- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
ha biztos fent vannak a csomagok, akkor pár módon meg lehet oldani a problémát
a legszebb nyilván az, ha a megfelelő paraméterekkel megmondod a scriptnek hogy hol keresse a libeket. vagy megkeresed a problémás pontokat, és kézzel átirogatod a configure-t (csináltam már ilyet párszor, eddig még mindig remekül működött)
de előtte nézd meg hogy hol vannak a hiányolt libek, lehet hogy egy symlink pl. a /usr/local/lib-ből a /usr/lib-be megoldás lehet
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
amúgy miért jobb az nvidia és az ati-t mmint miért nem szereti a linux?
Igazából fordítva van, az nvidia és az ati nem szereti a linuxot. Jönnek a bináris meghajtójukkal, amik ha bugosak akkor a közösség nem tudja kijavítani. Márpedig bugos mind a kettő, de az ati jellemzően kicsit jobban és a telepítője sem olyan okos.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, használom/használnám mind a kettőt. Most például arra derült fény, hogy az ati fglrx_dri.so felüldefiniál egy szabványos függvényt (std::vector<int>::reserve) egy inkompatibilis változattal, így ha a program ezt használja akkor glibc abort üzenettel elszáll. -
rokefeller
senior tag
hello, gparted-del elég könnyen meg lehet partícionálni mindent...
az elhangzott tűzfalas dologra meg, a firestarter asszem csak egy gui, és az iptablest lehet vele pofozgatni, nemtom ubuntu alatt hogy van (gyanítom ugyanúgy) de nekem fedorán alapból megfelelőek a beállítások, biztos nem az enyém a legbiztonságosabb rendszer, de amennyire kell, secure
skype-ról meg msn-ről meg át kellene szokni, szoktatni a világot szabányos SIP meg VoIP megoldásokra, mint pl amit az ekiga megvalósít, meg Jabber-re, és akkor még a theora videók, és ogg-okat nem is említettem -
kalló
aktív tag
bocsi!ismerem a mant meg a guglit is csak az(na meg nem tudtam mit keressek de mostmár toom''XGL''
és angolom kúva kevés
a magyar leírás meg ritka mint a fehér holló
ja és azért raktam be 3topicban hogy minél hamarabb minél több választ és alternatívát kapjak de senki nem mondta hogy nem tehetek fel 1kérdést 3topicba
és szerintem ezért nem kellene leszolni!na de mind1 köszönöm a segítséget
sikerült fel tennicsak nem toom hol kell bekapcsizni a pluginokat meg efekteket de csak rájövök valahogy
-
-
bambano
titán
Jaja, csak fordítva. Az etch használ xorg-ot. dpkg-reconfigure xserver-xorg
apt-get dist-upgrade után apt-get upgrade felesleges. a jó sorrend az apt-get update, apt-get dist-upgrade
(majd fejvakarás, csomagok kézzel leszedése, visszarakása, hümmögés, pánikreakció a prohardver fórumon, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Dune: Awakening
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged