Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
A gond nem a tűzfal, vagy a NAT, hanem hogy az interface fel sem vette a megadott IP aliast (második IP címet). Az alias IP nem látszott, pingre nem válaszolt a belső hálóról, pedig PPPoE kapcsolat nélkül tökéletesen működött.
Én az IPtables-t használom CentOS7-esen is, már másfél éve stabilan, megbízhatóan működik. A FirewallD nem fut egyáltalán.
Viszont feladtam a kísérletezést az alias IP-vel és szombaton beszereztem egy USB-Ethernet átalakítót. A típusa TP-Link TL-UE300. Ez lett a WAN port, ehhez lett hozzárendelve a ppp0 interface, a meglévő régi eth0 interface pedig a LAN port lett a 172.20.8.1-es címmel.
Nos, eddig minden tökéletesen működik, PPPoE kapcsolat létrejön, DHCP-től megkapja a gép az IP címet és a belső gépek szépen látják a netet a NAT-on keresztüll. Viszont a gép folyamatosan hibaüzeneteket dobál a konzol képernyőre meg a rendszerlogba is. Néha percenként 3-4 alkalommal is feldobja:
kernel: cdc_ether 1-3.1:2.0 enp0s26f7u3u1c2: kevent 12 may have been dropped
Az enp0s26f7u3u1c2 az az új USB-s hálózati port. Ehhez van hozzárendelve a ppp0 interface.
Mit jelent ez az üzenet? Én miért dobálja folyamatosan, ha a kapcsolat tökéletesen működik? Hogyan tudnám ezt megoldani?
Ebben tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- JBL Charge 5
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HP 255 G9 /ryzen 3 5425U/8GB/256GB SSD/Jó akku/Törött kijelző/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest