- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Monitor hiba topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivivan
tag
válasz
dabadab #7954 üzenetére
Húúú, ez engem most nagyon érdekel!
Van egy szerverünk, amiben a vinyó - jó Linux szokás szerint - szanaszéjjel van partícionálva (azóta minden szervert egyetlen hatalmas partícióval csinálok): külön van a /home a /boot a /tmp a /usr és a /var, mindez LVM-el.
Nomármost telepítéskor fogalmunk sem volt, hogy melyik partíció lesz a nagy - akkor még úgy volt, hogy a /home-ban lesz egy nagy samba megosztás, de aztán arra lett külön szerver - ezért kihagytunk a partícionálásból 60G-t, mert hogy az LVM-ben majd ahhoz csapjuk hozzá, amelyikhez akarjuk.
És el is jött az idő, amikor betelt a /var és a /usr, hát gondoltam átméretezem, mi az nekem? Az lvextend paranccsal sikeresen át is méreteztem a /var-t 40G-ról 60G-ra és itt jön a gond: a df szerint a partíció még mindig 40G-s, az lvs szerint viszont 60G.
Némi google használat után rátaláltam az resize2fs parancsra, de ha kiadom a
resize2fs /dev/mapper/sys-var 60G
parancsot, akkor a következő üzenetet kapom és nem történik semmi:
Filesystem at /dev/mapper/sys-var is mounted on /var; on-line resizing required
old desc_blocks = 3, new_desc_blocks = 4
resize2fs: Filesystem does not support online resizingVan valami ötlete valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged