- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
ezt próbáld meg kipofozni:
-exec cp -p {} /tmp/$(echo {} | sed ...)
szerintem nem kell a sed köré a {}, viszont kell egy parancshelyettesítés, ami mostanában $( ) (nem aposztróf, mert az obsoloted), és úgy láttam, hogyha többször írod a {}-t, akkor a find mindegyiket helyettesíti, ezért lehet egy echo {}-val etetni a sedet.
-
bambano
titán
de azzal, hogy forkolsz egy sed-et bemenet nélkül, mi a célod?
másrészt meg a nevet aposztrófok közé kell tenni, nem idézőjelek közé, mert különben a shell kifejtheti.
szerintem valami ilyesmit kellene:
find . -name '*.aod'| sed -e 's,.*,cp & /uj/konyvtar/&,' -e 's,.aod$,.AOD,' | sh -
bambano
titán
első ránézésre a páratlan aposztróf biztos gond, az y/aod előtti aposztrófnak nem látom a párját.
szerk:
második ránézésre a sed szabvány bemenetén várja a szerkeszteni valót, így az a sed nem tudom, honnan kapna adatot.harmadik ránézésre a -iname *.aod-ban a *.aod-ot mindenképpen aposztrófok közé tenném, mert ha az aktuális könyvtáradban van egy aod nevű fájl, akkor a shell helyettesíteni fogja a nevét.
-
bambano
titán
ez kernel paraméter.
a parancssor teljes méretét a getconf ARG_MAX mondja meg, ebből még le kell vonni a környezet méretét (env | wc -c)azt nem tudom, darabszám limitáció van-e, a fenti az csak méret limitáció.
ha túl sok a paraméter és attól félsz, hogy ezért kiakad, akkor xargs manual olvasgatása segít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5G-s szettel frissült az Infinix belépő modellje
- Automata kávégépek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Borderlands
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tenisz topic
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest