- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
haddent #29713 üzenetére
Na ez nagyon jó, a vasamon most egy QEMU/KVM van az XFCE Virtual Machine Manager-e szerint, úgy pár hónapos Debian rendszer, ezt kezdem belakni. Nem gondoltam volna, hogy egy cégben is használt vSphere-el szemben ez labdába rúghat, az azért elég durvi cucc, ahogy láttam, csak itthon nem szórakoztam még el vele.
A tervem az, hogy a host-ot és annak fizikai hálókártyáját ugyan az ASUS router-em LAN portjára kötöm, de lesz egy VM, ami egy teljes saját alhálónak (a többi VM-nek) lenne a tűzfala, router-e, VPN koncentrátora, mindene (egy OPNSense, én most azt tanulgatom, iptables kézzel írás után elég nyakatekert, de szokható). És pár egyéb VM egy kicsivel nagyobb projektecske környezeteinek, amibe végre belevágok.
Amúgy eredetileg nem ezért jöttem ide, csak már reflektálok és köszi a visszajelzést.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
És akkor amiért jöttem: a jövőben szeretném a gépet Pendrive-ról boot-olni.
Van 3 teljesen új, teljesen egyforma, síkugyanolyan, egyszerre vettem.1. Mindegyikre tegyem ki a /boot-ot és a végén dd-vel másoljam át 1-es tartalmát 2-3-ra
VAGY
2. MD RAID1-ezzem be őket ? Egyedülállóan is boot-olnak ilyenkor nyilván. De szerintem ez csak komplikálja a dolgokat, mert minek.Nyilván ha a rendszeren upgrade-et ill. full-upgrade-et tervezek letolni, feltétlen beteszem az egyik pendrive-ot és mount-olom a /boot-ba, majd upgrade lefut, frissebb kernel a boot-on (a pendrive-on), a pendrive-ot ismét átmásolom a másik kettőre, frissítve így őket is aktuális boot-olóra és kész, kivehetem (a /boot-ot meg umounttal egyidőben egy HDD alapú kamu /boot-al helyettesítem - vagy nem kell egyáltalán, full tökelvan a gép apt upgrade-et nem cseszegetve /boot nélkül ? Mert akkor ha umount-olom a pendrive-os /boot-ot és kihúzom a kütyüt, nem is tökölnék a helyettesítésével amúgy. Ha minek).
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest