- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
sh4d0w #29978 üzenetére
Host:
- jól szellőző porszűrős ház (Thermaltake Core v31)
- ASUS TUF B450M PRO GAMING
- Ryzen 5 3600 alapon (néha fellöki magát, ez normális, a frekiket érintő beállítások auto-n BIOS-ban, szóval semmi tuning). Jó pasztázás, böhöm hőcsöves hűtő, kizárt a CPU throttling, hűvös az egész max kakaón is. Prime stabil bármeddig.
- 2x 16G DDR4 ECC 2400@3000 (Samsung B-Die, alapfeszen hagyva, ECC ON, teljesen hibamentes OFF-ban is, de természetesen ON-on használom, totál hibamentes edac-util szerint is)
- DELL PERC H310 (LSI 9211-8i kétportos SAS kontroller, legkésőbbi hozzávaló IT módú firmware-el és bios-al crossflash-elve, hibátlan)
- 1x 250G Intel SSD (82% de csak a kopás miatt, PERFECT státusz HD Sentinel szerint)
- 2x4T Seagate NAS + WD PURPLE, zfs mirror (egyik HDD alaplapi SATA-n, másik a PCIe-es LSI-n)
- 4x4T Seagate NAS, raidz1 (2 HDD alaplapi SATA-n, 2 HDD az említett LSI-n, bár raid5-szerű módban ennek semmi értelme, mert csak 1 kiesést bír, mégis ezt választottam a hely miatt, ha meg hullik, nem dőlök kardomba, a fontos a mirroron van. Kellett a hely.)
- GF710 VGA, két monitorral
- Debian friss testing, frissen update-elve. Hibamentes, évek óta testing-en élek, nem szokott bajom lenni vele (akkor álltam át stable-ről testing-re, mikor egy korábbi hardveremre a stable-t nem tudtam rávenni, illetve mikor megtudtam, hogy az Ubuntu alapja is testing branch)
- XFCEHost is és a VM-ek is SSD-n, VM-ek storage konténere QEMU (nem RAW bár egyesek szerint a RAW még jobb, de így is a VM-en belül dd-vel 400+ megát mérek).
Szóval érthetetlen. Mégegyszer benézek BIOS-ba, minden támogatva-e a CPU virt. opciók környékén, de kifejezetten emlékszem, hogy úgy hagytam. (Jó lenne, ha most mégis tévednék). Volt már sokkal gyengébb konfigon is pattogós VM-em, a VGA-tól eltekintve.
-
Horvi
őstag
válasz
sh4d0w #29978 üzenetére
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne itt a KVM-hez, hogy van valami használható leírás ami alapján csináltátok és érdemes követni ha Win10-et akarok virtualizálni?
Nyilván a gugli feldob jó pár találatot csak nem tudom hirtelen mi az ami használható lehet és mi az ami nem.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest