- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Acer notebook topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
Udv.
3 napja hasznalom az UHUt, es meg kell mondjam, nagyon jol elvagyok vele, nem igazan sirom vissza jooreg windows cimbimet - aki mellesleg sok mindenre megtanitott -, de van par gondom, illetve kerdesem.
Az egyik rogton az lenne, hogyan tehetem vissza a kiosztast magyarra? : )))
Neztem a GNOMe vezerlopultot, de semmire sem jutottam. : (
Csomagok telepites nem nagyon megyeget, de csak belejovok egyszer. Elobb a Synaptic csomagkezelovel felraktam egy bittorrent klienst -remelem jol tettem : )) - , inditgattam konzolbol, de csak nem ugrott elem a jol megszokott pl uTorrent felulet. Megneztem, hogy fogdmegdobel-modszerrel kellene-e dolgoznom, de sajna nem. : (
Mas.
Van egy 120as vinyom, ami ugye ntfs es pari, viszont a rajta levo cuccok kellenek. Fogom, kiementem, format fat32, visszarak, is linux mar kezeli is oket? Mekkora az a meret amit mar nem kezel?
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Nem mondtam, hogy feladom. : )))
Sajnos most nem tudom folytatni, mert mondom, annyira változó hogy mi a rossz, hogy egyszerűen nem lehet kizárni a hibát. Vagy a boot manager rossz, vagy a vinyo, vagy a beállítások, vagy a többivel van gáz.
Van ugye egy elfekvő 10Gb-os vinyóm. Azt mondtam magamban, ez nem baj ha odavész, felraktam, ment rajta gyönyörű szépen. A gond ott kezdődött, amikor el akartam érni, hogy csak a 10 es vinyó maradjon, minden mást lekötöttem. Ilyenkor elvileg csak az UHU indulhatott volna, de nem akart.
Persze ugy sem ment, hogy minden vinyo benne, Xp is figyel, és kiválasztom, melyik operációsrendeszer induljon.
Eljutottam a oprendszer választó menübe : [link]. Kiválasztottam Linuxot, akkor ezt kaptam : [link]. Sajnos ezzel nem tudtam mit kezdeni. : / -
Agostino
addikt
Üdv.
Hát lányok fiúk, én egy időre befejeztem a Linuxos karrieremet, sajnos nagyon sok hiba jött össze nekem, és mivel nem tudtam kizárásos módszert alkalmazni, mivel annyi variáció volt, most egy időre félreteszem a kérdést, aztan egyszer egy okosabb embertől ellesem az alapokat. -
Agostino
addikt
Üdv.
Merrefele van magyar oldalakon egy szájbarágós-megmagyarázós-láma-is-megérti leírás arról, hogy hogyan lehet megoldani, a két vinyó, két oprendszer problémát GRUB-al? Fórumokat láttam, de azok angol oldalra mutatnak, nekem meg vmi magyar kőne. : (( -
Agostino
addikt
Ahogy mondod, nem szokott gond lenni, simán felengedett netre. ; )
1. hozzászólásom Linux alol. Nem akarom nagyon elkibálni a dolgokat de egyenlőre megy szuperül.
Csinálok egy restartot, hogy XP él-e még, és hogy UHU is elindul-e másodjára, aztan ha igen, akkor sütemester vagyok. : ))))) -
Agostino
addikt
Üdv.
Realtek RTL8029(AS) PCI Ethernet adapter.
Szerintem felismeri, még asszem a Win98-as időkben vettem, szóval bízok benne, hogy nem lesz vele gond. Net.: ADSL 1024/128, egyenlőre nincsen router, és hosszabb távon nem is lesz, csak most nyárra kérek kölcsön egyet amíg otthon vagyok. -
Agostino
addikt
válasz
dr_strange #1291 üzenetére
Üdv.
Eszembe jutott, hogy elöbb tettem fel a kérdést, még mielött gondolkoztam volna. Asszem UHU tud egyenlőre magyarul csak, és mivel nekem szűkös az angol szókincsem, úgy érzem többre megyek, hogyha felfogom magyar fordításban a logikát, aztan utána megyek át másra, de akkor UHU után majd megnézem mit tud a Gentoo. ; )) Thx! -
Agostino
addikt
Üdv.
Érdekelne a véleményeketek, hogy szerintetek mivel kezdjek : Ubuntu, vagy UHU? Nem gond ha sok a macera, majd belejövök idővel, csak azt nem tudom, melyik ad komolyabb alapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Chrome
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózatokról alaposan
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby rádiós topik
- FOTÓS beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged