Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    válasz sonar #26757 üzenetére

    Köszönöm a válaszokat!

    A gond nem a tűzfal, vagy a NAT, hanem hogy az interface fel sem vette a megadott IP aliast (második IP címet). Az alias IP nem látszott, pingre nem válaszolt a belső hálóról, pedig PPPoE kapcsolat nélkül tökéletesen működött.

    Én az IPtables-t használom CentOS7-esen is, már másfél éve stabilan, megbízhatóan működik. A FirewallD nem fut egyáltalán.

    Viszont feladtam a kísérletezést az alias IP-vel és szombaton beszereztem egy USB-Ethernet átalakítót. A típusa TP-Link TL-UE300. Ez lett a WAN port, ehhez lett hozzárendelve a ppp0 interface, a meglévő régi eth0 interface pedig a LAN port lett a 172.20.8.1-es címmel.

    Nos, eddig minden tökéletesen működik, PPPoE kapcsolat létrejön, DHCP-től megkapja a gép az IP címet és a belső gépek szépen látják a netet a NAT-on keresztüll. Viszont a gép folyamatosan hibaüzeneteket dobál a konzol képernyőre meg a rendszerlogba is. Néha percenként 3-4 alkalommal is feldobja:

    kernel: cdc_ether 1-3.1:2.0 enp0s26f7u3u1c2: kevent 12 may have been dropped

    Az enp0s26f7u3u1c2 az az új USB-s hálózati port. Ehhez van hozzárendelve a ppp0 interface.
    Mit jelent ez az üzenet? Én miért dobálja folyamatosan, ha a kapcsolat tökéletesen működik? Hogyan tudnám ezt megoldani?
    Ebben tudna valaki segíteni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák