- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Sziasztok!
Már kérdeztem kezdős topicban, de ott nem tudták a megoldást :
Egy olyan problémám van, hogy egyszerűen nem tudom az Ubuntu 13.04-et felinstallálni Win 8 Pro N x64 mellé, USB-ről (FAT32). Az x64-eset (amd64) töltöttem le,mint installt, ráraktam pendrive-ra az UUI-val, látja is a gépem, belép a telepítőbe, de egyszerűen nem jön elő az "Install alongside Windows 8" opció, mint ebben a tutorialban.
Lehet, hogy SSD-re nem lehet így telepíteni? (AHCI miatt esetleg). Másra már nem tudok gondolni.Az Ubuntut az SSD-re szeretném rárakni Win8 mellé.
Mit csinálok rosszul és hogy kéne jól csinálni?
-
-
scream
veterán
válasz
bambano #16631 üzenetére
Írtam én oda is, de nem érkezett még válasz. És sajnos (nyílván...) elég sürgős lenne a Windowsomba belépni.
És gondoltam, hátha találkozott már itt valaki hasonló problémával, hogy a GRUB összecseszett valamit és amiatt nem indult el a másik oprendszer.
---
Sajnos a Win8-as DVD-s repair sem jött be (nem látja magát a telepített Windows-t,szóval még rendszervisszaállítást sem lehet csinálni.)
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám adódott, hogy egy már készen felinstallált Win8 mellé/alá felraktam (pendriveról) egy Ubuntu 12.10-et, olyan opcióval,hogy Win7 mellé, majd fel is települt szépen, megy is az Ubuntu csak éppen a Win8 nem megy,mert amikor GRUB-ban kiválasztom a Win7 opciót (mert csak az van) akkor azt írja, hogy : " Invalid EFI file path "
Ilyenkor mit kell csinálni, hogy megint legalább elinduljón a Win ? Ha az ubuntu kárbavész az nem nagy baj, de a Windowst megkéne menteni valahogyan.
BIOS-ban kikapcsoltam minden ilyesmit, hogy SecureBoot, meg FastBoot, de így sem indul.
Boot-repair sem oldotta meg a dolgot.
-
scream
veterán
Sziasztok!
A Wine-nak merre van a C: meghajtója amit létrehoz ? Vagyis hogyan tudnám elérni és onnan törölni valamit ?
Sehogy sem megy
-
scream
veterán
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem volna,hogy hol tudom Ubuntu 11.04-nél aktiválni az Unity-t ?
A bejelentkező képernyőnél,ha rákattolok a felhasználóra,akkor ugye ott alul megjelennek a különböző indítási módok, a rendes Ubuntu, sima Ubuntu meg meg Safe Mode , de nincs ott az Unity , miért ?
-
scream
veterán
Sziasztok!
Még sohasem volt Linux-om,de most eldönttöem,kipróbálnám. Melyiket ajánlanátok így első nekifutásra ?
Esetleg lehetne olyat ami még egy régi notin is elmenne : FS Amilo L7300-x
Persze lehet többet is ,1-et a PC-re egyet a nitora
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest