Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
ngabor2
üzenetére
az első pont alapján átköltöztettem az Ubuntumat egyik vinyóról egy másikra. Live CD-vel írattam egy grubot, rendben el is kezd bootolni, viszont egy idő után megáll a következő hibaüzenettel
Alert! /dev/disk/by-uuid/<hosszú szám és betűsor> does not exist!
gondolom az uuid a vinyó azonosítója lehet, az pedig megváltozott, mert másik lemezen van már
de mindegy... ha nem lesz jó, legalább lesz egy okom Debiant telepíteni

-
GD
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
tehát lássuk jól értem e:
1. felmount azt a vinyót/partíciót amire a mentendő root-ot másolni akarom
2. belépek a rendszer root-szintre (másolandó), kiadom a cp parancsot ami a -x-el nem másolja ha van egyéb becsatolt lemez, másolás az 1.-pontban felcsatolt vinyóra (cél) (eddig világos)
3. aztán átlépek a cél partícióra/becsatolt lemezre? /mnt/cél ? (itt már nemtiszta)
4. tar amit itt találok mindent (a valós root tükre amit 2. pontban felmásoltam)?
5. a végét nemtom agyilag követni de lehet azért mert állandóan zavarnak közben
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- iPhone topik
- Formula-1 humoros
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest