- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Jester01 #6917 üzenetére
Megvan a (fél)megoldás Ghostolásra.
Live CD -> terminál -> sudo -s --> root jogosultság.
nautilus indítása (mert lusta vagyok a tar-t használni.)nautilus filebrowser root jogokkal indult, igy elvileg mindent tud írni/olvasni
(pl tudom szerkeszteni/menteni a smb.conf-ot is nagyon kényelmesen)mountolom a szerverem két particióját (SZERVER_SYSTEM és SZERVER_DATA)
Ahhoz hogy archiválni tudjam el kell menni a "filerendszer/média" mappába, mert ide mountolódtak.Na akkor arhiváljunk....
SZERVER_DATA - csontnélkül archiválódik MENTES particióra
SZERVER_SYSTEM - nem megy, pedig ez lene a rendszerparticio.nem baj... megpróbálom mappánként, tehát belépek a SZERVER_SYSTEM mappába.
Sajna a "dev" és a "lib" mappákat nem lehet archiválni, hibaüzenettel leáll a tömörítés.Probálom GHOSt for Linux-va!
ehhh....
g4l (0.27 ISO) letöltve, kiírva CD-re (winXP alatt) és nem butul... csak kifagy.
Most akkor csináljak egy Norton Ghost full DISK mentést?????
Azért az durva lenne kb. 1GB linux rendszer particó miatt.....
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Részesedést vásárol az Intelben a Softbank
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest