- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Nagyon meggyőző közösségi klienst kapott a GeForce Now
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivivan
tag
válasz
dabadab
üzenetére
Húúú, ez engem most nagyon érdekel!
Van egy szerverünk, amiben a vinyó - jó Linux szokás szerint - szanaszéjjel van partícionálva (azóta minden szervert egyetlen hatalmas partícióval csinálok): külön van a /home a /boot a /tmp a /usr és a /var, mindez LVM-el.
Nomármost telepítéskor fogalmunk sem volt, hogy melyik partíció lesz a nagy - akkor még úgy volt, hogy a /home-ban lesz egy nagy samba megosztás, de aztán arra lett külön szerver - ezért kihagytunk a partícionálásból 60G-t, mert hogy az LVM-ben majd ahhoz csapjuk hozzá, amelyikhez akarjuk.
És el is jött az idő, amikor betelt a /var és a /usr, hát gondoltam átméretezem, mi az nekem? Az lvextend paranccsal sikeresen át is méreteztem a /var-t 40G-ról 60G-ra és itt jön a gond: a df szerint a partíció még mindig 40G-s, az lvs szerint viszont 60G.
Némi google használat után rátaláltam az resize2fs parancsra, de ha kiadom a
resize2fs /dev/mapper/sys-var 60G
parancsot, akkor a következő üzenetet kapom és nem történik semmi:
Filesystem at /dev/mapper/sys-var is mounted on /var; on-line resizing required
old desc_blocks = 3, new_desc_blocks = 4
resize2fs: Filesystem does not support online resizingVan valami ötlete valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Nagyon meggyőző közösségi klienst kapott a GeForce Now
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Crimson Desert
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest