják jóra a dioptriát, de szükség lesz mindenképp szemüvegre munkához illetve olvasáshoz.
2. Olvasóra korrigálnak (viszonylag ritka), ilyenkor távolra kell szemüveg
3. A multifokális műlencse elvileg jó lehet távolra és köztes távolságra de huzamosabb ideig olvasni nagyon ebben sem szoktak.
A lézeres szemműtét inkább fiatalabb korban gyakori, ha már beállt a dioptria és nem romlik, akkor igyekszenek lefaragni, így egy jó pár évet/évtizedet lehet kihúzni megint a szemüvegig.
Amikor a szemlencse elveszti a rugalmasságát, mindenképp szükség van korrekcióra, ami lehet akár kontaktlencse is. Abból is létezik multifokális. -
flash-
veterán
köszi! akkor hátha! én szerencsére egy szemüveggel elvagyok 8 évet,asszonyka nem igazán tud vigyázni rá mondjuk én reggel felveszem alvás előtt le és végig rajtam, ő le-fel veszi meg napokig nem hordja ott emiatt nagyobb a kockázat hogy beteszi egy táskába stb aztán kapja jobban az ivet...
-
cd930
aktív tag
Túl a kontrollvizsgálaton, szinte semmi változás, így erősebb szemüveg kell, meg is rendeltem.
Nem volt a topicban szó róla, hogy a HOYA lencsékre 25% akció van szeptember végéig és bizonytalan, hogy a sokak által várt látás hónapjában (októberben) is lesz-e ilyen akció.Végül szerintem veszedelmesen jó áron sikerült egy munkaszemüveget és egy egyfúkuszú távoli szemüveget csináltatni napszemüveg előtéttel, mert a kettő összesen 120k volt (igaz egy alig használt keretembe teszi a munkaszemüveg lencséket, de ha mindkét keretet ott vettem vlna, az is meglett volna 150k-ból).
Aki tudja, írja meg, lesz-e októberben is HOYA lencse akció, mert ha nem, ne várjatok, csináltassatok szeptemberben szemüveget.
-
zsoltzsolt
addikt
Persze van kitétel:
2024. január 2.- január 31. között az érdeklődők ingyenes látásvizsgálaton és szaktanácsadáson vehetnek részt szaküzleteinkben 12:00 – 14:00 közt, amennyiben szemüvegesek vagy szemüvegben gondolkodnak, és részt vesznek látásvizsgálaton. Kontaktlencse viselőknek a vizsgálat nem díjmentes. Az akció a mosonmagyaróvári és pápai üzleteinkben nem érvényes. -
Met
nagyúr
Szerintem nincs akkora ár különbség az "olcsó" és a "drága" között ahhoz hogy ha megszokod az olcsót akkor veszel egy drágát mert működik.
Főleg így hogy a melóhely fizeti a nagy részét, x hónap múlva odamész hogy figyi ezt az olcsót csak próbából vettem, kéne egy drága mert tudom használni?Amúgy olyan helyre menj ahol van megszokás garancia vagy mi, kérdeztem az optikusom hogy ez így megéri neki? Azt mondta simán belefér mert félévente jön egy ilyen szerencsétlen mint én hogy nem bírja megszokni
-
Met
nagyúr
Én nála csináltattam.
Hoya lencse, akkor még volt próba garancia nála.
Multifokálist csináltattam először, de nem bírtam megszokni hogy egy ponton látok csak jól ha a monitort nézem. Kicseréltettem egy olyanra ami csak a monitorhoz jó, 0 forint volt.
Következő évben csináltattam a Dunaplázában (azt hiszem Ofotért) olvasó szemüveget, rohadt sokat vártam a vizsgálatra, rohadt soká készült el a lencse, úgy hogy az egyik hibás volt, szóval még plusz idő volt mire elkészült.
Nem azt mondom hogy bunkók voltak, de nem éreztem azt hogy én vagyok az ügyfél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Telekom mobilszolgáltatások
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- Casio G Shock Gpr H-1000
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest