Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Az már meg volt, az így kapott listával van a bajom.
Ennyit kapok vissza, ami jó!root 20848 11176 0 18:27 pts/2 00:00:00 wget http://1.1.1.1/live.mp3 -q
A root után van 2 szám, az egyik a wget-hez, a másik a bash-hoz tartozik, nyilván úgy kellene nekem a végső kimenet hogy a fenti sorban csak az a PID maradjon ott, ami a wget-hez tartozik, mert így a bash-t is bezárom
-
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #1846 üzenetére
Csak nem lesz ilyen egyszerű a dolog!
A grep paranccsal vissza kapok 1 sort, ahol 2 PID látható, az egyik a script ami meghívja a wget parancsot, a másik szerintem a wget parancs, ha ezt killel kilövöm a scriptben, akkor a teljes script leáll tőle!
A greppel lehet valahogy még szűkíteni esetleg a 2 PID között? -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Bash-ban nem vagyok nagyon otthon, pár egyszerű backup scriptet írtam már, de amit most szeretnék az nem sikerült sehogy sem.Rögzítek egy rádió műsort simán a wget paranccsal, van hogy meg szakad az adás (ritkán), ilyenkor leáll a rögzítés, és a script tovább fut.
Amit szeretnék:
Megadom egy válozóban hány percet rögzítsen, egy cíklus indulna el, ami ellenőrzi hogy fut e a wget, ha fut akkor 1 perc múlva újra lefut a ciklusmag, ha nem fut akkor újra indul a wget a megadott paraméterekkel, miután végzett a kill vagy akármilyen paranccsal megszakítja a wget működését.Nagyjából sejtem miket kell hasznáni, de egyszerűen nem sikerül.
Nem szeretném a többi wget-et sem kilőni, csak azt ami illeszkedik a mintára, tehát a killall wget nem használható.A folyamatok közül ki tudtam listázni az adott wget paramétert
ps -aux | grep 'wget http://109.*'Nem szeretném bemásolni azt az állatságot amit eddig műveltem, remélem lesz aki tud segíten.
-
PistiSan
addikt
válasz
persnongrat #1599 üzenetére
Egy raspiről beszélünk, otthoni kis házi szerver, ssh nem megy ki a netre, szóval nem aggódom.
-
PistiSan
addikt
Szisztok!
Szeretnék egy scriptet futtatni, ami egyik gépen lefut, majd be loginol ssh-n egy másik hálózaton lévő gépre, és lekapcsolja azt.
A probléma ott van, hogy az ssh loginnál megáll a script, hogyan tudok scriptben be loginolni ssh-n?ssh root@192.168.1.120
shutdown -h nowSzóval nem nagy dolgot szeretnék, de a loginnal nem boldogulok.
Esetleg ha van más ötlet, amivel "A" gép, ki tudja kapcsolni "B" gépet, az jó lenne.
Köszi. -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy shell író, remélem kapok segítséget.Probléma leírása: Adoot egy Raspberry Pi, ha áramszünet van, gyorsabban bootol be mint a router, ezért nem kap ip címet, ezért nem érem el hálózaton. Nincs rá se monitor, se billentyűzet kötve, a scriptnek annyit kellene tudnia, hogy ellenőrzi hogy kapott-e ip címet bekapcsolás után, ha nem, akkor próbáljon egy ip cím lekérést kérni. 5 perc múlva újra ellenőrízze, ha már jó az ip cím, akkor vége a ciklusnak, és kilép a script.
Valami ilyesmire gondltam, de nem akar össze jönni.
#!/bin/bash
ip_kell="inet 192.168.1.102 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255"
vizsgal=$(ifconfig | grep "inet 192.168")
ip_van=$vizsgal
if [ "$ip_kell" = "$ip_van" ]; then
echo "ip cim megfelelo, kilepek"
else
echo "it cim nem jo, ipcim lekeres"
#dhcpcd eth0
fiSajnos az "ip_van" változóban szerepel a megfelelő sor, csak előtte van egy rakás szóköz, amit nem tudom hogyan távolítsak el.
Igazából nekem elég lenne az is, ha csak az ip címet szűrném, tehát a "192.168.1.102"-t, de nem vagyok ennyire benne, hogy össze hozzam.Tudom még félkész sziten sincs a script, mivel nem szoktam scriptet írni, csak amatrőködöm, gondoltam hát ha segít valaki.
köszi. -
PistiSan
addikt
Sziasztok,
Probléma leírása: Kellene egy script ami kiírja nekem az aktuális dátum, minusz 7 nap dátumát.
Pl: ma van 2013-02-22 (-7 nap)
az 2013-01-15 legyen a kiírt érték!
Köszi. -
PistiSan
addikt
Sikrült megírnom a scriptet, maradt az a felállás hogy az lftp megkapja egy fájból a utasításokat.
lftp < utasitasokaz utasitasok fájt pedig minden egyes feltöltés alkalmával újra generelja a script, végtlenül egyszerűen
echo utasitas1 > utastitasok
echo utasitas2 >> utasitasok
echo $valtozotis >> utasitasokés így szépen sorban haladok, így a változókat is tudom érdelmezni a scriptben, amit bele írok az "usatsitasok" fájlba.
Így a fájl csak statikus szöveget tartalmaz csupán, változók nélkül, viszont minden alkalommal újra lesz írva, és így a kellő feladatokat ellátja.Nagyen egszerű, biztos meg lehetne oldani szebben is, de nekem így jó
-
PistiSan
addikt
válasz
bambano #1333 üzenetére
Szia!
Köszi, a dátum kiírással így már dolgogulok, jó lett!Az lftp viszont nem hajlandó lefutni jól
Biztosan jó így ahogy van most a script?
Valahogy nem tudom megnézni mi fogok a scriptben futás közben? Látni szeretném hol van a hiba.
A prancsok amiket kiadok neki boztosan jók, mert terminálban lépésről lépésre kiadva, elvégzi a műveletet.[1334]
A te megoldásod első nekifutásra elég értelmezhetetlen számomra, de majd holnap frissen neki ülök, hát ha össze hozok valamit. -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Most ismerkedeka bash criptekkel, egylőre élvezem hogy a beírt sorokat végre hajtaj
Menet közben akadt egy kép problémám.
Szerinetnék a criptben egy dárum lekérdezést kiírtani, az aktuális dátummal, másodpercre pontosan, azért kell hogy lemérem mit milyen sebességgel hajt vége a srcipt.
Most ez szerepel mindenhol a criptben ahol időt mérek:
echo tomorites indul $(date +%Y-%m-%d-%H:%M:%S)
echo tomorites vege $(date +%Y-%m-%d-%H:%M:%S)Szeretnék az aktuális dátum helyett egy változót készíteni, hogy ne azt a hosszú dátum formátumot kellejen mindenhová beraknom.
datum=$(date +%Y-%m-%d-%H:%M:%S)
ezzel az a baj, hogy a változó létrehozásakor lekérdezi a dátumot, és onnantól fogva már statikus tartalomként kezeli azt.
Hogy tudnám azt megadni neki változóval, hogy minden egyes sorban ahol ki szeretnémn íratni az
echo $datum változót, oda az aktuális, frissen lekérdezett dátum kerüljön?A másik problémám, létre hozok változókat a script során, végül megnyitom az lftp programot, itt sajnos a sriptben létrehozott változókra nem tudok hivatkozni, legalább is nem tudom hogy kell.
Most egy külső scriptbe írtam bele mindent amit az ftp-n akarok csinálni, a script során így nyitom meg.
ltfp < utasitatok
jobb szeretnék mindent egy scriptbe bele tenni, ha valakinek van egy kis ideje hogy segítsen, illetve képbe tegyen ezzel azzal, azt nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Mobil flották
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- OLED monitor topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...